Βικτώρια υπερηφάνεια

Victoria Pride 2024: παρέλαση, φεστιβάλ πάρκου και εκδηλώσεις

Victoria Pride 2024: parade, park fest & events

27 Ιουνίου 2024 - 7 Ιουλίου 2024

Τοποθεσία

Βικτόρια, Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς, Βικτώρια, Canada

Βικτώρια υπερηφάνεια

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2024, το Victoria Pride προσκαλεί την κοινότητα και τους επισκέπτες να γιορτάσουν τα δικαιώματα και τον πολιτισμό LGBTQ+ στη Victoria, BC. Με τις κορυφαίες εκδηλώσεις, το Pride Parade και το Park Fest που έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, η εβδομάδα υπόσχεται να είναι μια ζωντανή βιτρίνα συμμετοχής και γιορτής.

Σχετικά με το Victoria Pride

Το ταξίδι της Victoria με το Pride ξεκίνησε το 1981 με την πρώτη Victoria Gay Pride Week. Αν και το αρχικό αίτημα αναγνώρισης της Εβδομάδας Gay Pride απορρίφθηκε από τον δήμαρχο της πόλης εκείνη την εποχή, η κοινότητα επέμενε με εκδηλώσεις κάθε βράδυ, με αποκορύφωμα τον «Χορό του τσαγιού Stonewall». Μετά από μια παύση κατά τη διάρκεια της κρίσης HIV/AIDS, η κοινότητα συνέχισε τις μεγαλύτερες δημόσιες συγκεντρώσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με ετήσια πικνίκ στο Beacon Hill Park.

Η πρώτη επίσημη παρέλαση υπερηφάνειας Victoria παρέλασε το 1994, αρχικά περιορισμένη στο πεζοδρόμιο. Την επόμενη χρονιά, η παρέλαση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει ένα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο Fisherman's Wharf. Σήμερα, η παρέλαση προσελκύει πάνω από 40,000 θεατές και περιλαμβάνει περισσότερες από 120 συμμετοχές, γιορτάζοντας με μια διαδρομή που καταλήγει στο MacDonald Park στο James Bay, τη σημερινή τοποθεσία του Victoria Pride Festival. Αυτό το φεστιβάλ, που προσελκύει τώρα περισσότερους από 10,000 συμμετέχοντες, περιλαμβάνει δύο στάδια ψυχαγωγίας, φορτηγά τροφίμων, πωλητές, παιδική κατασκήνωση και μπυραρία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • 29 Ιουνίου 2024: Victoria Pride Parade - Η παρέλαση επιδεικνύει την ανθεκτικότητα και την υπερηφάνεια της κοινότητας, περνώντας περήφανα στους δρόμους της Βικτώριας με μια ποικιλία συμμετεχόντων και πλοίων.

  • 29 Ιουνίου 2024: Victoria Pride Park Fest - Ολοκληρώνοντας την παρέλαση, το Park Fest στο MacDonald Park περιλαμβάνει μια ολόκληρη μέρα δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και αφοσίωσης στην κοινότητα.

Memorial Drag Ball παιχνίδι

Ένα συμβολικό γεγονός του Victoria Pride είναι το Memorial Drag Ball Game, μια ετήσια συγκέντρωση που ξεκίνησε το 1996. Αυτή η εκδήλωση, που γεννήθηκε από την επιθυμία να γιορτάσουμε τη ζωή μέσα στη θλίψη, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική κοινοτική γιορτή, προσελκύοντας έως και χίλιους θεατές κάθε χρόνο να αγκαλιάσει τη διασκέδαση, τον παραλογισμό και το πνεύμα της έλξης.

Λευκό λογότυπο TGΕπισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Τιμή Victoria Pride 2024: παρέλαση, φεστιβάλ πάρκου και εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν κριτικές

Σχόλια / Κριτικές είναι η υποκειμενική γνώμη του Travel Gay χρήστες, όχι από Travel Gay.