Παρίσι, Γαλλία

Οδηγός Gay Paris City

Σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι στο Παρίσι; Στη συνέχεια, η σελίδα του gay οδηγού της πόλης του Παρισιού μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε

 

Παρίσι, Γαλλία

Παρίσι

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της και περίπου 12 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή.

Το Παρίσι είναι ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά κέντρα στον κόσμο και έχει μεγάλη επιρροή στους τομείς της τέχνης, του πολιτισμού, της μόδας και του design. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα και αξιοθέατα του κόσμου και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ευρώπη.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σοδομισμό έκαιγαν μέχρι θανάτου! Ευτυχώς, η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1791, αν και οι ομοφυλόφιλοι και οι διασταυρούμενοι εξακολουθούσαν να θεωρούνται ανήθικοι και συνέχισαν να υπόκεινται σε παρενόχληση.

Το 1945, η κυβέρνηση του Vichy εισήγαγε περαιτέρω διακρίσεις αυξάνοντας την ηλικία συναίνεσης για ομοφυλοφιλικές σχέσεις στα 21 έτη (σε σύγκριση με τα 15 για τους ετεροφυλόφιλους). Αυτό καταργήθηκε το 1974 όταν η νόμιμη ηλικία συναίνεσης ορίστηκε στα 18 για όλους (στη συνέχεια μειώθηκε σε 15 το 1982).

Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος στη Γαλλία από τις 18 Μαΐου 2013. Είναι η 13η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφυλοφίλων. Η νομοθεσία ισχύει τόσο για τη μητροπολιτική Γαλλία όσο και για τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και εδάφη.

 

Παρίσι-υπερηφάνεια-2016Παρίσι Pride 2016

 

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Παρισιού είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες επιλογές γκέι και φιλικών προς τους ομοφυλόφιλους χώρους που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.

Το γκέι κέντρο του Παρισιού βρίσκεται μέσα στο Le Marais ("The Marsh"), μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του Παρισιού. Είναι το σπίτι σε έναν αυξανόμενο αριθμό Γκέι μπαρ και χώρους αργά το βράδυ μέσα και γύρω από τα αρχεία Sainte-Croix de la Bretonnerie και rue des Archives.

Η γκέι ζωή δεν περιορίζεται στο Le Marais - υπάρχουν γκέι μπαρ και άλλοι χώροι διασκορπισμένοι σε όλο το Παρίσι.

 

μουσείο-λούβρο-στο ΠαρίσιΜουσείο του Λούβρου

 

 

Φτάνοντας στο Παρίσι

Το Παρίσι διαθέτει τρία διεθνή αεροδρόμια.

Διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Παρισιού και εξυπηρετείται από μεγάλους αερομεταφορείς από όλο τον κόσμο. Οι επιβάτες που φτάνουν θα πρέπει να σημειώνουν προσεκτικά σε ποιον τερματικό σταθμό έχουν φτάσει, καθώς οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί που εξυπηρετούν τους τρεις τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο δεν δίνουν στοιχεία για το ποιες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ποιο τερματικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε από και προς το αεροδρόμιο είναι με το τρένο. Η γραμμή B του RER έχει σταθμούς στον τερματικό σταθμό 3 (από τον οποίο παίρνετε δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς προς τον τερματικό σταθμό 1) και τον τερματικό σταθμό 2. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 7-8 λεπτά. Τα τρένα σταματούν στο Gare du Nord, στο Châtelet-Les Halles, στο Saint-Michel Notre-Dame, στο Λουξεμβούργο, στο Port-Royal, στο Denfert-Rochereau και στο Cité Universitaire. Τα εισιτήρια είναι 10 € (2016) και οι χρόνοι ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά.

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης θα κοστίζει περίπου 50 € (περισσότερα τα Σαββατοκύριακα και αργά το βράδυ) και είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης μετά τη 1 π.μ. (εκτός από μια λιγότερο συχνή υπηρεσία λεωφορείου).

Διεθνές αεροδρόμιο Orly

Βρίσκεται νοτιοδυτικά του Παρισιού και χρησιμοποιείται κυρίως από ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που πετούν προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Διαθέτει δύο τερματικά.

Το Orlyval Light Rail μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μεταξύ των δύο τερματικών σταθμών και της γραμμής B RER στο Antony από την οποία μπορείτε να ταξιδέψετε στο Παρίσι και, εάν απαιτείται, στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Ένα εισιτήριο για RER και Orlyval κοστίζει 12.05 € την ημέρα, αλλά υπάρχει έκπτωση εάν το αγοράσετε εκ των προτέρων. Ένα ταξί από το διεθνές αεροδρόμιο Orly θα κοστίζει περίπου 35 €.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tille

Βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και χρησιμοποιείται κυρίως από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair. Διατίθεται υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο διάρκειας μίας ώρας από το αεροδρόμιο προς το μετρό στο σταθμό Porte Maillot. Κοστίζει 17€ αν αγοράσετε στο αεροδρόμιο, αλλά είναι φθηνότερο αν αγοράσετε εκ των προτέρων.

Τρένο

Το Παρίσι διαθέτει εξαιρετικές σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας προς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου (από τη Eurostar μέσω της σήραγγας της Μάγχης). Εάν ταξιδεύετε προς ή από το Παρίσι σε άλλο ευρωπαϊκό προορισμό, τότε σκεφτείτε να ταξιδέψετε με τρένο.

Μετακίνηση στο Παρίσι

Με μετρό

Το Παρίσι διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα δημόσιων μεταφορών στον κόσμο. Το μετρό διαθέτει 16 γραμμές που λειτουργούν από τις 05:30 έως τις 00:40 (01:40 τα βράδια του Σαββάτου). Τα τρένα φτάνουν κάθε λίγα λεπτά. Οι σταθμοί του μετρό επισημαίνονται με το σύμβολο «M».

Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια ή ένα καρνέ δέκα εισιτηρίων (φθηνότερα) σε οποιονδήποτε σταθμό. Ένα εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε ταξίδι με το μετρό (ή με λεωφορείο και τραμ) εντός δύο ωρών. Διατίθενται μονοήμερα εισιτήρια και εβδομαδιαία και μηνιαία πάσο, ωστόσο, το καρνέ των 10 εισιτηρίων (14.50 €) είναι συνήθως το καλύτερο για τους τουρίστες. Μην χάσετε το εισιτήριό σας καθώς μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα μόλις μπείτε στο σταθμό.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να είναι δύσκολο να ταξιδέψετε με το μετρό εάν έχετε πολλές αποσκευές, ειδικά εάν πρέπει να αλλάξετε γραμμές για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το περπάτημα είναι ο φθηνότερος και συχνά ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη.

 

Ηλύσια Πεδία προς την Αψίδα του Θριάμβου

 

 

Πού να μείνετε στο Παρίσι

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες μένουν στην περιοχή gay Marais ή κοντά στην περιοχή Champs Elysées.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα μεσαίας κατηγορίας Gay ParisΠολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Παρίσι και Οικονομικά ξενοδοχεία σε Gay Paris σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο του Λούβρου - ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία και γκαλερί τέχνης στον κόσμο και φιλοξενεί τη διάσημη Mona Lisa και την Venus De Milo.

Η Παναγία των Παρισίων - ένα αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

 

Nôtre Dame, Παρίσι

 

 

Πύργος του Αΐφελ - εμβληματικό σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στον κόσμο.

Ποταμός Σηκουάνα - διάσημος ποταμός που διασχίζει την καρδιά του Παρισιού.

Αψίδα του Θριάμβου - σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας και ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της πόλης.

Musee d'Orsay - μουσείο που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων ζωγραφικής στον κόσμο.

Champs Elysées - Κήπος-περιπάτος του 17ου αιώνα που έγινε λεωφόρος και ένας σημαντικός εμπορικός δρόμος του Παρισιού.

Sainte-Chapelle - το καλύτερο βασιλικό παρεκκλήσι στη Γαλλία με μια εξαιρετική συλλογή από βιτρό.

 

Sainte-Chapelle

 

 

Place des Vosges - Η παλαιότερη δημόσια πλατεία του Παρισιού με ένα περιποιημένο κεντρικό πάρκο που περιβάλλεται από όμορφα αρχοντικά του 17ου αιώνα.

Boulevard St. Germain - ιστορικός δρόμος διάσημος για τα παλιά καφέ του.

Place de la Bastille - περιοχή με μεγάλη ιστορική σημασία και συμβολική αξία για τη Γαλλία.

Le Marais - μοντέρνα συνοικία (3η και 4η) που είναι η gay καρδιά του Παρισιού και φιλοξενεί μερικά από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης.

Montmartre - ιστορική περιοχή διάσημη για τα πολλά στούντιο και τα καφέ καλλιτεχνών.

Les halles - πρώην κεντρική αγορά που είναι τώρα μια υπόγεια σύγχρονη εμπορική περιοχή.

Montparnasse - ιστορική περιοχή της αριστερής όχθης διάσημη για τα στούντιο καλλιτεχνών, τις αίθουσες μουσικής και τα καφέ.

Παλάτι των Βερσαλλιών - Το πιο εξαίσιο κάστρο της Γαλλίας στα περίχωρα της πόλης.

 

Visa

Η Γαλλία βρίσκεται στην περιοχή θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι μέρος του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.