Πόλη του Μεξικού

Οδηγός Πόλης του Μεξικού

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Πόλη του Μεξικού; Τότε ο gay οδηγός της Πόλης του Μεξικού είναι για εσάς.

Πόλη του Μεξικού

Η πρωτεύουσα του Μεξικού και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Δυτικό Ημισφαίριο είναι ένα ζωντανό και εντυπωσιακό μέρος. Ένα συνονθύλευμα ιστορικών και πολιτιστικών επιρροών, από τα ερείπια των Αζτέκων που εξακολουθούν να φαίνονται μέχρι την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική, η πόλη είναι γεμάτη ευκαιρίες για ανακάλυψη. Η Πόλη του Μεξικού είναι το επίκεντρο της χρηματοδότησης, της βιομηχανίας και της μόδας στη χώρα και γίνεται όλο και πιο κοσμοπολίτικη.

Έχοντας μια από τις πιο συγκεντρωμένες και ξεχωριστές γκέι περιοχές στη Νότια Αμερική, η Zona Rosa είναι ένας κόμβος γκέι πολιτισμού, κοινότητας και νυχτερινής ζωής. Η πόλη φιλοξενεί πλήθος γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες, και παρόλο που μπορεί να είναι πιο διακριτική από ό, τι σε ορισμένες πόλεις, δεν είναι λιγότερο ευχάριστη.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Πόλη του Μεξικού

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στο Μεξικό μετά την εφαρμογή του γαλλικού ποινικού κώδικα το 1871 και έκτοτε παραμένει νόμιμο. Παρ 'όλα αυτά, πολλοί ΛΟΑΤ + πολίτες στη χώρα αντιμετώπισαν διώξεις και παρενοχλήσεις σύμφωνα με τους νόμους περί ανηθικότητας και ασεβείας.

Η χώρα έχει δει δραματικές βελτιώσεις στα δικαιώματα και την ισότητα των LGBT + ατόμων, με το γάμο ομοφυλοφίλων να νομιμοποιείται το 2015 και την κοινή υιοθεσία το 2016. Αυτή η νομοθεσία σηματοδότησε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο τα ζευγάρια του ιδίου φύλου πρέπει να περάσουν μια μακρύτερη περισσότερη διαδικασία δοκιμών για να λάβετε άδεια γάμου.

Οι διακρίσεις προστατεύονται από το 2003, με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό να αναφέρονται ρητά στον νομικό κώδικα της χώρας.

Γκέι νυχτερινή ζωή στην Πόλη του Μεξικού

Παρά τις διαρκείς συντηρητικές συμπεριφορές, η γκέι σκηνή της Πόλης του Μεξικού είναι πραγματικά ζωντανή και ζωντανή. Η Zona Rosa είναι ο κύριος κόμβος της LGBT+ κουλτούρας στην πόλη και θα βρείτε ένα δυναμικό, ζωντανό και ποικίλο μείγμα από γκέι νυχτερινές εμπειρίες. Από χαλαρά σαλόνια και χαλαρά κοκτέιλ μπαρ μέχρι γεμάτα δράση γκέι χορευτικά κλαμπ, υπάρχει κάτι εδώ για να ενθουσιάσει κάθε ομοφυλόφιλο ταξιδιώτη.

Το επίκεντρο των γκέι χώρων της Zona Rosa είναι Kinky Bar, ο πιο λαμπερός και λαμπερός χώρος της πόλης. Το Kinky είναι γνωστό για τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τον μοντέρνο σχεδιασμό του. Με ένα ζεστό και οικείο χώρο για κάπνισμα και αίθριο, το μπαρ είναι γνωστό για τις γοητευτικές και ξεκαρδιστικές βασίλισσες και τα μεγάλα, νεανικά πλήθη. Το Kinky προσελκύει μια μικτή πελατεία με αγόρια και κορίτσια και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε γκέι ντόπιους.

Βρίσκεται έξω από το Zona Rosa και είναι γνωστό για το σκοτεινό, γοτθικό εσωτερικό του, Δερμάτινο μπαρ του Τομ είναι ένα βασικό στοιχείο της γκέι σκηνής της Πόλης του Μεξικού και προσελκύει ένα μεγάλο και μικτό πλήθος. Αυτή η δερμάτινη γραμμή διαθέτει πολλές οθόνες που δείχνουν ταινίες για ενήλικες και ακόμη και ένα ευρύχωρο σκοτεινό δωμάτιο.

Πόλη του Μεξικού

Gay ξενοδοχεία στην Πόλη του Μεξικού

Η Zona Rosa είναι διάσημη για την πυκνή συγκέντρωση επιχειρήσεων που ανήκουν σε ομοφυλόφιλους και την ισχυρή κοινότητα LGBT +. Είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους γκέι ταξιδιώτες να μείνουν στην Πόλη του Μεξικού. Ο κύριος δρόμος της περιοχής - Amberes Street, είναι μια ομάδα δραστηριοτήτων LGBT + και μπορεί να συγκριθεί με την Castro Street στο San Fransisco ή την Oxford Street στο Σίδνεϊ. Υπάρχει μια σειρά από ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Zona Rosa που προσφέρουν εξαιρετική διαμονή σε μια σειρά από σημεία τιμών.

Δωμάτιο Mate Valentina είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους στη σκηνή του ξενοδοχείου στην πόλη και προσφέρει άνετη και μοντέρνα διαμονή στους επισκέπτες της. Το ιδιόμορφο ξενοδοχείο διαθέτει εντυπωσιακή διακόσμηση και μοντέρνα έπιπλα για να δημιουργήσει ένα πραγματικά φρέσκο ​​και μοντέρνο περιβάλλον. Στην καρδιά της Zona Rosa, τα περισσότερα από τα καλύτερα γκέι κλαμπ και μπαρ της πόλης βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Οι Amberes Suites βρίσκονται στην εμβληματική οδό Amberes, την καρδιά της γκέι κοινότητας της Πόλης του Μεξικού. Το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο στις εγκαταστάσεις που σερβίρει νόστιμη και αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα και υπάρχει μια πληθώρα από άλλα εστιατόρια, λίγα μόλις βήματα μακριά.

Υπάρχει επίσης μια σειρά από πολυτελή και πολυτελή ξενοδοχεία στην Πόλη του Μεξικού, πολλά από τα οποία προσφέρουν καταλύματα 5 αστέρων. Μερικοί από τους καλύτερους χώρους πολυτελείας περιλαμβάνουν το Four Seasons, St. Regis και Στάρα Χάμπουργκο.

Γκέι σάουνες στην Πόλη του Μεξικού

Η Πόλη του Μεξικού έχει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό γκέι σάουνες, αλλά οι χώροι δεν απογοητεύουν. Μια από τις πιο δημοφιλείς σάουνες είναι Sodome Bath House, μια σάουνα σε κεντρική τοποθεσία με μια μεγάλη γκάμα εγκαταστάσεων, όπως χαμάμ, λαβύρινθο, σκοτεινό δωμάτιο και αφρό. Ο χώρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε και να ταξιδέψετε με ντόπιους ομοφυλόφιλους και το Sodome διαθέτει ακόμη και το δικό του ιδιωτικό μπαρ.

Μπάνος Φινιστέρρε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη σάουνα και λουτρό. Ο χώρος επισκέπτεται κυρίως από τους ντόπιους και οι τιμές για μασάζ και άλλες θεραπείες είναι πολύ λογικές. Δεν υπάρχει καμία πίεση για κρουαζιέρα εδώ, και οι επισκέπτες είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι να χαλαρώσουν όσο είναι να πάρουν κάποιον πίσω σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Φτάνοντας στην Πόλη του Μεξικού

Η πόλη εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Mexico City. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις, η ταχύτερη και πιο βολική επιλογή είναι με ταξί. Τρέχοντας 24/7 και εξοικειωμένοι με τις ταχύτερες διαδρομές, ενώ τα ταξί μπορεί να είναι πιο ακριβά από τις εναλλακτικές λύσεις, είναι γρήγορα, αξιόπιστα και βολικά.

Εναλλακτικά, για τη φθηνότερη επιλογή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό της πόλης. Σε μόνο πέντε πέσο για μονόδρομο ταξίδι, το μετρό είναι προσιτό και διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Θα πρέπει να αλλάξετε μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης. Οι σταθμοί του μετρό είναι σαφώς σημειωμένοι και πολλά σήματα είναι σε πολλές γλώσσες που διευκολύνουν την παρακολούθηση. Ωστόσο, είναι επίσης ο μακρύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη και τα τρένα μπορούν να συσσωρευτούν σε ώρες αιχμής.

Μπορείτε επίσης να πάρετε λεωφορεία από το αεροδρόμιο. Το λεωφορείο είναι προσιτό και σχετικά γρήγορο, διαρκώντας μόνο 30 λεπτά για να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης.

Πόλη του Μεξικού

Περιήγηση στην Πόλη του Μεξικού

μετρό

Το μετρό είναι η φθηνότερη και ταχύτερη επιλογή για να ταξιδέψετε στην Πόλη του Μεξικού. Το τρένο τείνει να είναι καθαρό και αξιόπιστο, ωστόσο, προειδοποιήθηκε ότι οι δύο πρώτες άμαξες σε κάθε τρένο είναι μόνο γυναίκες και παιδιά. Το μετρό είναι ιδιαίτερα γεμάτο σε ώρες αιχμής και το πορτοφολάκι είναι συνηθισμένο, επομένως οι ταξιδιώτες συμβουλεύονται να παραμείνουν σε εγρήγορση.

λεωφορείο

Το αστικό λεωφορείο είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, ωστόσο μπορεί να είναι εξαιρετικά γεμάτο και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να ζεσταθεί πολύ. Για να οδηγήσετε το λεωφορείο θα χρειαστεί να πάρετε κάρτες Smartcard που θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

Ταξί

Τα ταξί και το Uber είναι ο πιο αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να μετακινηθείτε στην πόλη, ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι λιγότερο ανεπτυγμένες και κατασκευασμένες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι στην ευχάριστη θέση να σας καλέσουν ταξί και υπάρχουν πινακίδες γύρω από την πόλη όπου μπορείτε να περιμένετε να φτάσει κάποιος.

Δραστηριότητες σε Πόλη του Μεξικού

Στην ζωντανή και γεμάτη δράση πόλη του Μεξικού υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τις δραστηριότητες. Ωστόσο, τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

  • Πιάσε ένα ποτό στο Fifty Mils
  • Περπατήστε στους δρόμους της Παλιάς Πόλης
  • Επισκεφτείτε μια speakeasy
  • Ανακαλύψτε το σπίτι του Frida Kahlo
  • Βυθιστείτε στο Παλάτι των Καλών Τεχνών
  • Αγοράστε αντίκες στο La Lagunilla
  • Περιπλανηθείτε στην βιοτεχνική αγορά της La Ciudadela

Πόλη του Μεξικού

FAQs

Πότε να έρθετε

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Πόλη του Μεξικού είναι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Ενώ αυτή είναι η περίοδος όπου οι δρόμοι της πόλης θα είναι στους πιο πολυσύχναστους, είναι επίσης όταν η περιοχή βιώνει τον καλύτερο καιρό. Ο χειμώνας στην Πόλη του Μεξικού μπορεί να είναι κρύος και τα καλοκαίρια βροχερά, οπότε η άνοιξη κάνει το τέλειο ενδιάμεσο.

Ωστόσο, η επίσκεψη μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου θα σας δώσει τις καλύτερες τιμές για πτήσεις και ξενοδοχεία, καθώς ο τουρισμός είναι γενικά πιο αργός κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Visa

Για σύντομες επισκέψεις και διακοπές, δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εισόδου στο Μεξικό. Ωστόσο, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα μετανάστευσης στην πτήση σας ή κατά την άφιξη και αυτά πρέπει να διατηρηθούν ασφαλή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Θα πρέπει να παρέχετε στους υπαλλήλους μετανάστευσης την ίδια φόρμα πριν φύγετε. Μπορείτε να αγοράσετε έντυπα αντικατάστασης αντικατάστασης.

Υπήρξαν αναφορές ατόμων που παρουσιάζονται ως αξιωματικοί μετανάστευσης σε διεθνή αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα, οπότε πάντα αρνείστε τη βοήθεια από αξιωματικούς και κατευθυνθείτε απευθείας στο πλησιέστερο επίσημο περίπτερο ή γραφείο μετανάστευσης.

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα του Μεξικού είναι το Μεξικού Nuevo Peso, γνωστό απλά ως Πέσο. Υπάρχουν πολλά περίπτερα και γραφεία ανταλλαγής νομισμάτων σε όλη την πόλη και σε αντίθεση με πολλές τοποθεσίες, οι προσφορές ανταλλαγής νομισμάτων στα αεροδρόμια τείνουν να είναι ανταγωνιστικές.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ΑΤΜ, τράπεζες και εναλλάκτες βρίσκεται στην Paseo de la Reforma μεταξύ του Monumento a Cristobal Colon και του Monumento a la Independencia.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.