Ένας οδηγός για το London Pride

Ένας οδηγός για το London Pride

Το London Pride πραγματοποιείται την 1η Ιουλίου 2023!

Η πρώτη παρέλαση γκέι υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου 1972, μετά την επιτυχία της εναρκτήριας Ημέρας Απελευθέρωσης της οδού Christopher της Νέας Υόρκης - η παρέλαση που οργανώθηκε για να τιμήσει τη σημαντική βραδιά τον Ιούλιο του 1969 όταν οι queer θαμώνες αντέκρουσαν την παρενόχληση της αστυνομίας στο Stonewall Inn. Η επιρροή των Stonewall Riots στην queer κοινότητα ήταν υπερατλαντική και δεν άργησαν να υλοποιηθούν τα σχέδια για την παρέλαση Gay Pride στο Λονδίνο. Πορεία υπό τους ήχους των μελών του Εθνικού Μετώπου που φώναζαν, οι πρώτοι παρευρισκόμενοι στο Pride έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Λεσβίες και ομοφυλόφιλοι άντρες βγαίνουν στους δρόμους» και «Ο ΓΚΑΪ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ. Ο GAY ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Ο GAY ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ!'.

Μέχρι το 2007, η παρέλαση υπερηφάνειας του Λονδίνου ήταν στην 35η χρονιά της και είχε εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και με τις περισσότερες συμμετοχές γιορτές Pride στον κόσμο. Σήμερα, το Pride στο Λονδίνο προσελκύει τακτικά πάνω από 30,000 συμμετέχοντες και η παρέλαση παραμένει η μόνη ετήσια εκδήλωση που έκλεισε την εμβληματική Oxford Street της πόλης. Σε συνδυασμό με μερικούς από τους πιο φιλελεύθερους και προοδευτικούς νόμους LGBTQ+ στον κόσμο, το Pride in London είναι μια φανταστική επιλογή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που προσέχουν το φετινό ημερολόγιο Pride.

Το Λονδίνο, με την τεράστια κλίμακα και το συνονθύλευμα των δήμων του, μπορεί να είναι συντριπτικό μερικές φορές, αλλά ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος του Pride στις εκδηλώσεις του Λονδίνου συγκεντρώνεται γύρω από τη γειτονιά Soho και την μαρμάρινα επένδυση Oxford Street. Τούτου λεχθέντος, χάρη στον ισχυρισμό της πόλης για πολλές γκέι συνοικίες, θα βρείτε εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το Pride όπου κι αν κοιτάξετε.

Το London Pride θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2023, με μια περιεκτική επιλογή από εργαστήρια, παρελάσεις, πάρτι και παραστάσεις. Με εκδηλώσεις που κυμαίνονται από το Trafalgar Square Stage, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Idina Menzel, Todrick Hall και Adam Lambert, μέχρι το PrideBoat, μια ήρεμη μεσημεριανή κρουαζιέρα κατά μήκος του Τάμεση, ανεξάρτητα από το πώς είναι το Pride των ονείρων σας, μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα στο ασταμάτητα Λονδίνο.

Παρέλαση Υπερηφάνειας του Λονδίνου

Ξεκινώντας στο Hyde Park στις 12:XNUMX, η ​​παρέλαση υπερηφάνειας του Λονδίνου θα διασχίσει τους δρόμους του Λονδίνου σε μια εκθαμβωτική πομπή από όμορφα διακοσμημένα άρματα και διαδηλωτές. Χάρη στη σταθερά μεγάλη προσέλευση, η παρέλαση υπερηφάνειας του Λονδίνου έχει γίνει μια από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς στην Ευρώπη.

Ένα από τα οφέλη του εορτασμού του Pride στο Λονδίνο είναι η αφθονία των φανταστικών πλεονεκτημάτων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης. Η εμβληματική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου σημαίνει ότι η εμπειρία σας στο Pride θα πλαισιωθεί από ένα από τα πιο διάσημα αστικά τοπία του κόσμου. Οι θεατές και οι γλεντζέδες τείνουν να κατεβαίνουν στη διαδρομή της παρέλασης αργά το πρωί/νωρίς το απόγευμα, επομένως είναι καλύτερο να φύγετε νωρίς εάν θέλετε την καλύτερη θέα της παρέλασης σε όλο της το μεγαλείο. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη την 1η Αυγούστου, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να κλείσετε μια θέση σε ένα από τα πολλά μπαρ και εστιατόρια στην ταράτσα της πόλης, όπου θα απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα από παντού στην πομπή.

Η παρέλαση υπερηφάνειας του Λονδίνου θα ξεκινήσει στο Hyde Park το 2023, με μια κύρια εξέδρα να στηθεί στο Haymarket. Από το Hyde Park, η πομπή θα διασχίσει τους ζωντανούς δρόμους της πόλης.

London Pride Events

Το Λονδίνο φιλοξενεί μια σειρά από γειτονιές γνωστές για τη δημιουργική τους ενέργεια και την queer ιστορία τους, και σε όλο το Pride στο Λονδίνο, σε αυτές τις περιοχές οι επισκέπτες θα βρουν το μεγαλύτερο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων της κοινότητας και των αναδυόμενων παραθύρων. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνετε Pride, και στο Λονδίνο, οι επισκέπτες θα βρουν μια ποικιλία από δραστηριότητες που κυμαίνονται από Burlesque και σέρνοντας brunch μέχρι ροκ όπερες και πικνίκ Pride. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα των κοινοτικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του London Pride εδώ.

Ενώ η Παρέλαση Υπερηφάνειας στο Λονδίνο ξεκινά στις 12:11.30 κοντά στο Hyde Park, η εξέδρα του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτή από τις XNUMX π.μ. για τους πρόθυμους θεατές να εξασφαλίσουν ένα από τα πιο αξιοζήλευτα πλεονεκτήματα της διαδρομής της παρέλασης. Το επίκεντρο του Pride, το Grandstand υπόσχεται να είναι ένας πολυσύχναστος κόμβος της queer κοινότητας κατά τη διάρκεια του Pride στο Λονδίνο.

Πραγματοποιώντας το βράδυ της 1ης Ιουλίου, η εκδήλωση του Υπουργείου Υπερηφάνειας υπόσχεται να είναι το αποκορύφωμα του Pride στο βραδινό πρόγραμμα του Λονδίνου. Με μια σειρά από DJs και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των DJ Fat Tony, Chris Brogan και Reece Spooner, η εκδήλωση θα παρουσιάσει τους κορυφαίους πρωτοπόρους της queer ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο. Το Ministry of Pride θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ήχου από τις 10:1 την 2023η Ιουλίου XNUMX.

Για τον τέλειο συνδυασμό ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, μην χάσετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε μία από τις περιηγήσεις Drag King and Queen του London Pride. Σε μια περιπέτεια 3 ωρών στη ζωντανή και διάσημη queer περιοχή του Λονδίνου, θα απολαύσετε συναρπαστικές ιστορίες και τοπικές ιδέες από την οπτική γωνία ενός υπέροχου καλλιτέχνη drag. Ετοιμαστείτε να εμβαθύνετε στην προέλευση του ονόματος του Soho και να αποκαλύψετε τα ενδιαφέροντα μυστικά που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της οδού Broadwick. Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στην πλούσια ταπετσαρία της queer συνοικίας του Λονδίνου και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις στην πορεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Λονδίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Λονδίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Λονδίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας