Gay Newcastle · Οδηγός πόλης

Gay Newcastle · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Νιουκάστλ Απόν Τάιν; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγιών πόλεων του Νιουκάσλ είναι για εσάς.

Νιουκάστλ Από Τάιν

Το Newcastle Upon Tyne είναι ο οικονομικός και πολιτιστικός κόμβος της Βορειοανατολικής Αγγλίας και ο πυρήνας μιας αστικής περιοχής με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους εκεί.

Η έδρα των Geordies και της περίφημης προφοράς τους, το Newcastle είναι γνωστό για το ζεστό και φιλικό του καλωσόρισμα. Αν και μία από τις μικρότερες κύριες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχει περισσότερο από αρκετό εδώ για να ενδιαφέρει τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, των τεχνών, των αγορών, του πολιτισμού και της ιστορίας.

Το Newcastle έχει μια συμπαγή αλλά ζωντανή γκέι σκηνή, ειρωνικά γνωστή ως «Ροζ Τρίγωνο», συγκεντρωμένη σχετικά κοντά στον κεντρικό σταθμό.

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Νιούκαστλ είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες βόρειες πόλεις όπως το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, αλλά είναι πάντα μια καλή επιλογή αν θέλετε μια διασκεδαστική και επιπόλαιη βραδιά.

Με επίκεντρο την Times Square (ομολογουμένως τίποτα σαν αυτό στη Νέα Υόρκη) υπάρχει μια καλή επιλογή Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Γκέι κλαμπ και Γκέι σάουνες σε μικρή απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Νιούκαστλ έχει επίσης τη δική της Φεστιβάλ υπερηφάνειας, γνωστή ως Βόρεια υπερηφάνεια, που κρατιέται ακριβώς στα βόρεια της πόλης στην εκτεταμένη πόλη Moor. Περιμένετε μια διάθεση καρναβαλιού και μια οικογενειακή ατμόσφαιρα.

 

Φτάνοντας στο Νιουκάστλ

Με το τρένο

Το Newcastle είναι ο σιδηροδρομικός κόμβος της Βόρειας Ανατολής με απευθείας ταξίδια στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ και πάνω από προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι διαθέσιμοι όλη την ημέρα. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από την gay σκηνή του Newcastle.

Από τον αέρα

Ένα μικρό αλλά καλά συνδεδεμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί το Νιουκάσλ, προσφέροντας πτήσεις με ανταπόκριση σε ευρωπαϊκούς κόμβους της British Airways, της Air France και της KLM. Οι κύριες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες πετούν προς Νιουκάστλ και Εμιράτα παρέχουν συνδέσμους προς μακρινές ακτές.

Ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο Νιουκάστλ από το αεροδρόμιο είναι με το μετρό. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3.30 £ και το ταξίδι των 30 λεπτών σας μεταφέρει κατευθείαν στην πόλη του Newcastle.

Εναλλακτικά, εάν έχετε πολλές αποσκευές, θα μπορούσατε να πάρετε ταξί. Τα προ-κρατημένα ταξί θα κοστίζουν περίπου το ποσό των £ 15, αλλά αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα αν πιάσετε ένα στην κατάταξη.

Δια θαλάσσης

Το Newcastle βρίσκεται κοντά στην ακτή και το DFDS εκτελεί προγραμματισμένη γραμμή φέρι για το Άμστερνταμ. Ένα απευθείας λεωφορείο από τον Κεντρικό Σταθμό προς το λιμάνι των φέρι κοστίζει 3.80 £ ή εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε το μετρό στο Percy Main όπου απέχει 5-10 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό (2.60 £).

 

Περιήγηση στο Νιουκάστλ

Το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε από τα περισσότερα μέρη της πόλης με σχετική ευκολία. Η δημοφιλής περιοχή Quayside, ωστόσο, βρίσκεται στον πυθμένα ενός απότομου λόφου, οπότε ίσως θελήσετε να πάρετε ταξί αν θέλετε να ταξιδέψετε στην άλλη πλευρά της πόλης.

Υπάρχει επίσης σύστημα μετρό που εξυπηρετεί την κομητεία Tyne and Wear, με 4 στάσεις στο κέντρο της πόλης. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αν θέλετε να εξερευνήσετε την ακτή στο Tynemouth, το πλούσιο προάστιο του Jesmond ή την κοντινή πόλη του Sunderland. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 1.70 £.

 

Πού να μείνετε στο Newcastle

Το Newcastle έχει μια εξαιρετική επιλογή καταλυμάτων μέσα και γύρω από το κέντρο της πόλης. Μας Ξενοδοχεία σε Γκέι Νιουκάστλ Η σελίδα επισημαίνει μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στην πόλη.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Newcastle έχει μια πολιτιστική σκηνή σχεδόν εξίσου ζωντανή με το Μάντσεστερ, αλλά το μισό μέγεθος σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να συναντήσετε κάτι νέο κάθε φορά που στρίβετε σε μια γωνία.

Η πόλη έχει μια πλούσια μουσική κληρονομιά, με τα μουσικά φωτιστικά Sting, Bryan Ferry, Neil Tennant (της φήμης Pet Shop Boys) και Jimi Hendrix όλοι ισχυρίζονται ότι συνδέονται με το Tyneside. Σήμερα το Newcastles φιλοξενεί τα πάντα, από τεράστιες συναυλίες αρένας έως οικεία ακουστικά σετ παμπ.

Grey's Street και το μνημείο - στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το Μνημείο του Τσαρλς Γκρέι (σκεφτείτε μια μειωμένη έκδοση της Στήλης του Νέλσον) και η όμορφη γεωργιανή αρχιτεκτονική της Γκρέυ Στριτ (ψηφίστηκε ως ο καλύτερος δρόμος της Βρετανίας το 2010).

Βασιλικό θέατρο - υπέροχο γεωργιανό θέατρο στην Grey's Street. Κάθε χρόνο φιλοξενεί παραστάσεις από τη Royal Shakespeare Company παράλληλα με ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η αποβάθρα - γραφική περιοχή δίπλα στο ποτάμι με μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ που προσφέρουν φανταστική θέα στις πολλές γέφυρες Tyne και Newcastle. Υπάρχει μια αγορά χειροτεχνίας το Σαββατοκύριακο.

Η Βαλτική - τεχνικά απέναντι από τον ποταμό στο Gateshead, αυτός ο ανακαινισμένος αλευρόμυλος είναι τώρα ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης που παρουσιάζει τα καλύτερα νέας τέχνης. Ο τελευταίος όροφος του έχει μια υπέροχη πλατφόρμα θέασης.

Ο φασκομηλιάς - βρίσκεται δίπλα στη Βαλτική στο Gateshead. Αυτή η εντυπωσιακή αίθουσα συναυλιών που σχεδιάστηκε από τον Norman Foster φιλοξενεί παραστάσεις από μουσικούς όλων των ειδών.

St James' Park - έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United, το St James' Park είναι ένα επιβλητικό κτήριο στον ορίζοντα του Newcastle.

Ouseburn - μια μικρή συγκέντρωση ανεξάρτητων παμπ, χώρων συναυλιών και γκαλερί που προσελκύουν ένα εναλλακτικό πλήθος. Η περιοχή κινδυνεύει να αναπτυχθεί, γι' αυτό δείτε την τώρα πριν χτυπήσει το gentrification!

Τζέσμοντ Ντεν - όμορφο βικτοριανό διαμορφωμένο πάρκο που διασχίζει τα προάστια του Ouseburn και του Gosforth. Ένα ήσυχο καταφύγιο από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Tynemouth και η ακτή - μια σύντομη διαδρομή με το μετρό σας μεταφέρει στα παραθαλάσσια θέρετρα της βικτοριανής εποχής, Tynemouth, Whitley Bay και Cullercoats. Το Tynemouth διαθέτει αγορά το Σαββατοκύριακο και όλα προσφέρουν αμμώδεις παραλίες.

Durham - Σε απόσταση 15 λεπτών με το τρένο από το Newcastle βρίσκεται η όμορφη μεσαιωνική πόλη Durham με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό και το ιστορικό κάστρο. Ιδανικό για ημερήσια εκδρομή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.