Διάβαση Σιμπούγια

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Τόκιο

Η παγκόσμια πρωτεύουσα καινοτομίας έχει πολλά να προσφέρει σε οποιονδήποτε gay ταξιδιώτη

Το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου και αυτή η εκτεταμένη μητρόπολη έχει κάτι να προσφέρει για όλους, από αρχαίους βουδιστικούς ναούς έως υπερσύγχρονα τεχνολογικά θαύματα.

Ένας εξαιρετικά καταστροφικός σεισμός που κατέστρεψε σχεδόν το ήμισυ της πόλης το 1923 και οι εκστρατείες βομβαρδιστικών συμμαχιών του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου σήμαινε ότι το Τόκιο έπρεπε να ανοικοδομηθεί περισσότερες από μία φορές, καθώς η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις πιο καινοτόμες και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές υποδομή στον κόσμο. Παρά το μέγεθός του, το Τόκιο διαθέτει ένα φανταστικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, που σημαίνει ότι οι ντόπιοι και οι ταξιδιώτες μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη με άνεση.

Το Τόκιο έχει μια γκέι περιοχή από τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισαν να εμφανίζονται πολλά μπαρ και κλαμπ. Η αύξηση της θετικής στάσης απέναντι στους ΛΟΑΤ άτομα στην Ιαπωνία σημαίνει ότι το Τόκιο γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός προορισμός για τους gay ταξιδιώτες.

Harajuku

Βυθιστείτε στην ιαπωνική κουλτούρα και τη μόδα των νέων στο Harajuku

Το Χαρατζούκου φιλοξενεί την εμβληματική κουλτούρα «Kawaii» (χαριτωμένο) της Ιαπωνίας και αν περάσετε χρόνο εδώ, θα παρατηρήσετε γρήγορα την τολμηρή και πολύχρωμη μόδα πολλών από τους νέους.

Οι δρόμοι που απαρτίζουν την περιοχή Harajuku είναι μικροί και οικείοι, αλλά φιλοξενούν έναν αληθινό συνδυασμό ευκαιριών αγορών από παιχνίδια και τεχνολογία μέχρι μόδα υψηλής ποιότητας. Ο κύριος εμπορικός δρόμος της περιοχής είναι η οδός Takeshita και είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτεί κάθε ταξιδιώτης που εξερευνά το Τόκιο. Παρόλο που ο δρόμος μπορεί να είναι μια αισθητηριακή υπερφόρτωση με την κραυγαλέα μουσική και τις διαφημίσεις νέον, εδώ θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προσφορές που έχει να προσφέρει το Harajuku.

Τόκιο Skytree

Ανεβείτε στο Skytree του Τόκιο

Κρατώντας τον τίτλο της δεύτερης ψηλότερης δομής στον κόσμο, το Tokyo Skytree ολοκληρώθηκε το 2012 και είναι πλέον η κορυφαία δόξα του εντυπωσιακού ορίζοντα της πόλης. Με ύψος 634 μέτρα, είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ιαπωνία και φιλοξενεί ενυδρείο και εμπορικό κέντρο που βρίσκονται στη βάση του.

Τα κύρια αξιοθέατα στο Tokyo Skytree είναι τα δύο καταστρώματα παρατήρησης του πύργου. Το Tembo Deck είναι το χαμηλότερο από τα δύο και εκτός από πανοραμική θέα 360 μοιρών σε όλο το Τόκιο, το κατάστρωμα είναι επίσης το σπίτι ενός καταστήματος με σουβενίρ και του εστιατορίου Musashi Sky.

100 μέτρα ψηλότερα είναι η γκαλερί Tembo, μια επικλινή κλειστή διάβαση πεζών που περιστρέφεται γύρω από τον πύργο καθώς αυξάνεται το υψόμετρο. Τα εισιτήρια για το πρώτο κατάστρωμα παρατήρησης μπορούν να αγοραστούν στην είσοδο του τέταρτου ορόφου, ωστόσο οι κάρτες εισόδου για τη γκαλερί Tembo είναι διαθέσιμες μόνο στο κατάστρωμα Tembo.

Γκέι Κλαμπ

Απολαύστε την ακμάζουσα νυχτερινή ζωή του Τόκιο

Η κύρια γκέι συνοικία του Τόκιο είναι η Shinjuku Ni-chōme, και με πάνω από 300 γκέι κλαμπ και μπαρ μόνο εδώ, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες είναι κακοί για επιλογή. Η περιοχή φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γκέι κλαμπ στον κόσμο και είναι επίσης γνωστή ως μια από τις πιο πολυσύχναστες και θορυβώδεις συνοικίες του Τόκιο.

AiSOTOPE Το Lounge είναι ένα από τα μεγαλύτερα γκέι κλαμπ του Τόκιο και απλώνεται σε δύο πίστες χορού. Το κλαμπ προσφέρει μια ποικιλία εκδηλώσεων, όπως τακτικά θεματικά πάρτι και βραδιές μόνο για άνδρες με σκοτεινές αίθουσες και επιτρέπονται κρουαζιέρες. Το κλαμπ απέχει μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό και είναι ανοιχτό μέχρι αργά τις περισσότερες νύχτες.

Εάν επιθυμείτε μια περιεκτική και ποικιλόμορφη εμπειρία clubbing, μην ψάξετε περισσότερο Waifu; μια νυχτερινή λέσχη ξεκίνησε και διευθύνεται από γυναίκες με στόχο να φέρει κοντά την παράξενη κοινότητα του Τόκιο σε έναν χώρο. Το Waifu συχνά περιλαμβάνει βραδιές techno και house από ντόπιους DJ και καλλιτέχνες. Οι επερχόμενες εκδηλώσεις διαφημίζονται στη σελίδα Waifu Facebook.

LIFE Το Τόκιο φιλοξενεί πολλές από τις πιο δημοφιλείς γκέι βραδιές και πάρτι της πόλης. Το κλαμπ συχνά περιλαμβάνει σετ από παγκοσμίου φήμης DJ και ερμηνευτές και υπάρχουν ακόμη και περιστασιακά πάρτι μπιλιάρδου. Φροντίστε να ελέγξετε την ατζέντα τους πριν από το ταξίδι σας για να μάθετε για τα επερχόμενα γκέι πάρτι.

Senso-Ji

Εξερευνήστε το ιστορικό Sensō-Ji

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο ο Sensō-Ji είναι ο πιο επισκέψιμος ναός του Τόκιο. Σύμφωνα με αρχαίες ιστορίες, το 628 μ.Χ. δύο αδέρφια βρήκαν ένα άγαλμα της Kannon (της βουδιστικής θεάς του ελέους) ενώ ψάρευαν και, παρόλο που το πέταξαν πίσω στο νερό, το άγαλμα επέστρεφε συνέχεια, ως εκ τούτου, το Sensō-Ji χτίστηκε εκεί κοντά καθώς ένας φόρος τιμής στη θεά.

Πολλά από τα κτίρια που βρέθηκαν σε ολόκληρο τον ναό είναι ανακατασκευές της αρχικής αρχιτεκτονικής, πολλές από τις οποίες καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο ναός είναι ένας από τους πιο πολύχρωμους και ζωηρούς της Ιαπωνίας και διατηρείται συνεχώς για να διατηρεί την αρχική ομορφιά του Sensō-Ji.

Αρκετές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Sensō-Ji καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως το Asakusa Samba Carnival τον Αύγουστο και το Asakusa Shrine Festival τον Μάιο.

Ψαραγορά

Δοκιμάστε το πιο φρέσκο ​​σούσι στην αγορά ψαριών Tsukiji

Η εξωτερική αγορά Tsukiji είναι μια συνοικία του Τόκιο που περιβάλλει την αρχική ψαραγορά και φιλοξενεί μια ποικιλία από πάγκους με φαγητό, καταστήματα και εστιατόρια. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε το πιο φρέσκο ​​και αυθεντικό σούσι που διατίθεται στο Τόκιο.

Για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, σκεφτείτε να επισκεφθείτε την κεντρική δημοπρασία τόνου Toyosu. Η δημοπρασία ανοίγει στις 5 το πρωί και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το γεγονός από μια περιοχή παρατήρησης. Είναι εδώ που οι χονδρέμποροι και οι πωλητές προσπαθούν να αγοράσουν τα καλύτερα και μεγαλύτερα αλιεύματα της ημέρας.

Η εξωτερική αγορά Tsukiji βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό Tsukiji Shijo στη γραμμή μετρό Oedo.

Κτίριο Mori

Ζήστε το μέλλον στο teamLab Borderless

Από το άνοιγμα του 2018, το TeamLab Borderless έχει γίνει απαραίτητο για όσους επισκέπτονται το Τόκιο. Το εντυπωσιακό, «διαδραστικό μουσείο φωτός» είναι μια μόνιμη έκθεση στο Mori Building Digital Art Museum που παίζει με το φως και το χρώμα για να δημιουργήσει μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία.

Η εγκατάσταση συνδυάζει υφές με φως για να δημιουργήσει έναν μοναδικό λαβύρινθο από περιβάλλοντα το καθένα με τη δική του επιμελημένη διάθεση και ατμόσφαιρα. Το TeamLab Borderless περιγράφεται συχνά ως το πιο δημοφιλές σημείο στο Τόκιο και με τις υπερσύγχρονες εικαστικές εμφανίσεις του δεν αποτελεί έκπληξη.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το teamLab Borderless φορέστε λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε τις οθόνες σαν να είστε μέρος της εγκατάστασης. Οι επισκέπτες πρέπει επίσης να φορούν επίπεδη παπούτσια, επειδή τμήματα της εμπειρίας διαθέτουν ασταθείς επιφάνειες, έναν κανόνα που επιβάλλεται αυστηρά από το προσωπικό της έκθεσης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Τόκιο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Τόκιο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Τόκιο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας