Νησιά Γκίλι, Λομπόκ

Lombok · Οδηγός για το νησί

Ένας υπέροχος προορισμός παραλίας από μόνος του, τα νησιά Lombok και Gili θα μπορούσαν να επισκεφθούν για λίγες μέρες, ενώ στο Μπαλί.

Νησιά Γκίλι, Λομπόκ

Λομπόκ

Βρίσκεται στα ανατολικά του Μπαλί, το νησί Lombok έχει όμορφες αμμώδεις παραλίες που παραμένουν υποανάπτυκτες σε σύγκριση με το Μπαλί. Το κέντρο του νησιού κυριαρχείται από το όρος Rinjani, ένα ενεργό ηφαίστειο που είναι ένα υπέροχο σημείο για να φωτογραφίσετε την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα.

Η ζωή στο Λομπόκ είναι πιο συγκρατημένη και σεμνή σε σύγκριση με το γενικά πιο ανοιχτό και ζωντανό Μπαλί. Ωστόσο, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν ότι θα καλωσοριστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι τουρίστες.

 

Νησιά Γκίλι

Τα νησιά Gili είναι ένα αρχιπέλαγος τριών μικρών νησιών Gili Trawangan, Gili Meno και Gili Air. Αυτά τα πολύ μικρά, όμορφα τροπικά νησιά βρίσκονται ακριβώς έξω από τη δυτική ακτή του Lombok και περίπου 20 μίλια από το ανατολικό άκρο του Μπαλί.

Τα νησιά έχουν όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και περιβάλλονται από κρυστάλλινα νερά. Η θάλασσα συνεργάζεται με τη θαλάσσια ζωή και κάνει τα νησιά Gili έναν κορυφαίο προορισμό για καταδύτες και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Τα νησιά Gili παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα από τον μαζικό τουρισμό. Περπατήστε, οδηγήστε ένα άλογο, κάντε ποδήλατο ή κολυμπήστε παντού καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία, αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες.

 

Να φτάσετε στα νησιά Lombok & Gili

Ορισμένες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εκτελούν απευθείας πτήσεις προς το Lombok. Επιπλέον, πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις από Τζακάρτα, Σιγκαπούρη και Κουάλα Λουμπούρ. Η Ινδονησία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα «βίζα κατά την άφιξη» για υπηκόους των περισσότερων μη ασιατικών χωρών (κόστος 25 $ ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2012).

Οι υπήκοοι της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ δεν χρειάζονται θεώρηση.

 

Να φτάσετε στα νησιά Lombok & Gili από το Μπαλί

Με δημόσιο πλοίο - λειτουργεί κάθε δύο ώρες, 24 ώρες την ημέρα από το Padang Bai (Ανατολικό Μπαλί) έως το Lembar (West Lombok). Αν και φθηνό, ο χρόνος διέλευσης μπορεί να είναι μεταξύ 4-5 ωρών. Το λιμάνι απέχει περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο από την κύρια τουριστική περιοχή του Senggigi.

Με γρήγορο σκάφος - Ορισμένες υπηρεσίες γρήγορου σκάφους εκτελούν δρομολόγια από το Μπαλί προς την ανατολική ακτή των νησιών Lombok και Gili, συμπεριλαμβανομένων των Γαλάζιο νερό εκφράζει  και Gili Getaway. Οι χρόνοι διέλευσης κυμαίνονται μεταξύ 1 και 2 ωρών ανάλογα με τον προορισμό. Απαιτείται εκ των προτέρων κράτηση κατά τις περιόδους αιχμής.

Από τον αέρα - Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Μπαλί και Λομπόκ.

 

Πού να μείνετε

Υπάρχει μια καλή επιλογή boutique ξενοδοχείων στη δυτική ακτή με ένα σύμπλεγμα γύρω από το Senggigi, την πιο τουριστική πόλη στο Lombok.

Για προτάσεις ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Lombok.

Πότε να επισκεφθείτε στο Λομπόκ

Το Lombok και τα νησιά Gili απολαμβάνουν ένα τροπικό κλίμα μουσώνων με δύο εποχές, ξηρό (Μάιο έως Σεπτέμβριο) και υγρό (Οκτώβριος έως Μάρτιος). Η υγρή περίοδος χαρακτηρίζεται από σύντομο ντους βροχής. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κατά μέσο όρο 27˚C έως 32˚C κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο