Ένας οδηγός για το Brighton Pride

Ένας οδηγός για το Brighton Pride

Το Μπράιτον και η Χόουβ υπηρέτησε εδώ και καιρό ως η ανεπίσημη ομοφυλοφιλική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με το υψηλότερο ποσοστό LGBTQ+ νοικοκυριών και μια περήφανη ιστορία ως Μέκκα queer έκφρασης στη χώρα. Το Brighton and Hove Pride ξεκίνησε με μια διαδήλωση στο Μπράιτον το 1972 από το The Sussex Gay Liberation Front (SGLF) και μια πλήρης πορεία υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1973. Η εκδήλωση επέστρεψε στη συνέχεια στην πόλη το 1991 και κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ντόπιων και τουρίστες από τότε.

Αυτές τις μέρες, μπορείτε να περιμένετε περίπου 500,000 άτομα να κατέβουν στο Brighton and Hove για το Σαββατοκύριακο Pride, και η εκδήλωση θεωρείται πλέον μία από τις καλύτερες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είτε επιλέξετε να παρακολουθήσετε την πολύχρωμη παρέλαση, να δείτε ποπ σούπερ σταρ στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο Preston Park, είτε να περιπλανηθείτε στην πόλη και να συμμετάσχετε στα πάρτι του δρόμου – όλο το Brighton and Hove βγαίνει για να γιορτάσει τη διαφορετικότητά του και την LGBTQ+ κοινότητα του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride. Ετοιμάστε το πιο πολύχρωμο, υπέροχο ή σκανδαλώδες ντύσιμό σας, το Brighton Pride σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Το Brighton είναι το σπίτι των Laines, ενός ελικοειδή δικτύου βικτωριανών σοκακιών, της εμβληματικής προβλήτας και μιας πληθώρας vintage καταστημάτων και ανεξάρτητων μπουτίκ, το Μπράιτον είναι το σπίτι εναλλακτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη απολαμβάνει τη φήμη της εκνευρισμού και είναι ένας σταθερά δημοφιλής προορισμός για τους γκέι ταξιδιώτες, με μια φανταστική επιλογή από γκέι μπαρ και κλαμπ.

Το Brighton and Hove Pride πραγματοποιείται συνήθως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με μια σειρά από εργαστήρια, παρελάσεις, πάρτι και παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης. Με εκδηλώσεις που κυμαίνονται από το Pride Village Party, το οποίο θα δει τα πιο αγαπημένα γκέι μπαρ και κλαμπ του Kemptown να συγκεντρώνονται σε ένα ολοκληρωμένο πάρτι στο δρόμο, μέχρι το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με τα Steps και τους Black Eyed Peas, ανεξάρτητα από το πώς είναι το Pride των ονείρων σας. , μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα στο εκλεκτικό Μπράιτον.

 

Παρέλαση υπερηφάνειας του Μπράιτον

 

Η διάσημη παρέλαση υπερηφάνειας του Μπράιτον ξεκινά συνήθως γύρω στις 11 π.μ. στο Hove Lawns. Θα κινείται κατά μήκος της παραλίας, μέσα από το κέντρο της πόλης, μετά την εκκλησία St Peters, κατά μήκος της οδού του Λονδίνου και καταλήγει στο Preston Park γύρω στις 4 μ.μ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν πολύχρωμα άρματα, χιλιάδες διαδηλωτές, πολλά μπαλόνια, τραγούδια των αγαπημένων σας ποπ ντίβων από ηχεία, φανταστικά ρούχα και πολλά άλλα!

Όσο πιο μακριά στη διαδρομή επιλέξετε να παρακολουθήσετε την παρέλαση, τόσο πιο πολυσύχναστο (και πιο άγριο) θα είναι το πλήθος. Οι άνθρωποι τείνουν να φτάνουν όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο υπάρχει συχνά αρκετός χώρος στην περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, όπου πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται μετά την παρέλαση για να γιορτάσουν και να χορέψουν το βράδυ.

Τα πρώιμα πουλιά μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εκπληκτική παραλία του Μπράιτον και Χόουβ, εξασφαλίζοντας μια θέση κατά μήκος του Χόουβ Λονς. Εδώ θα παρακολουθήσετε την παρέλαση στα καλύτερά της, με τους συμμετέχοντες να μην έχουν ακόμη κουραστεί από τη ζέστη του Αυγούστου. Ένα άλλο καλό σημείο για να παρακολουθήσετε την παρέλαση είναι το Preston Circus. Βρίσκεται λίγο πριν το Preston Park, εδώ τελειώνει η παρέλαση και πραγματοποιείται το φεστιβάλ Pride.

 

Brighton Pride Events

 

Μπορείτε πάντα να επισκέπτεστε τα συνηθισμένα στέκια LGBTQ+ στο Μπράιτον για βραδιές και εκδηλώσεις σε κλαμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride, αν και θα υπάρχουν πολλά pre-party, Pride-party και after party σε όλη την πόλη. Υπάρχουν τόσες περισσότερες συναρπαστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ως μέρος του προγράμματος Brighton Pride και μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα με τις εκδηλώσεις του Brighton Pride εδώ.

Όπως και η παρέλαση, το φεστιβάλ υπερηφάνειας του Μπράιτον ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Με προηγούμενα headliners όπως η Britney Spears, η Kylie Minogue, η Christina Aguilera, η Sister Sledge, οι Pet Shop Boys, η Jessie J (και τεχνικά οι Mariah Carey και The Pussycat Dolls που επιβεβαιώθηκαν για το 2020), το φεστιβάλ έχει ιστορικό στην εξασφάλιση καλύτερων headliners το καθένα έτος. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και τελειώνει στις 10.30 το Σάββατο. Την Κυριακή, το φεστιβάλ ανοίγει από τη 1 το μεσημέρι έως τις 9.30:2023. Το XNUMX, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας θα είναι επικεφαλής των Black Eyed Peas, Steps, Melanie C και Zara Larsson.

Δεν έχετε διάθεση για ένα τεράστιο φεστιβάλ, αλλά θέλετε ακόμα να κάνετε πάρτι; Λοιπόν, ευτυχώς υπάρχουν street party που γίνονται σε όλη την πόλη! Λάβετε μέρος στο Pride Village Party στο Kemptown το Σάββατο και την Κυριακή, που εκτείνεται στην οδό St James και το Marine Parade. Κατά τη διάρκεια του Pride Village Party, τοπικές επιχειρήσεις, όπως παμπ, μπαρ και εστιατόρια συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το Pride και συγκεντρώνουν επιπλέον κεφάλαια για το Brighton Rainbow Fund και το Pride Social Impact Fund. Μπορείτε να περιμένετε ζωντανή ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένων Djs, drag artists, τραγουδιστών και πολλά άλλα.

Πόσες γιορτές Pride μπορούν να συνυπολογίσουν μια ειδική επίδειξη σκύλων στις εκδηλώσεις τους; Λοιπόν, το Μπράιτον σίγουρα μπορεί. Το Pride Community Day & Dog Show παρουσιάζεται σε συνδυασμό με τους κτηνιάτρους της Coastway και προσκαλεί τους LGBTQ+ ιδιοκτήτες σκύλων να γιορτάσουν τους τετράποδους καλύτερους φίλους τους με μια μέρα διασκέδασης και γαυγίσματος.

Μπάρες υπερηφάνειας του Μπράιτον

Μπορείτε πάντα να επισκέπτεστε τα συνηθισμένα στέκια LGBTQ+ στο Μπράιτον για βραδιές κλαμπ το Σαββατοκύριακο υπερηφάνειας. Θα υπάρξουν πολλά preparties, pride party και afterparty. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα συναρπαστικά γεγονότα και μέρη για να βγείτε έξω από την κύρια πίστα.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στο Kemptown έχει μερικές φανταστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride – φέτος η αγαπημένη του Μπράιτον φιλοξενεί μια 6ήμερη υπερηφάνεια στην καρδιά της γκέι συνοικίας της πόλης. Από μίξερ κούνιας μέχρι εορτασμούς που διοργανώνονται από drag-queen, δεν θα θέλετε να χάσετε τη διασκέδαση αυτό το Σαββατοκύριακο Pride.

Βρες περισσότερα: Μπράιτον υπερηφάνεια

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Μπράιτον

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Μπράιτον από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπράιτον για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας