Ένας οδηγός στο Stockholm Pride

Ένας οδηγός στο Stockholm Pride

 

Στοκχόλμη Υπερηφάνεια 2024

 

Το 1972, η Σουηδία μπήκε δραματικά στα βιβλία της queer ιστορίας, όταν έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε στα διεμφυλικά άτομα να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους και έτσι εδραίωσε τη φήμη της ως φιλόξενη Μέκκα για LGBTQ+ άτομα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Σουηδία συνέχισε να πρωτοστατεί όσον αφορά τα δικαιώματα και τη νομοθεσία LGBTQ+ και σήμερα κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να είσαι ομοφυλόφιλος.

Με την πρώτη του επανάληψη το 1998, μέχρι το 2014, το Stockholm Pride είχε μεγαλώσει για να φιλοξενήσει 60,000 συμμετέχοντες και 600,000 θεατές, και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα Pride της ηπείρου. Ο εορτασμός είναι γνωστός για τον συνδυασμό της ψυχαγωγίας με μια ηχηρή αίσθηση ακτιβισμού και ριζοσπαστικής δράσης, με μια σειρά από δευτερεύουσες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προώθηση των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα μοναδικά σημεία του Stockholm Pride είναι η συμπερίληψη ενός αναμνηστικού Dog-Tag με κάθε αγορά εισιτηρίου. Κάθε χρόνο, ένας διάσημος queer σχεδιαστής δημιουργεί ένα νέο φορητό εικονίδιο για να σηματοδοτήσει την περίσταση του Stockholm Pride.

Δεν είναι μυστικό ότι η Στοκχόλμη είναι μια εστία ανατρεπτικής υποκουλτούρας και δημιουργικής κοινότητας, αλλά μακράν οι πιο εντυπωσιακές, αλλά και οι πιο παράξενες γειτονιές της πόλης είναι η συνοικία Södermalm και η Gamla Stan. Αυτές οι περιοχές είναι τα επίκεντρα της LGBTQ+ κοινότητας στη Στοκχόλμη και όπου θα βρείτε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γκέι μπαρ και κλαμπ.

Το Stockholm Pride θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2024, με μια πολύχρωμη σειρά από εργαστήρια, παρελάσεις, πάρτι και παραστάσεις. Με εκδηλώσεις που κυμαίνονται από την Παρέλαση Υπερηφάνειας, όπου 60 άτομα θα συμμετάσχουν σε μια πορεία 000 χιλιομέτρων, μέχρι το Πάρκο Υπερηφάνειας, ένα φιλικό προς την οικογένεια κέντρο της LGBTQ+ κουλτούρας, ανεξάρτητα από το πώς είναι το Pride των ονείρων σας, μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα. στην κοσμοπολίτικη Στοκχόλμη.

 

Παρέλαση Υπερηφάνειας της Στοκχόλμης

 

Η παρέλαση υπερηφάνειας της Στοκχόλμης είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη της Σκανδιναβίας, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες και πλήθος εκδηλώσεων με επίκεντρο το Pride. Μια χαρούμενη και πολύχρωμη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κάθε χρόνο, η παρέλαση υπερηφάνειας της Στοκχόλμης ενοποιείται σε ένα επίσημο θέμα και το 2023, οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στους διοργανωτές στο θέμα τους «Γιορτάστε τη διαφορετικότητα». Το θέμα υπόσχεται να διαπεράσει ολόκληρη την παρέλαση και οι επισκέπτες καλούνται να ερμηνεύσουν δημιουργικά την υπόθεση. Δεν χρεώνονται διοικητικά τέλη για ομάδες πεζοπορίας και αν θέλετε να περπατήσετε στην παρέλαση ως άτομο, δεν απαιτείται εγγραφή.

Η διαδρομή της παρέλασης υπερηφάνειας της Στοκχόλμης διαρκεί συνήθως περίπου δύο ώρες για να περπατήσετε και φιδάκια στους απίστευτα όμορφους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η παρέλαση θα κορυφωθεί στο Pride Park, έναν τεράστιο χώρο φεστιβάλ γεμάτο διασκέδαση, έμπνευση και γιορτή! Αναμένετε δεκάδες χιλιάδες χαρούμενους ανθρώπους που θα απολαμβάνουν μια σειρά από πάγκους με φαγητό, εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια.

 

Εκδηλώσεις Υπερηφάνειας Στοκχόλμης

 

Η Στοκχόλμη είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης και ένας προορισμός που έχει γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Λόγω της δυνατής και περήφανης κοινότητας LGBTQ+ της πόλης, το Stockholm Pride είναι σταθερά ένα από τα καλύτερα της ηπείρου, με μια σειρά από εκδηλώσεις με επίκεντρο το Pride. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνετε Pride, και στη Στοκχόλμη, οι επισκέπτες θα βρουν μια ποικιλία από δραστηριότητες που κυμαίνονται από παρελάσεις φιλικές προς την οικογένεια μέχρι το ετήσιο πάρτι Schlager. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Stockholm Pride εδώ.

Εύκολα αναγνωρίσιμο χάρη στην αναμόρφωση του ουράνιου τόξου τις εβδομάδες πριν από το Pride, το Pride House είναι το επίκεντρο της πιο ρεαλιστικής αποστολής του Stockholm Pride και θα φιλοξενήσει μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια με επίκεντρο την πολιτική, την εκπροσώπηση, τις επιχειρήσεις και τα δικαιώματα LGBTQ+. Στο Pride House, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες και να συμμετάσχουν στην αμοιβαία εκπαίδευση γύρω από ζητήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η LGBTQ+ κοινότητα. 

Στο Pride Park, οι επισκέπτες του Stockholm Pride θα βρουν μια επιλογή από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, εκθέτες και καλλιτέχνες, καθώς και μια σειρά από πάγκους με φαγητό, αναδυόμενα εστιατόρια και μπαρ από τη Στοκχόλμη. Η πόλη είναι μια εστία πολιτισμού και γαστρονομικής καινοτομίας και οι πωλητές στο Pride Park υπόσχονται να παρουσιάσουν τις καλύτερες προσφορές από την εκρηκτική σύγχρονη κουλτούρα της Στοκχόλμης. 

Το Stockholm Pride είναι αναμφίβολα μια οικογενειακή υπόθεση και το Pride Youth απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 13-25 ετών. Προσφέροντας ένα μέρος στα νεαρά μέλη της κοινότητας Queer για να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν, το Pride Youth θα έχει παρουσία στο Pride House και στο Pride Park.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Στοκχόλμη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Στοκχόλμη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Στοκχόλμη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο