Απαγορευμένη Πόλη

Ανακαλύψτε την Απαγορευμένη Πόλη

Βυθιστείτε στην αρχαία κινεζική ιστορία

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα αρχαίο ανακτορικό συγκρότημα στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, μια πόλη με πάνω από τρία χιλιάδες χρόνια ιστορίας.

Λειτουργώντας ως το σπίτι των αυτοκρατόρων και του πολιτικού κέντρου της Κίνας για εκατοντάδες χρόνια, η Απαγορευμένη Πόλη είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και πολιτισμικά σημαντικές τοποθεσίες της χώρας.

Ο χώρος 178 στρεμμάτων φιλοξενεί μια μεγάλη γκάμα εθνικών θησαυρών και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων και σήμερα διοικείται από το Μουσείο Παλάτι της δυναστείας τέχνης και της ιστορίας.

Ιστορία της Απαγορευμένης Πόλης

Η κατασκευή της Απαγορευμένης Πόλης ξεκίνησε το 1406 και χρειάστηκε 14 χρόνια για να ολοκληρωθεί, στηριζόμενη στις ακούραστες προσπάθειες περίπου 100,000 βιοτεχνών και έως 1 εκατομμύριο εργάτες και σκλάβους. Για 492 χρόνια η Απαγορευμένη Πόλη χρησίμευσε ως Αυτοκρατορικό Παλάτι της Κίνας και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταλήφθηκε από τις δυναστείες Μινγκ και Κινγκ και ήταν το πολιτικό κέντρο της Κίνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αρχικά χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Yongle, τον τρίτο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ, η Απαγορευμένη πόλη έκτοτε φιλοξενεί 24 αυτοκράτορες και για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου έκλεισε εντελώς στο κοινό από ένα τείχος 3.5 χιλιομέτρων. Σήμερα η πλειονότητα της Απαγορευμένης Πόλης είναι ανοιχτή στο κοινό και προσελκύει περίπου 14 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Μεγάλο μέρος της Απαγορευμένης Πόλης έχει καεί και ξαναχτιστεί από την αρχική του κατασκευή τον 15ο αιώνα και ως εκ τούτου παρά το σχεδιασμό των κτιρίων, μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής χτίστηκε από τη δυναστεία Qing μετά τον 18ο αιώνα.

Το 1987 η Απαγορευμένη Πόλη ονομάστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προστατεύθηκε και διατηρήθηκε σε υψηλά πρότυπα.

Απαγορευμένη Πόλη

Αίθουσα Ανώτατης Αρμονίας

Το Hall of Supreme Harmony είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κτίριο της Απαγορευμένης Πόλης και κάποτε ήταν ένα από τα ψηλότερα κτίρια στο Πεκίνο. Η σημασία της αίθουσας προέρχεται από τη χρήση της ως κύρια τοποθεσία για κρατικές τελετές, όπως τα γενέθλια του αυτοκράτορα, οι στέψεις και οι εορτασμοί στρατιωτικών και μηχανικών επιτευγμάτων.

Ο θρόνος του δράκου του αυτοκράτορα βρίσκεται στην καρδιά της Αίθουσας της Ανώτατης Αρμονίας. Περιβάλλεται από κολώνες από χρυσό χαραγμένους με δράκους και κάθεται στην κορυφή μιας υπερυψωμένης πλατφόρμας νεφρίτη. Ο πολυτελώς διακοσμημένος θρόνος του δράκου είναι όπου ο αυτοκράτορας απευθυνόταν στους υπηκόους του (όλοι τους έπρεπε να αγγίξουν το πάτωμα με τα μέτωπά τους εννέα φορές πριν εισέλθουν).

Μπροστά από την Αίθουσα της Ανώτατης Αρμονίας βρίσκεται ένα πανύψηλο γλυπτό με μια εικόνα γνωστή ως «Δύο δράκοι που παίζουν με ένα μαργαριτάρι. Το μαργαριτάρι αντιπροσωπεύει καλή τύχη και τύχη, με το άγαλμα να χτίζεται και να διατηρείται για να υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι ο αυτοκράτορας έλαβε τη θεϊκή του δύναμη από τον Θεό.

Απαγορευμένη Πόλη

Αίθουσα Κεντρικής Αρμονίας

Καθ' όλη τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ και Τσινγκ, η Αίθουσα της Κεντρικής Αρμονίας χρησιμοποιήθηκε ως χώρος προετοιμασίας και οργάνωσης για τον αυτοκράτορα που χρησιμοποιούσε τον χώρο για να προετοιμάσει ομιλίες, να συναντηθεί με υπουργούς και να αποθηκεύσει τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνταν για να περιφέρεται στην Απαγορευμένη Πόλη. Εκτίθενται ακόμη δύο καρέκλες σεντάν της δυναστείας Qing, η προτιμώμενη μέθοδος ταξιδιού του αυτοκράτορα εντός των οχυρών τειχών.

Παρόλο που είναι το μικρότερο από τις τρεις μεγάλες αίθουσες, η αρχιτεκτονική του Hall of Central Harmony εξακολουθεί να είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης και ακόμη και διαθέτει σειρές αποχετεύσεων λαξευμένες σε κεφαλές δράκων, οι οποίες, όταν η βροχή είναι έντονη, δημιουργούν μια ενοποιημένη σκηνή χιλιάδων δράκων που εκτοξεύουν νερό.

Απαγορευμένη Πόλη

Αίθουσα διατηρημένης αρμονίας

Στο βόρειο τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης βρίσκεται η Αίθουσα της Συντηρημένης Αρμονίας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε στην αίθουσα το 1420, αλλά ξαναχτίστηκε το 1625 και τελικά ανακαινίστηκε το 1765. Ο κύριος σκοπός της Αίθουσας Συντηρημένης Αρμονίας ήταν η φιλοξενία αυτοκρατορικών συμποσίων για τον εορτασμό εθνικών σημαντικών εκδηλώσεων, όπως παραμονή νέων ετών ή γάμων μελών της αυτοκρατορικής κυβέρνησης.

Πίσω από το Hall of Preserved Harmony υπάρχει σκαλισμένη μαρμάρινη πλάκα 250 τόνων που απεικονίζει μια ομάδα δράκων να παίζουν και να χορεύουν. Τόσο κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ όσο και των Τσινγκ, όποιος πιανόταν να αγγίζει το εντυπωσιακό μνημείο καταδικαζόταν σε θάνατο και φημολογείται ότι έπρεπε να σχηματιστεί ένα μονοπάτι πάγου 70 χιλιομέτρων για να μεταφερθεί η πλάκα από όπου δημιουργήθηκε στο κέντρο της Απαγορευμένης Πόλης.

Απαγορευμένη Πόλη

Γκαλερί θησαυρού

Το Palace of Tranquil Longevity χτίστηκε το 1771 για τη συνταξιοδότηση του αυτοκράτορα Qing Qianlong.

Στη γκαλερί μπορείτε να βρείτε μια σειρά από αντικείμενα και από τις δύο δυναστείες, όπως περίτεχνα αγάλματα λαξευμένα από χρυσό, πολύτιμες συλλογές από νεφρίτη, σμαράγδι και μαργαριτάρια, καθώς και πολλούς άλλους πολύτιμους λίθους. Η Γκαλερί Θησαυρού φιλοξενεί επίσης ένα σύνολο 16 χρυσών κτύπων που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για εμπειρικές τελετές. Κάθε χτύπημα ακούγεται διαφορετικό το ένα από το άλλο λόγω του μοναδικού μίγματος χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κάθε ενός.

Απαγορευμένη Πόλη

Συμβουλές για να επισκεφθείτε την Απαγορευμένη Πόλη

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ζήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Απαγορευμένη πόλη είναι να λάβετε μέρος σε μία από τις πολλές ξεναγήσεις που είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Οι περιηγήσεις τείνουν να ξεκινούν από την Πύλη του Μεσημβρινού - το μόνο σημείο εισόδου στην Απαγορευμένη Πόλη. Μια σειρά από διαφορετικές διαδρομές και εκδρομές είναι διαθέσιμες και όλες καλύπτουν τα κυριότερα σημεία της Απαγορευμένης Πόλης.

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι πολυσύχναστη πολύ γρήγορα, επομένως, για τους επισκέπτες που θέλουν να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη, είναι καλύτερο να φτάσουν νωρίς. Λάβετε υπόψη ότι η Απαγορευμένη Πόλη είναι κλειστή τις περισσότερες Δευτέρες με εξαίρεση τις εθνικές αργίες.

Για όσους θέλουν να καταγράψουν το εντυπωσιακό πανόραμα της Απαγορευμένης Πόλης, μπορείτε να δείτε την καλύτερη θέα από το Πάρκο Jingshan, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο της πόλης και αξίζει επίσης μια επίσκεψη για την αρχαία αρχιτεκτονική της. Οι βορειοδυτικοί και βορειοανατολικοί πύργοι προσφέρουν επίσης εκπληκτική θέα στην Απαγορευμένη Πόλη, ωστόσο, αυτά τα σημεία μπορούν να απασχοληθούν με τους τουρίστες.

Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε διαβατήριο ή άλλη επίσημη μορφή ταυτότητας κατά την είσοδο στην Απαγορευμένη Πόλη.

παλάτι

Πού να μείνετε κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη

Ξενοδοχείο Kapok Wangfujing είναι το ιδανικό ξενοδοχείο για ταξιδιώτες που θέλουν να είναι κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη. Το Hotel Kapok απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την εμπορική περιοχή Απαγορευμένη Πόλη και Wangfujing, καθιστώντας την την ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσετε αυτήν την περιοχή του Πεκίνου. Κάθε δωμάτιο διαθέτει βεράντα ή αυλή, το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα σε αυτήν τη γρήγορη πόλη.

Ένα άλλο ξενοδοχείο σε ιδανική τοποθεσία είναι το Ξενοδοχείο Days Inn Forbidden City, κοντά στην πλατεία Tian'anmen, το Days Inn προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής, καθώς και κοντά στο Destination, ένα gay χορευτικό κλαμπ με μεγάλη πίστα και πολλά μπαρ.

The Regent Πεκίνο είναι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Διαθέτοντας κέντρο ευεξίας, εσωτερική πισίνα και ήσυχο σπα, το Regent προσφέρει τον ιδανικό χώρο για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε και τα καλαίσθητα δωμάτια που είναι διακοσμημένα με παραδοσιακές κινεζικές πινελιές δίνουν στους επισκέπτες μεγάλη θέα σε όλο το Πεκίνο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Πεκίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Πεκίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Πεκίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας