gay-Frankfurt-guide-2017

Gay Frankfurt · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Φρανκφούρτη; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα της πόλης της Φρανκφούρτης είναι για εσάς.

gay-Frankfurt-guide-2017

Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη είναι ο σημαντικότερος επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος της Γερμανίας και η μεγαλύτερη πόλη στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης. Είναι διάσημο για έναν εκπληκτικό ορίζοντα στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί πολλούς σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Φρανκφούρτη φιλοξενεί επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της εκπληκτικής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη και η πόλη είναι ένας σημαντικός κόμβος για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Οι τουρίστες που περνούν λίγες μέρες στη Φρανκφούρτη (αντί να περνούν απλώς) αντιμετωπίζουν έναν υπέροχο συνδυασμό του νέου και του παλιού, με φουτουριστικούς ουρανοξύστες να συνυπάρχουν με όμορφα ιστορικά κτίρια, δημόσια πάρκα, καταπληκτικά εμπορικά κέντρα και τεράστιο αριθμό μουσείων.

Το κεντρικό ποτάμι διασχίζει το κέντρο της πόλης. Οι ιστορικές γέφυρες που εκτείνονται στο Main είναι αξιοθέατα από μόνα τους και παρέχουν μια μαγευτική άποψη του τοπίου και στις δύο πλευρές του ποταμού.

Φρανκφούρτη Ρόμπεργκ (Παλιά Πόλη)

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή της Φρανκφούρτης επικεντρώνεται γύρω από την οδό Alte Gasse στο κέντρο της πόλης (Innenstadt), κοντά στο σταθμό Konstablerwache και τη δημοφιλή εμπορική οδό Zeil. Τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ και κλαμπ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, αν και μερικά από τα πιο δημοφιλή κλαμπ κρουαζιέρας και σάουνες βρίσκονται λίγο πιο έξω.

Η Φρανκφούρτη είναι μια πολύ διεθνής πόλη. Ένας τεράστιος αριθμός πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και ενός τεράστιου αεροδρομίου σημαίνει ότι η σκηνή προσελκύει ένα διαφορετικό και πολύ διεθνές πλήθος.

Αν και δεν είναι στην ίδια κλίμακα με το Βερολίνο, η σκηνή της Φρανκφούρτης προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή νυχτερινής ζωής, σάουνες και κλαμπ κρουαζιέρας.

 

Φτάνοντας στη Φρανκφούρτη

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με συχνές συνδέσεις με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, καθώς και πολλούς διηπειρωτικούς προορισμούς.

Υπάρχουν δύο τερματικά, ένα από τα οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τις εταιρείες Star Alliance (συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa) και το άλλο από όλες τις άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη με υπηρεσία τρένου. Οι γραμμές S8 και S9 αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό 1 και ταξιδεύουν μέσω του κέντρου της πόλης. Ο χρόνος ταξιδιού από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης είναι συνήθως περίπου 14 λεπτά. Αγοράστε το εισιτήριό σας από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης στο αεροδρόμιο πριν επιβιβαστείτε στο τρένο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 4.65 €.

Η Φρανκφούρτη διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη με γρήγορες συνδέσεις με τις περισσότερες άλλες γερμανικές πόλεις και ορισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μετακίνηση στη Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που αποτελείται από υπόγειο δίκτυο μετρό, λεωφορεία και τραμ.

Μετρό, λεωφορείο και τραμ

Οι σταθμοί του μετρό μπορούν να αναγνωριστούν με ένα σύμβολο U σε μπλε φόντο. Πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης πριν από την επιβίβαση. Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης προσφέρουν οδηγίες στα γερμανικά και στα αγγλικά. Οι ναύλοι βασίζονται σε ταξιδιωτικές ζώνες. Τα εισιτήρια μιας ημέρας παρέχουν απεριόριστα ταξίδια σε μια συγκεκριμένη ζώνη.

Μια "κάρτα Frankfurt" παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις για 1 ή 2 ημέρες, συν εκπτώσεις σε διάφορα μουσεία. Η κάρτα μπορεί να αγοραστεί από το αεροδρόμιο, τους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα κέντρα τουριστικών πληροφοριών και κοστίζει 10.50 € την ημέρα.

Ταξί

Άμεσα διαθέσιμο, αλλά ακριβό. Περιμένετε να πληρώσετε περίπου 30 € για να μπείτε στο κέντρο της πόλης.

Ποδήλατο

Η πόλη διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο λωρίδων ποδηλάτων. Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, είναι εύκολο να νοικιάσετε ένα ποδήλατο από την Deutsche Bahn (με σήμανση DB) χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο και μια πιστωτική κάρτα.

 

Πού να μείνετε στη Φρανκφούρτη

Οι ομοφυλόφιλοι επισκέπτες μένουν κοντά στο κέντρο της πόλης (Innenstadt), γύρω από τη γκέι σκηνή Alte Gasse και τη δημοφιλή εμπορική οδό Zeil.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Gay Frankfurt και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Φρανκφούρτη σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ο ορίζοντας - Με μερικά από τα ψηλότερα κτίρια στην Ευρώπη, η θέα από τις γέφυρες του Main River είναι εντυπωσιακή. Ο Κεντρικός Πύργος έχει μια κοινή πλατφόρμα θέασης 200 μέτρα πάνω από το έδαφος.

MyZeil - Θεαματικό εμπορικό κέντρο που άνοιξε το 2009, με εκπληκτική γυάλινη πρόσοψη σε σχήμα χοάνης, σπειροειδή περιγράμματα και τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ελεύθερη κυλιόμενη σκάλα της Ευρώπης!

Ρόμερμπεργκ  - Το παλιό κέντρο της Φρανκφούρτης, με κτίρια νεογοτθικού ρυθμού που χρονολογούνται στον 14ο αιώνα και ερείπια του ρωμαϊκού οικισμού (ο Archäologische Garten, κοντά στον Καθεδρικό Ναό).

dom (Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου) - Γοτθικός ναός που χτίστηκε τον 14ο αιώνα.

Άιζερνερ Στεγκ (Σιδερένια γέφυρα) - Πεζογέφυρα, χτισμένη το 1869 από την οποία μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στον ορίζοντα της Φρανκφούρτης και στον ποταμό Μάιν. Συνδέεται με μουσεία στην περιοχή Sachsenhausen.

Κεντρική φρουρά - Θεωρείται ως το κέντρο της πόλης και μια από τις πιο δημοφιλείς πλατείες. Βρίσκεται δίπλα στο Zeil, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Φρανκφούρτης. Δείτε το "Hauptwache", ένα κτήριο σε μπαρόκ στιλ στο κέντρο της πλατείας.

Alte Oper Φρανκφούρτη - Ιστορικό κτίριο που χρησιμοποιείται για συναυλίες και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στον κόσμο με πάνω από 4,500 έργα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960.

Museumsufer - Περιοχή με πολλά μουσεία με θέματα που περιλαμβάνουν γερμανική αρχιτεκτονική, γερμανική ταινία, τέχνη και πολιτισμός, επικοινωνίες, σύγχρονες εικόνες κ.λπ. Βρίσκεται στην περιοχή Sachsenhausen. Το εισιτήριο Museumsufer παρέχει πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά τα μουσεία για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Βοτανικοί κήποι Palmengarten - Ανοιχτό καθημερινά, όλο το χρόνο.

Grarkneburgpark - Το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Φρανκφούρτης.

 

Πότε να έρθετε

Η Φρανκφούρτη απολαμβάνει σχετικά ήπιους αλλά υγρούς χειμώνες (Νοέμβριος - Μάρτιος) και ζεστά καλοκαίρια (Ιούλιος έως Σεπτέμβριος) όταν η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 25°C.

Η περίοδος αιχμής για τον τουρισμό είναι από τον Μάιο έως τις αρχές Οκτωβρίου. Η πόλη προσελκύει μια σειρά από διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και κατά τη διάρκεια των οποίων οι τιμές των ξενοδοχείων αυξάνονται σημαντικά.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέρος της Ευρωζώνης (και η Φρανκφούρτη φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!). Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές (και σε πολλά μέρη, προτιμώνται).

 

Καταστήματα Λιανικής

Η Φρανκφούρτη είναι ιδανική για ψώνια. Κατευθυνθείτε προς το Zeil, μια από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές συνοικίες της Ευρώπης. Τόσο το Zeil όσο και οι γύρω δρόμοι φιλοξενούν πολλά πολυκαταστήματα, εμπορικές στοές και πολλές μπουτίκ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.