Τορόντο: Ένας LGBTQ+ προορισμός

Τορόντο: Ένας LGBTQ+ προορισμός

Δεν είναι μυστικό ότι το Τορόντο είναι μια από τις πιο φιλελεύθερες και ανοιχτόμυαλες πόλεις στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, συχνά κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να είσαι LGBTQ+ και είναι εξίσου φιλόξενο για γκέι, λεσβίες και τρανς ταξιδιώτες. Με μια καθιερωμένη ιστορία queer ακτιβισμού, μια πληθώρα φεστιβάλ LGBTQ+ και πολυάριθμες γκέι συνοικίες, υπάρχει πραγματικά κάτι για να απολαύσουν όλοι.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικούς από τους παράγοντες που κάνουν το Τορόντο έναν φανταστικό ταξιδιωτικό προορισμό LGBTQ+.

 

Γειτονιά(ες)

 

Σε όλη την πόλη, υπάρχουν queer αθλητικά πρωταθλήματα, ζωντανό θέατρο, φεστιβάλ κινηματογράφου, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και χορευτικά πάρτι όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και γιορτάζονται. Η Εκκλησία και το χωριό Wellesley, γνωστό και ως "The Village", δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο χωριό του Τορόντο, αλλά και το μεγαλύτερο Gay Village του Καναδά. Εκεί λαμβάνουν χώρα οι εορτασμοί του Μήνα Υπερηφάνειας και έχει τη βαθύτερη ιστορία των κοινοτήτων 2SLGBTQ+. Το Village φιλοξενεί πολλούς από τους πιο δημοφιλείς χώρους γκέι στο Τορόντο και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όταν εξερευνάτε για πρώτη φορά. Έξω από το Village, η Queen Street West — από το Trinity Bellwoods Park έως τη Roncesvalles Avenue — είναι επίσης γνωστή ως Queer West. Το Τορόντο είναι ένα από τα μοναδικά μέρη στον κόσμο που έχει πολλές γκέι συνοικίες, και ως εκ τούτου ένα ηχηρά queer πνεύμα μπορεί να γίνει αισθητό σε όλη την πόλη.

 

κουλτούρα

 

Το Τορόντο είναι γνωστό ως διεθνής κόμβος των επιχειρήσεων, των οικονομικών και της πολιτικής, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί πρόσφορο έδαφος για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Οι κοινότητες 2SLGBTQ+ του Τορόντο έχουν μια ιστορία βαθιάς επένδυσης στη δημιουργική κουλτούρα της πόλης και υπάρχουν πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο την ανάδειξη αυτής της μοναδικής συλλογής ταλέντων και την ανάδειξη της πόλης ως πρωτεύουσας εναλλακτικών δημιουργικών πολιτισμούς. Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα στο ημερολόγιο της πόλης είναι το Inside Out LGBT Film Festival. Σε διάστημα δύο εβδομάδων τον Μάιο, το φεστιβάλ παρουσιάζει πάνω από 200 ταινίες με queer θέματα και δημιουργίες, παράλληλα με ομιλίες και εργαστήρια με τα κορυφαία ταλέντα της βιομηχανίας. Επιπλέον, το Pride Month βλέπει το Writer's Trust of Canada να παρουσιάζει το ετήσιο Βραβείο Dayne Ogilvie - το μοναδικό καθιερωμένο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας για συγγραφείς 2SLGBTQ+.

 

Νυχτερινή ζωή

 

Ένα ίδρυμα του Τορόντο, και έγινε διάσημο ως τοποθεσία γυρισμάτων για το ριμέικ του Queer as Folk στις ΗΠΑ, το Woody's είναι ένας χώρος που πρέπει να επισκεφθείτε για κάθε γκέι ταξιδιώτη που περνά χρόνο στην πόλη. Το μπαρ είναι αγαπητό τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, το φιλικό προσωπικό και την εμβληματική του κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στο χωριό και ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε τη βραδινή σας έξοδο. Αν αναζητάτε κάτι λίγο πιο χρωματιστό, το Crews and Tangos μπορεί να είναι για εσάς. Με νυχτερινά drag show, καμπαρέ και καραόκε, το μπαρ είναι γνωστό ως ένας από τους κορυφαίους χώρους ζωντανής ψυχαγωγίας με σίγουρα queer πλεονέκτημα. Με δύο πίστες χορού και ακόμη και έναν εξωτερικό χώρο, το Crews and Tangos είναι το επίκεντρο της βραδινής διασκέδασης στο Village. Εναλλακτικά, το διαρκώς δημοφιλές El Convento Rico προσελκύει μεγάλα και ζωηρά πλήθη από το 1992. Αυτό το μπαρ LatinX φημίζεται για τις θορυβώδεις δραστηριότητές του και διαθέτει μια από τις πιο αχνιστές πίστες χορού της πόλης.

 

Ιστορικό

 

Ενώ πολλοί θεωρούν δεδομένο το φιλελεύθερο πνεύμα για το οποίο είναι γνωστό σήμερα το Τορόντο, αυτό που συχνά λιγότερο αναγνωρίζεται είναι η βαθιά και επιδραστική ιστορία της πόλης queer αγώνα και απελευθέρωσης. Σήμερα, πολλές από τις τοποθεσίες που είδαν διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των queer μπορούν ακόμα να εξερευνηθούν, με πολλές από αυτές να βρίσκονται στην gay περιοχή The Village. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα του ριζοσπαστικού queer παρελθόντος του Τορόντο είναι το The Battle of Church Street. Στις 5 Φεβρουαρίου 1981, η αστυνομία έκανε έφοδο σε τέσσερα λουτρά ομοφυλόφιλων και συνέλαβε περισσότερους από 300 άνδρες, κατηγορώντας τους σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα του νόμου περί κακοποιών. Οι ανήθικες συλλήψεις οδήγησαν περισσότερους από 3000 διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους του κέντρου του Τορόντο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συνεχιζόμενη καταπίεση των 2SLGBTQ+ από τις αρχές της πόλης. Μια κομβική στιγμή στη σχέση μεταξύ των queer κοινοτήτων του Καναδά και της κυβέρνησης, πολλοί σύγχρονοι ακτιβιστές και ιστορικοί αναφέρουν το The Battle of Church Street ως μια κρίσιμη πράξη στον αγώνα για δικαιώματα και νομική προστασία για άτομα 2SLGBTQ+.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Τορόντο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Τορόντο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Τορόντο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας