Gay Sofia · Οδηγός πόλης

Gay Sofia · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Σόφια; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της gay gay Sofia είναι για εσάς.

Σόφια | София

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ. Η Σόφια βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου των Βαλκανίων.

Με μια ιστορία που εκτείνεται στην αρχαιότητα, η Σόφια έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή ιστορία. Καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς, συμμάχησε με τους Ναζί και ιδρύθηκε ως σοβιετικό δορυφορικό κράτος. Η Σόφια σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το καρό παρελθόν της.

Σήμερα, θα βρείτε μια πολυσύχναστη πόλη που είναι το πολιτιστικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό και πολιτικό κέντρο της Βουλγαρίας. Εδώ θα βρείτε εκκλησίες που κόβουν την ανάσα, συναρπαστικά μουσεία, όμορφες λεωφόρους, φανταστικές ευκαιρίες για ψώνια και μια λιτή γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Βουλγαρία

Η δραστηριότητα του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε το 1968, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Βουλγαρία είναι μια φιλελεύθερη χώρα όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Μόνο από το 2003 η προστασία από τις διακρίσεις κατοχυρώνεται στο νόμο και οι κοινωνικές συμπεριφορές παραμένουν συντηρητικές.

Η ισότητα του γάμου μπορεί επίσης να απέχει λίγο, καθώς υπήρξε μια συνταγματική τροποποίηση το 1991 για να ορίσει τον γάμο αποκλειστικά μεταξύ άνδρα και γυναίκας και το 2012 ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ισχυρίστηκε ότι οι Βούλγαροι δεν ήταν έτοιμοι γι' αυτό.

Η υιοθέτηση δεν είναι διαθέσιμη για ζευγάρια του ίδιου φύλου σε κάθε περίσταση και η παρένθετη παρέμβαση απαγορεύεται για ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

 

Γκέι σκηνή

Η Σόφια, όπως και πολλές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις κοσμοπολίτικες γκέι Μέκκες της Μαδρίτης και του Βερολίνου. Δεν προσφέρει πολλά στον τρόπο των gay χώρων, αλλά υπάρχουν λίγα Gay Bars & Clubs και Γκέι σάουνες διαθέσιμα.

Σε σύγκριση με την επαρχιακή Βουλγαρία, η Σόφια είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλη σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιδεικνύουν στοργή. Συνιστάται, ωστόσο, να διατηρείτε τις δημόσιες επιδείξεις στοργής στο ελάχιστο εκτός συγκεκριμένων γκέι χώρων.

Η Σόφια φιλοξένησε μια παρέλαση υπερηφάνειας το 2008, η οποία δέχθηκε έντονη αντίθεση από θρησκευτικές και ακροδεξιές οργανώσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η παρέλαση έγινε πολύ πιο ειρηνική, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα, οι θρησκευτικοί ηγέτες διοργανώνουν παρέλαση κατά της υπερηφάνειας.

 

Φτάνοντας στη Σόφια

Το αεροδρόμιο της Σόφιας (SOF) βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά του κέντρου της πόλης. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας και είναι άρτια συνδεδεμένο με αεροπορικές εταιρείες σημαίας και οικονομικά αεροπορικές εταιρείες με προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 1 του μετρό της Σόφιας στο κέντρο της πόλης. Ο χρόνος ταξιδιού διαρκεί περίπου 18 λεπτά και τα τρένα λειτουργούν από τις 5.30πμ έως τα μεσάνυχτα. Η πλατφόρμα βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 2 και υπάρχει δωρεάν μεταφορά μεταξύ των τερματικών.

Εναλλακτικά, τα λεωφορεία 84 και 384 εκτελούν δρομολόγια από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και μπορούν να φτάσουν από τον τερματικό σταθμό 2. Τα ταξίδια διαρκούν μεταξύ 20-40 λεπτά, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την κίνηση. Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για μεγάλες αποσκευές. Τα μεμονωμένα εισιτήρια κοστίζουν 1.60 λεβ τόσο στο μετρό όσο και στο λεωφορείο.

Τα ταξί μπορούν να μεταφερθούν από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο συνιστά τη χρήση της επίσημης εταιρείας OK Supertrans (αναγνωρίζεται από το αυτοκόλλητο OK). Ένα ταξίδι στην πόλη θα κοστίσει 20 λεβ.

 

Περιήγηση στη Σόφια

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο της Σόφιας είναι σχετικά συμπαγές, επομένως δεν θα δυσκολευτείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια. Το περπάτημα είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την ποικιλόμορφη αρχιτεκτονική της πόλης. Αξίζει, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη ότι οι λακκούβες δεν είναι ασυνήθιστες και δεν υπάρχουν αποκλειστικές λωρίδες ποδηλασίας.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Σόφια διαθέτει ένα καλά συνδεδεμένο και ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας με λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και υπηρεσία μετρό. Σε σύγκριση με άλλες πόλεις, το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Σόφιας δεν έχει πολύ κόσμο τις ώρες αιχμής και είναι σχετικά εύκολο στην πλοήγηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ένα εισιτήριο κοστίζει 1 λεβ και τα εισιτήρια ημέρας κοστίζουν 4 λεβ. Θα χρειαστείτε επίσης ένα ξεχωριστό εισιτήριο για μεγάλα αντικείμενα αποσκευών. Φροντίστε να επικυρώσετε τα εισιτήριά σας καθώς οι επιθεωρητές εισιτηρίων λειτουργούν και μπορεί να είναι αρκετά εχθρικοί. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5πμ έως τα μεσάνυχτα χωρίς νυχτερινές υπηρεσίες μετά από αυτήν την ώρα.

Με ταξί

Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα στη Σόφια και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα (είναι κίτρινα). Τα ταξίδια στο κέντρο της πόλης σπάνια υπερβαίνουν τα 10 λεβ. Να είστε προσεκτικοί με τους αδίστακτους οδηγούς που προσπαθούν να μιμηθούν τις επίσημες εταιρείες ταξί και, κατά κανόνα, δεν αποδέχονται ταξί, εάν τους προσεγγίσει ένας οδηγός.

 

Πού να μείνετε στη Σόφια

Η Σόφια έχει μια μεγάλη επιλογή ξενοδοχείων, από μεσαίας κατηγορίας έως πολυτέλεια. Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία της Σόφιας για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Ξενοδοχεία Gay Sofia .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Καθεδρικό ναό Alexander Nevsky - μεγάλος βουλγαρικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός και ένα φανταστικό δείγμα νεοβυζαντινής αρχιτεκτονικής. Αυτό είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το σύμβολο της Σόφιας.

Κτήριο Εθνικής Συνέλευσης Βουλγαρίας - ένα μνημείο πολιτισμού με μεγάλη ιστορική σημασία. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1884 και 1886, αυτό είναι ένα φανταστικό παράδειγμα νεοαναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Βιτόσκα - Η κεντρική λεωφόρος της Σόφιας που φιλοξενεί υπέροχα κτίρια αρ νουβό και εξίσου μεγάλες επωνυμίες σχεδιαστών. Σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα μπορεί να αισθάνεται σχεδόν παριζιάνικο.

Γέφυρα των Αετών - πήρε το όνομά του από τα τέσσερα αγάλματα αετών σε κάθε πλευρά της γέφυρας που λέγεται ότι είναι οι προστάτες και οι προστάτες της.

Πλατεία Slaveykov - που πήρε το όνομά του από τους συγγραφείς πατέρα και γιου Petko και Pencho Slaveykov, αυτό είναι ένα ήσυχο μικρό μέρος για να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι. Η κεντρική βιβλιοθήκη βρίσκεται εδώ και θα βρείτε γοητευτικές ηλικιωμένες κυρίες που πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία από πάγκους στη σκηνή.

Μπόρισοβα Γκράντινα - όμορφο πάρκο που πήρε το όνομά του από τον Βούλγαρο Τσάρο Boris III. Αυτό είναι το παλαιότερο πάρκο της Σόφιας με κατασκευή που ξεκίνησε το 1882.

Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού - εντυπωσιακό παράδειγμα κομμουνιστικής αρχιτεκτονικής αλλά και σημαντικός χώρος παραστάσεων και εκθέσεων. Η Αίθουσα 1 μπορεί να φιλοξενήσει 3,380 άτομα με μικρότερους χώρους εντός. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ελκυστικοί και συχνά φιλοξενούν αγορές.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Το μεγαλύτερο μουσείο της Βουλγαρίας όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία της Βουλγαρίας. Αυτή ήταν η κατοικία του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη της Βουλγαρίας Todor Zhivkov και βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης στη Boyana.

Κέντρο Πόλης Σόφιας

Πότε να έρθετε

Σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες, η Σόφια δεν κατακλύζεται από τουρίστες. Το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος) στη Σόφια είναι πολύ ζεστό αλλά γενικά πολύ πιο ήπιο από άλλες τοποθεσίες στην υπόλοιπη Βουλγαρία. Ο χειμώνας είναι παγωμένος και υπάρχουν δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα έξω από την πόλη.

Η ώρα του Πάσχα είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σόφια καθώς οι γιορτές και τα ανθισμένα φυτά φέρνουν ένα επιπλέον επίπεδο χρώματος στην πόλη. Το φεστιβάλ της Σόφιας διοργανώνεται επίσης κάθε χρόνο τον Μάρτιο και η Σόφια Πριδή πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο.

Visa

Η Βουλγαρία δεν είναι ακόμη μέρος της ζώνης Σένγκεν, αν και έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα για την απόκτηση της ένταξης. Ωστόσο, η Βουλγαρία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προϋποθέσεις θεώρησης ανταποκρίνονται σε αυτό που θα περίμενε κανείς από τα περισσότερα κράτη της ΕΕ.

 

Χρήματα

Το νόμισμα της Βουλγαρίας είναι το λεβ. Άλλα νομίσματα δεν γίνονται δεκτά επίσημα στους περισσότερους χώρους, επομένως συνιστάται να διασφαλίζετε ότι έχετε μόνο βουλγαρικό νόμισμα.

Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.