Gay Paris · Οδηγός πόλης

Gay Paris · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε το πρώτο σας ταξίδι στο Παρίσι; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Παρίσι μας βοηθά να ξεκινήσετε.

Παρίσι, Γαλλία

Παρίσι

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της και περίπου 12 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή.

Το Παρίσι είναι ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά κέντρα στον κόσμο και έχει μεγάλη επιρροή στους τομείς της τέχνης, του πολιτισμού, της μόδας και του σχεδιασμού. Η πόλη διαθέτει μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα και αξιοθέατα του κόσμου και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ευρώπη.

 

Γίνε μελος Travel Gay Ενημερωτικό δελτίο

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Πριν από την πρώτη Γαλλική Επανάσταση, οι ομοφυλόφιλοι άντρες που καταδικάστηκαν για σοδομία κάηκαν συνήθως μέχρι θανάτου! Ευτυχώς, η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1791, αν και οι ομοφυλόφιλοι και οι σταυροφόροι θεωρούνταν ακόμη ανήθικοι και συνέχισαν να υφίστανται παρενόχληση.

Το 1945, η κυβέρνηση Vichy εισήγαγε περαιτέρω διακρίσεις αυξάνοντας την ηλικία συγκατάθεσης για ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε 21 (σε σύγκριση με 15 για ετεροφυλόφιλους). Αυτό καταργήθηκε το 1974 όταν η νόμιμη ηλικία συναίνεσης ορίστηκε σε 18 για όλους (στη συνέχεια μειώθηκε σε 15 το 1982).

Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος στη Γαλλία από τις 18 Μαΐου 2013. Είναι η 13η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφυλοφίλων. Η νομοθεσία ισχύει τόσο για τη μητροπολιτική Γαλλία όσο και για τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και εδάφη.

Παρίσι-υπερηφάνεια-2016Παρίσι Pride 2016

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Παρισιού είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες επιλογές για γκέι και γκέι χώρους όπου μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.

Το γκέι κέντρο του Παρισιού βρίσκεται μέσα στο Le Marais ("The Marsh"), μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του Παρισιού. Είναι το σπίτι σε έναν αυξανόμενο αριθμό Γκέι μπαρ και χώρους αργά το βράδυ μέσα και γύρω από τα αρχεία Sainte-Croix de la Bretonnerie και rue des Archives.

Η ομοφυλοφιλική ζωή δεν περιορίζεται στο Le Marais - υπάρχουν γκέι μπαρ και άλλοι χώροι σε όλο το Παρίσι.

μουσείο-λούβρο-στο ΠαρίσιΜουσείο του Λούβρου

 

Φτάνοντας στο Παρίσι

Το Παρίσι διαθέτει τρία διεθνή αεροδρόμια.

Διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Παρισιού και εξυπηρετείται από μεγάλους αερομεταφορείς από όλο τον κόσμο. Οι επιβάτες που φθάνουν πρέπει να σημειώσουν προσεκτικά σε ποιον τερματικό σταθμό έφτασαν, καθώς οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί που εξυπηρετούν τους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου δεν παρέχουν ενδείξεις για το ποιες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ποιον τερματικό σταθμό.

Ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε από και προς το αεροδρόμιο είναι με τρένο. Η γραμμή RER B έχει σταθμούς στον τερματικό σταθμό 3 (από τον οποίο παίρνετε δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς προς τον τερματικό σταθμό 1) και τον τερματικό σταθμό 2. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 7-8 λεπτά. Τα τρένα σταματούν στα Gare du Nord, Châtelet-Les Halles, Saint-Michel Notre-Dame, Λουξεμβούργο, Port-Royal, Denfert-Rochereau και Cité Universitaire. Τα εισιτήρια είναι 10 € (2016) και οι χρόνοι ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά.

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης θα κοστίσει περίπου 50 € (περισσότερα τα σαββατοκύριακα και αργά το βράδυ) και είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης μετά τη 1:XNUMX (εκτός από μια λιγότερο συχνή υπηρεσία λεωφορείου).

Διεθνές αεροδρόμιο Orly

Βρίσκεται νοτιοδυτικά του Παρισιού και χρησιμοποιείται κυρίως από ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που πετούν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Διαθέτει δύο τερματικά.

Το Orlyval Light Rail μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μεταξύ των δύο τερματικών και της γραμμής RER B στο Antony από όπου μπορείτε να ταξιδέψετε στο Παρίσι και, εάν απαιτείται, στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Ένα εισιτήριο για RER και Orlyval κοστίζει 12.05 € την ημέρα, αλλά υπάρχει μείωση εάν αγοράσετε εκ των προτέρων. Ένα ταξί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Orly κοστίζει περίπου 35 €.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tille

Βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και χρησιμοποιείται κυρίως από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair. Διατίθεται υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο μιας ώρας από το αεροδρόμιο προς το μετρό του σταθμού Porte Maillot. Κοστίζει 17 € εάν αγοράσετε στο αεροδρόμιο, αλλά είναι φθηνότερο αν αγοράσετε εκ των προτέρων.

Τρένο
Το Παρίσι διαθέτει εξαιρετικές σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας προς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου (από τη Eurostar μέσω της σήραγγας της Μάγχης). Εάν ταξιδεύετε προς ή από το Παρίσι σε άλλο ευρωπαϊκό προορισμό, τότε σκεφτείτε να ταξιδέψετε με τρένο.

Παρίσι και ΣηκουάναΠύργος του Άιφελ και ποταμός Σηκουάνα

 

Μετακίνηση στο Παρίσι

Με μετρό

Το Παρίσι διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα δημόσιων μεταφορών στον κόσμο. Το Μετρό έχει 16 γραμμές που λειτουργούν μεταξύ 05:30 και 00:40 (01:40 Σάββατο βράδυ). Τα τρένα φτάνουν κάθε λίγα λεπτά. Οι σταθμοί του μετρό φέρουν την ένδειξη «M»

Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια ή ένα δελτίο δέκα εισιτηρίων (φθηνότερα) σε οποιονδήποτε σταθμό. Ένα εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε ταξίδι στο μετρό (ή λεωφορείο και τραμ) εντός δύο ωρών. Διατίθενται εισιτήρια μιας ημέρας, εβδομαδιαία και μηνιαία πάσο, ωστόσο το δελτίο των 10 εισιτηρίων (14.50 €) είναι συνήθως καλύτερο για τους τουρίστες. Μην χάσετε το εισιτήριό σας, καθώς μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή, ειδικά αμέσως μετά την είσοδο στο σταθμό.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να είναι δύσκολο να ταξιδέψετε με το μετρό εάν έχετε πολλές αποσκευές, ειδικά εάν πρέπει να αλλάξετε γραμμές για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το περπάτημα είναι ο φθηνότερος και συχνά ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη.

Gay Paris · Οδηγός πόληςΗλύσια Πεδία προς την Αψίδα του Θριάμβου

 

Πού να μείνετε στο Παρίσι

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες μένουν στην περιοχή gay Marais ή κοντά στην περιοχή Champs Elysées.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα μεσαίας κατηγορίας Gay ParisΠολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Παρίσι και Οικονομικά ξενοδοχεία σε Gay Paris σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο του Λούβρου - ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία και γκαλερί τέχνης στον κόσμο και φιλοξενεί τις διάσημες Mona Lisa και Venus De Milo.

Η Παναγία των Παρισίων - αριστούργημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Gay Paris · Οδηγός πόληςNôtre Dame, Παρίσι

 

Πύργος του Αΐφελ - το εμβληματικό σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στον κόσμο.

Ποταμός Σηκουάνα - διάσημος ποταμός που ρέει μέσω της καρδιάς του Παρισιού.

Αψίδα του Θριάμβου - σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας και ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης.

Musée d'Orsay - μουσείο που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή από πίνακες ιμπρεσιονισμού στον κόσμο.

Champs Elysées - λεωφόρος στον παραλιακό δρόμο του 17ου αιώνα και έναν μεγάλο εμπορικό δρόμο του Παρισιού.

Sainte-Chapelle - το καλύτερο βασιλικό παρεκκλήσι στη Γαλλία με μια εξαιρετική συλλογή από βιτρό παράθυρα.

Gay Paris · Οδηγός πόλης Sainte-Chapelle

 

Place des Vosges - Η παλαιότερη δημόσια πλατεία του Παρισιού με ένα περιποιημένο κεντρικό πάρκο που περιβάλλεται από όμορφα αρχοντικά του 17ου αιώνα.

Boulevard St. Germain - ιστορικός δρόμος που φημίζεται για τα παλιά καφέ του.

Place de la Bastille - περιοχή με μεγάλη ιστορική σημασία και συμβολική αξία για τη Γαλλία.

Le Marais - μοντέρνα συνοικία (3η και 4η) που είναι η γκέι καρδιά του Παρισιού και φιλοξενεί μερικά από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης.

Montmartre - ιστορική περιοχή διάσημη για τα πολλά καλλιτεχνικά στούντιο και καφέ.

Les halles - πρώην κεντρική αγορά που είναι πλέον υπόγεια σύγχρονη εμπορική περιοχή.

Montparnasse - ιστορική περιοχή της αριστερής όχθης διάσημη για στούντιο καλλιτεχνών, μουσικές αίθουσες και καφέ.

Παλάτι των Βερσαλλιών - Ο πιο υπέροχος πύργος της Γαλλίας στα περίχωρα της πόλης.

 

Visa

Η Γαλλία βρίσκεται στην περιοχή θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι μέρος του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή έχει αλλάξει κάτι και δεν έχουμε ακόμη ενημερώσει τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.