Μάντσεστερ

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Μάντσεστερ

Ανακαλύψτε το βόρειο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Μάντσεστερ έχει μια από τις καλύτερες σκηνές gay στην Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη, άγρια ​​πόλη με εκπληκτική νυχτερινή ζωή και συναρπαστική ιστορία. Το Μάντσεστερ ήταν η πρώτη πόλη που βιομηχανοποιήθηκε, ξεκινώντας έτσι τη βιομηχανική επανάσταση και έθεσε τα θεμέλια για τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Το Μάντσεστερ ήταν επίσης το σπίτι των Hacienda, Acid House και η θρυλική σκηνή πάρτι Mad For It στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90, το Μάντσεστερ ήταν το σκηνικό για το Queer As Folk, το πρώτο κατάλληλο τηλεοπτικό δράμα της Βρετανίας. Το Queer As Folk είναι θρυλικό που παρουσιάζει τους queer ανθρώπους ως φυσιολογικούς ανθρώπους, σε αντίθεση με τις καρικατούρες. Ω, και το Μάντσεστερ φημίζεται επίσης για την Canal Street: ένα τεράστιο γκέι χωριό ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Συνολικά, το Μάντσεστερ είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης και είναι κάτι από ένα κρυφό κόσμημα. Εάν ψάχνετε για μια γκέι απόδραση στην πόλη, το Μάντσεστερ θα πρέπει να είναι ψηλό στη λίστα σας.

Φέρτε όμως μια ομπρέλα. Εκτός από τη γενέτειρα της βιομηχανικής επανάστασης, οι Morrissey και Emily Pankhurst, το Μάντσεστερ εφευρέθηκε βροχή! Αν ο Μάντσεστερ είχε καλό καιρό, θα ήταν τόσο δημοφιλές όσο η Νέα Υόρκη… αλλά δεν θα ήταν το Μάντσεστερ. Είσαι τρελός για αυτό; Βεβαίως και είσαι.

Μάντσεστερ

Εξερευνήστε τη γκέι σκηνή στην Canal Street

Η Canal Street είναι η πιο δημοφιλής γκέι περιοχή του Μάντσεστερ. Δεν είναι κρυμμένο κάτω από ένα διακριτικό πίσω δρομάκι. Είναι ακριβώς στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Η Canal Street είναι γεμάτη με γκέι μπαρ και γκέι κλαμπ. Είναι πολύ μια περιοχή πάρτι.

Όλοι οι γκέι χώροι βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Θα τα βρείτε όλα κατά μήκος της ίδιας της Canal Street και στους πίσω δρόμους που ξεφεύγουν από την Canal Street. Αφεθείτε σε ένα σημείο του μπαρ. Βρείτε κάπου που σας τραβάει το μάτι και ερευνήστε. Είναι πιθανό να δείτε πολλές βασίλισσες έλξης, πολλές από τις οποίες θα γίνετε εσείς στα διάφορα μπαρ με φυλλάδια.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την ομοφυλοφιλική βραδιά σας στην Canal Street με ένα βαθμό συγκράτησης, κατευθυνθείτε προς Δωμάτια τσαγιού Richmond. Μπορείτε ακόμη και να πάτε εκεί το απόγευμα για ένα φλιτζάνι τσάι και ένα κουτάλι. Έχει ένα παλιό σχολείο, πολύ αγγλική γοητεία. Σερβίρει επίσης ποτό.

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη είναι ένα δημοφιλές γκέι μπαρ στην οδό Bloom. Είναι αρκετά μικρό αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό. Υπάρχουν παραστάσεις έλξης τα περισσότερα βράδια. Ένα καλό μέρος για να φτιάξετε μια νύχτα και να φλερτάρετε με μερικούς ντόπιους.

G-A-Y Μάντσεστερ είναι ίσως το πιο διάσημο γκέι μπαρ στο Μάντσεστερ, G-A-Y είναι ανοιχτό μέχρι τις 4πμ κάθε μέρα. Τα ποτά είναι φθηνά και συσκευάζονται τα βράδια, ειδικά τις καθημερινές. Οι περισσότερες βραδιές gay στο Μάντσεστερ καταλήγουν G-A-Y.

Μάντσεστερ

Δραστηριότητες σε Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ είναι πολύ φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους. Θα δείτε γκέι ανθρώπους σε όλη την πόλη. Ξεφεύγοντας από τη γκέι σκηνή, θα πρέπει σίγουρα να δείτε τη Βόρεια Συνοικία. Είναι το hipster, πανέμορφο, νυχτερινό κέντρο της πόλης. Η Βόρεια Συνοικία είναι γεμάτη με μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, καταστήματα και μοντέρνους ανθρώπους. Θα μπορούσατε να χωρίσετε τη νύχτα σας ανάμεσα στη βόρεια συνοικία και την οδό Canal.

Κατευθυνθείτε προς τη Βόρεια Συνοικία το απόγευμα και ελέγξτε τα καταστήματα. Υπάρχουν πολλές ανεξάρτητες μπουτίκ για εξερεύνηση. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την Πινακοθήκη Whitworth και την Πινακοθήκη του Μάντσεστερ - και οι δύο βρίσκονται στη Βόρεια Συνοικία.

Το Μάντσεστερ είναι θρυλικό για τη μουσική. Έχει δημιουργήσει πολλά ροκ συγκροτήματα, από τους Oasis μέχρι τους Stone Roses. Είναι επίσης υπεύθυνο για πολλή θρυλική μουσική κλαμπ. Το Hacienda ήταν το μέρος για να επιστρέψουμε στην εποχή μας, αλλά έκλεισε τις πόρτες του πριν από πολλά χρόνια σε μια ομίχλη σκανδάλων ναρκωτικών και οικονομικής κακοδιαχείρισης - ακριβώς όπως το Studio 54. Ένας από τους ιδρυτές του Hacienda (και του New Order and Joy Division) έγραψε ένα βιβλίο για αυτό. Το βιβλίο ονομάζεται The Hacienda: How Not To Run A Nightclub. Μια καλή αρχή για την πολιτιστική ιστορία του Μάντσεστερ.

Κατάλληλα, θα βρείτε πολλά ανεξάρτητα καταστήματα στο Μάντσεστερ. Οι λάτρεις της μουσικής θα χαρούν. Μπορείτε επίσης να δείτε τη ζωντανή μουσική σκηνή το βράδυ. Μπαρ όπως το ΝΑΙ και το Band On The Wall είναι υπέροχα για ζωντανή μουσική.

Μάντσεστερ

Εκδηλώσεις στο Μάντσεστερ

Gay Pride στο Μάντσεστερ έχει γίνει αρκετά θρυλικό. Είναι τώρα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα Pride gay στον πλανήτη. Το Manchester Pride είναι μια εκδήλωση προορισμού. Οι άνθρωποι κατακλύζουν την πόλη για να λάβουν μέρος στο πάρτι, επομένως κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων. Μετά την καταστροφική επίθεση στη συναυλία της στο Μάντσεστερ, η Αριάνα Γκράντε επέστρεψε στην πόλη για να πρωταγωνιστήσει στο Μάντσεστερ Υπερηφάνεια το 2019. Ο Άνταμ Λάμπερτ ήταν έτοιμος να παίξει το 2021, αλλά μια παγκόσμια πανδημία το έκανε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ είναι επίσης μια εκδήλωση προορισμού. Καλεί το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Κατά κάποιο τρόπο, το Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ είναι καλύτερο από το Εδιμβούργο. Παρουσιάζει μια τόσο μεγάλη ποικιλία από πράξεις, από μεγάλα ονόματα όπως η Janelle Monae και ο Bjork, έως το πιο σύγχρονο θέατρο.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μάντσεστερ;

Ναί! Εν ολίγοις, το Μάντσεστερ είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή γοητεία και φιλική, για να μην αναφέρουμε τους αναιδείς κατοίκους. Το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο στο Μάντσεστερ, σε σύγκριση με το Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει ακόμα μια έντονη ανεξάρτητη νυχτερινή ζωή και πολιτιστική σκηνή. Μεγάλο μέρος του BBC μεταφέρθηκε στο Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν μάλιστα εκκλήσεις για μεταφορά του βρετανικού κοινοβουλίου στο Μάντσεστερ. Από πολλές απόψεις, το Μάντσεστερ μπορεί να αισθάνεται σαν το πραγματικό κέντρο βάρους. Οι άνθρωποι στο Λονδίνο απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Μάντσεστερ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Μάντσεστερ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μάντσεστερ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας