Gay Vietnam · Οδηγός χώρας

Gay Vietnam · Οδηγός χώρας

Πρώτη επίσκεψη στο Βιετνάμ; Τότε ο γκέι οδηγός χώρας του Βιετνάμ είναι για εσάς.

Ορίζοντας του HCMC Βιετνάμ

 

Vietnam

Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ είναι η 8η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην Ασία με πάνω από 90 εκατομμύρια κατοίκους. Οι γειτονικές της χώρες είναι η Κίνα, το Λάος και η Καμπότζη.

Από το 1986, η κομμουνιστική κυβέρνηση εισήγαγε οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που γνώρισαν διεθνή επανένταξη και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στον κόσμο.

 

Γκέι δικαιώματα στο Βιετνάμ

Δεν υπάρχουν νόμοι κατά της ομοφυλοφιλίας στο Βιετνάμ, ωστόσο δεν υπάρχουν νόμοι για την πρόληψη των διακρίσεων. Δεν επιτρέπονται γάμοι ομοφυλοφίλων ή πολιτικές συμπράξεις.

Οι γάμοι ομοφύλων στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζονται. Σε αυτήν την κοινωνικά συντηρητική χώρα, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φανεί κανείς στην οικογένειά του ή στους συναδέλφους του ως ομοφυλόφιλος. Κατά συνέπεια, η συντριπτική πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων δεν «βγαίνει» ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχουν ευπρόσδεκτα σημάδια αλλαγής της στάσης απέναντι στους ομοφυλόφιλους με τα κύρια μέσα ενημέρωσης να προωθούν την άποψη ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι φυσιολογικό.

 

Μεγάλες πόλεις στο Βιετνάμ

Ανόι - πρωτεύουσα του Βιετνάμ

Χο Τσι Μινχ - Βιετναμέζικη μητρόπολη με τεράστια καταστήματα, ορόσημα

Hoi An - κεντρική παραλιακή πόλη

Danang - παραθαλάσσια πόλη με μερικές παραλίες, εστιατόρια και νυχτερινή ζωή

Βουνγκ Τάου - μια πόλη λιμάνι σε μια χερσόνησο στο νότιο Βιετνάμ

 

Ιαπωνική γέφυρα στο Χόι Αν, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

Γκέι σκηνή στο Βιετνάμ

Η γκέι σκηνή είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ασίας και είναι απίθανο να είναι η κύρια εστίαση στο ταξίδι σας στη χώρα. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από γκέι μπαρ και άλλες ομοφυλοφιλικές επιχειρήσεις - αν και αυτές τείνουν να κρατούν χαμηλό προφίλ.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες, οι ιστότοποι και οι εφαρμογές όπως το Grindr κ.λπ. είναι ο καλύτερος τρόπος για να «γνωρίσετε τους ντόπιους», ιδιαίτερα εκτός του Ανόι ή του Χο Τσι Μινχ.

 

Weather

Η γεωγραφία του Βιετνάμ σημαίνει ότι έχει πολύ διαφορετικές εποχές. Στο κεντρικό Βιετνάμ, τροπικοί μουσώνες μπορεί να εμφανιστούν από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Στο βορρά και το νότο, η περίοδος των μουσώνων είναι Μάιος έως Σεπτέμβριος.

Ο βορράς μπορεί να βιώσει κρύους και υγρούς χειμώνες (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος), ενώ την ίδια στιγμή ο Νότος (Χο Τσι Μινχ) μπορεί να έχει θερμοκρασίες έως και 40 ° C. Η καλύτερη συμβουλή είναι να ερευνήσετε προσεκτικά τους συγκεκριμένους προορισμούς σας.

 

Visa

Οι κάτοχοι διαβατηρίου Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Λάος, Ινδονησία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία και Νορβηγία μπορούν να εισέλθουν στο Βιετνάμ για περιορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς βίζα (για 15 ή 30 ημέρες). Όλοι οι άλλοι χρειάζονται βίζα.

Το Βιετνάμ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα «βίζα κατά την άφιξη» - ωστόσο, εξακολουθείτε να χρειάζεται να λάβετε μια επιστολή έγκρισης πριν φτάσετε πραγματικά στη χώρα. Μια επιστολή έγκρισης μπορεί να ληφθεί διαδικτυακά από διάφορους αντιπροσώπους - έναντι αμοιβής. Travel Gay Η Ασία χρησιμοποιείται https://www.myvietnamvisa.com/ σε ένα πρόσφατο ταξίδι (2012) και διαπίστωσε ότι η υπηρεσία ήταν γρήγορη και αποτελεσματική. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες.

Να θυμάστε ότι χρειάζεστε μια φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου και 25 $ ΗΠΑ για να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος κατά την άφιξή σας στο Βιετνάμ (εκτός από την χρέωση online υπηρεσίας).

 

Καταστήματα Λιανικής

Μην περιμένετε να βρείτε το είδος των μεγάλων εμπορικών κέντρων που κυριαρχούν σε πόλεις όπως η Μπανγκόκ ή το Χονγκ Κονγκ και μόνο μερικά μεγαλύτερα πολυκαταστήματα. Οι αγορές είναι σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Τα περισσότερα καταστήματα στην τουριστική περιοχή δέχονται Visa, MasterCard, Dong Vietnam και δολάρια ΗΠΑ.

Το Ανόι έχει έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό αριθμό από γκαλερί τέχνης μπουτίκ μέσα και γύρω από την άκρη της Παλιάς Συνοικίας κοντά στη λίμνη, που πωλεί υπέροχα λακαρισμένα έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής και μεταξωτά έργα.

Όλα εκτός από τα μεγαλύτερα καταστήματα θα περιμένουν κάποια μορφή διαπραγμάτευσης έναντι της τιμής. Για την καλύτερη τιμή, πάρτε μετρητά.

 

Τράπεζες

Διαπιστώσαμε ότι οι κύριες τράπεζες προσέφεραν πολύ καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες από τους θαλάμους τουριστικών ανταλλαγών. Εκτός από δολάρια ΗΠΑ, πάρτε μεγάλα χαρτονομίσματα (50 ευρώ / 50 £).

Τα ΑΤΜ είναι ευρέως διαθέσιμα. Η Visa και η MasterCard είναι ευρέως αποδεκτές στα περισσότερα καταστήματα. Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία θα δέχονται American Express.

 

Επισκεψιμότητα

Όλοι οι ταξιδιώτες στο Ανόι ή στο Χο Τσι Μινχ θα πρέπει να μάθουν ξανά πώς να διασχίζουν το δρόμο. Η κίνηση, ιδιαίτερα οι μοτοσικλέτες στους δρόμους, είναι απίστευτη. Για να διασχίσετε το δρόμο, πρέπει απλώς να περπατήσετε με σταθερό ρυθμό και να έχετε εμπιστοσύνη ότι τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες δεν θα σας χτυπήσουν.

Εάν έχετε αμφιβολίες, βρείτε και ακολουθήστε έναν τοπικό. Αυτό το χρονικό βίντεο της Πόλης Χο Τσι Μινχ δείχνει το θέμα!

Περιττό να πω, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ταξιδιωτική ασφάλιση. Η νοσοκομειακή περίθαλψη δεν είναι δωρεάν.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.