Μανίλα-ορίζοντα

Gay Manila · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στη Μανίλα; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της gay gay Manila είναι για εσάς.

Μανίλα-ορίζοντα

Μανίλα

Η Μανίλα (Maynila) είναι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Με έκταση μόλις 35 km², είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Η πόλη της Μανίλα είναι μία από τις 16 πόλεις που αποτελούν την Περιφέρεια της Εθνικής Πρωτεύουσας που ονομάζεται «Μετρό Μανίλα».

Το Quezon City βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μανίλα. Mandaluyong στα ανατολικά. Μακάτι στα νοτιοανατολικά, και Πασάι στα νότια. Υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι στο Metro Manila.

Μεγάλες πόλεις

  • Μανίλα - η πολυσύχναστη πρωτεύουσα, το σπίτι της γκέι σκηνής στην περιοχή Malate, την Chinatown και τη Μικρή Ινδία.
  • Quezon City - δημοφιλής περιοχή, γνωστή για τα εμπορικά κέντρα και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Το Ortigas Center είναι ένα τεράστιο εμπορικό συγκρότημα και φιλοξενεί μερικούς γκέι χώρους.
  • Mandaluyong - ψώνια Μέκκα των Φιλιππίνων με πολλά καταστήματα.
  • Πασάι - το πολιτιστικό κέντρο της πόλης και το σπίτι του The Mall of Asia (το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Φιλιππίνων) και το διάσημο Coconut Palace.
  • Pasig - μια βιομηχανική πόλη με ακμάζουσες επιχειρήσεις.
  • Makati - κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Metro Manila που έχει πολλούς ουρανοξύστες, ξενοδοχεία 5 αστέρων, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι νυχτερινή ζωή της Μανίλα ξεκίνησε στην περιοχή Malate, γύρω από τη συμβολή των οδών Maria Orosa και Julio Nakpil. Στις μέρες μας, μόνο λίγοι Μπαρ για ομοφυλόφιλους παραμείνει (Chelu, The Library, FAB) και η ομοφυλοφιλική σκηνή έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη της Μανίλα.

Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης BED, το κορυφαίο κλαμπ gay χορού της Μανίλα, έκλεισε το 2015. Ο Μπαρ μετακόμισε στο Ortigas Center στην πόλη Quezon. Λίγα Γκέι σάουνες και Μασάζ μπορεί επίσης να βρεθεί στο Quezon City και Pasay.

Ενώ ο αριθμός των γκέι χώρων στη Μανίλα είναι μικρός, η ίδια η σκηνή είναι αρκετά ζωντανή με πολλούς χαρακτήρες, ειδικά κατά τη διάρκεια του Pride ή ενός μεγάλου Σαββατοκύριακου.

Ξεκίνησε το 2015, Πάρτι κυκλώματος ζούγκλας είναι τώρα το μεγαλύτερο LGBT event στις Φιλιππίνες και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ασία. Οι διοργανωτές διοργανώνουν τακτικά γκέι χορευτικά πάρτι σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

Φτάνοντας στη Μανίλα

Το διεθνές αεροδρόμιο Ninoy Aquino (NAIA, MNL) είναι το κύριο αεροδρόμιο της Μανίλα, που συνδέει πτήσεις από το εξωτερικό. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τον τερματικό σταθμό 1, εκτός από τις Philippine Airlines (Terminal 2) και Cebu Pacific, Airphil Express και All Nippon Airways (Terminal 3). Ο τερματικός σταθμός 4 είναι για πτήσεις εσωτερικού.

Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας, υπάρχουν μερικές επιλογές. Κουπόνια ταξί χρεώστε μια σταθερή τιμή (προπληρωμένη) ανάλογα με τον προορισμό σας. Είναι συνήθως πιο ακριβά από μετρημένα ταξίΛεωφορεία Citylink (6-11 π.μ., 4-7 μ.μ.) μπορεί να σας μεταφέρει στην πόλη Quezon για 38 πέσος - πολύ καλή τιμή εάν μένετε στην περιοχή Quezon City. Υπηρεσίες μεταφοράς για το Pasay εκτελέστε κάθε 15 λεπτά από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. και σταματήστε κοντά στο σταθμό MRT.

Εάν έχετε πτήσεις με ανταπόκριση από τη Μανίλα, αφήστε τουλάχιστον 3-4 ώρες για τη διαμετακόμιση (και εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε πτήσεις που αναχωρούν από τον ίδιο τερματικό σταθμό), καθώς οι πτήσεις εσωτερικού συχνά καθυστερούν και η κυκλοφορία μεταξύ τερματικών μπορεί να είναι κορεσμένη.

Μετακίνηση στη Μανίλα

Jeepneys προσφέρει βόλτες στην πόλη. Μπορείτε να πηδήξετε και να φύγετε σχεδόν οπουδήποτε είναι ιδανικά για σύντομα ταξίδια. Αυτά ήταν αρχικά απομεινάρια φορτηγών του αμερικανικού στρατού, αλλά έχουν γίνει ένα από τα εικονίδια του συστήματος μεταφορών της Μανίλα.

Μετρημένα ταξί είναι πάντα διαθέσιμα και φθηνά, αλλά αναμένεται μεγάλη κίνηση στις επιχειρηματικές περιοχές. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι οδηγοί ενδέχεται να επωφεληθούν από τους τουρίστες προσπαθώντας να χρεώσουν ένα κατ 'αποκοπή ποσό.

Λεωφορεία λειτουργούν σε κύριες διαδρομές σε όλη την πόλη, αν και μπορούν να κυκλοφορήσουν και δεν είναι η πιο βολική επιλογή.

Τρένα είναι μια από τις γρηγορότερες επιλογές, αλλά συχνά συσκευάζονται και δεν είναι καλά κλιματιζόμενα. Επίσης, περιμένετε μεγάλες γραμμές και έλλειψη χαρτών και σήμανσης.

  • Η LRT (Τραμ Transit) έχει δύο γραμμές: Η γραμμή 1 (κίτρινη γραμμή) τρέχει από το σταθμό Baclaran στο Paranaque έως το σταθμό Roosevelt στην πόλη του Quezon. Η γραμμή 2 (Purple Line) εκτείνεται από το Santolan στο Pasig έως το Recto στο κέντρο της Μανίλα.
  • Η MRT (Metro Rail Transit) εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό North Avenue στο Quezon City έως το σταθμό Taft Avenue στο Pasay City. Οι ναύλοι είναι φτηνοί και τα τρένα είναι κλιματιζόμενα.

Ορίζοντας της Μανίλα με θέα στο Intramuros

 

Πού να μείνετε στη Μανίλα

Πολλοί ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μένουν στην περιοχή Malate στην πόλη της Μανίλα. Αυτή η βολική γειτονιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το διάσημο Baywalk και τη λεωφόρο Roxax. Είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της Μανίλα.

Άλλοι επιλέγουν μεγαλύτερα, πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην οικονομική περιοχή Makati. Τα ξενοδοχεία σε αυτήν την περιοχή βρίσκονται κοντά σε πολλά εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης. Η κίνηση σε αυτήν την περιοχή είναι βαριά και το ταξί είναι το μόνο

Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μανίλα, επισκεφθείτε τη σελίδα του Gay Manila Hotels.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κόλπο της Μανίλα - ένα φυσικό λιμάνι με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Ρίζαλ Παρκ (γνωστός και ως «Luneta») - το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην Ασία, με γλυπτά παγκόσμιας κλάσης, όμορφους κήπους, εκθέματα τέχνης, χώρους εκδηλώσεων και χώρους διασκέδασης.

Επανεκκίνηση Mabuhay - ένας χώρος ψυχαγωγίας και ένα καφέ κοντά στο Rizal Park που προσφέρει μοναδικές παραστάσεις, εξαιρετικές περιηγήσεις και νόστιμο φαγητό.

Πανεπιστήμιο του Santo Tomas - το παλαιότερο υπάρχον πανεπιστήμιο σε ολόκληρη την Άπω Ανατολή και το δεύτερο που ιδρύθηκε στις Φιλιππίνες.

Παλάτι καρύδας - μια κατοικία που χτίστηκε κατά μήκος της προκυμαίας από την Πρώτη Κυρία Imelda Marcos για την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1981.

Εκκλησία Μαλαισίας - μια ιερή εκκλησία όπου οι Φιλιππινέζοι προσεύχονται για περισσότερους από τέσσερις αιώνες.

Chinatown - μία από τις μεγαλύτερες Chinatowns στον κόσμο, με πολλά καλά κινέζικα τρόφιμα και προϊόντα.

Ενδομυός - βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κόλπου, η περιοχή διαθέτει ερείπια του παλιού περιτειχισμένου ισπανικού οικισμού της Μανίλα.

Εκκλησία του San Augustin - μία από τις παλαιότερες πέτρινες εκκλησίες στις Φιλιππίνες, που επέζησε από δύο πυρκαγιές και επτά σεισμούς.

Εθνικό Μουσείο των Φιλιππίνων - περιέχει ιστορικά έργα εθνικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων των έργων ζωγραφικής του καλλιτέχνη Felix Resurreccion Hidalgo.

Μπαχάι Τσινόι - ένα μοναδικό μουσείο που παρουσιάζει πώς οι Κινέζοι μετανάστευσαν στις Φιλιππίνες και αφομοιώθηκαν ως Φιλιππινέζοι.

Φορτ Σαντιάγκο - χτίστηκε ως πέτρινο φρούριο τον 17ο αιώνα. τώρα μουσείο και δημόσιο πάρκο.

 

Πότε να έρθετε

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Μανίλα είναι από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τον Απρίλιο.

 

Πόσιμο νερό

Η παροχή νερού στο μετρό Μανίλα θεωρείται πόσιμη, αλλά συνιστάται στους ταξιδιώτες να παραμείνουν σε εμφιαλωμένο νερό.

 

Ηλεκτρισμός

220 βολτ 60 Hz στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χρησιμοποιώντας είτε βύσματα αμερικάνικου και ευρωπαϊκού στιλ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.