Pride Άμστερνταμ 2023

Pride Άμστερνταμ 2024

Pride Amsterdam 2024

27 Ιουλίου 2024 - 4 Αυγούστου 2024

Τοποθεσία

διάφορους χώρους κέντρο της πόλης, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ γκέι της Ευρώπης. Το Pride Amsterdam 2024 λαμβάνει χώρα από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου - και σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις, αυτή λαμβάνει χώρα σε ένα κανάλι!

Το Amsterdam Pride συνήθως βλέπει δεκάδες θεαματικά διακοσμημένα σκάφη να πλέουν μέσα από τα κανάλια του Άμστερνταμ, με 500,000+ θεατές. Εκδηλώσεις όπως οι Pink Tours στο Rijksmuseum και οι παραστάσεις του κλασικού Fun Home του Off-Broadway έκαναν το Pride εξαιρετικά ξεχωριστό.

Η κύρια εκδήλωση είναι η παγκοσμίου φήμης Amsterdam Gay Pride Canal Parade που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2024, από τις 12:30 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Αυτό το εξαιρετικό γεγονός λαμβάνει χώρα κατά μήκος των γραφικών πλωτών οδών του Oosterdok, Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht και Westerdok.

Η παρέλαση στο κανάλι, ένα αληθινό θέαμα από μόνη της, αποτελεί το κεντρικό αξιοθέατο των ζωντανών εορτασμών Amsterdam Pride. Αιχμαλωτιστείτε από την πομπή των πολυτελώς στολισμένων άρματα, όπου ο όρος «float» αποκτά μια κυριολεκτική και εξωφρενική σημασία. Το δεύτερο Σάββατο των εορταστικών εκδηλώσεων, ένας στόλος 80 σκαφών με δημιουργικό θέμα απολαμβάνουν το ολλανδικό φως του ήλιου, συνοδευόμενοι από DJs του πλοίου που εμποτίζουν την παρέλαση με μολυσματικά beats. Τα σαγηνευτικά τους θέματα και τα λαμπερά τους χαμόγελα δημιουργούν μια παράσταση που συναρπάζει τόσο το κοινό κατά μήκος του ποταμού Prinsengracht και Amstel.

Μέσα σε αυτήν την πολύχρωμη οθόνη, μικρότερες βάρκες συγκεντρώνονται κατά μήκος των τοιχωμάτων του καναλιού και στη συμβολή των παρακείμενων υδάτινων ρευμάτων. Οι επιβάτες τους διασκεδάζουν με τη γιορτή, ενώ συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν έναν κολοσσιαίο στολίσκο κεφιού. Καθώς τα σκάφη γυαλίζουν και ταλαντεύονται, ένας αέρας γιορτής γεμίζει την ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ, κάνοντας την Παρέλαση του Καναλιού μια εκδήλωση καθαρής αγαλλίασης και μνημειώδους εορτασμού της περιεκτικότητας και της διαφορετικότητας.

Για κρατήσεις ξενοδοχείων, ανατρέξτε στη λίστα μας κορυφαία ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

 

Λευκό λογότυπο TGΕπισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Τιμή Pride Άμστερνταμ 2024

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία

S
Sergey

20-Μαΐου-2019

Βαθμολογία Κριτικής

Το Pride Amsterdam είναι το καλύτερο φεστιβάλ γκέι στην Ευρώπη, θα ήθελα να το επισκεφτείτε ξανά.

Σχόλια / Κριτικές είναι η υποκειμενική γνώμη του Travel Gay χρήστες, όχι από Travel Gay.