chendgu-and-jin-ποταμός

Gay Chengdu · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Τσενγκντού; Τότε, ο gay οδηγός της πόλης Chengdu είναι για εσάς.

第 一次 到 成都 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

chendgu-and-jin-ποταμός

Τσενγκντού |成都

Αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη με πληθυσμό 14 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι ένας σημαντικός οικονομικός κόμβος με πολλά πολυώροφα κτίρια και ζωντανές νυχτερινές εγκαταστάσεις. Το Τσενγκντού χωρίζεται σε πέντε αστικές περιοχές, με τον ποταμό Φουνάν να διασχίζει την πόλη.

Παρά τον γρήγορο εκσυγχρονισμό της πόλης, υπάρχει ένας πλούτος πολιτισμού και ιστορίας για εξερεύνηση. Τα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του Τσενγκντού περιλαμβάνουν τον ναό Wuhouci, την πλατεία Tianfu, την εμπορική περιοχή Chunxi και την ερευνητική βάση των Panda.

 

Γκέι σκηνή

Το Τσενγκντού έχει μια χαλαρή γκέι σκηνή που συνδυάζεται καλά με το γενικό περιβάλλον. Οι δημόσιες εμφανίσεις αγάπης, γκέι και ευθεία είναι γενικά ανεκτές.

Υπάρχουν μερικά Μπαρ «αποκλειστικά γκέι» και φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους που είναι περισσότερο για κοινωνικοποίηση παρά για σύνδεση. Η σκηνή της νυχτερινής ζωής του Τσενγκντού προσελκύει ένα πολύ μικτό, διεθνές και φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους πλήθος.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chengdu Shuangliu εξυπηρετεί πτήσεις προς τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κίνας και ορισμένους διεθνείς προορισμούς. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι διαθέσιμες στις περισσότερες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και το Κουνμίνγκ.

 

Μετακίνηση στο Τσενγκντού

Υπάρχουν δύο γραμμές μετρό. Η γραμμή 1 εκτείνεται βόρεια-νότια και η γραμμή 2 ανατολικά-δυτικά. Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα. Τα επίσημα ταξί είναι εξοπλισμένα με μετρητές. Το Τσενγκντού διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα λεωφορείων, ωστόσο οι γραμμές και οι χάρτες λεωφορείων είναι όλοι στα κινέζικα, οπότε λιγότερο χρήσιμοι για μη κινέζους τουρίστες ανάγνωσης.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Πλατεία Τιαφάνου (天府广场) - το κέντρο της πόλης με το μεγάλο άγαλμα του Προέδρου Μάο και ολοήμερη επίδειξη νερού με συγχρονισμένη μουσική. κόμβος του μετρό του Τσενγκντού.

Αρχαία οδός Jinli (锦里古街) - αυτή η γειτονιά της Παλιάς Πόλης είναι δημοφιλής στους ντόπιους και τους επισκέπτες για τη μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία, καταστήματα με αντίκες, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Ναός Wuhouci (武侯祠) - που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πλατείας Tianfu δίπλα στην οδό Jinli, ο ναός φιλοξενεί δεκάδες αγάλματα ιστορικών προσώπων που καλύπτονται από σκόνη και ελκυστικούς κήπους.

Οδός Τσουνγκί (春熙路) - δημοφιλής εμπορικός δρόμος στο κέντρο του Τσενγκντού, με πολλά εστιατόρια, καταστήματα ρούχων, βιβλιοπωλεία, στοές και κινηματογράφους.

Κουαντζαξιανγκζί (宽窄巷子) - μια χαλαρωτική γειτονιά σε στυλ δυναστείας Qing με πολλά τεϊοποτεία και τοπικά εστιατόρια. δωρεάν WiFi.

Ερευνητική βάση Chengdu Panda - η μεγαλύτερη εγκατάσταση αυτού του είδους στον κόσμο για την αναπαραγωγή γιγαντιαίων πάντα.

Ναός Wenshu (文殊院) - Ο πιο εντυπωσιακός και διάσημος βουδιστικός ναός του Τσενγκντού από την περίοδο της δυναστείας Τανγκ.

Ναός Κινγκγιάνγκ (青羊宫) - ο παλαιότερος και μεγαλύτερος ταοϊστικός ναός στην περιοχή, που βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πόλης.

qingyang-gong-Temple-chengdu

Επαρχιακό Μουσείο Σιτσουάν (四川省博物馆) - παρουσιάζει μια μεγάλη συλλογή κινεζικών έργων ζωγραφικής, χάλκινων ειδών, βουδιστικών γλυπτών, θιβετιανών τεχνουργημάτων και ανθρωπολογικών αντικειμένων από την επαρχία.

Όπερα Σιτσουάν (四川歌剧院) - αυτός ο χώρος διαθέτει μια ποικιλία σκηνικών παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών μουσικών, μάγων, κωμωδίας (στα κινέζικα), θεατρικών παραστάσεων με σκιές και χορού.

 

Πότε να έρθετε

Περιτριγυρισμένο από γραφικά βουνά, το Τσενγκντού είναι γνωστό για την έλλειψη ήλιου. Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να είναι ζεστοί και υγροί. Η πιο ευχάριστη στιγμή για επίσκεψη είναι το χειμώνα.

 

Πού να μείνετε στο Τσενγκντού;

Το Τσενγκντού είναι μια από τις πιο βιώσιμες μεγάλες πόλεις της Κίνας. Το μεγάλο κέντρο της πόλης φιλοξενεί πολλά παγκοσμίου επιπέδου, διεθνή ξενοδοχεία.

Τα προτεινόμενα Chengdu Hotels προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα της πόλης, τη γκέι σκηνή και τη νυχτερινή ζωή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.