Gay Cannes · Οδηγός πόλης

Gay Cannes · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά επισκέπτεστε τις Κάννες; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού για τις γκέι Κάννες είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Κάννες

Μια εκπληκτική παραθεριστική πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα. Οι Κάννες φιλοξενούν πάνω από 70,000 άτομα (και δεν είναι όλοι οι Α-Listers).

Κατοικημένες από την αρχαιότητα, οι Κάννες έχουν ποικίλη και συναρπαστική ιστορία. Η άφιξη των σιδηροδρόμων τον 18ο αιώνα έφερε τους πρώτους τουρίστες στην πόλη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα πολυτελή καζίνο και τα ξενοδοχεία που ξεπήδησαν εδώ έκαναν την πόλη συνώνυμη με τη χλιδή.

Πιθανότατα γνωρίζετε την πόλη για το διάσημο φεστιβάλ της, αλλά υπάρχει πληθώρα αξιοθέατων όλο το χρόνο. Επισκέπτες για συνέδρια που αναμιγνύονται με οικογένειες σε διακοπές, τόσο από τις όμορφες παραλίες του όσο και από φανταστικές ευκαιρίες για ψώνια.

 

Γκέι σκηνή

Οι Κάννες είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για γκέι τουρίστες που αναζητούν διακοπές στον ήλιο. Ενώ η κοντινή Νίκαια είναι το κύριο hotspot της Ριβιέρας για γκέι νυχτερινή ζωή, οι γκέι επισκέπτες θα βρουν μια μικρή επιλογή από χώρους για γκέι.

Τα λίγα γνωστά γκέι ιδρύματα μέσα και γύρω από τις Κάννες περιλαμβάνουν Σάουνα Λε Νεφ (σε Cannet), Γκέι μπαρ Le Vogue και  ParadX gay κρουαζιερόπλοιο & κατάστημα.

 

Φτάνοντας στις Κάννες

Από τον αέρα

Το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο στις Κάννες είναι το Nice Cote d'Azur International Airport (NCE), το οποίο απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα από την πόλη και εξυπηρετείται από ευρωπαϊκές και μεσανατολικές εταιρείες. Το πιο κοντινό αεροδρόμιο Καννών – Μαντελιέ (CEQ) είναι κυρίως για όσους έχουν ιδιωτικά αεροσκάφη.

Το Aéroport Express αριθμός 210 αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Νίκαιας και κοστίζει 22 € μονή διαδρομή. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30-50 λεπτά (εξαρτάται από την κυκλοφορία) και αναχωρεί κάθε μισή ώρα. Το τελευταίο λεωφορείο είναι στις 8.30μμ και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια και από τους δύο τερματικούς σταθμούς.

Μια φθηνότερη επιλογή είναι να πάρετε το λεωφορείο 200 (1.50 € μονόδρομος αν και ενδέχεται να χρεωθείτε για βαριά αντικείμενα αποσκευών) αν και αναμένετε ταξίδια περίπου μία ώρα ή περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε μισή ώρα, αλλά υπάρχει υπηρεσία νυχτερινών λεωφορείων κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Τα ταξί είναι ακριβά και μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε στην περιοχή των 100 € για ένα μονόδρομο. Αυτό είναι υπέροχο εάν τα χρήματα δεν είναι αντικείμενο, αλλά εάν με έναν αυστηρότερο προϋπολογισμό δεν είναι ασυνήθιστο για τους επιβάτες να συνομιλούν στο αεροδρόμιο για να μοιραστούν το κόστος. Τα ταξί μπορούν να προπαραγγελθούν ή να χαιρετηθούν στο αεροδρόμιο

Εάν θέλετε πραγματικά να φτάσετε έξω και να φτάσετε με στιλ, υπάρχει η επιλογή να νοικιάσετε λιμουζίνες ή ακόμα και υπηρεσία ταξί με ελικόπτερο που θα σας μεταφέρει στον τελικό προορισμό σας.

Με το τρένο

Οι Κάννες είναι καλά συνδεδεμένες με την υπόλοιπη Γαλλία και τους προορισμούς στην Ευρώπη από το Gare de Cannes. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εδώ μπορείτε να φτάσετε σε προορισμούς στο Βέλγιο, την Ελβετία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο.

 

Μετακίνηση στις Κάννες

Με τα ΠΟΔΙΑ

Οι Κάννες είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια λόγω της συμπαγούς φύσης και των πεζοδρομημένων περιοχών. Η περιήγηση στην πόλη μπορεί να είναι πιο γρήγορη, αλλά σας δίνει επίσης την τέλεια ευκαιρία να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους αυτής της ζωντανής παραθαλάσσιας πόλης.

Με λεωφορείο

Το μόνο σύστημα δημόσιας μεταφοράς που προσφέρεται εδώ είναι το λεωφορείο που σας μεταφέρει σε προορισμούς στις Κάννες και στα γύρω χωριά και πόλεις. Τα εισιτήρια κοστίζουν 1.50 € και μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό ή στο σταθμό λεωφορείων (επίσης να ρωτήσετε περίπου δέκα εισιτήρια ταξιδιού).

Με ταξί

Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν στο δρόμο, αλλά μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη να τα προπαραγγείλετε. Η βάση μακριά είναι 2.35 € και αυξάνεται περίπου 3 € ανά μίλι διανυθέντος.

 

Πού να μείνετε στις Κάννες

Οι Κάννες διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων στη διεύθυνση Ξενοδοχεία Gay Cannes .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Palais de Festivals & Walk of Stars - δύο από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες που σχετίζονται με το Φεστιβάλ των Καννών. Όταν το φεστιβάλ δεν είναι ανοιχτό, φροντίστε να βγάλετε μια selfie στα 22 σκαλοπάτια προς την είσοδο ή με τα χέρια σας στα αποτυπώματα ενός Χόλιγουντ A-lister.

Παλιά πόλη (Le Suquet) - Χάστε τον εαυτό σας σε αυτό το λαβύρινθο όπως και το εκπληκτικό μέρος της πόλης. Εδώ θα έχετε κακή επιλογή όσον αφορά τις επιλογές για φαγητό και τα μέρη για να αγοράσετε αναμνηστικά.

Κλειστή αγορά (Marché Forville) - μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για να φάτε κάτι στην πόλη. Εδώ οι πωλητές παραδοσιακών φαγητών τρίβουν τους ώμους με τους προμηθευτές υψηλής γαστρονομίας.

Tour du Masque - δεν μπορείτε να μην παρατηρήσετε την εντυπωσιακή μάσκα στην πρόσοψη αυτού του κτιρίου. Ο θρύλος λέει ότι το φάντασμα του μυθικού ανθρώπου με τη σιδερένια μάσκα στοιχειώνει αυτό το μέρος.

Μόλιναρντ - Ελάτε σε αυτή την υπέροχη βίλα για να ανακαλύψετε πώς φτιάχνονται μερικά από τα πιο όμορφα αρώματα του κόσμου.

Λα Κροσέτ - αν οι Κάννες είναι επίδειξη μόδας, η La Croisette είναι η πασαρέλα. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πολυτελή ξενοδοχεία και τα καλύτερα μπουτίκ που προσφέρονται.

 

Πότε να έρθετε

Οι Κάννες απολαμβάνουν ένα μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και υπέροχες ηλιόλουστες μέρες το καλοκαίρι. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πόλη είναι γεμάτη από τουρίστες, αξιοποιώντας στο έπακρο τις θερμοκρασίες κοντά στους 25 ° C, οπότε ίσως αξίζει να εξετάσετε διακοπές την άνοιξη ή τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το εμβληματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών πραγματοποιείται τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεις καταλύματα. Αξίζει να επισκεφτείτε και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και γιορτές στις Κάννες, όπως το φεστιβάλ πυροτεχνημάτων τον Φεβρουάριο.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.