Ίμπιζα-παραλία-travelgayΕυρώπη

Οδηγός Gay Island Ibiza

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ίμπιζα; Στη συνέχεια, η σελίδα με τον οδηγό για το γκέι νησί Ίμπιζα μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας

 

 

Ίμπιζα-παραλία-travelgayΕυρώπηΠαραλία Es Cavallet

 

 

Ίμπιζα

Μέσα στην ισπανική ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων στη Μεσόγειο υπάρχει ένα καταπράσινο, μικρό πράσινο στολίδι με μεγάλη φήμη για μια σκηνή κλαμπ και πάρτι όπως καμία άλλη. Καλώς ήρθατε στην Ιμπιζα.

Η Ίμπιζα προσελκύει γκέι και στρέιτ παραθεριστές που αναζητούν διασκέδαση για δεκαετίες. Προσελκύει επίσης ένα πολύ διαφορετικό πλήθος γκέι και στρέιτ επισκεπτών που απολαμβάνουν τους πανέμορφους κρυμμένους κολπίσκους του νησιού, τα αρχαία χωριά και μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βίλες διακοπών της Ευρώπης που διασκορπίζουν το τοπίο σε όλο το βόρειο τμήμα του νησιού.

 

Ίμπιζα-travelgayΕυρώπη

 

Βίλα Dalt

 

 

Γκέι σκηνή

Τα gay party animals πρέπει απλώς να προσανατολίζονται μεταξύ δύο βασικών τοποθεσιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατευθυνθείτε στην Playa Es Cavallet, την gay παραλία της Ίμπιζα. Τη νύχτα, δοκιμάστε τη νυχτερινή ζωή στην πόλη της Ίμπιζα (όπου μένει η συντριπτική πλειοψηφία των γκέι επισκεπτών).

Η μόνη απόκλιση είναι να ζήσετε ένα από τα γκέι πάρτι που διοργανώνουν τα θρυλικά σούπερ κλαμπ του νησιού, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες στα νότια του νησιού.

 

Φτάνοντας στην Ίμπιζα

Από τον αέρα

Το Ibiza εξυπηρετείται από πολλές πτήσεις τσάρτερ από εταιρείες όπως η Thomas Cook και η First Choice και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης, όπως η EasyJet, η Monarch και η RyanAir. Τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις είναι διαθέσιμες από τις British Airways, Air Berlin και Iberia.

Εάν ταξιδεύετε από έξω από την Ευρώπη, θα πρέπει να συνδεθείτε σε ένα αεροδρόμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο ή το Βερολίνο.

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Ίμπιζα κοστίζει περίπου 20 €. Το λεωφορείο Route 10 αναχωρεί κάθε 30 λεπτά περίπου και κοστίζει 3.50 €.

Με πλοίο

Υπάρχουν δρομολόγια φέρι από την ηπειρωτική Ισπανία. Η Βαρκελώνη και η Βαλένθια έχουν δρομολόγια όλο το χρόνο με επιλογές υψηλότερης συχνότητας κατά την κύρια περίοδο των διακοπών.

 

Περιήγηση στην Ίμπιζα

Για πολλούς ομοφυλόφιλους επισκέπτες στην Ίμπιζα, η περιήγηση είναι κάτι περισσότερο από το καθημερινό ταξίδι από την πόλη της Ίμπιζα στην παραλία Es Cavallet. Απλά πρέπει να αποφασίσετε για τον τρόπο μεταφοράς σας, καθώς είναι πολύ μακριά για να περπατήσετε. Οι καλύτερες επιλογές σας είναι να πάρετε το τοπικό λεωφορείο ή να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή αυτοκίνητο (διαβάστε περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Για το λεωφορείο, θα χρειαστείτε αρκετή υπομονή, καθώς οι ουρές είναι πολύ μεγάλες τις ώρες αιχμής και απέχει είκοσι λεπτά με τα πόδια από την παραλία Es Cavallet από τη στάση του λεωφορείου (ένας ναύλος λεωφορείου είναι 2.90 €). Οι αναβάτες σκούτερ πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους, ειδικά από τους πολλούς άλλους άπειρους αναβάτες σκούτερ που αναζητούν διασκέδαση και γεμίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο από παραλία σε πόλη. Τα ατυχήματα, τα χτυπήματα και οι γρατζουνιές είναι πολύ συχνά.

Όταν μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε ένα από τα σούπερ κλαμπ της Ίμπιζα, ένα τοπικό ταξί είναι η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε εκεί και να επιστρέψετε με ασφάλεια.

Για να εξερευνήσετε το νησί και να απολαύσετε τον όμορφο και λιγότερο ανεπτυγμένο βορρά, τα ψαροχώρια, τα τοπικά σκάφη και τις αγορές και τους όμορφους απομονωμένους μικρούς αμμώδεις κόλπους, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να ενοικιάσετε αυτοκίνητο.

Το οδικό δίκτυο είναι καλό και η κίνηση εξαφανίζεται γρήγορα μόλις φύγετε από την πόλη της Ίμπιζα.

 

Πού να μείνετε στην Ίμπιζα

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων στην Ίμπιζα κοντά στην ομοφυλοφιλική νυχτερινή ζωή, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Ibiza.

 

cala-dhort-beach-at-sunsetΠαραλία Cala d'Hort στο ηλιοβασίλεμα

 

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η πόλη της Ίμπιζα θα τραβήξει την προσοχή σας ως το κέντρο της νυχτερινής γκέι σκηνής του νησιού, με πολλά μπαρ και μικρά κλαμπ διάσπαρτα γύρω από τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και τα σοκάκια του.

Είναι επίσης μια οχυρωμένη παλιά πόλη που έχει περιγραφεί στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO που αξίζει να εξερευνήσετε, μέχρι το Κάστρο (Dalt Villa) στην κορυφή ενός βραχώδους προεξοχής, με υπέροχη θέα στην πόλη και στη Μεσόγειο.

Η Ίμπιζα έχει εκατό μίλια ακτογραμμής και πενήντα παραλίες, οπότε αν μπορείτε να απομακρύνετε τον εαυτό σας Es Cavallet, ακόμη και για μία μέρα, οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν καλά.

Αποφύγετε εντελώς το Σαν Αντόνιο (το κέντρο της σκηνής με το πλήθος του κόμματος) και κατευθυνθείτε βορειοανατολικά για να ανακαλύψετε μια εντελώς διαφορετική, ήρεμη και όμορφη πλευρά στο νησί. Σταματήστε στα όμορφα χωριά του Άγιος Μιγέλ και Σαντ Τζόαν ντε Λαμπρίτζα πριν επιστρέψουμε στην Ίμπιζα.

Ένα άλλο υπέροχο ημερήσιο ταξίδι είναι να επισκεφθείτε το αδελφό νησί της Ίμπιζα, Φορμεντέρα, απέχει μία ώρα με το πλοίο και είναι εύκολα προσβάσιμο με το πλοίο από την πόλη της Ίμπιζα. Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή ένα σκούτερ για να εξερευνήσετε και να εκτιμήσετε πραγματικά την ομορφιά και την γαλήνια ηρεμία για την οποία φημίζεται αυτό το νησί.

Υπάρχει επίσης μια καλή γκάμα παραθεριστικών καταλυμάτων στο νησί, εάν μια μέρα γαλήνης και ησυχίας σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

 

Πότε να έρθετε

Η καλοκαιρινή σεζόν του Ibiza διαρκεί από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να είστε τυχεροί με ζεστό και ηλιόλουστο καιρό επιλέγοντας ένα ταξίδι τον Απρίλιο, αν και πολλοί από τους χώρους για γκέι είναι ανοιχτοί μόνο κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερα πολυάσχολος και ένας δημοφιλής «πρόσθετος» παραλιακός προορισμός για όσους επισκέπτονται τη Βαρκελώνη για το Circuit Festival.

Ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι υπέροχοι χρόνοι για επίσκεψη. Οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε μέρα με τη μέρα όμορφο ήλιο και όλη η σκηνή, από την παραλία μέχρι τα μπαρ, έχει μια πιο χαλαρή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Θα συναντήσετε πολλούς άλλους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, αλλά γενικά, οι τιμές διαμονής, πτήσεων και ενοικίασης αυτοκινήτου είναι φθηνότερες.

 

Visa

Η Ίμπιζα είναι μέρος της Ισπανίας και εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Ισπανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

 

Πρέπει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο;

Η γκέι παραλία Playa Es Cavallet απέχει 5χλμ. από την πόλη της Ίμπιζα. Μπορείτε να πάρετε ένα (συχνά γεμάτο) λεωφορείο και να περπατήσετε το τελευταίο χιλιόμετρο, να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι ή να κλείσετε ένα (ακριβό) ταξί.

Η προτιμώμενη επιλογή μας είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου. Ωστόσο, η στάθμευση στην παραλία μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, οπότε καλύτερα να φτάσετε πριν τη 1:XNUMX.

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν χώρο στάθμευσης. Υπάρχουν αρκετοί σχετικά φθηνοί δημόσιοι χώροι στάθμευσης στην πόλη της Ίμπιζα και κάποιοι απεριόριστοι χώροι στάθμευσης στο δρόμο. Οι ζώνες με μπλε γραμμή είναι περιοχές πληρωμής και προβολής με περιορισμένο χρόνο. Οι ζώνες με κίτρινη γραμμή σημαίνουν ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης. Ένα συμπαγές μοντέλο είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

 

Οδήγηση στην Ίμπιζα

Υπάρχει ένας σύγχρονος διπλός δρόμος από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Ίμπιζα. Οι περισσότεροι άλλοι δρόμοι είναι καλά συντηρημένοι, αν και μερικοί μπορεί να είναι αρκετά στενοί. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές γραφικές διαδρομές γύρω από το νησί και μερικές υπέροχες παραλίες που μπορείτε να εξερευνήσετε μόνο με αυτοκίνητο.

Τα αυτοκίνητα οδηγούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Η χρήση κινητής ή φορητής συσκευής GPS κατά την οδήγηση είναι παράνομη στην Ισπανία. Μην προσπερνάτε και μην διασχίζετε μια λευκή γραμμή στη μέση του δρόμου. Διατηρήστε την άδεια οδήγησης σας κατά την οδήγηση.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.