Koh Tao, A Diver's Paradise

Koh Tao, A Diver's Paradise

Θέλετε να κάνετε καταδύσεις στην Ταϊλάνδη; Στη συνέχεια, σκεφτείτε το Koh Tao, έναν από τους πιο διάσημους χώρους καταδύσεων της Ασίας-Ειρηνικού.

Η καταδύσεις είναι πολύ δημοφιλής στην Ταϊλάνδη. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των gay gay που έρχονται στην Ταϊλάνδη συνεχίζει να αυξάνεται. Υπάρχει ακόμη και ένα σχολείο καταδύσεων gay στο Koh Samui Rainbow Scuba & Tour.

Η Ταϊλάνδη έχει αρκετούς καταδυτικούς προορισμούς και στις δύο πλευρές της νότιας ηπειρωτικής χώρας. Διάσημες τοποθεσίες κατάδυσης στη Θάλασσα Ανταμάν περιλαμβάνουν Πουκέτ, Krabi, Koh lipe και τα νησιά Similan. Στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, υπάρχουν πάνω από 100 νησιά με αμέτρητους υφάλους. Αυτά περιλαμβάνουν Κο Σαμούι και Koh Phangan. Αλλά το πιο δημοφιλές νησί στην Ταϊλάνδη για καταδύσεις είναι ίσως Koh Tao.

Κο Τάο 2Το Koh Tao (που σημαίνει "νησί χελωνών") βρίσκεται βόρεια του Koh Samui και έχει έκταση μόλις 21 km². Υπάρχουν πολλές σχολές καταδύσεων και θέρετρα στο Koh Tao που προσφέρουν μαθήματα και περιηγήσεις PADI.

Δημοφιλείς τοποθεσίες κατάδυσης στο Koh Tao:

Μάνγκο κόλπο. Με μέγιστο βάθος μόλις 16 μέτρων, αυτός είναι ένας ιδανικός χώρος για καταδύσεις για αρχάριους. Έχει έναν αμμώδη πυθμένα και έναν ρηχό ύφαλο με μικρά ψάρια υφάλου, καπνιστές και χορτάρια. Ο κόλπος είναι προσβάσιμος με πλοίο ή μέσω δρόμου μέσω της ζούγκλας από την παραλία Sairee.

Πράσινο βράχο. Αυτή η ανοιχτή περιοχή είναι γεμάτη με σπήλαια και κολύμβηση που δημιουργούνται από σχηματισμούς ογκόλιθων. Ιδανικό για δύτες κάθε επιπέδου που μπορούν να περιμένουν να δουν ψάρια, triggerfish, παπαγάλοι και περιστασιακούς καρχαρίες υφάλων.

Νησί Shark (Red Rock). Βρίσκεται έξω από τη νοτιοδυτική ακτή, αυτή η στάνταρ τοποθεσία κατάδυσης έχει βάθος σχεδόν 30 μέτρα και διαθέτει τεράστιους ογκόλιθους και εκπληκτικά μαλακά κοράλλια. Η θαλάσσια ζωή που βρέθηκε σε αυτήν την περιοχή περιλαμβάνει triggerfish, χελώνες, γαλαζοπράσινους αγγέλους και καρχαρίες υφάλων.

Κορυφή NangYuan. Περιοχή ανοιχτού νερού με μέγιστο βάθος 19 μέτρα με μεγάλες καμάρες ογκόλιθου και μεγάλη σπηλιά. Φιλοξενεί τροπικά ψάρια υφάλου, όπως γκρουπ, longfins και stingrays.

Chumphon κορυφή. Βρίσκεται 11 χλμ. Από Koh Tao και κατάλληλο για πιο έμπειρους δύτες. Έχει μέγιστο βάθος 45 μέτρων και αποτελείται από τεράστιες κορυφές γρανίτη καλυμμένες με θαλάσσιες ανεμώνες. Οι δύτες μπορούν να περιμένουν να δουν barracudas, jackfish, γκρουπ, batfish και ακόμη και καρχαρίες φαλαινών κατά τη διάρκεια της σωστής περιόδου.

θέρετρα στο Koh Tao

Υπάρχει μια καλή επιλογή διαμονή στο Koh Tao. Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στο Sairee Beach, την κύρια παραλιακή περιοχή που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων, μπαρ και ξενοδοχεία για όλους τους προϋπολογισμούς, από βασικά μπανγκαλόου έως ιδιωτικές βίλες 4 αστέρων.

Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλική σκηνή στο Κο Τάο, αλλά όπως κάθε άλλο νησί στην Ταϊλάνδη, σίγουρα θα βρείτε πολλούς άλλους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και θα λάβετε το θερμότερο καλωσόρισμα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στο Koh Tao

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή περιηγήσεων στο Koh Tao από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Koh Tao για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας

Περισσότερα Gay Koh Tao