Gay Malta Οδηγός χώρας

Gay Malta Οδηγός χώρας

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Μάλτα; Τότε το δικό μας gay Malta Η σελίδα οδηγού χώρας είναι για εσάς.

 

 

Ψαροχώρι Marsaxlokk

 

 

Μάλτα

Μια μικρή νησιωτική πολιτεία, η Μάλτα έχει πληθυσμό κάτω από 450,000 ανθρώπους σε μια έκταση περίπου 316 km², καθιστώντας τη Μάλτα μία από τις μικρότερες και πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο.

Λόγω της θέσης του στη μέση της Μεσογείου, έχει μεγάλη στρατηγική σημασία ως ναυτική βάση. Τα προϊστορικά μνημεία του πιστεύουν την καταπληκτική ιστορία της, όπως και πολλοί από τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς που άφησαν ελληνικά, ρωμαϊκά, μαυριτανικά, νορμανδικά και βρετανικά επαγγέλματα.

Σήμερα, η Μάλτα είναι μια προηγμένη οικονομία και ένα περήφανο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γνωστό για τη συνεισφορά του στις χρηματοοικονομικές και ηλεκτρονικές αγορές. Ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο πόλο έλξης για όσους προσελκύονται από την εντυπωσιακή πρωτεύουσα Βαλέτα, τη χαλαρή μεσογειακή κουλτούρα της και τις γαλάζιες θάλασσες στο Gozo.

 

Γκέι δικαιώματα στη Μάλτα

Η Μάλτα είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα ΛΟΑΤ σε συνταγματικό επίπεδο. Η διάκριση είναι παράνομη, η νομοθεσία για την πολιτική ένωση ψηφίστηκε το 2014 και η υιοθέτηση ομοφυλοφίλων είναι νόμιμη.

Η Μάλτα έχει μια ενεργή κοινότητα LGBT. Η ετήσια παρέλαση Pride στη Βαλέτα υποστηρίζεται ευρέως και παρακολουθείται από ηγετικές προσωπικότητες όλων των κύριων πολιτικών κομμάτων.

Το 2016, η Μάλτα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγόρευσε τη θεραπεία μετατροπής.

 

Γκέι σκηνή

Παρά το μέγεθός της, η Μάλτα έχει μια ενεργητική και ζωντανή γκέι σκηνή. Η δημοφιλής αλυσίδα γκέι κλαμπ AXM έχει ένα franchise εδώ στη ζωντανή περιοχή του θερέτρου του Saint Julian's. Θα βρείτε τους περισσότερους χώρους για γκέι εδώ.

Το Valletta Pride πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και είναι μια δημοφιλής εκδήλωση με ένα πολύβουο πρόγραμμα. ο Gay Malta Ο ιστότοπος εξηγεί τα πάντα για τη ζωή των ομοφυλόφιλων στη Μάλτα και παραθέτει όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα ΛΟΑΤ στο νησί.

 

 

Φτάνοντας στη Μάλτα

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας (MLA) είναι το μόνο αεροδρόμιο στη Μάλτα και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Βαλέτα. Εξυπηρετείται από έναν καλό συνδυασμό αερομεταφορέων σημαίας και προϋπολογισμού και εξυπηρετείται από την Emirates για πιο εξωτικά ταξίδια.

Υπάρχουν τέσσερις υπηρεσίες λεωφορείων express από και προς το αεροδρόμιο με συνδέσεις σε όλο το νησί. Οι τιμές των λεωφορείων ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας (χειμώνας 1.50 € / καλοκαίρι € 2 / διανυκτέρευση 3 €) και οι υπηρεσίες εκτελούνται μεταξύ 5 π.μ.

Τα ταξί είναι διαθέσιμα 24 ώρες από το αεροδρόμιο και μπορείτε να αγοράσετε προπληρωμένα εισιτήρια από το αεροδρόμιο με ένα σετ μακριά στον προορισμό. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα των ναύλων εδώ.

Με πλοίο

Η Βαλέτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κρουαζιερόπλοια, τα οποία ελλιμενίζονται στην ιστορική προκυμαία. Υπάρχουν επίσης προγραμματισμένες υπηρεσίες πλοίων για τη Σικελία.

 

Περιήγηση στη Μάλτα

Με το αυτοκίνητο

Εάν δεν σκοπεύετε να μείνετε σε ένα μέρος, συνιστάται να νοικιάσετε αυτοκίνητο, καθώς οι συγκοινωνιακές συνδέσεις στα νησιά δεν είναι οι καλύτερες. Μπορείτε να βρείτε τις τυπικές επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο, αλλά ίσως μπορέσετε να βρείτε μια φθηνότερη προσφορά εάν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στη Μάλτα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 21 ετών και να έχετε την άδειά σας για πάνω από ένα έτος (ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις). Στη Luqa, η μέγιστη ηλικία είναι 25. Οδηγούν στα αριστερά στη Μάλτα, οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές για όλους και απαγορεύονται τα ακουστικά.

Με λεωφορείο

Οι μεγάλες πόλεις και χωριά της Μάλτας και του Γκόζο συνδέονται καλά με λεωφορεία. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί σε περισσότερες αγροτικές περιοχές. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες δεν εκτελούνται μετά τις 11:XNUMX.

Με ταξί

Μόνο λευκά ταξί μπορούν να σας πάρουν από τους δρόμους. Παρόλο που αυτές οι καμπίνες είναι μετρημένες, είναι σύνηθες να μη λαμβάνεται υπόψη ο μετρητής και αναμένεται να πληρώσει περίπου 15 € για σύντομα ταξίδια.

Με πλοίο

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το Gozo ή το Comino, θα χρειαστεί να πάρετε το πλοίο. Μια τακτική υπηρεσία στο Gozo από το Cirkewwa κοστίζει 4.65 €. Οι υπηρεσίες προς το Comino είναι πολύ λιγότερο τακτικές.

 

 

Πού να μείνετε στη Μάλτα

Ανάλογα με το τι θέλετε από τη διαμονή σας στη Μάλτα, υπάρχουν πολλές επιλογές για εσάς. Για μια πιο καλλιεργημένη απόδραση, θα συνιστούσαμε να μείνετε στη Βαλέτα ή στο Ραμπάτ. Για πάρτι, κατευθυνθείτε στο St Julian's. Για χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα, δείτε το Gozo και το Comino.

Δημιουργήσαμε μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μάλτα για γκέι ταξιδιώτες - ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Gay Malta Ξενοδοχεία σελίδα

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Βαλέτα - Παρά το μικρό της μέγεθος, η Βαλέτα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά πόλεις της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη βομβαρδίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα ολόκληρο το νησί να λάβει τον τίτλο του ιππότη για την ανθεκτικότητά του. Θα βρείτε υπέροχες καφετέριες και μια χαλαρή κουλτούρα ανάμεσα στους στριφογυριστούς δρόμους.

The Blue Lagoon - ένα θαυμάσιο φυσικό θαύμα που βρίσκεται στην ακτή του Comino. Είναι γνωστό ως τοποθεσία γυρισμάτων και είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Μντίνα - η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού και αξιοσημείωτη για το μεσαιωνικό της φρούριο. Σίγουρα αξίζει μια ημερήσια εκδρομή.

Υπόγειο - Νεολιθικές υπόγειες κατασκευές που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν γύρω στο 3000 π.Χ. Αυτές οι δομές έχουν χρησιμοποιηθεί ως τόπος λατρείας και νεκρόπολη με άλλα 7000 μεμονωμένα ανθρώπινα λείψανα που έχουν αφαιρεθεί από εδώ.

Saint Julian's - Το πιο κοντινό που βρίσκεται η Μάλτα σε ένα τουριστικό θέρετρο όπως θα βρείτε στο Costas. Υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα και μπαρ εδώ, ειδικά γύρω από την περιοχή του Paceville.

 

Πότε να έρθετε

Ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση, δεν υπάρχει τέλεια στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μάλτα. Τα καλοκαίρια προσφέρουν αδιάλειπτη ηλιοφάνεια για πάρτι και χαλάρωση, ενώ οι χειμώνες προσφέρουν πιο δροσερό καιρό που ταιριάζει καλύτερα για πεζοπορία και εξερεύνηση στην ξηρά. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος τείνουν να είναι οι βροχερότεροι μήνες και από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο είναι οι πιο πολυσύχναστοι.

Η Μάλτα φιλοξενεί μια ποικιλία φεστιβάλ και καρναβαλών όλο το χρόνο. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος βλέπουν τη Βαλέτα να φιλοξενεί το Notte Bianca, όπου μεγάλοι παλιοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα καρναβάλια πραγματοποιούνται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

Visa

Η Μάλτα είναι μέρος της ζώνης Σένγκεν και της ΕΕ που σημαίνει ταξίδια χωρίς βίζα για όσους προέρχονται από άλλα κράτη μέλη. Για τους υπηκόους που δεν ανήκουν στην ΕΕ, τα δικαιώματα ταξιδιού συμπίπτουν με εκείνα των περισσότερων άλλων κρατών της ΕΕ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Χρήματα

Η Μάλτα είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ATM είναι ευρέως διαθέσιμα στις μεγάλες πόλεις και τα θέρετρα (μπορεί να παλέψετε στις μικρότερες πόλεις / χωριά) οι περισσότεροι θα δεχτούν Visa και MasterCard. Μπορείτε να ανταλλάξετε τα χρήματά σας σε τράπεζες και ταχυδρομεία. Ορισμένα ξενοδοχεία ενδέχεται να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.