Κρακοβία

Δραστηριότητες στην Κρακοβία

Ανακαλύψτε την πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας

Η Κρακοβία είναι μια ακαταμάχητη πόλη. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι ιστορικές πλατείες και τα υπόγεια μπαρ προσφέρουν Κρακοβία και ατμοσφαιρική ποιότητα. Η Κρακοβία διαθέτει τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης. Το φαγητό και το ποτό είναι εξαιρετικό. Μπορείτε να ανακαλύψετε τοπική κουζίνα και επίσης μια σειρά από διεθνή εστιατόρια. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για χορτοφάγους και vegans. Τα Bagels εφευρέθηκαν στην Κρακοβία! Υπάρχουν επίσης πολλές καφετέριες με όλες τις επιλογές καφέ που μπορεί να ζητήσει ένας hipster κατοικίας του Μπρούκλιν.

Υπάρχει τόσο μεγάλη ιστορία για να ανακαλύψετε στην Κρακοβία. Η Πολωνία είχε μια μακρά και ταραχώδη ιστορία. Από την εισβολή των Μογγόλων έως τη ναζιστική κατοχή, έχει συχνά χάσει την ανεξαρτησία της και έχει δει τις πόλεις της να καταστρέφονται. Πολλά από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κρακοβίας αντέχουν στις βόμβες και μπορείτε να δείτε μια πραγματική ματιά στην κληρονομιά της Πολωνίας καθώς περιπλανιέστε στους δρόμους.

Κρακοβία

Κάστρο Wawel

Έδρα της πολωνικής μοναρχίας για πολλούς αιώνες, το κάστρο Wawel είναι το πιο ιστορικά σημαντικό κτιριακό συγκρότημα της Πολωνίας. Κάποτε πιστευόταν ότι ο λόφος Wawel ήταν το σπίτι ενός ισχυρού δράκου - ζούσε σε μια κοντινή σπηλιά. Ένας μυθικός Πολωνός πρίγκιπας σκότωσε τελικά τον δράκο. Ο πρώτος ιστορικός ηγεμόνας της Πολωνίας χρησιμοποίησε αυτήν την περιοχή ως κατοικία. Από την αυγή της πολωνικής ιστορίας μέχρι το 1795 - τη χρονιά που έχασε την ανεξαρτησία του - ο λόφος Wawel ήταν το κέντρο της πολιτικής βαρύτητας στην Πολωνία.

Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στην Παλιά Πόλη, είναι ένα εκτεταμένο συγκρότημα αυλών, πύργων και κήπων. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, τα κρατικά δωμάτια και να δείτε τα κοσμήματα. Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης της ιστορίας, πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε το Κάστρο Wawel. Όλοι οι μονάρχες της Πολωνίας έχουν στεφθεί στον καθεδρικό ναό.

Κρακοβία

Stare Miasto (Παλιά Πόλη)

Είναι αξιοσημείωτο ότι μεγάλο μέρος του Krawkos επέζησε από την καταστροφή του WW2. Η Πολωνία επλήγη ιδιαίτερα από τη γερμανική κατοχή. Καθώς η Κρακοβία δεν θεωρήθηκε στρατηγικά σημαντική, δεν βομβαρδίστηκε. Η Παλιά Πόλη μπορεί επομένως να θεωρηθεί νόημα μια παλιά πόλη. Στη Βαρσοβία η «Παλιά Πόλη» έπρεπε να ξαναχτιστεί από το μηδέν.

Η παλιά πόλη της Κρακοβίας είναι γεμάτη χαρακτήρα. Πολλά από τα πιο ιστορικά κτίρια αυτής της περιοχής είναι αξιοθέατα της UNESCO, όπως η Βασιλική της Αγίας Μαρίας. Υψώνεται στην Παλιά Πόλη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λέγεται ότι ένας φρουρός στο St Mary's ήταν ο πρώτος που έδωσε το σήμα όταν εισέβαλαν οι Μογγόλοι.

Μπορείτε να κάνετε μια ανίχνευση μπαρ γύρω από το Stare Miasto. Καθώς τα κτίρια είναι τόσο παλιά, μερικά βρίσκονται κάτω από στενά σκαλοπάτια σε ονειρικά κελάρια.

Kazimierz

Μόλις η εβραϊκή συνοικία της Κρακοβίας, ο Kazimierz καταστράφηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη σοβιετική εποχή θεωρήθηκε ότι ήταν το πιο τραχύ τμήμα της πόλης. Από τότε που η Πολωνία εμφανίστηκε ως δημοκρατία με αναπτυσσόμενη οικονομία, ο Kazimierz έγινε το πιο δροσερό μέρος της πόλης. Έχει μια μποέμ ατμόσφαιρα. Θα βρείτε πολλά δροσερά μπαρ, καφετέριες και καταστήματα με αντίκες για εξερεύνηση.

Μπορείτε να δείτε πολλά ίχνη εβραϊκής κληρονομιάς Kazimierz. Υπάρχουν πολλές συναγωγές και το ετήσιο θερινό φεστιβάλ εβραϊκού πολιτισμού προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους στο Kazimierz. Αυτό το μέρος της Κρακοβίας είναι γεμάτο χαρακτήρα και γοητεία. Ένα καλό σημείο για μια στιγμή Instagram.

Γκέι μπαρ στην Κρακοβία

Η τελευταία προσθήκη στη γκέι σκηνή της Κρακοβίας είναι Λέσχη Παπούγκα. Διαθέτει δύο μπαρ και δύο πατώματα χορού. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να εξερευνήσετε την τοπική γκέι σκηνή, ειδικά τα σαββατοκύριακα όταν γίνεται πολύ απασχολημένος. Όμορφος βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και είναι ένας από τους καλύτερους γκέι χώρους στην Κρακοβία. Είναι φιλόξενο στους τουρίστες και έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Ένα καλό, ασφαλές μέρος για να ξεκινήσετε την ομοφυλοφιλική σας βραδιά στην Κρακοβία.

Η Πολωνία έχει αναπτύξει τη φήμη ως μία από τις λιγότερο φιλικές προς την ομοφυλοφιλική Ευρώπη. Είναι μια κοινωνικά συντηρητική χώρα. Ωστόσο, οι τουρίστες είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην Κρακοβία. Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης μπορεί να μην είναι σωστές αν δεν είστε σε γκέι μπαρ.

Εργοστάσιο Schindler

Τα σημάδια του παρελθόντος είναι παντού στην Πολωνία. Δεν εξηγούν καθόλου τον αγώνα της Πολωνίας να συμβαδίσει με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη. Όλοι έχουν δει την ταινία Schindler's List - ή τουλάχιστον ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Ο Όσκαρ Σίντλερ όντως υπήρχε. Το εργοστάσιο που ανέλαβε το 1939 βρίσκεται στην Κρακοβία και μπορείτε να το επισκεφτείτε σήμερα. Μπορείτε να δείτε το γραφείο του και να μάθετε πώς χειραγωγούσε τις φιγούρες για να σώσει τις ζωές των Εβραίων παιδιών από τους Ναζί.

Επισκεφθείτε το Άουσβιτς

Δεν είναι ένα ευχάριστο ταξίδι αλλά είναι κάτι που όλοι πρέπει να βλέπουν μία φορά στη ζωή τους. Μπορείτε να φτάσετε στο Άουσβιτς από την Κρακοβία σε δέκα λεπτά με το τρένο. Εδώ το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της Πολωνίας και της Ευρώπης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία και να μάθετε τι συνέβη στο Άουσβιτς. Λέγεται ότι τα πουλιά δεν τραγουδούν γύρω από το Άουσβιτς.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στην Κρακοβία

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Κρακοβία από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κρακοβία για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας