Ένας οδηγός για το Benidorm Pride

Ένας οδηγός για το Benidorm Pride

Το Benidorm φιλοξενεί ένα από τα πιο συναρπαστικά pride της Ισπανίας, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 5 και 11 Σεπτεμβρίου.

Το να πλησιάζει το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου υπερηφάνειας μπορεί να είναι μια καταθλιπτική προοπτική. Ευτυχώς έχουμε ακόμα το Benidorm. 

Το Benidorm Pride επιστρέφει από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, υποσχόμενος πλήρης φαντασία στην ηλιόλουστη Costa Blanca της Ισπανίας. Αν και είναι μόλις στο 12ο έτος του, το pride in Benidorm γνώρισε τεράστια επιτυχία από την έναρξή του και σήμερα προσελκύει χιλιάδες LGBTQ+ άτομα από όλη την Ευρώπη.   

Ακόμη και εκτός της εβδομάδας υπερηφάνειας, το Benidorm είναι μια πολύ γκέι πόλη και φιλοξενεί μια σειρά από γκέι μπαρ και κλαμπ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στους πεζόδρομους της Παλιάς Πόλης, της ανεπίσημης γκέι συνοικίας του Benidorm. Η διασκέδαση δεν προορίζεται μόνο για τους γκέι ταξιδιώτες και θα βρείτε παρόμοια ζωντανές τρανς και λεσβίες σκηνές.

Πάρτε τα εισιτήριά σας, ετοιμάστε τα πιο πολύχρωμα ρούχα σας και προετοιμαστείτε για μια εβδομάδα γιορτής στο gay Benidorm - τα πράγματα θα γίνουν πολύ ζεστά!

Παρέλαση Benidorm Pride

Η εντυπωσιακή παρέλαση υπερηφάνειας του Benidorm πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου και είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσετε την εμπειρία υπερηφάνειάς σας. Ξεκινώντας από το Rincon de Loix, την πιο κοσμοπολίτικη συνοικία της πόλης, η παρέλαση θα κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους του Benidorm πριν φτάσει στο ειδικά κατασκευασμένο Auditorium Julio Iglesias. Το Benidorm είναι πολύ φιλικό προς τους πεζούς, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε υπέροχα σημεία για να παρακολουθήσετε την παρέλαση. Υπάρχουν επίσης χώροι με μπαλκόνια κατά μήκος της διαδρομής, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να φτάσετε νωρίς και να εξασφαλίσετε μια προνομιακή θέση. 

Η παρέλαση ξεκινά στις 5 το απόγευμα δίνοντάς σας όλη την ημέρα για να είστε έτοιμοι για περηφάνια. Αν ταξιδεύετε στο Rincon de Loix με λεωφορείο, κατευθυνθείτε προς τη στάση του καζίνο στο AV. Mediterraneo που απέχει μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από την αφετηρία της παρέλασης. 

Επιστρέφοντας μετά την πανδημία του COVID-19, η παρέλαση υπερηφάνειας του Benidorm αναμένεται να έχει μεγάλη προσέλευση το 2022. Τα πλήθη τείνουν να αυξάνονται καθώς συνεχίζεται η εκδήλωση, οπότε αν θέλετε να νικήσετε τη βιασύνη, κατευθυνθείτε νωρίς το απόγευμα. Εναλλακτικά, αν ψάχνετε για μια πιο ζωντανή εμπειρία, είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσετε την παρέλαση κοντά στο Auditorium Julio Iglesias, όπου θα δείτε το φινάλε της και θα είστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την έντονη γκέι νυχτερινή ζωή της πόλης.

Εκδηλώσεις υπερηφάνειας Benidorm

Εκτός από την παρέλαση υπερηφάνειας, υπάρχει μια εκπληκτική σειρά εκδηλώσεων, συναυλιών και παραστάσεων που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που απευθύνονται σε ένα LGBTQ+ κοινό. Το Drag Attack, το εναρκτήριο πάρτι της γιορτής, είναι μια συναρπαστική παρουσίαση των κορυφαίων ταλέντων drag της χώρας μαζί με έναν κατάλογο τοπικών χορευτών gogo και DJs. 

Η ψυχαγωγία στα μέσα της εβδομάδας έρχεται με τη μορφή του διαβόητου White Party του Benidorm Pride, όπου χιλιάδες πάρτι θα φορέσουν τα πιο παρθένα ρούχα τους πριν κατέβουν στην ευφορική λάμψη νέον του αμφιθεάτρου Oscar Espla. Η εκδήλωση ξεκινά στις 8 μ.μ. στις 8 Σεπτεμβρίου και με διάφορες ανεξάρτητες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη γκέι σκηνή του Benidorm, είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη βραδινή σας έξοδο. 

Βλέποντας το Pride με στυλ, το πάρτι κλεισίματος του Kluster θα πραγματοποιηθεί στο Penelope Disco και είναι η μεγαλύτερη βραδιά γκέι κλαμπ της περιοχής. Πραγματοποιώντας τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, το πάρτι υπόσχεται να είναι η κορωνίδα του Benidorm Pride 2022. 

Τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ

Το Benidorm φιλοξενεί μία από τις πιο καθιερωμένες και συναρπαστικές σκηνές γκέι νυχτερινής ζωής της Ισπανίας και θα βρείτε μια σειρά από μπαρ και κλαμπ που ταιριάζουν στα γούστα κάθε γκέι ταξιδιώτη. Η πόλη είναι γνωστή για τις εξαιρετικές προσφορές καμπαρέ της, πολλές από τις οποίες είναι δωρεάν να παρακολουθήσουν και να παρουσιάσουν παραστάσεις από εθνικούς και διεθνείς σούπερ σταρ. Το Benidorm προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και ο μεγάλος πληθυσμός των εκπατρισμένων σημαίνει ότι τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στα γκέι μπαρ και κλαμπ της πόλης. 

Αν ψάχνετε για ένα καθιερωμένο gay bar στην καρδιά του Benidorm, τότε φροντίστε να επισκεφθείτε το Spirit Bar. Ένας θεσμός, το Spirit Bar είναι ένας ζωντανός χώρος που προσφέρει εξαιρετικές προσφορές σε ένα φιλόξενο και ανοιχτόμυαλο περιβάλλον. Ζωντανό και αυθεντικό, το μπαρ προσελκύει ένα μικτό πλήθος ντόπιων και επισκεπτών. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε φίλους ομοϊδεάτες και με μερικές από τις πιο δελεαστικές προσφορές ποτών της πόλης, είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε και να τελειώσετε τη βραδιά σας. 

Όταν το Copper Club άνοιξε τις πόρτες του, έκανε πάταγο ως το πρώτο γκέι κλαμπ κρουαζιέρας του Benidorm και συνεχίζει να είναι ο βασικός άξονας της γκέι σκηνής της πόλης μέχρι σήμερα. Με glory holes, σκοτεινά δωμάτια, ιδιωτικές καμπίνες και αίθουσες sling, ο χώρος τα έχει σοβαρά όλα. Επιπλέον, υπάρχει μια σειρά από εκδηλώσεις φετίχ που λαμβάνουν χώρα την εβδομάδα υπερηφάνειας και καλύπτουν μια σειρά από γούστα. Η είσοδος κοστίζει 12 έως 14 ευρώ και περιλαμβάνει 2 αλκοολούχα ποτά/μίξερ. 

Πού να μείνετε

Το Benidorm φιλοξενεί μία από τις πιο καθιερωμένες και συναρπαστικές σκηνές γκέι νυχτερινής ζωής της Ισπανίας και θα βρείτε μια σειρά από μπαρ και κλαμπ που ταιριάζουν στα γούστα κάθε γκέι ταξιδιώτη. Η πόλη είναι γνωστή για τις εξαιρετικές προσφορές καμπαρέ της, πολλές από τις οποίες είναι δωρεάν να παρακολουθήσουν και να παρουσιάσουν παραστάσεις από εθνικούς και διεθνείς σούπερ σταρ. Το Benidorm προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και ο μεγάλος πληθυσμός των εκπατρισμένων σημαίνει ότι τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στα γκέι μπαρ και κλαμπ της πόλης. 

Αν ψάχνετε για ένα καθιερωμένο gay bar στην καρδιά του Benidorm, τότε φροντίστε να επισκεφθείτε Spirit Bar. Ένας θεσμός, το Spirit Bar είναι ένας ζωντανός χώρος που προσφέρει εξαιρετικές προσφορές σε ένα φιλόξενο και ανοιχτόμυαλο περιβάλλον. Ζωντανό και αυθεντικό, το μπαρ προσελκύει ένα μικτό πλήθος ντόπιων και επισκεπτών. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε φίλους ομοϊδεάτες και με μερικές από τις πιο δελεαστικές προσφορές ποτών της πόλης, είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε και να τελειώσετε τη βραδιά σας. 

Όταν ο Λέσχη χαλκού άνοιξε τις πόρτες του, έκανε πάταγο ως το πρώτο γκέι κλαμπ κρουαζιέρας του Benidorm και συνεχίζει να είναι ο βασικός πυλώνας της γκέι σκηνής της πόλης μέχρι σήμερα. Με τρύπες δόξας, σκοτεινά δωμάτια, ιδιωτικές καμπίνες και αίθουσες με σφεντόνες, ο χώρος τα έχει σοβαρά όλα. Επιπλέον, υπάρχει μια σειρά από εκδηλώσεις φετίχ που λαμβάνουν χώρα την εβδομάδα υπερηφάνειας και καλύπτουν μια σειρά από γούστα. Η είσοδος είναι μεταξύ 12 και 14 ευρώ και περιλαμβάνει 2 αλκοολούχα ποτά/μίξερ. 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Benidorm

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Μπενιντόρμ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπενιντόρμ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας