Κο Σαμούι Ταϊλάνδη - Παραλία Chawang

Οδηγός Gay Koh Samui Island

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Koh Samui; Τότε ο γκέι οδηγός μας για το νησί Koh Samui είναι για εσάς

 

Κο Σαμούι Ταϊλάνδη - Παραλία Chawang

Κο Σαμούι เกาะสมุย

Το Κο Σαμούι (Κο Σαμούι ή απλά «Σαμούι») είναι ένα νησί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, που βρίσκεται περίπου 700 χλμ νότια της Μπανγκόκ και κοντά στην ηπειρωτική πόλη Σουράτ Τάνι. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης μετά το Πουκέτ, με έκταση πάνω από 200 km² και πληθυσμό άνω των 63,000 κατοίκων.

Το Samui είναι γνωστό για το μοντέρνο, τη διεθνή ατμόσφαιρα, τις παραλίες με λευκή άμμο, τις καρύδες, τα υπέροχα θέρετρα και τη διασκεδαστική νυχτερινή ζωή. Προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ταϊλάνδης.

 

Γκέι σκηνή

Το Samui έχει μια πολύ ζωντανή σκηνή νυχτερινής ζωής, μεγάλο μέρος της οποίας επικεντρώνεται στην περιοχή Chaweng Beach. Ενώ τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ προσελκύουν ένα μικτό πλήθος, υπάρχουν μερικά Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ χορού και Μασάζ που στοχεύουν συγκεκριμένα στον γκέι πελάτη.

Στην παραλία Chaweng κάθε βράδυ, ένα παιχνίδι γκέι βόλεϊ πραγματοποιείται μπροστά από το OP Bungalow. Οι περισσότεροι παίκτες είναι είτε γκέι είτε πολύ γκέι.

Το Samui Pride, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, διοργανώνει τακτικές εκδηλώσεις για την προώθηση του gay τουρισμού στο Samui και τη συγκέντρωση χρημάτων για τοπικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Αυτά περιλαμβάνουν το ετήσιο φεστιβάλ Samui Pride, αθλητικούς διαγωνισμούς μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

 

Φτάνοντας στο Koh Samui

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Samui είναι εκπληκτικά όμορφο με μια αίθουσα αποσκευών με αχυρένια σκεπή και παρτέρια κάτω από τους διαδρόμους.

Το αεροδρόμιο ανήκει και λειτουργεί από την Bangkok Airways που εκτελεί πτήσεις προς Μπανγκόκ, Πουκέτ και άλλους περιφερειακούς προορισμούς. Κωδικός κοινού Bangkok Airways με την Etihad Airways.

 

koh-samui-αεροδρόμιοΗ Thai Airways πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς Samui από Μπανγκόκ.

 

 

Κατά τις περιόδους αιχμής, οι πτήσεις μπορούν να κλείσουν πλήρως αρκετά νωρίτερα - ιδιαίτερα εκείνες που είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που έχουν προγραμματιστεί να συνδεθούν με διηπειρωτικές υπηρεσίες μεταξύ Μπανγκόκ και Ευρώπης.

Φθηνότερες επιλογές

Μπορείτε να πετάξετε από την Μπανγκόκ προς οποιαδήποτε από τις πλησιέστερες ηπειρωτικές πόλεις και να πάρετε πλοίο προς Samui (Surat Thani με AirAsia ή NokAir, Nakon Si Thamarat με NokAir).

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εισιτήρια που περιλαμβάνουν μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο προς την αποβάθρα των φέρι και διέλευση των φέρι προς Σαμούι.

Αυτά τα συνδυασμένα εισιτήρια μπορεί να είναι λιγότερο από το μισό της τιμής ενός εισιτηρίου της Bangkok Airways για το Samui. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 5 ώρες "πόρτα-πόρτα" από το αεροδρόμιο Don Muang της Μπανγκόκ στην πόλη Nathon στη δυτική ακτή του Samui. Τα περισσότερα παραλιακά θέρετρα βρίσκονται στη βόρεια και ανατολική ακτή, επομένως πρέπει να αφήσετε άλλα 30-50 λεπτά ταξί ή «songthaew» για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας.

Αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικές για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ταξιδέψουν ή για όσους φτάνουν ή πρέπει να αναχωρήσουν από την Ταϊλάνδη από το αεροδρόμιο Don Muang της Μπανγκόκ (και όχι από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi).

Το Firefly πετάει από το Penang και την Κουάλα Λουμπούρ απευθείας στο Samui. Η AirAsia πετά από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Σουράτ Τάνι.

 

-Ειδικές ευχαριστίες στον Adam Preston στο Rainbow Scuba & Tours για ενημερώσεις πληροφοριών.

 

 

Περιήγηση στο Κο Σαμούι

Από το αεροδρόμιο

Υπάρχει γκισέ ταξί στο αεροδρόμιο, αλλά οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών ταξί που περιμένουν πίσω από το γκισέ μπορεί να είναι μια πιο γρήγορη επιλογή (αλλά και πιο ακριβή). Είναι καλύτερα να κανονίσετε τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο εκ των προτέρων.

Με ταξί

Ένα ταξίδι 25-30 χλμ. Από την προβλήτα Nathon στο Chaweng ή στην παραλία Lamai θα κοστίζει περίπου 600-800 μπατ. Σημειώστε ότι οι τιμές των ταξί είναι υψηλότερες από ό, τι στην Μπανγκόκ, και οι οδηγοί τείνουν να ζητούν από αλλοδαπούς κατ 'αποκοπή ή πολύ υψηλότερο από τον κανονικό ναύλο.

Με φορτηγό

Τα φορτηγά (ή "songthaews") χρησιμεύουν ως ομαδικά ταξί με κατ' αποκοπή χρέωση. Εάν θέλετε να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, τότε προσλάβετε ένα και διαπραγματευτείτε την τιμή μαζί του εκ των προτέρων.

Με μοτοσικλέτα

Μπορείτε να νοικιάσετε μοτοσικλέτες σχεδόν οπουδήποτε στο νησί για 120-700 μπατ ανά ημέρα, ανάλογα με το μέγεθος και την εποχικότητα. Συνιστάται να προσλαμβάνετε μόνο από μια αξιόπιστη εταιρεία.

Με το ποδήλατο

Η ενοικίαση ποδηλάτων είναι πολύ φθηνή στο Koh Samui και δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 200 μπατ την ημέρα.

Με το αυτοκίνητο

Η οδήγηση είναι εύκολη στο Koh Samui, και υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων διαθέσιμες.

 

Παραλίες

Το Chaweng και το Lamai είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες στο Koh Samui, ενώ οι βόρειες παραλίες MaeNam, BoPhut και Choeng Mon είναι πιο ήρεμες. Αυτές οι παραλίες προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, από σχεδόν εξαφανισμένα παραλιακά μπανγκαλόου μέχρι μοντέρνα θέρετρα 5 αστέρων και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο Samui, κάντε κλικ εδώ για να πάτε Παραλίες Γκέι Κο Σαμούι .

 

chaweng-beach-samui-2Παραλία Chaweng

 

 

Πού να μείνετε στο Koh Samui

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες μένουν κοντά σε δημοφιλείς παραλίες όπως Chaweng, Lamai και BoPhut. Όλες αυτές οι τοποθεσίες έχουν ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων για να διαλέξετε.

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για γκέι ταξιδιώτες, επισκεφθείτε τα πολυτελή ξενοδοχεία Gay Koh Samui και Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία Gay Koh Samui σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Γιαγιά και παππούς Rocks - Βρίσκονται στην παραλία Lamai, αυτοί οι περίεργοι βράχοι μοιάζουν με τα ανδρικά και θηλυκά σεξουαλικά όργανα. ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σαμούι.

Γουάτ Κουνάραμ - Αυτός ο ναός είναι περισσότερο γνωστός για τον μουμιοποιημένο μοναχό του που εκτίθεται.

Ψαράδικο Χωριό - πολυσύχναστη νυχτερινή αγορά γεμάτη εστιατόρια και καταστήματα, που βρίσκεται στην περιοχή Bophut.

Ο ναός του μεγάλου Βούδα (Wat Phra Yai) - Χτισμένος το 1972, ο ναός περιέχει ένα άγαλμα του Βούδα ύψους 15 μέτρων.

Το Ενυδρείο Σαμουά και ο ζωολογικός κήπος Tiger - που βρίσκεται στην παραλία Ban Harn, το ενυδρείο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από τροπικά ψάρια, υδρόβια ζώα και πολύχρωμα κοράλλια. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί τίγρεις και λεοπαρδάλεις της Βεγγάλης. Ανοιχτά καθημερινά 9πμ-6πμ.

Μυστικός κήπος του Βούδα - Χτισμένος το 1976, αυτός ο υπέροχος κήπος περιβάλλεται από καταπράσινα δάση και βραχώδεις λόφους.

Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Angthong - μια ομάδα όμορφων νησιών κοντά στο Koh Samui που σχηματίζονται από διαβρωμένο ασβεστόλιθο.

angthong-εθνικό-θαλάσσιο πάρκο

 

Πότε να έρθετε

Το Samui είναι υπέροχο για επίσκεψη σχεδόν όλο το χρόνο. Η περίοδος αιχμής είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, τους πιο ξηρούς μήνες του νησιού.

Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν η υπόλοιπη Ταϊλάνδη έχει την εποχή των μουσώνων, το Samui παραμένει αρκετά ξηρό. Οκτώβριος έως Δεκέμβριος είναι οι βροχερότεροι μήνες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.