Gay Nice · Οδηγός πόλης

Gay Nice · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Νίκαια; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών πόλεων της gay Nice είναι για εσάς.

Όμορφη

Η Νίκαια, πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλικής Ριβιέρας.

Αυτός ο ηλιόλουστος προορισμός διακοπών προσελκύει 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που γοητεύονται από τον ήλιο, τη γαλλική κουλτούρα, τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, την εξαιρετική κουζίνα και τις γοητευτικές γραφικές πλατείες γεμάτες καφέ, εστιατόρια και καταστήματα.

Κάντε μια βόλτα στην Promenade des Anglais με φοίνικες με θέα τον Baie des Anges (Κόλπος των Αγγέλων), χαλαρώστε στις βοτσαλωτές ακτές, περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, απολαύστε τα αξιοθέατα της όμορφης αγοράς λουλουδιών Cours Saleya, απολαύστε εκλεπτυσμένα Γαλλική γαστρονομία, θαυμάστε τις πλούσιες πολιτιστικές επιλογές στα μουσεία και εξερευνήστε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της πόλης.

 

Γκέι σκηνή

Η Νίκαια έχει μια ζωντανή γκέι σκηνή που είναι μια από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία (έξω από το Παρίσι). Η πόλη προσελκύει τεράστιο αριθμό γκέι επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πολλές γκέι μπαρ, γκέι νυχτερινά κέντρα και γκέι σάουνες βρίσκονται στην περιοχή της Παλιάς Πόλης (Vieux Nice). Άλλοι δημοφιλείς γκέι χώροι βρίσκονται κοντά στο Promenade.

Cours Saleya "Square", Νίκαια

 

Φτάνοντας στη Νίκαια

Το αεροδρόμιο Nice Côte d'Azur είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στη Γαλλία, το οποίο εξυπηρετεί τόσο τη Νίκαια όσο και το κοντινό Μονακό με πολλές οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη. Διατίθενται πολλές απευθείας μακρινές διαδρομές (συμπεριλαμβανομένων του Ντουμπάι και της Νέας Υόρκης).

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 6 χλμ. Από το κέντρο της Νίκαιας στο δυτικό άκρο του Baie des Anges. Η υπηρεσία Airport Express Bus παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το κέντρο της Νίκαιας (σιδηροδρομικός σταθμός) έναντι 6 €. Το λεωφορείο 98 πηγαίνει από το αεροδρόμιο προς την Παλιά Πόλη της Νίκαιας. Το λεωφορείο 99 κατευθύνεται προς το σιδηροδρομικό σταθμό Gare SNCF. Και οι δύο κόστισαν επίσης 6 €.

Τα ταξί είναι επίσης διαθέσιμα και θα κοστίζουν περίπου 30 € ανά διαδρομή.

Η Νίκαια προσφέρει εξαιρετικές σιδηροδρομικές συνδέσεις με άλλα μέρη της Γαλλίας και με ορισμένες ιταλικές πόλεις. Μια υπηρεσία TGV υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη στο Παρίσι (6 ώρες).

 

gay-nice-guide-2017

Πορτ Νίκαια

 

Μετακίνηση στη Νίκαια

Τα περισσότερα από τα ιστορικά αξιοθέατα, τα καταστήματα και η γκέι νυχτερινή ζωή βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Νίκαιας, το οποίο έχει ακτίνα πεζοπορίας λιγότερο από 30 λεπτά. Υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων και τραμ.

Το σύστημα αυτοεξυπηρέτησης ποδηλάτων Vélo Blu διαθέτει 120 σημεία παραλαβής και αποβίβασης και ποδηλατόδρομους μήκους 34 χιλιομέτρων. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από μόλις 1 ευρώ την ημέρα. Τα ταξί μπορούν επίσης να βρεθούν παντού - αλλά μπορεί να είναι ακριβά.

 

Πού να μείνετε στη Νίκαια

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ξενοδοχεία κοντά σε Promenade des Anglais, Rue de France και Vieux Nice (Old Town). Αυτές οι περιοχές είναι δημοφιλείς στους γκέι τουρίστες και προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τις παραλίες, τα αξιοθέατα της πόλης και τη νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων.

Για μερικές από τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων στη Νίκαια για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα Gay Nice Hotels.

 

Ωραίο Μουσείο Σύγχρονης και Σύγχρονης Τέχνης 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η Παλιά Πόλη - φιλοξενεί τον καθεδρικό ναό, τους μεσαιωνικούς δρόμους και την εκπληκτική αρχιτεκτονική. Γραφικές πλακόστρωτες πλατείες, μια τυπικά γαλλική κουλτούρα καφέ, μπουτίκ καταστήματα, μουσεία, γκαλερί τέχνης θα βρείτε όλα εδώ.

Castle Hill - προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη. Η Όπερα, το Μουσείο Μοντέρνας & Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας Massena είναι επίσης μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Ελέγξτε τη ρωμαϊκή κληρονομιά του Cimiez στα βόρεια του κέντρου και τον αρχαιολογικό χώρο της Terra Amata στις πλαγιές του όρους Boron.

 

Πότε να έρθετε

Απολαμβάνοντας ένα ήπιο μεσογειακό κλίμα για μεγάλο μέρος του έτους, η Νίκαια είναι προορισμός για τους λάτρεις του ήλιου και τους λάτρεις της παραλίας που αναζητούν μια απόδραση στη Γαλλική Ριβιέρα.

Τα ζεστά νερά είναι τιρκουάζ και οι ουρανοί είναι μπλε για μεγάλο μέρος του έτους. Οι μέσες θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 20 ° C, συχνά φτάνουν τους 30 ° C. Οι χειμερινοί μήνες κυμαίνονται μεταξύ 11 ° C και 17 ° C.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.