Οδηγός πόλης Gay Torremolinos

Οδηγός πόλης Gay Torremolinos

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε Τορεμολίνος; Ο γκέι οδηγός της πόλης Torremolinos είναι για εσάς

 

Τορεμολίνος

Τορεμολίνος, που βρίσκεται μόλις 12 χλμ νότια του Μάλαγα, βρίσκεται στην καρδιά της Κόστα ντελ Σολ και έχει βελτιωθεί πολύ από τη φήμη της ως η χειρότερη υπέρβαση της βιομηχανίας μαζικού τουρισμού της Ισπανίας τη δεκαετία του 1980.

Τόσο η πόλη όσο και οι θρυλικές παραλίες της έχουν μια πολύ μοντέρνα ανανέωση και τώρα προσελκύουν πολλούς απαιτητικούς Ισπανούς, μαζί με διεθνείς, τουρίστες.

Το Torremolinos υπήρξε από καιρό ένας δημοφιλής προορισμός για γκέι διακοπές και έχει τη μεγαλύτερη γκέι σκηνή του Ισπανικού Κώστα.

τορεμολίνο-travelgayΕυρώπη

Γκέι σκηνή

Το Torremolinos υπήρξε ένας δημοφιλής προορισμός ομοφυλόφιλων από την αρχή της τουριστικής βιομηχανίας εδώ στα τέλη της δεκαετίας του 1950, επέζησε τόσο από τη δικτατορία του Φράνκο όσο και από την μαζική τουριστική επίθεση που ακολούθησε την απελευθέρωση της Ισπανίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η γκέι σκηνή και η νύχτα εστιάζονται μέσα και γύρω από το La Nogalera, ένα υπαίθριο (αν και αρκετά άθλιο για να είμαι ειλικρινής), εμπορικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης. Όπως είναι αρκετά τυπικό στην Ισπανία, το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός συνδυασμένων οικογενειακών εστιατορίων, τοπικών καταστημάτων, Μπαρ για ομοφυλόφιλους και Κλαμπ χορού.

Η σκηνή εδώ δεν είναι μόνο το καταφύγιο των επισκεπτών γκέι τουρίστες και αυτό ισχύει ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όταν γίνεται πολύ απασχολημένος με ένα νεαρό τοπικό πλήθος από όλο το Κόστα ντελ Σολ και τη γύρω Μάλαγα.

 

Φτάνοντας στο Τορεμολίνος

Η Μάλαγα είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλη την Κόστα ντελ Σολ. Η Μάλαγα εξυπηρετείται από τους κύριους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς όπως η Iberia, η KLM και η British Airways, καθώς και οι κύριες αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού όπως η EasyJet και η Ryanair.

Εάν ταξιδεύετε από έξω από την Ευρώπη, θα χρειαστεί να κάνετε σύνδεση σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο της Μάλαγα, η τακτική υπηρεσία τρένου C1 εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς το Τορεμολίνος κάθε 20 λεπτά. Ο χρόνος ταξιδιού είναι μόλις 10 λεπτά και ένα εισιτήριο ξεκινά από 1.80 €.

Τα ταξί προσφέρονται άφθονα από το αεροδρόμιο και η διαδρομή απευθείας προς το Τορεμολίνος κοστίζει περίπου 20 €.

 

Περιήγηση στο Τορεμολίνος

Με τη γκέι σκηνή στο κέντρο της πόλης και τα κύρια ξενοδοχεία κοντά στην παραλία, το περπάτημα θα σας οδηγήσει στα περισσότερα μέρη.

Υπάρχει μια τοπική υπηρεσία λεωφορείων, και από το σταθμό λεωφορείων Torremolinos μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Costa Del Sol.

 

Πού να μείνετε στο Τορεμολίνος

Το Torremolinos διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων, από προσιτές τιμές έως πολυτέλεια. Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες μένουν κοντά στην περιοχή La Nogalera ή στην περιοχή της γκέι παραλίας.

Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Torremolions, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Torremolinos.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Οι παραλίες ήταν ανέκαθεν το βασικό πόλο έλξης σε αυτό το τμήμα της ακτής της Μεσογείου της Ισπανίας και συνεχίζουν να είναι έτσι.

Υπήρξαν σημαντικές επενδύσεις σε όλη την πόλη και στον εξωραϊσμό των παραλιακών περιοχών, και τώρα υπάρχουν μερικές εναλλακτικές επιλογές για τον χρυσό ήλιο και την άμμο.

La Carihuela - μια από τις συνοικίες της πόλης που αξίζει να αναζητήσετε. Αυτό που κάποτε ήταν ένα παλιό ψαροχώρι είναι τώρα γνωστό σε όλη την Ισπανία ως κέντρο για την κουζίνα της Ανδαλουσίας, με ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ για τα θαλασσινά.

Κάλλε Σαν Μιγκέλ - Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος του ανανεωμένου κέντρου της πόλης έχει μια καλή γκάμα καταστημάτων από μπουτίκ επώνυμων σχεδιαστών μέχρι καταστήματα με είδη δώρων.

Aqualand - το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο σε αυτήν την περιοχή της Ισπανίας απέχει μόλις 10 λεπτά από την πόλη

Parque Batteria (Μπαταρία Park) - βρίσκεται πάνω από την παραλία La Carihuela και είναι προσβάσιμη από το σταθμό Montemar Alto. Αυτό είναι ένα παλιό στρατιωτικό φρούριο που έχει μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό πάρκο, πλήρες με λίμνη, γυάλινα ωδεία και έναν πύργο, τον Torre Mirador, για υπέροχη θέα στην παραλία La Carihuela και στη θάλασσα. Θερινές ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 17:30-00:00. Τρίτη έως Κυριακή: 11:00-00:00.

Βοτανικός κήπος Molina de Inca - βρίσκεται στο Cañada de los Cardos, κοντά στο Aqualand. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες δέντρων εδώ και πτηνά που περιέχουν όλα τα είδη πουλιών, για όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την παραλία. Θερινές ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή: 11:30-14:00 και 18:00-21:00.

 

Visa

Η Ισπανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Ισπανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Το Torremolinos είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε την Ανδαλουσία, μια εκπληκτική περιοχή της Ισπανίας με όμορφη εξοχή και αρχαίες πόλεις λαμπρές με μαυριτανικά κάστρα.

Από τα ασβεστωμένα σπίτια του γειτονικού ορεινού χωριού Mijas έως την πόλη της Μάλαγα και από εκεί και άλλες σιδηροδρομικές συνδέσεις από εκεί με τη Σεβίλλη, την Κόρδοβα και τη Γρανάδα και το υπέροχο παλάτι της Αλάμπρα, αυτή η περιοχή της Ισπανίας έχει κάτι να προσφέρει σε όλους.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.