νησί, Ταϊλάνδη, νησί φι φι

Νησιά Φι Πι · Οδηγός για το νησί

Πρώτη φορά στο Koh Phi Phi; Τότε ο οδηγός μας για το νησί Phi Phi είναι για εσάς.

νησί, Ταϊλάνδη, νησί φι φι

Κο Φι Φι เกาะ พี พี

Το Phi Phi είναι ένα εκπληκτικό αρχιπέλαγος, που βρίσκεται στη Θάλασσα Ανταμάν μεταξύ Krabi και Phuket. Μόνο ένα από τα έξι νησιά, το Phi Phi Don, είναι κατοικημένο.

Τα νησιά κατατάσσονται ως μερικά από τα πιο φυσικά όμορφα στον κόσμο. Παρά την ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού, τα γύρω νερά εξακολουθούν να φιλοξενούν τεράστια ποσότητα κοραλλιών και θαλάσσιας ζωής. Οι αμμώδεις παραλίες του νησιού, οι σπηλιές και τα τροπικά δάση ασβεστολιθικά βουνά παραμένουν υπέροχα αξιοθέατα.

 

Σχεδιάστε μια επίσκεψη

Τα νησιά Phi Phi είναι εύκολα προσβάσιμα με πλοίο ή ταχύπλοο από το Πουκέτ ή το Krabi. Είναι δυνατόν να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή είτε από το Πουκέτ είτε από το Κράμπι, αλλά αξίζει να μείνετε για μερικές νύχτες σε ένα από τα ξενοδοχεία ή τα θέρετρα που έχουν εμφανιστεί στο Phi Phi Don τα τελευταία χρόνια.

 

Οι δημοφιλείς επιλογές για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες είναι:

Πουκέτ & Φι Πι. Συνδυάζοντας την ομοφυλοφιλική νυχτερινή ζωή και την γκέι παραλία στο Πουκέτ με μια επίσκεψη στα νησιά. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στα νησιά ή μείνετε για λίγες μέρες πριν επιστρέψετε στο Πουκέτ.

Πουκέτ προς Φι Πι στο Κράμπι. Επισκεφθείτε το Πουκέτ και τα νησιά Phi Phi, αλλά στη συνέχεια συνεχίστε το ταξίδι σας με το πλοίο για το Krabi ή το αντίστροφο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε χρόνο και δεν θέλετε να είστε σε ένα μέρος για πολύ καιρό.

 

Γκέι σκηνή

Δεν υπάρχουν γκέι χώροι στα νησιά, αλλά η χαλαρή, χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού (ιδιαίτερα μετά την ημέρα που οι ταξιδιώτες φεύγουν αργά το απόγευμα) σημαίνει απλά ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη.

 

Τον Σάι Μπέι

Τον Σάι Μπέι είναι η κύρια τουριστική περιοχή στο Phi Phi Don. Ο κόλπος και η έκταση της γης συνδέουν βόρεια και νότια του νησιού και θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και την προβλήτα των φέρι.

Νησιά Phi Phi

Φτάνοντας στα νησιά Phi Phi

Πλοίο από Πουκέτ

Πετάξτε προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ. Πάρτε ταξί είτε στην προβλήτα Rassada στη νότια ακτή του Πουκέτ (περίπου 30 χλμ / 50 λεπτά). Τα πλοία αναχωρούν 3-4 φορές την ημέρα και διαρκούν περίπου 2 ώρες.

Πλοίο από Κράμπι

Πετάξτε προς το αεροδρόμιο Krabi. Πάρτε ταξί για την πόλη Krabi. Τα φέρι αναχωρούν 5-6 φορές την ημέρα και χρειάζονται περίπου 2 ώρες.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εκ των προτέρων στο Phuketferry.com

Ταχύπλοα ημερήσιας εκδρομής από το Πουκέτ

Οι ημερήσιες εκδρομές με ταχύπλοο πωλούνται παντού στο Πουκέτ, ιδιαίτερα στο Πατόνγκ. Αυτές περιλαμβάνουν συνήθως μεταφορές από το ξενοδοχείο σας στην προβλήτα, στάσεις σε διάφορους κόλπους, αναπνευστήρες και μεσημεριανό γεύμα σε μπουφέ. Τα ταχύπλοα συνήθως μεταφέρουν 20-30 επιβάτες και δεν είναι ιδιαίτερα άνετα.

Οι υπερυψωμένες εταιρείες μεταφέρουν λιγότερους από 20 επιβάτες. Ψωνίστε για την καλύτερη προσφορά. Η διέλευση με ταχύπλοο μπορεί να είναι αρκετά ανώμαλη - δεν συνιστάται εάν έχετε πρόβλημα στην πλάτη. Ο χρόνος διέλευσης είναι περίπου 45 λεπτά.

Μην πάρετε ένα σκάφος με μακριά ουρά για να περάσετε από το Πουκέτ στο Phi Phi, καθώς αυτή δεν είναι μια ασφαλής ή άνετη επιλογή.

Εξερεύνηση-Phi-Phi-Islands-Thailand

 

Εξερευνώντας τα νησιά Phi Phi

Τα σκάφη με μακριά ουρά είναι εύκολα διαθέσιμα προς ενοικίαση από την προβλήτα Ton Sai Bay και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τους ήρεμους, κοραλλιογενείς κολπίσκους και κολπίσκους που είναι ιδανικοί για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί και μόνο μερικές μοτοσικλέτες. Τα πάντα μεταφέρονται με τα πόδια, με καρότσι ή με βάρκα.

 

Πότε να έρθετε

Όπως και με τους περισσότερους παραλιακούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη, η καλύτερη στιγμή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τα νησιά είναι εκτός των περιόδων αιχμής των σχολικών διακοπών, κατά τη διάρκεια των μη μουσώνων μηνών Οκτωβρίου έως Απριλίου.

 

Πού να μείνετε στο Phi Phi

Δείτε τα προτεινόμενα Phi Phi Island Ξενοδοχεία και θέρετρα. Ενημερώθηκε για το 2018.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.