Loving A'dam - Ανακαλύπτοντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό του

Loving A'dam - Ανακαλύπτοντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό του

Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή είναι σχετικά συμπαγές και έχει ιστορία, αλλά επειδή η πόλη είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Από τη μαγική ατμόσφαιρα των καναλιών Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μέχρι το περίφημο μνημείο Pink Point LGBT, τις καφετέριες Brownstone και τα ρομαντικά πάρκα και τους πεζόδρομους που διασχίζουν την πόλη, το Άμστερνταμ είναι γεμάτο πολιτισμό και ιστορία.

Και όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ο καλύτερος τρόπος να το ανακαλύψετε είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει κάτι νέο.

Εξερευνήστε το Άμστερνταμ με τα πόδια

Πριν επισκεφτείτε μερικά από τα πολλά μουσεία του Άμστερνταμ (υπάρχουν περισσότερα από 40 στο τέλος της μέτρησης), περάστε χρόνο περπατώντας. Δεν είναι μόνο τα κανάλια που κάνουν αυτή την πόλη ξεχωριστή, αλλά ίσως εκπληκτικά το Άμστερνταμ φιλοξενεί επίσης μερικές από τις καλύτερες συλλογές street art στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στο στιλ των γκράφιτι χιπ χοπ αλλά και πιο περίτεχνα πάστα. Υπάρχουν διάτρητα παντού, παρέχοντας συχνά ειρωνικά και αστεία μηνύματα για να σας κάνουν να χαμογελάτε καθώς περπατάτε.

Για πιο καθιερωμένη τέχνη και πολιτισμό, δοκιμάστε τα διάσημα μουσεία της πόλης. Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του Άμστερνταμ είναι το Rijksmuseum, το οποίο περιλαμβάνει πολλά διάσημα αριστουργήματα των Vermeer και Rembrandt. (επισκεφτείτε πριν από τις 17 Μαΐου 2015 για να δείτε τα πολύ δημοφιλή Ύστερη έκθεση Rembrandt με εικονικά και συναισθηματικά έργα από τα τελευταία χρόνια του Ρέμπραντ ως καλλιτέχνη.)

Αν είστε παθιασμένοι με τον Ρέμπραντ, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το απίστευτο Ρέμπραντχαους. Αυτό το πρώην σπίτι του ζωγράφου μετατράπηκε τώρα σε ένα μικρό μουσείο. Το Μουσείο Βαν Γκογκ, λίγα μόλις βήματα μακριά από το Rijksmuseum, διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων και πολλές πληροφορίες για τη ζωή του Βαν Γκογκ. Αξίζει να το επισκεφτείτε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Αλλά ίσως το πιο διάσημο μουσείο του Άμστερνταμ είναι το σπίτι της Άννας Φρανκ, όπου ζούσε και η οικογένειά της πριν συλληφθούν από ναζί αξιωματούχους και όπου ο Φρανκ έγραψε το διάσημο ημερολόγιό της. Το μουσείο στον πρώτο όροφο περιλαμβάνει επίσης μια έκθεση για την ανεκτικότητα και τον σεβασμό - είναι ακόμη σημαντικό να μάθουμε για σήμερα.

Ομόμνημο

Το Άμστερνταμ έχει το δικό του μνημείο αφιερωμένο σε ΛΟΑΤ άτομα που σκοτώθηκαν κατά τη ναζιστική εποχή.

Βρίσκεται στο Westermarkt, κοντά στο κέντρο της πόλης, το Homomonument είναι ένας εορτασμός της σεξουαλικής ελευθερίας. Πολλοί τουρίστες το λείπουν επειδή δεν κοιτάζουν πού περπατούν. Είναι ένας συνδυασμός μεγάλων ροζ τριγώνων που εκτείνονται στο κανάλι που μας καλεί να προβληματιστούμε για το παρελθόν και το μέλλον. Κάθε χρόνο, η θρυλική υπερηφάνεια του Άμστερνταμ γίνεται στα κανάλια, με μεγάλα πάρτι σε όλη την πόλη - συμπεριλαμβανομένης της πλατείας με αυτό το ιστορικό ροζ τρίγωνο.

Πολιτιστική ελευθερία

Ο έντονος θαυμασμός του Άμστερνταμ για τη σεξουαλική ελευθερία είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενος. Ενώ μερικοί άνθρωποι αντιτίθενται στην Ερυθρά Περιοχή Φωτός (με τους εργαζόμενους σεξ να προσφέρονται σε γυάλινα ντουλάπια), άλλοι πιστεύουν ότι αυτός είναι ακριβώς ο τύπος ελευθερίας που πρέπει να επιτύχουμε. Οι άνθρωποι έρχονται σε αυτήν την περιοχή για να κοιτάξουν τα κορίτσια, αλλά υπάρχουν και πελάτες από όλο τον κόσμο που πραγματικά επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις.

Πράγματι, το Άμστερνταμ είναι μια πόλη με στενή σχέση με την ευχαρίστηση. Από τις σεξουαλικές ελευθερίες έως την κατανάλωση κάνναβης, οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι από ανθρώπους που διασκεδάζουν και έχουν μια έκρηξη - κυρίως στην περιοχή του κόκκινου φωτός.

Αφήστε το φαγητό να σας σαγηνεύσει

Ωστόσο, δεν χρειάζεστε ναρκωτικά ή σεξ για να απολαύσετε το Άμστερνταμ, γιατί το καταπληκτικό φαγητό (αν και ακριβό) και η πολιτιστική ζωή είναι πάντα εκεί, σας παρασύρουν με πολλούς τρόπους. Απλώς μιλήστε για μια βόλτα στη γραφική γειτονιά Jordaan και θα ανακαλύψετε μια διαφορετική πλευρά από την πόλη.

Το Άμστερνταμ είναι η τέλεια συλλογή τέχνης και πολιτισμού, ιστορίας, ευχαρίστησης και αυτοανακάλυψης. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο να περιπλανηθείτε χωρίς σκοπό και να δείτε τι μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας.

Σχετικά με το Συγγραφέας

Με έδρα το Βερολίνο Travel Gay Ο συνεργάτης της Ευρώπης, Adam Groffman, είναι ένας σφαιρικός καπετάνιος και αυτοπεποίθηση hipster. Καλύπτει προορισμούς πόλεων σε όλο τον κόσμο, γράφοντας για φεστιβάλ, νυχτερινή ζωή και gay ταξίδια στο προσωπικό του ταξιδιωτικό blog, Ταξίδια του Αδάμ και είναι ο συντάκτης του Ταξιδιωτικός οδηγός μου. Όταν δεν εξερευνά τα πιο όμορφα μπαρ και κλαμπ, συνήθως απολαμβάνει την τοπική τέχνη και τον πολιτισμό μιας νέας πόλης. Θα τον βρείτε πιο συχνά στο Twitter στο @travelsofadam ή επί Instagram - πες γεια!

αναγνώριση εικόνας - Ομομνημείο - Ντάριλ Μίτσελ

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Άμστερνταμ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Άμστερνταμ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Άμστερνταμ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας