Φύλλο Cheat Cheat της Σιγκαπούρης

Φύλλο Cheat Cheat της Σιγκαπούρης

Παρόλο που είναι μια μικρή κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, η Σιγκαπούρη είναι ένας οικονομικός «μεγάλος αδελφός» της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η χώρα χρειάστηκε μόλις 50 χρόνια για να εξελιχθεί από ένα πολυσύχναστο αποικιακό λιμάνι σε μια λαμπερή, υπερσύγχρονη πόλη-κράτος που δεν κοιμάται ποτέ. Σήμερα, η Σιγκαπούρη είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών, πεποιθήσεων και εθνότητας. Ο πληθυσμός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός 75% Κινέζων, 13% Μαλαισίων, 10% Ινδών και μια πρέζα όλων από οπουδήποτε αλλού.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη να μάθουμε ότι η Σιγκαπούρη έχει κάποιους μάλλον ασυνήθιστους νόμους και έθιμα. Εδώ είναι το φύλλο κούνιας με ενδιαφέροντα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουν για πρώτη φορά οι ροζ ταξιδιώτες για αυτήν την καταπληκτική μικρή χώρα.

1. Χωρίς μάσημα.

Παράξενο, αλλά αληθινό. Η τσίχλα απαγορεύεται στη Σιγκαπούρη. Επιτρέπεται μόνο κόμμι θεραπευτικής αξίας. Το κόμμι μπορεί να αγοραστεί από γιατρό, αλλά πρέπει να συνταγογραφηθεί.

2. Χωρίς αφορολόγητο επίδομα τσιγάρων.

Κακά νέα για τους καπνιστές. Κατά την είσοδό σας στη Σιγκαπούρη δεν υπάρχει απαλλαγή από δασμούς για τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού. Περιμένετε να πληρώσετε φόρο για όσα φέρετε στη Σιγκαπούρη.

3. Απαγορεύεται το κάπνισμα.

Η Σιγκαπούρη ηγείται της Ασίας με τις πολιτικές της για το κάπνισμα. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κλιματιζόμενους χώρους, δημόσια εστιατόρια ή σε ακτίνα πέντε μέτρων από όλες τις εισόδους του κτηρίου. Εάν είστε κακός που ψάχνει, αναζητήστε τις καθορισμένες περιοχές καπνίσματος.

4. Οι Σιγκαπούροι επιλέγουν τις μεγαλύτερες ουρές.

Οι Σιγκαπούροι πιστεύουν ότι οι μεγαλύτερες ουρές σημαίνουν απλώς καλύτερο φαγητό. Η λαχτάρα για υπέροχη τοπική κουζίνα σημαίνει ότι αν οι φίλοι σας από τη Σιγκαπούρη βλέπουν μια μεγάλη ουρά, είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε αυτήν.

5. Είναι τεχνικά παράνομο να κάνεις ομοφυλοφιλικό σεξ.

Το άρθρο 377Α του Ποινικού Κώδικα της Σιγκαπούρης εξακολουθεί να ποινικοποιεί το ομοφυλοφιλικό σεξ. Αν και δεν επιβάλλεται πλέον, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων προσπαθούν να κάνουν τους νομοθέτες να καταργήσουν τον νόμο τα τελευταία χρόνια.

6. Η Σιγκαπούρη έχει τη δική της γλώσσα - "Singlish".

Το Singlish είναι μια μοναδική γλώσσα που δημιουργήθηκε από δεκαετίες πολυπολιτισμικότητας. Τα αγγλικά αναμιγνύονται με μια πραγματική και φτιαγμένη λέξη από Mandarin, Malay, Tamil και τις τοπικές διαλέκτους. Μην εκπλαγείτε πολύ όταν κάποιος προσθέσει ένα "lah" ή "meh" στο τέλος μιας πρότασης.

7. Μην ρίχνετε σκουπίδια.

Η Σιγκαπούρη είναι καθαρή. Γιατί; Τα απορρίμματα συνεπάγονται πρόστιμο περίπου 300 δολαρίων για τους παραβάτες για πρώτη φορά. Εάν πιάσετε ξανά, θα σκουπίσετε τους δρόμους με ένα γιλέκο πορτοκαλί νέον που λέει "Διορθωτική εντολή εργασίας". Σας προειδοποιήθηκε.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Σιγκαπούρη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή περιηγήσεων στη Σιγκαπούρη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Singapore για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας