Επαρχία Αλφάμα

Δραστηριότητες στη Λισαβόνα

Ανακαλύψτε τον αναπτυσσόμενο προορισμό διακοπών της Ευρώπης

Η Λισαβόνα έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης. Προσελκύει περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το δείτε καθώς βρίσκεται στη διαδικασία του gentrified. Η Λισαβόνα εξακολουθεί να είναι πολύ πιο προσιτή από τις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μπορείτε να απολαύσετε την καλή ζωή με πολύ λιγότερα. Μπορείτε να έχετε ένα ποτό γεύμα τριών πιάτων και να μην φοβάστε την άφιξη του λογαριασμού.

Η μουσική σκηνή στη Λισαβόνα εδώ και καιρό γιορτάζεται. Το να περάσετε τις ώρες σε ένα ονειρικό κλαμπ Fado είναι ο τρόπος να πάτε. Η Λισαβόνα έχει μια αληθινή μποέμ αίσθηση. Θα βρείτε επίσης μια εξαιρετική γαστρονομική σκηνή. Κάποτε η πρωτεύουσα μιας ναυτικής αυτοκρατορίας, η Λισαβόνα έχει πολλά ιστορικά κτίρια, όπως μαυριτανικά ερείπια και αναγεννησιακά παλάτια.

Η γκέι σκηνή στη Λισαβόνα αξίζει επίσης να εξερευνήσετε. Τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ στη Λισαβόνα επικεντρώνονται σε δύο περιοχές. Ακολουθούν οι καλύτερες στιγμές της Λισαβόνας.

Πύργος Belém

 

Πύργος Belém

 

Αυτό είναι ένα απαράδεκτο τουριστικό αξιοθέατο στη Λισαβόνα. Υψώνεται πάνω από τη θάλασσα και είναι πιθανώς η πιο εμβληματική δομή της πόλης. Η γειτνίαση με τον ωκεανό αντικατοπτρίζει τη θαλάσσια ιστορία της Πορτογαλίας και τον βασικό της ρόλο στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Η Λισαβόνα ήταν μια οικονομική δύναμη στον 15ο και 16ο αιώνα μετά την επέκτασή της στο εξωτερικό.

Ο πύργος Belém είναι ένας μοναδικός συνδυασμός μαυριτανικών, ρωμαϊκών και γοτθικών επιρροών. Κάντε μια βόλτα και βρείτε κάπου κοντά για να πιείτε ένα ποτό.

Επαρχία Αλφάμα

 

Επαρχία Αλφάμα

 

Το Alfama είναι το παλαιότερο μέρος της Λισαβόνας. Αυτό το τμήμα της Λισαβόνας ιδρύθηκε από τους Μαυριτανούς της Βόρειας Αφρικής. Αποτελείται από ελικοειδή λιθόστρωτα δρομάκια. Η Alfama έχει μια γοητευτική αίσθηση του Old World. Αρχικά βρισκόταν έξω από τις πύλες της πόλης και θεωρούνταν φτωχή συνοικία. Καθώς η Λισαβόνα επεκτάθηκε, διατήρησε τη φήμη της ως φτωχής περιοχής. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, έχει αναδειχθεί ως δυναμικό μέρος της Λισαβόνας, αλλά διατηρεί τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Μερικά από τα πιο σημαντικά κτίρια της Λισαβόνας βρίσκονται στην Alfama, όπως ο καθεδρικός ναός Se και το Castelo de Sao Jorge. Εμφανιστείτε στο Alfama και περπατήστε. Θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια για να εξερευνήσετε. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανακαλύψετε τη μουσική Fado στη Λισαβόνα.

Επαρχία Αλφάμα

 

Οδηγήστε το 28 τραμ

 

Αυτή η διάσημη διαδρομή του τραμ περνάει από το Alfama στο δρόμο του μέχρι το κάστρο São Jorge. Αυτή η διαδρομή του τραμ οδηγεί σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Λισαβόνας. Αυτά τα τραμ χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930. Καθώς περπατούν στους δρόμους της Λισαβόνας, μπορεί να νιώσετε σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε τη Λισαβόνα είναι να πάρετε το 28 τραμ.

Sintra and Cascais LGBT Day Trip από τη Λισαβόνα

 

Ημερήσια εκδρομή στη Σίντρα

 

Το Sintra είναι μια γοητευτική παραθεριστική πόλη στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με το τρένο 40 λεπτών από τη Λισαβόνα. Είναι γεμάτο παστέλ κτήρια, παλάτια και τα ερείπια ενός μαυριτανικού κάστρου. Ήταν κάποτε βασιλικό ιερό στους πρόποδες των βουνών Sintra. Σκιασμένο από τους γύρω λόφους, η απομακρυσμένη τοποθεσία του το έκανε ιδανικό για την ελίτ της Πορτογαλίας. Θα βρείτε μερικά από τα πιο όμορφα κτίρια στην Πορτογαλία στη Σίντρα. Εάν περνάτε λίγες μέρες ή περισσότερες στη Λισαβόνα, είναι απαραίτητη μια ημερήσια εκδρομή στη Σίντρα.

Λισαβόνα

 

Εξερευνήστε τη Γκέι Σκηνή της Λισαβόνας

 

Η Λισαβόνα είναι η ομοφυλόφιλη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Πλέον γκέι μπαρ και γκέι κλαμπ στη Λισαβόνα μπορείτε να βρείτε στις συνοικίες Bairro Alto και Príncipe Real. TR3S Λισαβόνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ στη Λισαβόνα. Βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της περιοχής Principe Real. Αν ψάχνετε να κάνετε μια βραδιά, θα βρείτε πολλά γκέι κλαμπ για να διαλέξετε.

Το The Late Birds Lisbon – Gay Urban Resort είναι μια δημοφιλής επιλογή ξενοδοχείου - είναι ένα από τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις στο Travel Gay.

Λισαβόνα

 

Χαμηλή

 

Το Baixa είναι η καρδιά της Λισαβόνας. Είναι γεμάτο πλατείες, μεγάλες λεωφόρους και πολλά καταστήματα. Είναι ο κύριος εμπορικός κόμβος της πόλης. Το Baixa ξαναχτίστηκε διάσημα στα μέσα του 18ου αιώνα από το Marquis of Pombal. Καταστράφηκε από έναν καταστροφικό σεισμό το 1755. Ο Μαρκήσιος διέλυσε τους ελικοειδείς μεσαιωνικούς δρόμους και ξαναχτίστηκε το Baixa χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο αλέσματος. Έκανε τη Λισαβόνα πολύ πιο μοντέρνα και διατηρεί την ίδια διάταξη μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι που πρέπει να πάτε αν ψάχνετε για μπουτίκ υψηλών προδιαγραφών στη Λισαβόνα. Ο κύριος κόμβος του Baixa είναι το Praca do Comerico. Οδηγεί στις όχθες του ποταμού Τάγου.

Λισαβόνα

 

Fado

 

Η μουσική κληρονομιά της Πορτογαλίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον Fado. Η εθνική μουσική της Πορτογαλίας είναι μελαγχολική, δραματική και πολύ χαρακτηριστική. Η Madonna έφερε πρόσφατα το στυλ στο ευρύτερο ενδιαφέρον στο διχαστικό άλμπουμ της Madame X - που ηχογραφήθηκε μετά τη μετακόμισή της στη Λισαβόνα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε ότι το Fado στη Λισαβόνα είναι ένα πιο τουριστικό περιβάλλον ή πιο αυθεντικό. Σε πολλά εστιατόρια θα ακούσετε να παίζεται ζωντανό Fado όπως αργότερα.

Το Club de Fado έχει φιλοξενήσει πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες Fado όλα αυτά τα χρόνια - μια καλή επιλογή αλλά πιο τουριστική. Πάνω στους ελικοειδής δρόμους της Alfama, θα βρείτε το Mesa de Frades - ένα πιο παραδοσιακό κατάλυμα. Είναι χτισμένο σε ένα πρώην παρεκκλήσι και έχει πολλές από τις αυθεντικές τοιχογραφίες στους τοίχους. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για να ακούσουμε μουσική Fado στη Λισαβόνα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Λισαβόνα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Λισαβόνα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Λισαβόνα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας