διασταύρωση tokyo-japan-shinjuku

Gay Tokyo · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Τόκιο; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγιών πόλεων του Τόκιο είναι για εσάς.

διασταύρωση tokyo-japan-shinjuku

Τόκιο 東京

Το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας. Με πληθυσμό 13 εκατομμυρίων κατοίκων, η πόλη έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα τρία «κέντρα διοίκησης» για την παγκόσμια οικονομία, μαζί με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την εξαιρετική γκάμα εξαιρετικών εστιατορίων της με τον οδηγό Michelin που απονέμει στο Τόκιο πολύ περισσότερα αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ιαπωνία

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν νόμοι για την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν υπάρχει νομική αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων. Η ιαπωνική κουλτούρα δεν έχει ιστορία εχθρότητας έναντι των ΛΟΑΤ ατόμων.

Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 13 ετών. Ωστόσο, όλοι οι δήμοι έχουν τους δικούς τους νόμους που ενδέχεται να απαγορεύουν στους ενήλικες να κάνουν σεξ με νέους ηλικίας κάτω των 17 ετών. Το σεξ μεταξύ των ενήλικων συγκατάθεσης ιδιωτικά είναι νόμιμο σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή / και το φύλο.

toyko-rainbrow-γέφυραΓέφυρα Ουράνιου Τόκιο

 

Γκέι σκηνή

Μια πόλη με τεράστιες αντιφάσεις, η γκέι σκηνή του Τόκιο είναι συγκρατημένη και ακμάζουσα.

Το Τόκιο χωρίζεται σε διαφορετικούς θαλάμους, με το Shinjuku να είναι το πιο γνωστό και το πιο πολυσύχναστο. Η ομοφυλοφιλική κοινότητα αναπτύσσεται συνεχώς μέσα στα όρια της γειτονιάς Shinjuku Ni-chome (Περιοχή 2). Φαινομενικά ευθεία την ημέρα, ο Ni-chome γίνεται γκέι τη νύχτα.

Το Ni-chome πιστεύεται ότι έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γκέι μπαρ οπουδήποτε στον κόσμο λόγω της μικρής, πυκνής περιοχής του - μερικά μικρά τετράγωνα συνυφασμένα με το πολυσύχναστο επιχειρηματικό κέντρο, τα καταστήματα και τη νυχτερινή ζωή του Shinjuku. Αν και τα περισσότερα μπαρ καλωσορίζουν μη Ιάπωνες θαμώνες, η σκηνή απευθύνεται κυρίως στους θαμώνες της Ιάπωνας.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι άντρες εξακολουθούν να αισθάνονται συγκρατημένοι από την αυστηρή αλλά ανείπωτη απαίτηση της Ιαπωνίας για κοινωνική συμμόρφωση που μόλις τώρα αρχίζει να αμβλύνεται όταν πρόκειται για σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Σε μια κουλτούρα όπου η ομοφυλοφιλία αγνοείται περισσότερο παρά αποδεκτή, και όπου οι άνθρωποι αναμένεται να παντρευτούν με παραδοσιακούς γάμους, πολλοί ομοφυλόφιλοι επιλέγουν να εκφράσουν ανώνυμα τη σεξουαλικότητά τους στο Γκέι μπαρ στο Shinjuku Ni-chome.

Ωστόσο, η γκέι σκηνή του Τόκιο δεν περιορίζεται στον Ni-chome. Σε πολλές άλλες περιοχές υπάρχουν πολλά γκέι μπαρ. Τέτοιες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον χάρτη Otoko-machi (χάρτης της πόλης των αγοριών), έναν πανελλαδικό οδηγό για ιαπωνικά gay ιδρύματα.

 

Φτάνοντας στο Τόκιο

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, η Ναρίτα, βρίσκεται 66 χλμ ανατολικά του Τόκιο. Αποφύγετε να πάρετε ταξί από και προς το αεροδρόμιο καθώς ο ναύλος είναι υπερβολικά υψηλός.

Η Λεωφορείο λιμουζίνας αεροδρομίου είναι συνήθως ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Το γραφείο εισιτηρίων βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας καθώς εισέρχεστε στις αφίξεις και οι στάσεις λεωφορείων βρίσκονται ακριβώς έξω από κάθε κτήριο τερματικών. Τα λεωφορεία αναχωρούν για το σταθμό του Τόκιο, το σταθμό Shinjuku, τη Disneyland και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 15 λεπτά. Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 3000 γιεν. Ο αναμενόμενος χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μιάμιση ώρα.

Η Τρένο JR Narita Express (N-EX) αναχωρεί κάθε τριάντα λεπτά και εξυπηρετεί τον σταθμό JR Shinjuku, τον σταθμό JR Tokyo, τον σταθμό JR Ikebukero, τον σταθμό JR Shinagawa και τον σταθμό JR Yokohama. Ακολουθήστε τις πινακίδες από τα κτήρια του τερματικού σταθμού. Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης (ανάλογα με τον προορισμό) κοστίζει περίπου 3300 γιεν. Χρειάζονται περίπου 50 λεπτά για να φτάσετε στο σταθμό του Τόκιο από το Narita.

 

Περιήγηση στο Τόκιο

Τρένο

Τα τρένα και οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι είναι συνήθως η πιο βολική μορφή μεταφοράς στο Τόκιο. Το μετρό είναι πάντα γεμάτο, αλλά η εξυπηρέτηση είναι ακριβής, γρήγορη και αποτελεσματική.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων από μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Κάθε εταιρεία έχει τη δική της, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή (τα μηχανήματα JR είναι συνήθως πράσινα). Τα περισσότερα μηχανήματα θα διανέμουν αυτόματα την αλλαγή.

Δεν χρειάζεται να υπολογίσετε την τιμή του ναύλου σας - αγοράστε το φθηνότερο εισιτήριο και, στη συνέχεια, στο τέλος του ταξιδιού, συμπληρώστε το στο σωστό ποσό εισάγοντάς το στο κίτρινο μηχάνημα "Ρύθμιση ναύλου" που βρίσκεται κοντά στις πύλες εξόδου . Η υπηρεσία τρένου ξεκινά γύρω στις 5 το πρωί και σταματά γύρω στα μεσάνυχτα στις περισσότερες γραμμές.

λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι αρκετά εύχρηστα. Οι προορισμοί επισημαίνονται με σαφήνεια στο μπροστινό μέρος των περισσότερων λεωφορείων και οι στάσεις λεωφορείων είναι επίσης ευδιάκριτες. Ο σταθερός ναύλος των 200 γιεν πληρώνεται συνήθως κατά την επιβίβαση - τοποθετήστε τα χρήματα στο μηχάνημα δίπλα στον οδηγό.

Το μονοήμερο εισιτήριο του Τόκιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λεωφορεία, καθώς και στις γραμμές του μετρό και του JR. Δεν υπάρχουν νυχτερινά λεωφορεία. Η υπηρεσία σταματά συνήθως στις 10 μ.μ. Το χρονοδιάγραμμα είναι διαθέσιμο από το σταθμό των λεωφορείων.

Ταξί

Για μη Ιαπωνικά ομιλητές, τα ταξί μπορεί να είναι μια πρόκληση. Πρέπει να έχετε γράψει τον προορισμό σας στα Ιαπωνικά. Τα ταξί είναι αρκετά ακριβά. Τη νύχτα, το ποσοστό αυξάνεται κατά 20 τοις εκατό.

 

Πού να μείνετε στο Τόκιο

 

Είτε βρίσκεστε στο Τόκιο για να επισκεφτείτε αξιοθέατα, να ψωνίσετε, να φάτε, να εξερευνήσετε τη γκέι σκηνή ή όλα τα παραπάνω, είναι πάντα καλή ιδέα να μείνετε κοντά στο σταθμό του τρένου/του μετρό.

Οι περιοχές Shinjuku, Shibuya και Akasaka / Roppongi συνιστώνται για τους γκέι επισκέπτες, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα καταλυμάτων που ταιριάζουν στους περισσότερους προϋπολογισμούς.

Τα προτάσεις για οικονομικά ξενοδοχείαΞενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και  πολυτελή ξενοδοχεία είναι ιδανικά για τη γκέι σκηνή και με εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς, τα καταστήματα και τα αξιοθέατα.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Εθνικός Κήπος Shinjuku GyoenShinjuku - ένα μεγάλο πάρκο με όμορφους διαμορφωμένους κήπους.

Meiji JinguΣιμπούγια - Σιντοϊσμός του 1920 αφιερωμένος στον αυτοκράτορα Meiji και τη σύζυγό του.

Η αγορά TsukijiΤσου - η μεγαλύτερη χονδρική αγορά ψαριών και θαλασσινών στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες αγορές χονδρικής πώλησης τροφίμων.

Εθνικό Μουσείο ΕπιστημώνΤάιτο - υπέροχο μουσείο με συναρπαστικά πολυμέσα και εκθέσεις.

ChidorigafuchiChiyoda - Όμορφο μέρος για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της σεζόν της Cherry Blossom.

AsakusaΤάιτο - δημοφιλής γειτονιά του Τόκιο γεμάτη καταστήματα, εστιατόρια και τον περίφημο ναό Sensoji.

Ο ναός SensojiΤάιτο - ένας από τους πιο διάσημους ναούς στο Τόκιο, που βρίσκεται στην Asakusa

semsoji-Temple-in-tokyoΟ ναός Sensoji

 

Εθνικό Μουσείο ΤόκιοΤάιτο - διάσημο μουσείο που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή ιαπωνικών αντικειμένων και έργων τέχνης στον κόσμο.

Κήπος ChinzansoΜπούνκιο - αρχαίος ιαπωνικός κήπος με ιστορικά ερείπια και τεχνουργήματα.

Μητροπολιτικό κυβερνητικό γραφείο του Τόκιο (TMG)Shinjuku - Γνωστά και ως «Δημαρχείο του Τόκιο», τα κτίρια TMG διαθέτουν πανοραμικά καταστρώματα παρατήρησης που είναι ανοιχτά στο κοινό δωρεάν (καθημερινές έως τις 11 το βράδυ), καθώς και καταστήματα με είδη δώρων και καφετέριες. Η χρήση καμερών επιτρέπεται, αλλά τα τρίποδα απαγορεύονται.

GinzaΤσου - πολυτελής περιοχή με πολλά πολυκαταστήματα, μπουτίκ, εστιατόρια και καφετέριες θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς εμπορικές συνοικίες στον κόσμο.

Shinjuku - Η μεγάλη εμπορική περιοχή του Τόκιο που στεγάζει τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, καθώς και πολλά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες μασάζ και χώρους διασκέδασης.

 

Πότε να έρθετε

Το Τόκιο γίνεται προορισμός όλο το χρόνο. Η πιο δημοφιλής εποχή για επίσκεψη είναι το καλοκαίρι όταν έχει ζέστη και υγρασία - μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε τη ζωή των ομοφυλόφιλων στο Τόκιο.

Τον Ιούνιο, οι λάτρεις των ταινιών απολαμβάνουν το Tokyo Lesbian & Gay Film Festival. Τον Αύγουστο, χιλιάδες συμμετέχουν στο ετήσιο φεστιβάλ Pride. Ο λιγότερο δημοφιλής χρόνος για να επισκεφθείτε το Τόκιο είναι κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες που μπορεί να είναι ψυχρός με πιθανότητα χιονιού.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη λόγω του άνετου καιρού και της κερασιάς που ανθίζουν την τελευταία εβδομάδα τον Μάρτιο έως τη δεύτερη εβδομάδα τον Απρίλιο. Η περίοδος των βροχών συμβαίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με πιθανότητες τυφώνα.

 

Visa

Εάν είστε πολίτης μιας από τις περισσότερες από 50 χώρες, με τις οποίες η Ιαπωνία έχει «γενική ρύθμιση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης», χρειάζεστε μόνο ένα έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθετε στην Ιαπωνία ως «προσωρινός επισκέπτης».

Διαφορετικά, πρέπει να αποκτήσετε βίζα πριν εισέλθετε στη χώρα. Οι προσωρινοί επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες επιτρέπεται να παραμείνουν για έως και 90 ημέρες.

 

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα της Ιαπωνίας είναι το γιεν Ιαπωνίας (¥ JPY). Τα περισσότερα καταστήματα παίρνουν πιστωτικές κάρτες, αν και πολλές επιχειρήσεις και μερικά μικρότερα ξενοδοχεία δεν το κάνουν. Ορισμένα έχουν ελάχιστη χρέωση και επιπλέον χρέωση.

Σχεδόν οποιαδήποτε μεγάλη τράπεζα θα παρέχει ανταλλαγή συναλλάγματος.

 

Φιλοδώρημα

Η Ιαπωνία δεν έχει κουλτούρα. Δεν θα πρέπει να αναφέρετε έναν οδηγό ταξί, σε μπαρ ή εστιατόριο.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης στην Ιαπωνία είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση.

 

Ηλεκτρισμός

Η τάση στην Ιαπωνία είναι 100 volt που διαφέρει από τις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Τα ιαπωνικά ηλεκτρικά βύσματα έχουν δύο μη πολωμένους πείρους.

 

Χρήσιμα τηλέφωνα

Οι δύο σημαντικοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης του Τόκιο είναι 110 να καλέσω στην αστυνομία και 119 για περιπτώσεις πυρκαγιάς έκτακτης ανάγκης και ασθενοφόρο. Αυτά μπορούν να κληθούν από τους τηλεφωνικούς θαλάμους που βρίσκονται δίπλα στις άκρες του δρόμου και δεν απαιτείται πληρωμή καθώς πρέπει να πατήσετε το κόκκινο κουμπί που βρίσκεται μπροστά από το τηλέφωνο. Ο αριθμός βοήθειας της Ιαπωνίας είναι 0120 461 997.

Γραμμή ζωής στα Αγγλικά του Τόκιο: 03 5774 0992 (9 π.μ. - 4 μ.μ., 7 μ.μ. - 11 μ.μ.)

Γραμμή βοήθειας για το AIDS: 0120 048 840 (δωρεάν κλήση)

Πληροφορίες για τον ιό HIV και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους αγγλόφωνους: 03 5259 0256 (Τόκιο)

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.