Gay Θεσσαλονίκη · Οδηγός πόλης

Gay Θεσσαλονίκη · Οδηγός πόλης

Πρώτο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγού της Θεσσαλονίκης μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το Α στο Ω.

Θεσσαλονίκη | Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Μακεδονίας της Ελλάδας και φιλοξενεί πάνω από 300,000 ανθρώπους.

Ιδρύθηκε το 315 π.Χ. και πήρε το όνομά του από την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αργότερα η πόλη έγινε η πρωτεύουσα όλων των ρωμαϊκών επαρχιών στη χερσόνησο. Η Θεσσαλονίκη ήταν η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας και καταλήφθηκε από τους Ενετούς, τους Οθωμανούς και τους Ναζί.

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη θεωρείται το πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά κέντρα στην Ευρώπη. Λόγω του λιμανιού της, η βαριά βιομηχανία κυριαρχεί επίσης στην περιοχή. Οι τουρίστες έλκονται από τα κλασικά αξιοθέατα, τον χαλαρό τρόπο ζωής και τις εξαιρετικές επιλογές κρασιού και φαγητού.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ελλάδα

Για δικαιώματα gay στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το Σελίδα οδηγών Gay Athens City.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή της Θεσσαλονίκης μοιάζει σε στυλ με την Αθήνα, ωστόσο είναι σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Αν και η λεσβιακή σκηνή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει α gay κρουαζιερόπλοιο και σε έναν γκέι σάουνα που εξυπηρετούν ειδικά τους άνδρες.

Η πόλη είναι ένας φιλόξενος προορισμός, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί συντηρητικός σε σύγκριση με άλλα παράκτια σημεία όπως το Τελ Αβίβ ή η Βαρκελώνη. Από το 2012, η ​​Θεσσαλονίκη φιλοξενεί έναν εορτασμό LGBT Pride κάθε Ιούνιο.

 

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη

Με αεροπλάνο

Ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG) βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της πόλης και είναι το κύριο αεροδρόμιο της Βόρειας Ελλάδας. Έχει καλή σύνδεση με προορισμούς στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή με προγραμματισμένες πτήσεις και τσάρτερ συνδέσεις.

Οι συνδέσεις με το κέντρο της πόλης είναι διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα με τα λεωφορεία 78 / 78A / 78N. Το λεωφορείο 78 εκτελεί δρομολόγια κάθε 15-30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το 78N εκτελεί δρομολόγια κάθε μισή ώρα τη νύχτα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 € και η ακριβής αλλαγή πρέπει να χρησιμοποιηθεί εάν αγοράσετε στο λεωφορείο. Τα ταξίδια είναι περίπου 40 λεπτά.

Τα ταξί είναι διαθέσιμα στον τερματικό σταθμό, αλλά είναι δύσκολο να επισημανθούν στις ώρες αιχμής. Για να αποφύγετε την απογοήτευση, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση για ταξίδια εκ των προτέρων. Οι χρόνοι ταξιδιού θα πρέπει να είναι περίπου 15 λεπτά και να πληρώνουν περίπου 15-20 €.

Με πλοίο

Ο τερματικός σταθμός της Θεσσαλονίκης είναι μια κοινή τοποθεσία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την κοντινή περιοχή της Χαλκιδικής τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν καλές συνδέσεις με τα φέρι προς τα ελληνικά νησιά, οπότε αυτό είναι ένα καλό μέρος για να τερματίσετε τις διακοπές ενός νησιού.

Με το τρένο

Ο κεντρικός σταθμός βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πόλης. Λόγω του ορεινού εδάφους της Ελλάδας, οι χρόνοι ταξιδιού είναι αρκετά μεγάλοι όταν συγκρίνετε την πραγματική απόσταση (χρειάζονται πάνω από 5 ώρες για να φτάσετε στην Αθήνα). Υπάρχουν κρυφές συνδέσεις με άλλα κράτη στα Βαλκάνια.

Με λεωφορείο

Το δίκτυο λεωφορείων KTEL συνδέει τη Θεσσαλονίκη με όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Αν και τα ταξίδια μπορεί να είναι μεγάλα, τα λεωφορεία είναι μοντέρνα, κλιματιζόμενα και σχετικά φθηνά. Υπάρχουν περισσότερες υπηρεσίες από και προς τη γειτονική Αλβανία, τη Σερβία, τη Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

 

Μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Τα κυριότερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης διασχίζονται εύκολα σε μισή ώρα, οπότε το περπάτημα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα. Το καλοκαίρι, η ζέστη μπορεί να γίνει αρκετά καταπιεστική, επομένως τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσφέρουν κάποιο καταφύγιο από τον ήλιο.

Με λεωφορείο

Το OASTH λειτουργεί τα λεωφορεία στην πόλη και προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες από τις 5 π.μ. έως τις 1 π.μ. Υπάρχει μια καλή εφαρμογή με όλες τις πληροφορίες για το λεωφορείο. Τα εισιτήρια είναι φθηνά με τιμές που ξεκινούν από 1 € ανά ταξίδι (+10 σεντς εάν αγοράζονται από τον οδηγό). Τα εισιτήρια πρέπει να επικυρωθούν κατά το ταξίδι.

Υπάρχει ένα ειδικό τουριστικό λεωφορείο (αριθμός 50) που λειτουργεί από το OASTH και σας μεταφέρει στα κύρια αξιοθέατα από τον Λευκό Πύργο. Τα ταξίδια κοστίζουν 2 € και διαρκούν περίπου 50 λεπτά. Έχουν έναν αγγλόφωνο ξεναγό που μοιράζει επίσης χάρτες.

 

Πού να μείνετε στη Θεσσαλονίκη

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Thessaloniki.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ο Λευκός Πύργος - ο μοναδικός σωζόμενος πύργος στην παραλία και η εμβληματική εικόνα της πόλης. Ο Λευκός Πύργος είναι μια οθωμανική ανακατασκευή μιας οχύρωσης που χτίστηκε αρχικά από τους Βυζαντινούς. Ήταν διαβόητη ως φυλακή και τόπος εκτελέσεων κατά την Οθωμανική εποχή.

Άγιος Δημήτριος - μια εκπληκτική βυζαντινή εκκλησία που χτίστηκε τον 7ο αιώνα. Είναι προστατευόμενο από την UNESCO και ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης.

Εβραϊκό Μουσείο - πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Θεσσαλονίκη είχε μια ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα - ήταν γνωστή ως η Μητέρα της Ιερουσαλήμ. Το 2, σχεδόν το σύνολο του κυρίως Σεφαραδίτικου εβραϊκού πληθυσμού του απελάθηκε στα στρατόπεδα θανάτου και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - εδώ μπορείτε να βρείτε αντικείμενα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις ημέρες των Ρωμαίων. Όπως θα περίμενε κανείς από ένα μουσείο στην Ελλάδα, τα εκθέματα είναι εντυπωσιακά.

Μπέι Χαμάμ - ανακαινισμένο οθωμανικό λουτρό που χρησιμοποιείται και ως εκθεσιακός χώρος. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής στην πόλη.

Κεντρική αγορά τροφίμων - μια πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά που είναι μια επίθεση στις αισθήσεις! Εδώ θα βρείτε εκατοντάδες πωλητές που πωλούν τα πάντα, από φρέσκο ​​κρέας μέχρι λουλούδια.

 

Πότε να έρθετε

Η Θεσσαλονίκη έχει μεσογειακό κλίμα, που σημαίνει ότι τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά ενώ οι χειμώνες είναι πιο δροσεροί και βροχεροί. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον καιρό είναι η άνοιξη ή οι αρχές του φθινοπώρου, όταν ο καιρός δεν είναι τόσο καταπιεστικά ζεστός και η πόλη δεν είναι γεμάτη από τουρίστες.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, υπάρχουν φεστιβάλ και εκδηλώσεις για να διασκεδάσουν επισκέπτες όλων των προτιμήσεων. Τον Νοέμβριο, υπάρχει το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που προσελκύει επισκέπτες της A-List. Η Διεθνής Εμπορική Έκθεση τον Σεπτέμβριο προσελκύει υψηλούς ταξιδιώτες στην πόλη και ήταν επίσης η γενέτειρα του frappe.

 

Χρήματα

Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Οι διανομείς μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμες, αν και πολλοί χρεώνουν ένα τέλος εάν χρησιμοποιείτε μια ξένη κάρτα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Οι θάλαμοι συναλλάγματος είναι εύκολο να βρεθούν. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.