Ένας οδηγός για το Amsterdam Pride

Ένας οδηγός για το Amsterdam Pride

Το 1987, η δημοτική αρχή του Άμστερνταμ έγραψε ιστορία ως η πρώτη στον κόσμο που αποκάλυψε ένα επίσημο μνημείο αφιερωμένο στην LGBTQ+ κοινότητα. Κατασκευασμένο από γρανίτη και με μια τριάδα από ροζ τρίγωνα, το Homomonument αναγνωρίζει τις queer ζωές που χάθηκαν από τη δίωξη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η Ολλανδία έγινε το πρώτο έθνος που αναγνώρισε τους γάμους ομοφυλόφιλων - με λίγα λόγια, λίγοι προορισμοί διαθέτουν νομοθετικό και πολιτικό τοπίο που είναι τόσο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους όσο αυτό του Άμστερνταμ.

Δεν είναι μόνο η προοδευτική νομική κατάσταση που κάνει το Άμστερνταμ μια τόσο φανταστική επιλογή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, με την πόλη να αναγνωρίζεται εδώ και καιρό ως επίκεντρο queer υποκουλτούρων και το σπίτι σε μερικά από τα παλαιότερα γκέι μπαρ και κλαμπ της Ευρώπης. Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις τείνουν να διαθέτουν μία ή ίσως δύο συνοικίες για ομοφυλόφιλους, οι επισκέπτες στο Άμστερνταμ μπορούν να εξερευνήσουν πέντε εντυπωσιακές συνοικίες. από το Zeedijk μέχρι το Reguliersdwardsstraat (μια μπουκιά, το ξέρουμε!), υπάρχει μια gaybourhood που ταιριάζει στα γούστα κάθε ταξιδιώτη στην ανατρεπτική πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Ενώ μια ιστορία ριζοσπαστικής αυτοέκφρασης και ακτιβισμού LGBTQ+ σίγουρα αναδεικνύει τον εκλεκτικό χαρακτήρα της πόλης, η μοναδική γοητεία του Άμστερνταμ μπορεί επίσης να αποδοθεί στη συλλογή από βιβλιοπωλεία, καφετέριες και καφετέριες που πλαισιώνουν τα πλακόστρωτα δρομάκια του. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Cafe 't Mandje - που θεωρείται από πολλούς ως το παλαιότερο gay bar στον κόσμο!

Το Amsterdam Pride πραγματοποιείται τον Αύγουστο κάθε έτους, με μια εκθαμβωτική σειρά από εργαστήρια, παρελάσεις, πάρτι και παραστάσεις. Με εκδηλώσεις που κυμαίνονται από το εμβληματικό Pride Canal Parade έως το Bear Necessity, ένα χορευτικό πάρτι για μαλλιαρούς τύπους και τους θαυμαστές τους, ανεξάρτητα από το πώς είναι το Pride των ονείρων σας, μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα στο πάντα γεμάτο Άμστερνταμ.

 

Amsterdam Pride Parade

 

Η παρακολούθηση μιας παρέλασης υπερηφάνειας μπορεί συχνά να αποτελείται από ώρες που ξοδεύετε όρθιοι στη ζέστη του καλοκαιριού χωρίς να δείτε ποτέ μια φευγαλέα που περνάει. αλλά η προσφορά του Άμστερνταμ δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Το Canal Parade, ένα οπτικό θέαμα που βλέπει εκατοντάδες υπέροχα διακοσμημένες φορτηγίδες και βάρκες να κινούνται στον ποταμό Άμστελ σε μια γιορτή της queer κοινότητας της πόλης, είναι ένα από τα πιο μοναδικά και σταθερά δημοφιλή γεγονότα Pride της Ευρώπης.

Ξεχάστε να κοιτάτε στους ώμους και να σκαρφαλώνετε στα κιβώτια γάλακτος. μέρος της ομορφιάς του Amsterdam Canal Parade είναι το δίκτυο γεφυρών και πεζοδρομίων που παρέχουν άφθονες απόψεις από τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέλαση να επιπλέει. Για τις καλύτερες ευκαιρίες φωτογραφίας, κατευθυνθείτε στις γέφυρες του Prinsengracht και του Magere Brug, αλλά προειδοποιήστε ότι αυτά τα σημεία γίνονται όλο και πιο πολυσύχναστα όσο πλησιάζει η μέρα.

Το 2023, τα συμμετέχοντα σκάφη θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο Μουσείο Scheepvarrt πριν κινηθούν κεντρικά προς τον ποταμό Άμστελ. Το Canal Parade ξεκινά γύρω στις 12 μ.μ. το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα περάσει ολόκληρο το απόγευμα περνώντας το δρόμο του μέσα από τις πλωτές οδούς του Άμστερνταμ. Ενώ η ίδια η παρέλαση θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η αίσθηση της υπερηφάνειας δεν χρειάζεται να τελειώσει, με μια σειρά από πάρτι στο δρόμο και τα κλαμπ που λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη. Από μεγάλες, φιλικές προς την οικογένεια εκδηλώσεις, μέχρι ολονύχτια ρέματα, υπάρχει κάτι που μπορεί να απολαύσει κάθε συμμετέχων στο Amsterdam Pride.

 

Εκδηλώσεις υπερηφάνειας του Άμστερνταμ

 

Με ένα κέντρο πόλης γεμάτο με γκέι μπαρ και κλαμπ, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Amsterdam Pride 2023 θα προσφέρει ένα πρόγραμμα με περισσότερες από 300 εκδηλώσεις για να ζήσετε. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κάνετε Pride και στο Άμστερνταμ, οι επισκέπτες θα βρουν μια ποικιλία από δραστηριότητες που ποικίλλουν από πάρτι στο δρόμο και τη συναυλία Senior Pride έως εκθέσεις τέχνης με επίκεντρο queer και βραδιές ποίησης. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Amsterdam Pride εδώ.

Λόγω της ιστορίας της πόλης των ριζοσπαστικών, αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων LGBTQ+, ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Amsterdam Pride 2023 θα είναι αναμφίβολα τα διάφορα Street Party που θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Αυγούστου. Απλωμένα σε όλη την πόλη και πραγματοποιούνται μεταξύ 3 μ.μ. και 2 π.μ. και τις δύο ημέρες, αυτά τα Street Party αναγνωρίζονται επίσημα από το Amsterdam Pride και αντικατοπτρίζουν τη διαφορετική συλλογή queer κοινοτήτων που αποτελούν τον LGBTQ+ πληθυσμό της πόλης.

Συγκεντρώνοντας LGBTQ+ καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και εκπροσωπώντας καθιερωμένες και ανερχόμενες προσωπικότητες, η έκθεση Pride at GO Gallery υπόσχεται να είναι μια διεύρυνση του μυαλού του δημιουργικού δυναμικού που βρίσκεται στην κοινότητα LGBTQ+. Συμμετέχοντας καλλιτέχνες όπως οι Romain Berger, Chris Marmier, Mat Cahill και Onno Visser, το Pride at Go Gallery θα αντιμετωπίσει τις έννοιες της Pop Art, της τεχνητής νοημοσύνης και της υλικότητας μέσα από έναν αποφασιστικά queer φακό. Το Pride at Go Gallery θα διαρκέσει από τις 22 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου.

Μετά από 6 ημέρες ολοσχερώς LGBTQ+ γλέντι, μια κατάλληλα φανταστική εκδήλωση κλεισίματος είναι στο κατάστημα για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Amsterdam Pride 2023. Το επίσημο Closing Party της εκδήλωσης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 2:6 την Κυριακή 2023 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει ένα ποικιλία ολλανδικών και διεθνών LGBTQ+ εικονιδίων και συμμάχων σε μια βραδιά με αξέχαστες παραστάσεις. Η τοποθεσία αυτής της τελικής γιορτής θα είναι η πλατεία Dam - το επίκεντρο του Amsterdam Pride XNUMX.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Άμστερνταμ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Άμστερνταμ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Άμστερνταμ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας