όμορφη θέα στο Εδιμβούργο

Gay Edinburgh · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Εδιμβούργο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών πόλεων του Εδιμβούργου είναι για εσάς.

όμορφη θέα στο Εδιμβούργο

Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πόλη προσφέρει μια εκπληκτική σειρά από ιστορικά μνημεία, εκπληκτικά μουσεία και γκαλερί τέχνης, εξαιρετικά καταστήματα και ένα απαράμιλλο πρόγραμμα φεστιβάλ και εκδηλώσεων που ξεκινούν κάθε χρόνο με το Hogmany (εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς της Σκωτίας) και κορυφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με το Fringe Festival and Military Τατουάζ.

 

Γκέι δικαιώματα στη Σκωτία

Η επίσημη αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας δεν συνέβη μέχρι το 1980. Πιο πρόσφατα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχουν προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό. Οι πολιτικές εταιρικές σχέσεις έγιναν νόμιμες το 2005. Οι νόμοι που επιτρέπουν την υιοθέτηση ομοφυλοφίλων εγκρίθηκαν το 2009 και στις 16 Δεκεμβρίου 2014, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Η διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ήταν παράνομη από το 2005.

 

Γκέι σκηνή

Αν και δεν είναι στην ίδια κλίμακα με το Λονδίνο ή το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο έχει μια ζωντανή και πολύχρωμη γκέι σκηνή. Οι περισσότεροι από τους χώρους για ομοφυλόφιλους βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Πόλης, ιδιαίτερα γύρω από το βόρειο άκρο της οδού Leith, σε μια περιοχή γνωστή τοπικά ως το «Ροζ Τρίγωνο» Gay Village.

 

Εδιμβούργο-κάστρο-Σκωτία

Να πάρει στο Εδιμβούργο

Οι περισσότεροι τουρίστες φτάνουν με αεροπλάνο ή τρένο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, που βρίσκεται 10 μίλια από το κέντρο της πόλης, διαθέτει ένα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο απευθείας πτήσεων προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ορισμένους προορισμούς των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία λεωφορείου Airlink Express παρέχει μεταφορά στο κέντρο της πόλης, με κόστος 4.50 £ για ένα μονό. Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα και κοστίζουν περίπου 20 £.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Waverley (ο κεντρικός σταθμός του Εδιμβούργου) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν γρήγορα και τακτικά δρομολόγια τρένων προς το Λονδίνο και σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν βρίσκεστε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε το να ταξιδέψετε με τρένο στο Εδιμβούργο μπορεί να είναι η πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή.

 

Μετακίνηση στο Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο είναι σχετικά συμπαγής πόλη και τα περισσότερα από τα καλύτερα αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Η πόλη διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων και τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα.

 

Πού να μείνετε στο Εδιμβούργο

Είναι καλύτερο να μείνετε στο κέντρο της πόλης του Εδιμβούργου. Τα ξενοδοχεία κοντά στο New Town και το «Pink Triangle» Gay Village είναι δημοφιλή στους γκέι επισκέπτες.

Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Εδιμβούργο για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Edinburgh.

Το Βασιλικό μίλι

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σκωτίας δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να ρίξετε μια ματιά στο Κάστρο του Εδιμβούργου, το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης.

Καταστήματα Λιανικής - Ψωνίστε μέχρι να πέσετε στην περιοχή New Town και σε όλη την πόλη. Υπάρχουν πολλές μπουτίκ, περίεργα και υπέροχα καταστήματα για τους fashionistas, επωνυμίες και funky μεμονωμένα.

Φαγητό και ποτό - Το Εδιμβούργο είναι γνωστό για την τεράστια ποικιλία εστιατορίων, γαστρονομικών παμπ, εκλεκτών εστιατορίων και funky, boho καφέ. Από τα παραδοσιακά haggis και ένα ποτήρι Glenfiddich μέχρι τα περίφημα ψητά Mars Bars, το Εδιμβούργο είναι φίλος του καλοφαγά.

Περιηγήσεις Galore - Με πολλές περιηγήσεις με τα πόδια για να εξερευνήσετε αυτό το συμπαγές ιστορικό χωνευτήρι μέχρι περιηγήσεις που ανακαλύπτουν τα θαύματα ενός "wee dram", που διαχωρίζουν τα μείγματά σας από τα malt σας. Το Εδιμβούργο φαίνεται να έχει μια «περιοδεία» για τα περισσότερα πράγματα στη Σκωτία.

Η Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Σκωτίας - μια συλλογή μοντέρνας τέχνης. Απολαύστε τη βόλτα γύρω από το Water of Leith Walkway που περιβάλλει τη γκαλερί, η οποία είναι επίσης γεμάτη με γλυπτά.

Το κάστρο του Εδιμβούργου - ιστορικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη του Εδιμβούργου.

Το Βασιλικό μίλι - συνδέει δύο βασιλικές κατοικίες του Κάστρου του Εδιμβούργου με το Παλάτι του Holyroodhouse. Μια σειρά από δρόμους με στενά σοκάκια σε αυτό που κάποτε ήταν η αρτηρία του μεσαιωνικού Εδιμβούργου.

Ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου - το δεύτερο παλαιότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, που χρονολογείται από το 1670. Είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε την άνοιξη, όταν οι κήποι είναι σε πλήρη άνθιση, αλλά ένα υπέροχο αξιοθέατο όλο το χρόνο για τους πρασίνους εκεί έξω.

Το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου - το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο και διεξάγεται κάθε Αύγουστο για περίπου τρεις εβδομάδες. Περιμένετε avant garde ερμηνεία, περίεργη και παράξενη τέχνη, άφθονη κωμωδία, εκθέσεις, ζωντανό θέατρο και πολλά άλλα καθώς το φεστιβάλ απλώνεται σε όλη την πόλη κατακτώντας τους χώρους προβάλλοντας το καλό, το κακό και το άσχημο της τέχνης.

Το Μνημείο του Σκοτ - Ο Sir Walter Scott ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Σκωτίας και μνημονεύεται για πάντα εδώ σε αυτό το γοτθικό μνημείο. Ανεβείτε τα 287 σκαλιά και απολαύστε την πανοραμική θέα της πόλης

Το Royal Yacht Britannia - Ανακαλύψτε πώς ήταν η ζωή στην πλωτή κατοικία της Βασίλισσας που είναι μόνιμα αγκυροβολημένη στην προκυμαία στο Leith.

 

Πότε να έρθετε

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος), οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 18ºC-19 ° C. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 0 ° C. Μπορεί να βρέχει ή να έχει ηλιοφάνεια ή και τα δύο σχεδόν κάθε μέρα ή το χρόνο, επομένως να είστε προετοιμασμένοι

Χρήματα

Η Σκωτία χρησιμοποιεί τη βρετανική λίρα. Ορισμένες τράπεζες της Σκωτίας εκδίδουν τα δικά τους χαρτονομίσματα. Τα τραπεζογραμμάτια της Σκωτίας γίνονται πάντα δεκτά στη Σκωτία και από όλες τις τράπεζες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Περιστασιακά, ένας μικρός έμπορος σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να μην δέχεται σκωτσέζικα χαρτονομίσματα λόγω εξοικείωσης.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές. Εάν δεν έχετε κωδικό PIN για την κάρτα σας, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ταυτότητα. Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο. Τα περισσότερα εστιατόρια θα παρέχουν δωρεάν νερό βρύσης με γεύματα, εναλλακτικά του εμφιαλωμένου νερού.

 

Visa

Η Σκωτία είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από την Ευρώπη και χώρες όπως οι ΗΠΑ, η ΕΔΠ του Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν δεν απαιτούν έλεγχο βίζα εδώ για δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς.

Οι περισσότεροι άλλοι επισκέπτες από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κανονικά θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στη Σκωτία, την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ΔΕΝ ανήκει στον χώρο θεώρησης Σένγκεν. Η βίζα στο ΗΒ δεν θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.