Jongno - Η ψυχή της Σεούλ

Jongno - Η ψυχή της Σεούλ

Εάν προτιμάτε ένα νεότερο, μικτό πλήθος, που θέλει να χορεύει και δεν σας πειράζει μια ελαφρώς δυσάρεστη γειτονιά, μεταβείτε στο Itaewon. Αλλά αν θέλετε να ζήσετε την πραγματική γκέι Σεούλ, τότε το Jongno είναι το κατάλληλο μέρος.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονται στη Σεούλ βρίσκονται πάντα στην περιοχή Itaewon. Είναι το τμήμα της Σεούλ όπου ομιλείται κυρίως η αγγλική γλώσσα και τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ βρίσκονται σε έναν δρόμο γνωστό από τους ντόπιους ως «Homo Hill».

Τζόνγκνο

Ο διάδρομος στο JongnoΗ συνοικία Jongno βρίσκεται βόρεια του Itaewon και τα μπαρ συγκεντρώνονται κατά μήκος του Donhwamun-ro - έναν ευρύ δρόμο γεμάτο καροτσάκια και τραπέζια. Γνωστός με αγάπη ως The Runway (όπως στη μόδα και όχι στο αεροδρόμιο), αυτός ο δρόμος μετατρέπεται σε smorgasbord τη νύχτα. Κάθε καλάθι τροφίμων πουλάει κάποια εκδοχή κορεατικών τροφίμων και όλα σερβίρουν μπύρα και soju (κορεατική ρύζιvodka). Η μόνη διαφορά με αυτούς τους πωλητές τροφίμων από άλλα μέρη στη Σεούλ είναι ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι πελάτες, είναι γκέι.

Κρυμμένα σε αυτόν τον δρόμο υπάρχουν διάφορα μπαρ soju, noribangs (κορεατικό καραόκε) και one-shot bar. Το one-shot bar είναι ο κορεατικός όρος για ένα κοκτέιλ μπαρ. Μια μπάρα soju απαιτεί να αγοράζετε φαγητό όπως πιατέλα φρούτων ή τηγανητό καλαμάρι. Οι μπάρες Soju είναι συνήθως περιορισμένες και καπνιστές.

Σε αντίθεση με το Itaewon, το οποίο έχει πολύ λίγα κοκτέιλ μπαρ, η περιοχή Jongno έχει πάνω από είκοσι. Όταν προσθέτετε στα μπαρ soju και noribangs υπάρχουν περισσότερα από 100 γκέι ιδρύματα σε αυτήν τη γειτονιά!

Δεδομένου ότι κάθε μπαρ στο Jongno έχει το δικό του στιλ και πλήθος, ένας τέλειος τρόπος για να εξερευνήσετε είναι να κάνετε barhop με μια στάση στο δρόμο για κάποιο φαγητό.

Bar InterierΦίλοι μπαρ (88-2 Nakwon-dong)

Το Bar Friends είναι το πιο εκλεπτυσμένο και άνετο από τα μπαρ. Είναι πολύ μοντέρνο με εκτεθειμένες οροφές, χρωμικά τραπέζια, δερμάτινα καθίσματα και χαμηλούς καναπέδες. Τις ζεστές νύχτες, το μέτωπό του ανοίγει στο δρόμο - μια σπανιότητα για μια ομοφυλοφιλική εγκατάσταση στη Σεούλ. Ο φωτισμός είναι απαλός όπως και η μουσική.

Το μενού ποτών είναι εκτεταμένο και το φαγητό διατίθεται και για αγορά. Το Bar Friends είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα μπαρ, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιού και μπύρας, αν και ολόκληρα μπουκάλια κρασί στην Κορέα είναι ακριβά.

Shortbus (3 / F Ehwa Building, 175 Myo-dong)

ShortbusΜια βόλτα στο μήκος του "The Runway" σας μεταφέρει στο Shortbus, που βρίσκεται στο 3rd όροφο ενός μη περιγραφικού κτηρίου. Το Shortbus έχει εκλεκτικό στιλ με μια μεγάλη ράβδο σχήματος τριγώνου που κυριαρχεί στον χώρο. Έχει μια σπιτική, φιλική ατμόσφαιρα και ο ιδιοκτήτης είναι πολύ φιλικός.

Τα περισσότερα παιδιά τείνουν να κάθονται γύρω από το μπαρ και δεν είναι ασυνήθιστο να ξεκινήσετε μια συνομιλία με το άτομο που κάθεται δίπλα σας. Αυτό το μπαρ τείνει να είναι το πιο δημοφιλές στο ξένο πλήθος.

barcode (2 / F Myo-dong 41-1)

Γύρω από το Shortbus βρίσκεται το Barcode. Ο γραμμικός κώδικας είναι σε μεγάλο βαθμό μια μπάρα αρκούδας, όπως φαίνεται από τους άσχημους πελάτες του. Είναι σκοτεινό, με μαύρους τοίχους, τζάκι και τηλεόραση με μεγάλη οθόνη που κρέμεται πάνω από το μπαρ.

Ο ιδιοκτήτης / μπάρμαν του Barcode είναι φιλικός και ανοιχτός. Είναι τριγλωσσικός και έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε μιλάει υπέροχα αγγλικά. Αναμιγνύει επίσης νόστιμα ποτά, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού παγωμένου τσαγιού Long Island. Όλα τα μπαρ προσφέρουν σνακ μπαρ, αλλά αυτά στο Barcode είναι τα καλύτερα!

Μπάρα AVA / V (2 / F 236-1 Nagwon-dong)

Απέναντι από την έξοδο 5 του μετρό Jongno-3 βρίσκεται το μπαρ A / V. Διαθέτει μια παιχνιδιάρικη διακόσμηση με μια μεγάλη, πράσινη μπάρα από γυαλί θάλασσας επενδεδυμένη με πολύχρωμα μπουκάλια, καλαμάκια, ακόμη και ένα κρυστάλλινο κρανίο.

Όπως με όλα τα μπαρ στο Jongno, το μενού ποτών είναι πλούσιο και οι μπάρμαν είναι φιλικοί. Υπερηφανεύονται για τα ποτά τους, όπως αποδεικνύεται από τις νόστιμες μαργαρίτες τους! Το μπαρ έχει υπέροχη θέα στο The Runway, αλλά είναι πιο διασκεδαστικό να καθίσετε στο μπαρ και να συνομιλήσετε με τους γοητευτικούς μπάρμαν.

Μετρό JongnoΤζόνγκνο έχει τη φήμη ότι δεν υποδέχεται ξένους. Αυτή η φήμη δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν βλέπουν τόσο πολλούς ξένους όσο η Itaewon, αλλά κάθε εγκατάσταση καλωσορίζει και αγκαλιάζει τους πελάτες της. Ο Jongno αισθάνεται αυθεντικός γιατί is αυθεντικός. Σε αντίθεση με την Itaewon, η οποία επισκιάζεται από τη στρατιωτική και ξένη επιρροή της, η Jongno είναι η Σεούλ στην καλύτερη - φιλική, εξωτική και διασκεδαστική.

(Αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από τα πολλά μπαρ που βρίσκονται στο Jongno. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να ανακαλύψετε και να ζήσετε μόνοι σας. Για να φτάσετε στο Jongno-3 πάρτε τις γραμμές 1, 3 ή 5 του μετρό και βγείτε στην έξοδο 5. Πολλά από τα μπαρ είναι βρίσκεται στους επάνω ορόφους και μπορεί να είναι δύσκολο να το δει κανείς.)

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του συγγραφέα και όχι Travel Gay Ασία

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Σεούλ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Σεούλ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σεούλ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας