Gay Pride Μαδρίτη

Δραστηριότητες στη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης

Η Μαδρίτη είναι μια πόλη όπως καμία άλλη. Συχνά επισκιάζεται από τη βόρεια γειτονική της Βαρκελώνη, υπάρχει μια αίσθηση πολιτιστικού πλούτου στην πόλη που συνδυάζεται με πολύ λίγους προορισμούς. Μια ιστορία παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών, διάσημων γαστρονομικών εμπειριών και ισχυρής σχέσης με τις παραστατικές τέχνες καθιστούν τη Μαδρίτη ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη. Sun Suned και με εκπληκτική αρχιτεκτονική, η πόλη είναι ένας ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο.

Υπάρχει επίσης μια ζωντανή κοινότητα LGBT + στη Μαδρίτη. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με πολλά να ανακαλύψετε. Μπορείτε να ζήσετε την καλή ζωή στη Μαδρίτη, ενώ έχετε πρόσβαση σε όλο τον πολιτιστικό δυναμισμό μιας μεγάλης παγκόσμιας πόλης.

Εκκλησία στη Μαδρίτη

Γκέι μπαρ στη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή γενικά και οι γκέι χώροι της δεν διαφέρουν, η πόλη είναι μια από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, μαζί με το Βερολίνο και το Λονδίνο. Το κέντρο της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων στην πόλη είναι η Chueca, μια ζωντανή και πολυσύχναστη γειτονιά που είναι δημοφιλής μεταξύ των δημιουργικών και των δημιουργών τάσης της πόλης, λόγω του μεγάλου αριθμού γκαλερί τέχνης και καταστημάτων μπουτίκ. Η περιοχή έχει μια έντονη και περίεργη ατμόσφαιρα και εδώ είναι πιθανό να εντοπίσετε τους καλοντυμένους κατοίκους της Μαδρίτης.

Η Μαδρίτη διαθέτει μια πραγματικά ποικίλη γκάμα γκέι νυχτερινής διασκέδασης, από παραδοσιακά μπαρ που παίζουν ποπ ύμνους έως κρουαζιέρες κλαμπ με σκούρα δωμάτια. Οι ντόπιοι στην πόλη δεν τείνουν να βγαίνουν μέχρι τις 10 μ.μ. και τα μεγαλύτερα κλαμπ θα απασχοληθούν μόνο μετά τα μεσάνυχτα. Μερικές από τις καλύτερες προσφορές για νυχτερινή ζωή γκέι στο Chueca περιλαμβάνουν Λακάμα, WeParty και Macho, μεγαλύτερα κλαμπ που απασχολούνται αργότερα και προσελκύουν νεαρά πλήθη.

Το ΠΑΣΟ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή gay bar της Μαδρίτης και προσελκύει το νεότερο γκέι πλήθος της πόλης με τη μεγάλη πίστα, τις οθόνες βίντεο και τους ελκυστικούς μπάρμαν. Το κλαμπ διαθέτει επίσης έναν σκοτεινό θάλαμο - έναν πολύ δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας. Το PASO έχει εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση τα βράδια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το κλαμπ είναι ένας ζωντανός και πολυσύχναστος χώρος.

Η Μαδρίτη διαθέτει επίσης μια καλή επιλογή από λεσβιακά μπαρ, όπως Φουλανίτα ντε Ταλ και Διαφυγή. Διαβάστε περισσότερα: Λεσβιακά μπαρ στη Μαδρίτη.

Madrid

Το Prado

Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, η Ισπανία ήταν μια παγκόσμια υπερδύναμη με μια τεράστια αυτοκρατορία. Πολλοί από τους μονάρχες αυτής της περιόδου ήταν ένθερμοι συλλέκτες τέχνης και στοιχεία της Ισπανικής Χρυσής Εποχής μπορούν να παρατηρηθούν στην εκτενή συλλογή του Prado. Χάρη σε αυτήν την ιστορική εκτίμηση της τέχνης στη Μαδρίτη, η πόλη διαθέτει πλέον μια από τις καλύτερες και πιο εκτεταμένες συλλογές στον κόσμο, με πολλές παγκοσμίως αναγνωρισμένες γκαλερί και μουσεία. Το Prado είναι ανοιχτό για πάνω από 200 χρόνια και είναι γνωστό για την εκτενή συλλογή των Ευρωπαίων ζωγράφων.

Παρόλο που με την πάροδο του χρόνου η Ισπανία έχασε την πολιτική της σημασία, συνέχισε να διαμορφώνει τον παγκόσμιο πολιτισμό μέσω των τεχνών. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει επίσης μια συλλογή έργων από καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη, όπως οι Goya, Rembrandt, Bosch και Titian. Μία από τις πιο πολύτιμες και δημοφιλείς συλλογές του Prado είναι οι Goya's Black Paintings, μια σειρά έργων που τεκμηριώνουν και αντανακλούν τους καλλιτέχνες που έχουν προβληματική ψυχική κατάσταση και απαίσια προοπτική για την ανθρωπότητα. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, τρομακτικές και μερικές φορές αναστατωτικές, και αποτελούν μια πραγματική ερμηνεία των ταραχών καιρών που έζησε.

Madrid

Γκραν Βια

Τώρα ο πιο διάσημος δρόμος της Μαδρίτης, η Gran Via ήταν μια σημαντική και επαναστατική εξέλιξη όταν ολοκληρώθηκε το 1929. Η κατασκευή του δρόμου περιελάμβανε την κατεδάφιση 300 κτιρίων και 50 δρόμων, που χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες για την κατασκευή. Σήμερα η Gran Via είναι η κοσμοπολίτικη καρδιά της Μαδρίτης και είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, τα καταστήματα και τις καφετέριες υψηλής ποιότητας. Ο δρόμος χτίστηκε σε παραδοσιακό στιλ του 20ου αιώνα και το επικείμενο κτίριο Metropolis είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στον ορίζοντα της Μαδρίτης.

Ως επίκεντρο της ψυχαγωγίας και του καταναλωτισμού της πόλης, δεν υπάρχει καμία έλλειψη δραστηριοτήτων σε αυτήν την εμβληματική λεωφόρο. Ο κινηματογράφος διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην ισπανική καλλιτεχνική κουλτούρα και υπάρχουν πολλοί χώροι κατά μήκος της Gran Via με μια μεγάλη ποικιλία ταινιών μεγάλου μήκους. Η περιοχή είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τις πολλές λιχουδιές για τις οποίες η Μαδρίτη είναι τόσο γνωστή. Ο δρόμος είναι το ιδανικό μέρος για δείπνο αργά, ενώ οι άνθρωποι παρακολουθούν από ένα από τα πολλά μπαρ που χύνονται στα πεζοδρόμια της Gran Via.

Αγορά του Σαν Μιγκέλ

Με τα τεράστια γυάλινα παράθυρα και την όμορφη αρχιτεκτονική αρ νουβό, το Mercado de San Miguel είναι ένα μέρος που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε. Η αγορά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά ορόσημα στην πόλη και χρονολογείται από το 1916 όταν κατασκευάστηκε ως εσωτερική αγορά για εμπόρους και εμπόρους.

Σήμερα υπάρχει λιγότερη εστίαση στα φρέσκα προϊόντα και η αγορά λειτουργεί τώρα ως κόμβος γευστικών εμπειριών φαγητού, από μικρά πιάτα και τάπας, έως μεγαλύτερα πιάτα και μενού γευσιγνωσίας.

Το Mercado de San Miguel είναι το ιδανικό μέρος αν ψάχνετε για ένα γρήγορο φαγητό από ένα αυθεντικό και καθιερωμένο χώρο. Για μια μεγαλύτερη και πιο παραδοσιακή εμπειρία στην αγορά, κατευθυνθείτε προς τη Mercado de Maravillas όπου υπάρχουν πάνω από 200 πάγκους που πωλούν τα πιο φρέσκα και πιο βιολογικά προϊόντα από την κοντινή περιοχή και την Ισπανία γενικότερα.

Φλαμένκο Ταμπλάος

Ενώ ο χορός φλαμένκο δεν προέρχεται από τη Μαδρίτη, υπάρχει μια μακρά και καθιερωμένη ιστορία του στην πόλη. Το Flamenco ξεκίνησε ως λαϊκή μουσική στη Νότια Ισπανία τον 19ο αιώνα και τώρα έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη μορφή τέχνης. Το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσετε μια παράσταση Flamenco είναι σε ένα από τα Tablaos της Μαδρίτης, χώρους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων. Ενώ σε ένα ταμπλάο μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό κρασί και νόστιμο φαγητό με τον ήχο και την θέα μερικών από τους πιο γνωστούς χορευτές της πόλης.

Οι χώροι Tablao είναι τα ιδανικά μέρη για να ξεχωρίσετε δύο εμπειρίες από το δρομολόγιό σας, με μια σειρά από ισπανικές λιχουδιές που προσφέρονται, συμπεριλαμβανομένου του θηλασμού χοίρων και του τηγανισμένου ψωμιού, καθώς επίσης παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο παθιασμένα και ζωντανά φλαμένκο της πόλης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Μαδρίτη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Μαδρίτη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Madrid για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας