Σιγκαπούρη στην πρώτη ματιά

Σιγκαπούρη στην πρώτη ματιά

Η Νοτιοανατολική Ασία ήταν το υιοθετημένο σπίτι μου τα τελευταία τρία χρόνια και το πρώτο μου σημείο εισόδου ήταν η Σιγκαπούρη

Αυτό ήταν πίσω στα μέσα του 2010 όταν έφτασα εκεί μετά από περίπου οκτώ μήνες ταξιδιού στη Νότια Αμερική, Australia και New Zealand, για το τελικό στάδιο ενός ταξιδιού σε όλο τον κόσμο.

Ένας χρόνος ταξιδεύοντας δημιουργεί έναν πλούτο από μοναδικές εμπειρίες, πολύτιμες αναμνήσεις και πρώτες εντυπώσεις, και αυτές που ξεχωρίζουν πάνω από τους άλλους αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Υπήρχαν πολλές τέτοιες στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς ταξιδιού, και αυτή η πρώτη επίσκεψη στη Σιγκαπούρη αποδείχθηκε μια από τις πιο διαρκείς, καθώς έσπειρε τους πρώτους σπόρους της γοητείας μου με αυτήν την περιοχή του κόσμου.

Οι προσδοκίες μου για το μέρος δεν ήταν και τόσο υψηλές, για να είμαι ειλικρινής – η φήμη του ως μια πλούσια, καλά οργανωμένη πόλη χωρίς ιστορικό δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων δεν με γοήτευσε πολύ ως Λονδρέζο. Ήταν οι τρελές μεγαλουπόλεις της Νότιας Αμερικής, που ήταν ήδη τα αστικά highlights των ταξιδιών μου – Κίτο, Λίμα, Ρίο, Σαν Πάολο, Μπουένος Άιρες, Σαντιάγο, όλα γεμάτα ενέργεια, χαρακτήρα και διασκέδαση – μια ταραχή χρωμάτων και αντίθεση. Ενώ μου άρεσε να επισκέπτομαι τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλασίας, (Auckland, Σίδνεϊ και Μελβούρνη Συγκεκριμένα), φαινόταν μικρός και ήσυχος σε σύγκριση, και περίμενα το ίδιο της Σιγκαπούρης.

Σιγκαπούρη έλξη

Τρεις ημέρες εξερεύνησης της πόλης αποδείχτηκε ότι ήταν μια πιο συναρπαστική εμπειρία από ό,τι φανταζόμουν.

Μου άρεσε το αστικό σχέδιο της πόλης, καθιστώντας το προσβάσιμο και εύκολο στην πλοήγηση.

Μου άρεσαν οι διαφορετικές εθνοτικές περιοχές, από τη Μικρή Ινδία με τον λαβύρινθο των στενών δρόμων μέχρι την αραβική συνοικία και τη ζωντανή πόλη της Κίνας, όπου βρίσκονται οι κύριοι χώροι για γκέι της πόλης - τους οποίους δεν περίμενα να βρω ούτε τόσο υψηλού προφίλ ούτε με τέτοιο τρόπο. πολλά χαριτωμένα και ταιριαστά παιδιά από την Ασία σε αυτά!

Μου άρεσαν η τολμηρή αρχιτεκτονική και τα νέα έργα υποδομής – από το νεόκτιστο (τότε) Marina Bay Sands μέχρι το θέατρο Esplanade.

Μου άρεσαν τα πολλά πάρκα και οι κήποι της πόλης, όλα εξαιρετικά προσβάσιμα από αποτελεσματικά δίκτυα δημόσιων μεταφορών και μερικά φιλόδοξα νέα κατασκευαστικά έργα, όπως η γέφυρα Henderson Waves, και πιο πρόσφατα, το Gardens by the Bay.

Πάνω απ 'όλα, μου άρεσε η Σιγκαπούρη για την ήπια εισαγωγή της σε έναν ολόκληρο άλλο κόσμο του πολιτισμού και της παράδοσης, τη συγχώνευση της Δύσης και της Ανατολής που είναι εμφανής παντού - από τον μικτό πληθυσμό Σιγκαπούρης, Κινέζικου, Μαλαισιανού και Ινδού έως το πρώτο μου δείγμα Ασιατικό φαγητό του δρόμου, η σειρά ινδουιστικών, κινεζικών και βουδιστικών ναών, τζαμιών και εκκλησιών, ακόμη και η ασιατική εμμονή με καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Εδώ είναι μερικά από τα προσωπικά μου σημεία στη Σιγκαπούρη:

  • Marina Bay Sands, πλήρης με Sky gardens - για την απόλυτη τόλμη της αρχιτεκτονικής
  • Η Esplanade  - για την τολμηρή αρχιτεκτονική του δήλωση και τη σημαντική επένδυση τεχνών της πόλης σε αυτά τα Θέατρα by the Bay
  • Ξενοδοχείο Raffles - για ένα σπάνιο δείγμα αποικιακής μεγαλοπρέπειας. Πρόσφατα ανακαινισμένο, το Long Bar και το χαρακτηριστικό κοκτέιλ του, το Singapore Sling, παραμένουν ανέπαφα
  • Μικρή Ινδία - μια αυθεντική ινδική ατμόσφαιρα με τα στενά δρομάκια, τους ινδουιστικούς ναούς και μερικά υπέροχα ινδικά εστιατόρια.
  • Orchard Road - για όλες τις αγορές παγκόσμιας κλάσης που θα μπορούσατε ποτέ να χρειαστείτε.. ή να μεταφέρετε.
  • Μουσείο Ασιατικών Πολιτισμών - για την ευρεία και ολοκληρωμένη προοπτική των πανασιατικών πολιτισμών και παραδόσεων - είναι μια εξαιρετική πρώτη εισαγωγή στα πολιτιστικά θαύματα της Ασίας.
  • Clarke Quay - για μια καλή βόλτα δίπλα στο ποτάμι, με μια ποικιλία από επιλογές σε καφέ και εστιατόρια.
  • Henderson Waves Bridge, μια άλλη τολμηρή αρχιτεκτονική δήλωση, και επίσης πρακτική, συνδέει το Mount Faber Park με το Telok Blangah Hill Park, ως μέρος 10km Southern Ridges με πράσινο, ανοιχτό χώρο.

Αυτό το πρώτο ταξίδι στη Σιγκαπούρη πυροδότησε τη δίψα και την επιθυμία να ανακαλύψω περισσότερα για την Ασία και σηματοδότησε την αρχή ενός εντελώς νέου ταξιδιού ζωής για μένα. Εκτός από τον ενθουσιασμό της εισόδου σε μια νέα και διαφορετική κουλτούρα, ήρθε επίσης με μια γνώριμη ευκολία να βρίσκεσαι σε μια πόλη επηρεασμένη από τη Δύση. Με όλο το θόρυβο και τον ενθουσιασμό του να βρίσκεσαι σε μια τόσο δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική μητρόπολη, δημιούργησε ένα μεθυστικό και εθιστικό μείγμα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Σιγκαπούρη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή περιηγήσεων στη Σιγκαπούρη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Singapore για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας