gay-dresden-guide-2017

Gay Dresden · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Δρέσδη; Η γκέι οδηγός της πόλης μας στη Δρέσδη προσφέρει πολλές χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

gay-dresden-guide-2017

Δρέσδη

Ως πρωτεύουσα και βασιλική κατοικία για τους εκλογείς και τους βασιλιάδες της Σαξονίας, ο Dresen είναι μια αρχαία γερμανική πόλη με αρκετό πολιτισμό και θρύλο για να κρατά τους εξερευνητές απασχολημένους για μέρες.

Κάποτε γνωστό ως Jewel Box, η πρωτεύουσα της ελεύθερης πολιτείας της Σαξονίας βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Τα μπαρόκ και ροκοκό κτήρια του κέντρου της πόλης το κάνουν αισθητικά ευχάριστο, με το παρελθόν του πολέμου να προσθέτει στην αρχαιότητα του τόπου.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης καταστράφηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης βοήθησε στην ανάκτηση των πολλών θησαυρών της Δρέσδης, βοηθώντας στη δημιουργία μιας πόλης με εκπαιδευτική, πολιτική και πολιτιστική σημασία.

 

Γκέι σκηνή

Ξεχάστε τις πάρτι του Βερολίνου, της Κολωνίας και του Αμβούργου, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες θα εκπλαγούν ευχάριστα με τη μικρή αλλά εντυπωσιακή γκέι σκηνή της Δρέσδης.

Με επίκεντρο κυρίως την περιοχή Aubere Neustadt (βόρεια του κέντρου της πόλης), η περιοχή διαθέτει μια χούφτα πολύχρωμα Μπαρ για ομοφυλόφιλους, καθώς και α Γκέι σάουνα και μερικά κλαμπ κρουαζιέρας.

Η ετήσια Δρέσδη Gay Pride (CSD) πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου, ένα από τα προηγούμενα γεγονότα υπερηφάνειας στην Ευρώπη, και αυξάνεται σε δημοτικότητα κάθε χρόνο.

 

Φτάνοντας στη Δρέσδη

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο της Δρέσδης εξυπηρετείται από πολλά δρομολόγια εσωτερικού και ορισμένες διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων απευθείας συνδέσεων με την Ελβετία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο S-Bahn (γραμμή S2) πηγαίνει από το αεροδρόμιο στους δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Δρέσδης και δεν χρειάζεται περισσότερο από 20 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο. Διατίθενται επίσης τοπικά λεωφορεία. Πάρτε τη διαδρομή 77 στη στάση Infineon-Nord και μεταφερθείτε στη γραμμή 7 του τραμ για εύκολη πρόσβαση στην πόλη. Εναλλακτικά, η διαδρομή 80 του λεωφορείου σας μεταφέρει επίσης αρκετά κεντρικά. Το ταξίδι με τον S-Bahn και το λεωφορείο/τραμ θα σας κοστίσει 2.30 € για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι μια από τις φθηνότερες συνδέσεις αεροδρομίου στη Γερμανία.

Πετάξτε στη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο και αποκτήστε σύνδεση εσωτερικού εάν ταξιδεύετε από πιο μακριά.

Με το τρένο

Η Δρέσδη είναι μια σημαντική σιδηροδρομική διασταύρωση για γερμανικά τρένα, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε με τη Δρέσδη από τις περισσότερες γερμανικές πόλεις. Υπάρχουν επίσης απευθείας συνδέσεις με διεθνείς πόλεις, όπως η Βιέννη, η Μπρατισλάβα και η Βουδαπέστη.

 

Μετακίνηση στη Δρέσδη

Τα τρένα μεταξύ πόλεων λειτουργούν καλά στη Δρέσδη, όπως και το μεγάλο τραμ που διαχειρίζεται η Dresdner Verkehrsbetriebe AG / DVB, η οποία εκτελεί 12 διαδρομές. Υπάρχουν επίσης 29 δρομολόγια λεωφορείων σε όλη την πόλη.

Αγοράστε το Dresden-City-Card ή το Dresden-Regio-Card για χρήση στις δημόσιες συγκοινωνίες. Μπόνους: η κάρτα σας δίνει επίσης δωρεάν είσοδο σε επιλεγμένα μουσεία και μειώσεις σε άλλα αξιοθέατα. Οι τιμές ξεκινούν από 10 € ανά ημέρα.

 

Πού να μείνετε στη Δρέσδη

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές διαμονής στη Δρέσδη, από άνετα B&B έως πολυτελή ξενοδοχεία. Για ευκολία ταξιδιού, επιλέξτε μια τοποθεσία στο κέντρο της πόλης. Για να ξυπνήσετε με εντυπωσιακά τοπία, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα του κέντρου.

Δείτε τις πιο πρόσφατες προσφορές ξενοδοχείων στη Δρέσδη στο Σελίδα ξενοδοχείων Gay Dresden.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Frauenkirche και Neumarkt Square - το σύμβολο της παλιάς Δρέσδης, η εκπληκτική προτεσταντική εκκλησία Frauenkirche και η γύρω πλατεία είναι ένα αριστούργημα στην αποκατάσταση.

Αρχικά χτίστηκε τον 18ο αιώνα αλλά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χρειάστηκε πάνω από 50 χρόνια για να αποκατασταθεί, ολοκληρώθηκε το 2005. Το καμπαναριό στην κορυφή της εκκλησίας είναι τώρα ένα εμβληματικό ορόσημο του ορίζοντα της Δρέσδης, μια ανάμνηση παλιού και νέου.

Βασιλικό Παλάτι - αυτό το αναγεννησιακό κτίριο που κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την εξουσία των Σάξωνων εκλογικών πρίγκιπες και βασιλιάδων του παρελθόντος. Πρόσφατα ανακαινισμένο, το Παλάτι φιλοξενεί τώρα πολλά μουσεία παγκόσμιας κλάσης και υπέροχες αίθουσες. Αυτό το αξιοθέατο είναι κλειστό κάθε Τρίτη.

Πομπή των Πρίγκιπα - πίσω από το Βασιλικό Παλάτι βρίσκεται αυτή η εκπληκτική τοιχογραφία. Εκτείνοντας εντυπωσιακά 101 μέτρα, τα πορσελάνινα πλακάκια Meissen απεικονίζουν τους ηγεμόνες του Οίκου Wettin σε μια ανεβασμένη πομπή.

Καθεδρικός Ναός Sanctissimae Trinitatis - ένα άλλο εντυπωσιακό θρησκευτικό κτήριο, η Εκκλησία της Καθολικής Αυλής είναι το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κτήριο της Σαξονίας. ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Γαλακτοκομικά Pfunds - που περιγράφεται ως το «ομορφότερο κατάστημα γαλακτοκομικών στον κόσμο», αυτό το γραφικό κτίριο εξακολουθεί να σερβίρει νόστιμες λιχουδιές ανάμεσα στα ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια μαγιόλικα που διακοσμούν τους τοίχους, το δάπεδο και τον πάγκο πωλήσεων.

Χρυσός ιππέας - Το πιο διάσημο άγαλμα της Δρέσδης, το άγαλμα του Αυγούστου του Ισχυρού λάμπει καθώς ο ήλιος λάμπει από το εξωτερικό φύλλο χρυσού. Βρίσκεται κοντά στο Παλάτι.

Ο κήπος της πόλης του Hellerau - για ένα ταξίδι έξω από το κέντρο της πόλης, επισκεφθείτε το Hellerau, την πρώτη «κήπο πόλη» της Γερμανίας. Ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, τα δέντρα και τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν εδώ. Υπέροχο μέρος για να έρθετε για μια μέρα έξω.

 

Πότε να έρθετε

Ο καιρός στη Δρέσδη είναι χαρακτηριστικός των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων. είναι ζεστό και ηλιόλουστο τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και κρύο το χειμώνα. Ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι συχνά δροσεροί και ξηροί και είναι συνήθως οι φθηνότερες περίοδοι για να επισκεφθείτε την πόλη.

Από τις αρχές Μαΐου για ένα μήνα, η Δρέσδη φιλοξενεί ένα τεράστιο φεστιβάλ μουσικής, με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες. Πάντα μεγάλη κλήρωση. Το Dresden Jazz Days στα μέσα Νοεμβρίου είναι ένα άλλο δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ.

Η Γερμανία φημίζεται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της και η Δρέσδη προσφέρει ίσως μία από τις καλύτερες, γιατί το Striezelmarkt είναι η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας, γιορτάζοντας την 582η επέτειό του το 2016.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.