Τέχνη του δρόμου της Μπογκοτά

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Μπογκοτά

Ανακαλύψτε τη μοναδική και ζωντανή πρωτεύουσα της Κολομβίας

Η πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι η κοσμοπολίτικη καρδιά της χώρας, όπου τα λιθόστρωτα σοκάκια συναντούν πανύψηλα κατορθώματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η Μπογκοτά είναι μια πυκνοκατοικημένη αστική επέκταση που βρίσκεται ανάμεσα σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές οροσειρές στον κόσμο και διαθέτει έναν βαθιά ενσωματωμένο και συναρπαστικό πολιτισμό.

Η σύγχρονη Μπογκοτά είναι γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, τη φανταστική γαστρονομική σκηνή και τις αναπτυσσόμενες περιοχές τέχνης. Η δημιουργικότητα και το πάθος διατρέχουν τις φλέβες αυτής της πόλης και την καθιστούν έναν πραγματικά απελευθερωτικό προορισμό για επίσκεψη. Το βράδυ, η Μπογκοτά συνεχίζει να εντυπωσιάζει με μια ζωντανή και ακμάζουσα βιομηχανία νυχτερινής ζωής gay που έχει κάτι για κάθε γούστο.

Η γκέι σκηνή στη Μπογκοτά επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αριστοκρατική και πρόσφατα αναγεννημένη περιοχή του Chapinero. Η περιοχή φιλοξενεί περισσότερα από 100 γκέι μπαρ, κλαμπ και καταστήματα, ενώ σε όλη την περιοχή μπορείτε να δείτε στοιχεία της ζωντανής κοινότητας LGBT + της πόλης. Η Μπογκοτά γίνεται ολοένα και πιο γνωστή ως ένας κόμβος γκέι κουλτούρας και κοινότητας στη Νότια Αμερική και οι γκέι ταξιδιώτες συρρέουν για να ζήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η μοναδική και διαφορετική πόλη.

Γκέι Μπογκοτά

Γκέι μπαρ και κλαμπ στην Μπογκοτά

Βρίσκεται σε έναν παλιό κινηματογράφο στην καρδιά του gay Chapinero, Θέατρο είναι ένα γκέι μεγάλο συγκρότημα, το οποίο διαθέτει νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και μπαρ. Το Theatron αναφέρεται συχνά ως «το μεγαλύτερο gay club στη Νότια Αμερική», και με 5 ορόφους και 13 θεματικά δωμάτια, αυτός ο τίτλος αξίζει τον κόπο. Κάθε δωμάτιο στο Theatron έχει θέμα διαφορετικού είδους μουσικής ή εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια εμπειρία κλαμπ για κάθε gay ταξιδιώτη σε αυτόν τον χώρο. Το κλαμπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στη Μπογκοτά και προσελκύει πάνω από 8,000 προστάτες κάθε Σάββατο βράδυ.

Λέσχη Boogaloo είναι ένα πρώην μπλουζ μπαρ που έγινε γκέι νυχτερινή ζωή. Ο σύλλογος είναι δημοφιλής μεταξύ των νεότερων γκέι πληθυσμών της πόλης που προσελκύονται στον χώρο εν μέρει λόγω της φήμης του ως του πιο cool gay club στην Μπογκοτά. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και το ρόστερ των διάσημων ζωντανών DJ έχουν κερδίσει την κατάσταση λατρείας Boogaloo μεταξύ των πρωτοπόρων της γκέι σκηνής της πόλης. Με ένα μεγάλο και ποικίλο πλήθος, το Boogaloo είναι ένας απαράδεκτος προορισμός σε ένα ταξίδι στην Μπογκοτά.

Ένα αγαπημένο στέκι νωρίς το βράδυ μεταξύ της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στην πόλη, Color House Cafe Bar άνοιξε το 2008 και έκτοτε αποτελεί βασικό στοιχείο της γκέι σκηνής στη Μπογκοτά. Η ζωντανή διακόσμηση, οι εκπληκτικές προσφορές για ποτά και η χαλαρή ατμόσφαιρα κάνουν το Color House το ιδανικό μέρος για να ζεσταθείτε πριν πάτε σε μερικά από τα μεγαλύτερα γκέι κλαμπ του Chapinero. Το μπαρ βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Theatron και προσελκύει εντυπωσιακά πλήθη τα σαββατοκύριακα.

Γκέι Μπογκοτά

Γκέι ξενοδοχεία στην Μπογκοτά

Οι περισσότεροι gay ταξιδιώτες επιλέγουν να μείνουν στην εύπορη γειτονιά El Retiro ή στο Chapinero. Και οι δύο περιοχές παρέχουν στους ταξιδιώτες πληθώρα επιλογών για ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και γρήγορη και βολική πρόσβαση στα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ και κλαμπ της πόλης. Τα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιοχές είναι επίσης πιο πιθανό να είναι φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους και οι gay ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν μια διαμονή χωρίς άγχος.

Πρόσφατα ανακαινισμένο και αποδεικνυόμενο κομψό κατάλυμα 4 αστέρων, το Χίλτον Μπογκοτά βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά από τη γκέι συνοικία Chapinero και διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία ανέσεων, όπως εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, εστιατόριο και σαλόνι. Τα δωμάτια στο Hilton είναι πλήρως εξοπλισμένα με άνετα και κομψά έπιπλα και οι επισκέπτες έχουν υπέροχη θέα στον ορίζοντα της Μπογκοτά. Πολλά από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το ξενοδοχείο, όπως το Εθνικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο.

Το Sofitel ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της Κολομβίας και βρίσκεται στη γειτονιά El Retiro της Μπογκοτά. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Miguel Soto, και τα δωμάτια είναι ατομικά διακοσμημένα με διακοσμητικά αξεσουάρ και έπιπλα από τους Hermes και Lavin. Οι επιλογές για φαγητό στις εγκαταστάσεις του The Sofitel περιλαμβάνουν ένα γαλλικό εστιατόριο σε στιλ μπιστρό και ένα casual lounge bar. Επιπλέον, πολλοί από τους καλύτερους χώρους νυχτερινής διασκέδασης της πόλης βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Διαχειριστείτε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ αβίαστα κομψό και εξαιρετικά πάνω από την κορυφή, το W Hotel Μπογκοτά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που εκτιμούν την εκκεντρικότητα και την πολυτέλεια. Βρίσκεται στη γειτονιά Usaquen, η περιοχή όπου βρίσκεται το W ήταν κάποτε καλλιεργήσιμη γη, πριν καταληφθεί από πανύψηλους ουρανοξύστες, μπουτίκ και μοντέρνα εστιατόρια. Υπάρχει ένα θέμα χρυσού που τρέχει σε όλο το ξενοδοχείο, με το λόμπι, τα μπάνια και ακόμη και τα μαξιλάρια να προσφέρουν στους επισκέπτες μια πλούσια και κομψή διαμονή στην καρδιά της Μπογκοτά.

Κολομβία

Λα Candelaria

Το La Candelaria είναι η καρδιά της Μπογκοτά, καθώς και το παλαιότερο και καλύτερα διατηρημένο τμήμα της πόλης. Η περιοχή φιλοξενεί τέλεια ανακαινισμένα σπίτια 300 ετών, στενά σοκάκια και εκπληκτικές τοιχογραφίες. Το κέντρο της La Candelaria είναι η Plaza De Bolivar, μια μεγάλη πλατεία που φέρει χάλκινο άγαλμα του Simon Bolivar, του στρατιωτικού και πολιτικού ηγέτη που κέρδισε μεγάλο μέρος της ανεξαρτησίας της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία τον 19ο αιώνα.

Τα πιο αξιόλογα μνημεία και τοποθεσίες ανακάλυψης απλώνονται σε όλη αυτή την όμορφη γειτονιά, και οι δρόμοι που περιπλανιούνται μπορεί να γίνουν μπερδεμένοι κατά καιρούς, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στον περίπλοκο ιστό είναι να προσλάβετε έναν τοπικό ξεναγό ή να συμμετάσχετε σε μια ομαδική περιήγηση.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να παρακολουθούν προσεκτικά τα υπάρχοντά τους στο La Candelaria, καθώς οι στενοί δρόμοι και ο μπερδεμένος ιστός των σπιτιών παρέχουν τις τέλειες συνθήκες εργασίας για τους πορτοφολάδες και τους κλέφτες.

Κολομβία

Λόφος Μονσεράτ

Το Cerro de Monserrate είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Μπογκοτά. Το βουνό θεωρείται από καιρό ένας τόπος ιερής πολιτιστικής σημασίας για τους κατοίκους της πόλης, λόγω της μικρής εκκλησίας που βρίσκεται στην κορυφή του, και οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να εκτιμήσουν την εκπληκτική πανοραμική θέα σήμερα.

Η πρόσβαση στην κορυφή του Cerro de Monserrate επιτυγχάνεται μέσω τελεφερίκ, που λειτουργεί καθημερινά και χρεώνει σχετικά φθηνή χρέωση. Αυτή η επιλογή μεταφέρει επισκέπτες από το κέντρο της Μπογκοτά στην κορυφή του βουνού γρήγορα και με άνεση. Εναλλακτικά, υπάρχει μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας και μονοπάτια πεζοπορίας που φεύγουν μέχρι την πλευρά του κολοσσιαίου Cerro de Monserrate. Ωστόσο, ο περίπατος πρέπει να γίνεται μόνο από περιπετειώδεις ταξιδιώτες, καθώς ο συνδυασμός πίεσης μεγάλου υψομέτρου και η δραματική κλίση καθιστούν την πεζοπορία στο βουνό μια προκλητική προοπτική.

Μπογκοτά

Γκέι υπερηφάνεια στην Μπογκοτά

Κάθε Ιούνιο μια σειρά εκδηλώσεων υπερηφάνειας πραγματοποιούνται στην πόλη και το επίκεντρο αυτών είναι ο Μπόγκοτα Pride March. Η πορεία τείνει να πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα και προσελκύει μεγάλο πλήθος ατόμων και συμμάχων LGBT + που επιδιώκουν να γιορτάσουν την ποικιλομορφία της κοινότητας LGBT + της Μπογκοτά, καθώς και να απαιτήσουν τον τερματισμό των διακρίσεων σε όλες τις μορφές της.

Η Μπογκοτά πραγματοποίησε την πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας το 1982, και στην αρχική εκδήλωση παρακολούθησαν μόνο 30 άτομα. Σήμερα, ο Μπόγκοτα Pride March προσελκύει πάνω από 200,000 άτομα, που διαδηλώνουν, παρακολουθούν και υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + στην Κολομβία.

Γκέι δικαιώματα στη Μπογκοτά

Η Κολομβία έχει μερικά από τα πιο προηγμένα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Νότια Αμερική με έναν αριθμό νόμων που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των LGBT + ατόμων από τη βία, τις διακρίσεις και τους εκβιασμούς. Επιπλέον, ο γάμος του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στη χώρα το 2016 και το 2018 η Μπογκοτά εξέλεξε τον πρώτο δήμαρχο της λεσβίας. Οι τρανσέξουαλ στην Κολομβία απολαμβάνουν επίσης μια σειρά από νομικές προστασίες και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου χωρίς εκτεταμένη ψυχιατρική αξιολόγηση.

Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες στη Μπογκοτά θα έχουν μια επίσκεψη χωρίς προβλήματα, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όπως κάθε τοποθεσία, εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές της πόλης όπου οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής πρέπει να ληφθούν προσεκτικά υπόψη για τη δική σας ασφάλεια.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Μπογκοτά

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Μπογκοτά από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπογκοτά για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας