Πουκέτ

Πουκέτ εναντίον Κο Σαμούι - Ποιο νησί να επισκεφθείτε;

Σε αντίθεση με δύο από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ταϊλάνδης

Τα νησιά της Ταϊλάνδης προσφέρουν ξεχωριστές και απομακρυσμένες αποδράσεις σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα. Τα δύο πιο δημοφιλή νησιά της Ταϊλάνδης είναι το Koh Samui και το Πουκέτ, αλλά η επιλογή του τροπικού παραδείσου για επίσκεψη είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς και οι δύο έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα.

Λοιπόν, πάρτε την επιλογή σας, Κο Σαμούι ή Πουκέτ;

Πουκέτ

Παραλίες

Οι παραλίες του Koh Samui είναι τεντωμένες, απαλές και λευκές. Το νησί είναι πιο δημοφιλές στις οικογένειες και τα ζευγάρια από το Πουκέτ και οι παραλίες είναι καλοδιατηρημένες και καθαρές. Η πολυτέλεια είναι βασιλιάς εδώ και τείνει να υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες στις παραλίες που συχνά ανήκουν σε μεμονωμένα θέρετρα, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε ή να απολαύσετε τον ήλιο.

Φαινομενικά επιπλέει στα κρυστάλλινα νερά της Θάλασσας Ανταμάν, το Πουκέτ είναι ένα ορεινό και βραχώδες νησί. Οι παραλίες εδώ είναι δυσκολότερες από ό, τι στο Koh Samui. Ωστόσο, η τραχιά ακτή διαθέτει μια όμορφη συλλογή από μικρούς όρμους και λιμνοθάλασσες που αποτελούν το τέλειο μυστικό σημείο της παραλίας. Η ακτή Koh Samui είναι πολύ ήπια και οι επικλινείς παραλίες είναι προσβάσιμες σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

Οι παραλίες στο Πουκέτ ευδοκιμούν κυψέλες δραστηριότητας. Εδώ, οι ταξιδιώτες με πλάτη και ταξιδιώτες που φτάνουν χιλιάδες κάθε χρόνο πηγαίνουν στις παραλίες για να απολαύσουν την ακμάζουσα ατμόσφαιρα του πάρτι. Ιδιαίτερα στην παραλία Pa Tong, το πλήθος είναι ζωηρό, θορυβώδες και γεμάτο ενέργεια.

Samui

Ξενοδοχεία

Οι Koh Samui και Phuket αμφότεροι ισχυρίζονται μερικά από τα πιο πολυτελή θέρετρα στον κόσμο, καθώς και μια σειρά από μικρότερες επιλογές προϋπολογισμού. Το Πουκέτ είναι το πραγματικό νησί της Ταϊλάνδης για πάρτι και πολλά από τα ξενοδοχεία εδώ έχουν ως στόχο την ηδονιστική διασκέδαση παρά την ειρηνική γοητεία. Ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στο Πουκέτ είναι το gay-ανήκει Ξενοδοχείο CC's Hideaway, κοντά στο κέντρο νυχτερινής ζωής του Pa Tong. Διακοσμημένο σε παραδοσιακό ταϊλανδέζικο στιλ και διαθέτει μεγάλη εξωτερική πισίνα, το ξενοδοχείο αποτελεί την ιδανική βάση για να βυθιστείτε στον ζωντανό τοπικό πολιτισμό.

Το Koh Samui έχει ακόμα μια ζωντανή σκηνή νυχτερινής ζωής και δεν είναι καθόλου βαρετό, ωστόσο, είναι το σπίτι πολλών πολυτελών θέρετρων πολυτελείας. Χύνοντας στις παραλίες, πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού προσφέρουν απόλυτη ηρεμία στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Τα παραθαλάσσια καταλύματα είναι συνηθισμένα στο Koh Samui και πολλά προσφέρουν θέα στο υπνοδωμάτιο στον γαλάζιο ωκεανό. Ενώ το Muang Samui Spa Resort βρίσκεται κοντά στην κύρια πόλη του νησιού, είναι ένα καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας καθώς η γύρω ζούγκλα αποτελεί εμπόδιο στη φασαρία. Κάθε δωμάτιο στο θέρετρο έχει μπαλκόνι με θέα στον ωκεανό, τον κήπο ή την πισίνα.

Εάν είστε μετά από μια γεμάτη δράση και ζωντανή διαμονή, τότε το Πουκέτ διαθέτει τα ξενοδοχεία για εσάς, ωστόσο, οι gay ταξιδιώτες που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση σε έναν τροπικό παράδεισο μπορεί να προτιμήσουν τις πιο ήσυχες και πιο πολυτελείς επιλογές που προσφέρονται στο Koh Samui.

Πολιτισμός και ιστορία

Το Εθνικό Μουσείο Thalang παρουσιάζει τη μακρά και συναρπαστική ιστορία της περιοχής Adanam. Βρίσκεται στο Thalang του Πουκέτ, το μουσείο είναι ένα απαράδεκτο αξιοθέατο για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την κληρονομιά του νησιού. Υπάρχει μια σειρά από εκθέσεις που δείχνουν το χρονικό των ιθαγενών θαλάσσιων τσιγγάνων και της κινεζικής κληρονομιάς των νησιών. Όλο το νησί γεμίζει με πολιτιστικά αξιοθέατα όπως ο Μεγάλος Βούδας, η Παλιά Πόλη και το ζωντανό μουσείο γεωργίας.

Ενώ το Koh Samui σίγουρα δεν στερείται πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας, η κλήρωση του νησιού είναι τα εντελώς μοναδικά τοπία και τα φυσικά θαύματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού είναι οι βράχοι Hin Yai και Hin Ta, όπου οι μορφές της γης μοιάζουν φυσικά με ένα οικείο μέρος της ανδρικής ανατομίας.

Πολιτιστικά, το Πουκέτ έχει το προβάδισμα από το Koh Samui, αλλά όταν πρόκειται για αξέχαστες φυσικές τοποθεσίες, το Koh Samui έχει πολλά.

Γκέι σκηνή στο Πουκέτ εναντίον Κο Σαμούι

Με τη ζωντανή, άγρια ​​και ενεργητική γκέι σκηνή της, Το Πουκέτ έχει περισσότερη γκέι νυχτερινή ζωή χώροι από το Koh Samui, νομίζετε ότι η Μπανγκόκ δίπλα στην παραλία. Η γκέι σκηνή στο Πουκέτ συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το «Paradise Complex» του Pa Tong - ένα δίκτυο πεζοδρομημένων δρόμων που φιλοξενεί πολλά γκέι κλαμπ και μπαρ. Η παραλία Pa Tong έχει επίσης μια ανεπίσημη γκέι ενότητα που μπορεί να αναγνωριστεί από τις μεγάλες σημαίες του ουράνιου τόξου.

Το Koh Samui δεν αφορά την τρελή νυχτερινή ζωή, αλλά έχει ένα μικρό και συμπαγές γκέι σκηνή που περιλαμβάνει μια σειρά από μπαρ, κλαμπ και σάουνες. Οι περισσότεροι από τους γκέι χώρους βρίσκονται στην παραλία Chaweng.

Πουκέτ

Φαγητό

Η σκηνή για φαγητό στο Πουκέτ τείνει να είναι πιο παραδοσιακά ταϊλανδέζικη, με πολλά καφέ και εστιατόρια που σερβίρουν αυθεντική τοπική κουζίνα. Ενώ υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές για φαγητό στη Δύση, τα κύρια γαστρονομικά αξιοθέατα είναι οι πωλητές του δρόμου που μπορούν να βρεθούν στην πόλη του Πουκέτ. Το νησί έχει επηρεαστεί από μια ποικιλία πολιτισμών σε όλη την ιστορία του και ως εκ τούτου η τοπική κουζίνα είναι μια πραγματικά μοναδική σύνθεση γεύσεων και μυρωδιών.

Στις τουριστικές περιοχές του Koh Samui τείνουν να υπάρχουν πολλοί δρόμοι αφιερωμένοι σε καφετέριες και εστιατόρια. Το φαγητό στο νησί μπορεί να είναι πιο βολικό από ό, τι στο Πουκέτ, καθώς ο μεγάλος τουριστικός πληθυσμός έχει οδηγήσει σε εισροή δυτικών εγκαταστάσεων. Το νησί είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που τους αρέσει η άνεση στο σπίτι όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ποιο είναι πιο ακριβό - Πουκέτ ή Κο Σαμούι;

Κανένα νησί δεν είναι πολύ πιο ακριβό από το άλλο. Το Koh Samui γενικά φιλοξενεί καταστήματα και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και είναι επίσης πιο ακριβό. Ενώ οι τιμές είναι γενικά παρόμοιες σε γενικές γραμμές, το Πουκέτ διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα ξενοδοχείων και δραστηριοτήτων για όλους τους προϋπολογισμούς. Ωστόσο, το ποσό των μεγάλων εμπορικών κέντρων, κλαμπ και θαλάσσιων σπορ σημαίνει ότι η διαμονή στο Πουκέτ είναι πιθανό να καταλήξει να είναι πιο ακριβή. Για την καλύτερη τιμή και στα δύο νησιά, σκεφτείτε να ταξιδέψετε εκτός της περιόδου αιχμής.

Κο Σαμούι Ταϊλάνδη - Παραλία Chawang

Σε ποιο είναι πιο εύκολο να φτάσετε - Πουκέτ ή Κο Σαμούι;

Και τα δύο νησιά είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα, καθώς και τα δύο έχουν προσβάσιμα αεροδρόμια. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ευκολία ταξιδιού, το Πουκέτ κερδίζει σίγουρα τη νίκη. Το νησί είναι προσβάσιμο με λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο ή πλοίο, που σημαίνει ότι είστε κακομαθημένοι για επιλογή όταν ταξιδεύετε στο Πουκέτ. Το πλοίο είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να φτάσετε στο νησί και τείνει να είναι η φθηνότερη επιλογή.

Το Koh Samui είναι προσβάσιμο μόνο μέσω αεροπλάνου και ενώ αυτό είναι γρήγορο και αποδοτικό, είναι γενικά πολύ πιο ακριβό από το ταξίδι στο Πουκέτ. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για πολυτελή χαλάρωση, τότε η επιπλέον προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Koh Samui

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή περιηγήσεων στο Koh Samui από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν από την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κο Σαμούι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας