Gay Toulouse · Οδηγός πόλης

Gay Toulouse · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στην Τουλούζη; Τότε ο gay οδηγός μας της Τουλούζης είναι για εσάς.

Τουλούζη

Η 4η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και η κατοικία μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, η Τουλούζη είναι η καρδιά μιας μητροπολιτικής περιοχής με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η Τουλούζη είναι επίσης η πρωτεύουσα της περιοχής Occitanie, της μεγαλύτερης στη μητροπολιτική Γαλλία.

Η πόλη έχει ρωμαϊκές ρίζες και τον 5ο αιώνα η Τουλούζη ήταν πρωτεύουσα του Βασιλείου του Βησιγόθου. Ο Μεσαίωνα είδε την Τουλούζη να πλήττεται από πανούκλα, θρησκευτικές συγκρούσεις και πολέμους. Ο 18ος αιώνας είδε την πόλη να αρχίζει να εκσυγχρονίζεται. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο γαλλικό κίνημα αντίστασης.

Η Τουλούζη είναι γνωστή ως αεροδιαστημικό κέντρο της Ευρώπης με την Airbus να έχει την έδρα της εδώ. Είναι επίσης μια σημαντική πόλη εκπαίδευσης με περισσότερους από 100,000 μαθητές που σπουδάζουν εδώ. Σήμερα, οι τουρίστες προσελκύονται εδώ για τη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική της τερακότας, τις εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και τη φιλική γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Paris City .

Γκέι σκηνή

Η Τουλούζη είναι γνωστή ως Βιλ Ρόουζ (Pink City) λόγω της ξεθωριασμένης αρχιτεκτονικής από τερακότα και έχει γίνει μια ειρωνική μεταφορά για τη ζωντανή γκέι σκηνή της πόλης. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια καλή επιλογή από Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Σάουνες και σε έναν Dance Club που εξυπηρετούν την κοινότητα των ΛΟΑΤ.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας, η Τουλούζη είναι μια πολύ αποδεκτή πόλη και σε αυτό βοηθά ο μεγάλος και νεανικός φοιτητικός πληθυσμός της. Η ετήσια πορεία gay Pride του Ιουνίου είναι το μεγαλύτερο πάρτι στο δρόμο της πόλης.

 

Φτάνοντας στην Τουλούζη

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο Toulouse-Blagnac (TLS) βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης. Είναι το 6ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γαλλίας και η σύνδεσή του με το Παρίσι Ορλί είναι η πιο πολυσύχναστη διαδρομή της Ευρώπης. Εξυπηρετείται καλά σε προορισμούς στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τα Υπερπόντια Διαμερίσματα της Γαλλίας από αερομεταφορείς προϋπολογισμού και σημαίας.

Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από / προς το αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Αναχωρεί κάθε 20 λεπτά μεταξύ 5:30 π.μ. έως 00:15 π.μ. Ένα ταξίδι κοστίζει 8 € και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο λεωφορείο ή στο αεροδρόμιο. Η γραμμή 30 είναι φθηνή και σας επιτρέπει να μεταφέρετε στο σταθμό του μετρό Andromede-Lycee, αλλά οι υπηρεσίες είναι σπάνιες.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το τραμ T2 προς Arènes και να μεταφερθείτε στην κόκκινη γραμμή του μετρό. Αυτό το μονό κοστίζει 1.60 € και ισχύει για μία ώρα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο γραφείο εισιτηρίων ή σε ένα μηχάνημα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 20 λεπτά για το Arènes, αλλά υπάρχουν λιγότερα τραμ το σαββατοκύριακο. Το T2 διαρκεί από τις 5.57 π.μ. έως τις 11.57 μ.μ. (20 μεσάνυχτα τα σαββατοκύριακα).

Μπορείτε να βρείτε ταξί στην περιοχή αφίξεων μεταξύ των πυλών B3 και C1. Μπορείτε να προπαραγγείλετε ταξί για να αποκτήσετε μια φθηνότερη τιμή. Τα ταξίδια θα πρέπει να κοστίζουν περίπου 20 έως 25 € με χρόνους ταξιδιού περίπου 20 λεπτά.

Για να εξοικονομήσετε κόστος, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πετάξουν σε Beziers και Carcassonne και να μεταφερθούν από εκεί. Παρόλο που οι πτήσεις (πολλές με τη RyanAir) μπορεί να είναι φθηνές, το κόστος μεταφοράς μπορεί να αντιστοιχεί στο κόστος της πτήσης και αυτό προσθέτει επιπλέον χρόνο στο ταξίδι σας.

Με το τρένο

Το Gare de Toulouse-Matabiau βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συνδέεται με το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Έχει απευθείας συνδέσεις με τα περισσότερα μέρη της Γαλλίας. Προσφέρει επίσης απευθείας διεθνείς συνδέσεις με τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Μετακίνηση στην Τουλούζη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Η Τουλούζη είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη, αλλά το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μικρό. Μπορείτε να πάρετε εύκολα τα περισσότερα μέρη στο κέντρο της πόλης με τα πόδια και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια αίσθηση για την πόλη.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Tisseo είναι ο διαχειριστής του ολοκληρωμένου δικτύου τρένων μετρό, τραμ και λεωφορείων της Τουλούζης. Ένα μονό ταξίδι κοστίζει 1.60 € για μια ώρα ταξιδιού και τα ημερήσια πάσο διατίθενται για 5.50 €. Πρέπει να θυμάστε να επικυρώσετε το εισιτήριό σας. Μια δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο κάνει κύκλους στο ιστορικό κέντρο κάθε μέρα εκτός από την Κυριακή.

Οι περισσότερες γραμμές λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια έως τις 8 μ.μ. ενώ οι υπηρεσίες νυχτερινών λεωφορείων εκτελούνται από τις 10 μ.μ. Το μετρό λειτουργεί από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά λειτουργεί έως τις 3 π.μ. τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Τα τραμ εκτελούνται από τις 4.50πμ έως τις 20 περίπου τα μεσάνυχτα με ελαφρώς αργότερα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με ταξί

Η Capitole είναι η μόνη εταιρεία ταξί με άδεια στην Τουλούζη και έχει φτωχή φήμη μεταξύ των ντόπιων. Υπάρχουν μερικές τάξεις ταξί, αλλά το καλύτερο στοίχημά σας είναι η προπαραγγελία του ταξί σας πριν από το χέρι. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ασυνήθιστο να περιμένουμε περισσότερο από μία ώρα όταν όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς έχουν σταματήσει να εκτελούνται.

 

Πού να μείνετε στην Τουλούζη

Είναι καλύτερο να μείνετε στο κέντρο της πόλης. Για μερικές από τις εξαιρετικές προσφορές ξενοδοχείων στην Τουλούζη, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Gay Τουλούζη Ξενοδοχεία .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Airbus - Μπορείτε να κάνετε ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Airbus, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Η περιοδεία διαρκεί μία ώρα και περιλαμβάνει μια περιήγηση στη γραμμή παραγωγής A380. Η φωτογραφία απαγορεύεται αυστηρά και πρέπει να προσκομίσετε ταυτότητα με φωτογραφία.

Βασιλική του Saint-Sernin - η μεγαλύτερη εκκλησία της Ρωμανίας που εξακολουθεί να στέκεται στην Ευρώπη και ένας σημαντικός χώρος για την ιστορική διαδρομή προσκυνήματος στο Σαντιάγο της Κομποστέλα στην Ισπανία. Η εκκλησία ανακαινίστηκε πιστά το 1860.

Καπιτώλιο - Το δημαρχείο της Τουλούζης και φέρεται ο τόπος όπου μαρτύρησε ο Άγιος Κρόνος. Η νεοκλασική πρόσοψη χρονολογείται από το 1750, αλλά πολλές από τις οικοδομικές εργασίες εδώ είναι μεταγενέστερες. Εδώ βρίσκεται επίσης η όπερα της Τουλούζης, η οποία έχει χωρητικότητα 1156 θέσεων.

Pont-Neuf - μια από τις εμβληματικές εικόνες της Τουλούζης. Όπως ο συνονόματός του στο Παρίσι, το "Neuf" στο όνομά του είναι παραδοσιακό γαλλικό για νέο και δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό 9 (παρόλο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα).

Les Abattoirs - άνοιξε το 2000, το Les Abattoirs είναι ένα σύγχρονο και σύγχρονο μουσείο τέχνης που φιλοξενείται σε ένα σφαγείο. Το αρχικό κτίριο χρονολογείται από το 1823.

Canal du Midi - Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αυτό το κανάλι μήκους 241 χιλιομέτρων ήταν ιστορικά ένα σημαντικό μέσο ταξιδιού γύρω από το νότο της Γαλλίας. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε ήσυχες βόλτες με βάρκα από την Τουλούζη με μεγαλύτερες διακοπές με ποταμόπλοια.

Πότε να έρθετε

Λόγω της τοποθεσίας της Τουλούζης δεν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι ή πολύ κρύο το χειμώνα. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε καθώς ο καιρός είναι ευχάριστος και η πόλη ζωντανεύει, χωρίς να κατακλύζεται. Οι χειμώνες είναι δροσερές υποθέσεις με τις θερμοκρασίες να μένουν γύρω στους 8 και 12 βαθμούς.

Μια ποικιλία φεστιβάλ και εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στην Τουλούζη όλο το χρόνο. Τον Φεβρουάριο, η πόλη γιορτάζει την ανθοφορία της βιολετί και τον Δεκέμβριο η Place de la Capitole καλωσορίζει τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις που θα σας διασκεδάσουν, συμπεριλαμβανομένης της υπερηφάνειας τον Ιούνιο.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.