Gay Basel · Οδηγός πόλης

Gay Basel · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά επισκέπτεστε τη Βασιλεία; Τότε ο οδηγός Gay Basel City είναι για εσάς.

Βασιλεία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και βρίσκεται στα σύνορα τόσο της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας. Η Βασιλεία φιλοξενεί λιγότερους από 200,000 ανθρώπους, αλλά έχει επιβάτες που ζουν πέρα ​​από τα κοντινά σύνορα.

Ιστορικά μέρος της Ρωμαϊκής Γαλατίας, η Βασιλεία έγινε γερμανική πόλη τον 5ο αιώνα μ.Χ. Το 1459, ο Πάπας Πίος Β΄ προσχώρησε στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και η βιομηχανία τυπωμένων υλών ήρθε στη Βασιλεία περίπου την ίδια στιγμή από μαθητές του Γκούτενμπεργκ. Σε όλη την ιστορία, ήταν γνωστό ως τόπος συνάντησης διεθνών συμβάσεων και υπογραφών συνθηκών.

Σήμερα, η Βασιλεία είναι γνωστή για τα πολλά μουσεία της με το Kunstmuseum, που ιδρύθηκε το 1661, ως η πρώτη δημόσια προσβάσιμη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο. Είναι επίσης γνωστό ως εκπαιδευτικό κέντρο, με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας να είναι το παλαιότερο στην Ελβετία. Όπως και άλλες πόλεις της Ελβετίας, η Βασιλεία έχει υψηλή βαθμολογία ως προς την ποιότητα ζωής της.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ελβετία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελβετία, ελέγξτε το Σελίδα οδηγού Gay Zurich City.

 

Γκέι σκηνή

Αν και η Ζυρίχη είναι η γκέι πρωτεύουσα της Ελβετίας, η Βασιλεία έχει μια μέτρια αλλά φιλόξενη γκέι σκηνή, που οδηγείται εν μέρει από τον νεανικό μαθητικό της πληθυσμό. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει περιορισμός ειδικά γκέι χώρους όλα τα μπαρ και κλαμπ καλωσορίζουν γκέι πελάτες.

Ενώ η πόλη δεν έχει φεστιβάλ υπερηφάνειας από μόνη της, το εθνικό φεστιβάλ υπερηφάνειας gay περιστρέφεται μεταξύ των πόλεων και το 2018 πραγματοποιείται στη Βασιλεία. Υπάρχει, ωστόσο, το Φεστιβάλ Queersicht, ένα φεστιβάλ ταινιών LGBTI που πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο.

 

Πώς να φτάσετε

Με αεροπλάνο

EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (MLH, BSL, EAP) βρίσκεται 3.5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βασιλείας, αλλά εξυπηρετεί επίσης το Mulhouse στη Γαλλία και το Φράιμπουργκ στη Γερμανία. Βρίσκεται στη Γαλλία αλλά λειτουργεί από ελβετικές και γαλλικές αρχές. Είναι καλά συνδεδεμένο με αεροδρόμια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή με εποχιακή σύνδεση με το Μόντρεαλ.

Το Bus Line 50 σας συνδέει με το κέντρο της Βασιλείας και μπορείτε να το αγοράσετε από ένα μηχάνημα στην ελβετική περιοχή αφίξεων. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό πάσο 2 ζωνών που θα κοστίζει 3.80 CHF (μπορείτε να πληρώσετε το αντίστοιχο σε ευρώ). Τα ταξίδια διαρκούν περίπου 20 λεπτά και ισχύουν για οποιαδήποτε σύνδεση μεταβείτε στον τελικό προορισμό σας.

Τα ταξί μπορούν να ληφθούν από την ελβετική περιοχή άφιξης, ωστόσο είναι πολύ πιο ακριβά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ένα ταξί θα κοστίσει στην περιοχή των 50 CHF με τον χρόνο ταξιδιού να διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο.

Με το τρένο

Η Βασιλεία διαθέτει δύο κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς που είναι και οι δύο καλά συνδεδεμένοι με προορισμούς στην Ευρώπη. Ενώ είναι εύκολο να συνδεθείτε στο Mulhouse με προορισμούς στη Γαλλία, υπάρχουν απευθείας συνδέσεις με το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο και το Μιλάνο. Οι νυχτερινές υπηρεσίες λειτουργούν στην Πράγα, την Κοπεγχάγη και τη Μόσχα μέσω της Βαρσοβίας και του Μινσκ.

Με πλοίο

Η Βέρνη βρίσκεται στο Ρήνο και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κρουαζιέρες με ποταμόπλοια. Πολλοί ξεκινούν από το Άμστερνταμ και κατεβαίνουν, αλλά έχουν την τάση να είναι αρκετά ακριβό.

 

Περιήγηση στη Βασιλεία

Με τα πόδια

Η παλιά Βασιλεία είναι αρκετά συμπαγής και ως επί το πλείστον πεζοδρομημένη καθιστώντας το ταξίδι με τα πόδια έναν πολύ καλό τρόπο για να πάρετε τα αξιοθέατα της Βασιλείας. Μερικοί από τους δρόμους, ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά απότομοι, ώστε να μπορεί να γίνει αρκετά κουραστική πλοήγηση στην πόλη μετά από λίγο.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Βασιλεία έχει καλή σύνδεση και των δύο τραμ και λεωφορείων που είναι καθαρά, αποτελεσματικά και (σχεδόν πάντα) εγκαίρως. Όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη Βασιλεία σας προσφέρουν μια κάρτα κινητικότητας που σας προσφέρει δωρεάν ταξίδια στο δίκτυο μεταφορών για όλη τη διάρκεια της διαμονής σας. Διαφορετικά, τα single ξεκινούν από 3.40 CHF και τα ημερήσια πάσο είναι 8 CHF.

Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5.30 π.μ. έως τα μεσάνυχτα με περιορισμένες υπηρεσίες νυχτερινών λεωφορείων που λειτουργούν μεταξύ 1 π.μ. και 4 π.μ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι υπηρεσίες εκτελούνται κάθε 7.5 λεπτά αυξάνοντας τα 15 λεπτά τα βράδια (κάθε 10 λεπτά τις Κυριακές). Οι επιθεωρητές εισιτηρίων λειτουργούν στο δίκτυο.

Με πλοίο

Ένας δημοφιλής τρόπος για τους τουρίστες να διασχίσουν τον Ρήνο είναι με μικρά σκάφη γνωστά ως Fähri. Τα μεμονωμένα ταξίδια ξεκινούν από 1.60 CHF.

 

Πού να μείνετε στη Βασιλεία

Για τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις σε ξενοδοχεία στη Βασιλεία, ελέγξτε το Σελίδα ξενοδοχεία στη Βασιλεία.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Kunstmuseum - η παλαιότερη γκαλερί τέχνης στον κόσμο και η μεγαλύτερη και πιο σημαντική δημόσια συλλογή έργων τέχνης στην Ελβετία. Εδώ θα βρείτε έργα που εκτείνονται από την Αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη εποχή με έργα του Andy Warhol που μοιράζεται χώρο με τον Rembrandt.

Münster - ένα από τα κύρια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελβετία. Αυτό το εμβληματικό ψαμμίτη Minster είναι μια εντυπωσιακή συγχώνευση τόσο της γοτθικής όσο και της ρομανικής αρχιτεκτονικής.

Αγορά - εδώ οι ντόπιοι πωλητές θα πουλούν φρέσκα προϊόντα, γλυκίσματα και λουλούδια καθημερινά (περισσότεροι πωλητές τα Σάββατα) και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φάτε κάτι ή ένα αναμνηστικό.

Μουσείο κινουμένων σχεδίων - μικρό μουσείο αφιερωμένο σε κινούμενα σχέδια και καραγκιοζιλίκια διάσημων προσώπων και διασημοτήτων. Μπορεί να βρείτε κάποιον που αναγνωρίζετε εδώ.

Θέατρο Βασιλεία - το δημοτικό θέατρο της Βασιλείας και ένα καταφύγιο για τις τέχνες - μπαλέτο, όπερα, κλασική μουσική και δράμα.

Ζωολογικός κήπος της Βασιλείας - ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στην Ελβετία και το δεύτερο αξιοθέατο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελβετία. Το φθινόπωρο του 2016 άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο περίβλημα ελεφάντων και μέχρι το 2019 ο ζωολογικός κήπος θα έχει το πρώτο του ωκεανάριο.

 

Πότε να έρθετε

Η Βασιλεία είναι το θερμότερο μέρος στην Ελβετία, που σημαίνει ότι οι χειμώνες είναι πιο ήπιοι από ό, τι σε άλλα μέρη της χώρας, αλλά τα καλοκαίρια μπορεί να είναι αφόρητα ζεστό. Ο Μάιος είναι ο υγρότερος μήνας, αλλά αυτό βελτιώνεται προς τα τέλη Μαΐου, που σε συνδυασμό με τον Ιούνιο και τις αρχές του φθινοπώρου είναι οι καλύτερες εποχές καιρού για να επισκεφθείτε τη Βασιλεία.

Η Βασιλεία έχει μια καλή επιλογή εκδηλώσεων και φεστιβάλ που διοργανώνονται όλο το χρόνο για να ενδιαφέρουν τους επισκέπτες της πόλης. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της είναι οι μεγαλύτερες στην Ελβετία και προσελκύουν πολλούς ντόπιους καθώς και τουρίστες. Το φεστιβάλ Fasnacht πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη της Τετάρτης και έχει μια ατμόσφαιρα Carnivalesque.

 

Visa

Η Ελβετία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το ελβετικό νόμισμα είναι το Ελβετικό Φράγκο (CHF). Οι τιμές στην Ελβετία είναι γενικά πολύ υψηλότερες από ό, τι σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.