Γκέι Μπέλφαστ

Γκέι Μπέλφαστ

Το σπίτι του "Game of Thrones" και γεμάτο με υπέροχα εστιατόρια, καταστήματα και γκέι νυχτερινή ζωή, το Μπέλφαστ προσφέρει συνηθισμένους και εξαιρετικούς λόγους για εξερεύνηση

Τι υπάρχει σήμερα

Τι συμβαίνει αύριο

Μπέλφαστ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ, η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, είναι γεμάτη από μια πλούσια ταπετσαρία ιστορίας, πολιτισμού και πολιτικού μετασχηματισμού. Γνωστό για τον κεντρικό του ρόλο στη βιομηχανική επανάσταση, το Μπέλφαστ ήταν κάποτε μια παγκόσμια δύναμη στη ναυπηγική βιομηχανία, με πιο διάσημη την κατασκευή του RMS Titanic. Η ιστορική σημασία της πόλης χαρακτηρίζεται επίσης από τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Βόρεια Ιρλανδία, γνωστή ως «Τα προβλήματα», η οποία επηρέασε βαθιά την πόλη και τις κοινότητές της.

Σήμερα, το Μπέλφαστ έχει αναδειχθεί σε ένα ζωντανό κέντρο τεχνών, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και νομικής και είναι γνωστό για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και την αναπτυσσόμενη γαστρονομική σκηνή του. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι απόδειξη της ιστορίας της, με το βικτοριανό μεγαλείο του Δημαρχείου και τις μοντερνιστικές γραμμές του Μουσείου του Ulster.

Όσον αφορά την ιστορία LGBTQ+, το Μπέλφαστ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο Belfast Pride πραγματοποιήθηκε το 1991 και ήταν μια μικρή συγκέντρωση σε σύγκριση με τους χιλιάδες που παρευρίσκονται σήμερα. Η εκδήλωση αντικατοπτρίζει ευρύτερες αλλαγές στις κοινωνικές στάσεις απέναντι στα δικαιώματα LGBTQ+ στη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίες έχουν προχωρήσει σημαντικά, αν και συχνά υστερούν σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο γάμος ομοφύλων νομιμοποιήθηκε το 2020 μετά από μια μακρά εκστρατεία ακτιβιστών και αλλαγές στις εξουσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κοινότητα LGBTQ+ στο Μπέλφαστ υποστηρίζεται από διάφορους οργανισμούς και χώρους εκδηλώσεων που εξυπηρετούν ή καλωσορίζουν άτομα LGBTQ+. Η Gay Quarter της πόλης, ιδιαίτερα γύρω από την Donegall Street και την Union Street, φιλοξενεί μια ποικιλία από γκέι μπαρ, κλαμπ και καταστήματα που αποτελούν την καρδιά της LGBTQ+ νυχτερινής ζωής του Μπέλφαστ.

Το Μπέλφαστ συνεχίζει να ενστερνίζεται την ποικιλόμορφη ταυτότητά του, γιορτάζοντας την ιστορία του ενώ προσβλέπει σε ένα μέλλον αποκλεισμού και ισότητας.

Gay Belfast - Travel Gay Ξεναγός

Trending ξενοδοχεία σε Μπέλφαστ

Μπέλφαστ Περιηγήσεις

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή εκδρομών στο Μπέλφαστ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπέλφαστ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας