Τα κανάλια του Άμστερνταμ τη νύχτα

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι ένας κόμβος για τον πολιτισμό LGBT και τον ομοφυλόφιλο τουρισμό

Το Άμστερνταμ είναι μια από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις του κόσμου με μακρά και καθιερωμένη ιστορία υποστήριξης των LGBT κατοίκων και των τουριστών. Οι φιλελεύθερες συμπεριφορές απέναντι στην ομοφυλοφιλία στις αρχές του 20ου αιώνα συνεχίστηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και κέρδισαν στο Άμστερνταμ τη φήμη ότι ήταν προορισμός για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Η πόλη έχει πολλά gay χωριά και συνοικίες γεμάτες γκέι εστιατόρια, καφετέριες, κλαμπ και μπαρ. Το πιο σημαντικό gay χωριό του Άμστερνταμ είναι το Regulierswarstraat. Ο εμβληματικός LGBT δρόμος άρχισε να εξελίσσεται σε ένα gay hotspot στις δεκαετίες του '70 και του '80 με μια έκρηξη από γκέι μπαρ και κλαμπ, ενισχύοντας τον ρόλο του Άμστερνταμ ως διεθνούς γκέι προορισμού.

Οι ετήσιοι εορτασμοί υπερηφάνειας του Άμστερνταμ είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και προσελκύουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Αν και πολλές από τις εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της πόλης, το αποκορύφωμα του φεστιβάλ υπερηφάνειας είναι η παρέλαση στο κανάλι, στην οποία ντόπιοι και επιχειρήσεις διακοσμούν φορτηγίδες και βάρκες για να γιορτάσουν την ακμάζουσα LGBT κοινότητα του Άμστερνταμ.

Το Άμστερνταμ έχει εμπειρίες και χώρους συναντήσεων για ομοφυλόφιλους σε όλους τους τομείς. από ξεναγήσεις και ιστορικά μνημεία σε μερικά από τα πιο ακμάζοντα γκέι κλαμπ της Ευρώπης.

Gay Pride του Άμστερνταμ

 

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Άμστερνταμ

 

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί το πρώτο γκέι μπαρ της Ευρώπης. Café 't Mandje, που άνοιξε το 1927 και παραμένει ένας δημοφιλής χώρος συνάντησης και σύνδεσης των LGBT ατόμων. Σήμερα, το Άμστερνταμ είναι γνωστό για τους χώρους γκέι νυχτερινής ζωής του, τόσο για την ιστορική τους σημασία όσο και για τις ζωντανές ατμόσφαιρές τους. Τα περισσότερα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ της πόλης βρίσκονται στην οδό Regulierswarstraat, η οποία είναι γνωστή για τους χώρους φιλικούς προς τους LGBT.

ΠΡΙΚ! ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ του Άμστερνταμ από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 2006. Το μπαρ, το οποίο διαθέτει μεγάλη βεράντα και ζωντανό εσωτερικό, έχει ψηφιστεί δύο φορές ως "Καλύτερος χώρος για γκέι στο Άμστερνταμ" από το περιοδικό TimeOut. Prik σημαίνει φυσαλίδες στα ολλανδικά, μια αναφορά στις μπάρες prosecco στη βρύση. Αν θέλετε ένα βραδινό κοκτέιλ στην καρδιά του Άμστερνταμ, μην ψάχνετε άλλο.

Ένας ολοένα και πιο δημοφιλής χώρος είναι Ντε Τρουτ; μια πρώην κατάληψη μετατράπηκε σε μη κερδοσκοπικό γκέι μπαρ. Το εθελοντικό προσωπικό του De Trut σερβίρει προσιτά ποτά κάθε Κυριακή με τα έσοδα να πηγαίνουν σε αιτίες που επηρεάζουν την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Το μπαρ βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το Regulierswarstraat και άλλες γκέι περιοχές, αλλά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο με μια γραφική διαδρομή 20 λεπτών με το τραμ.

Νυχτερινή ζωή γκέι Άμστερνταμ

 

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Regulierswarstraat

 

ΜΠΛΕ ΜΠΛΕ είναι μια ζωντανή και δυναμική ομοφυλοφιλική λέσχη στην καρδιά της γκέι περιοχής του Άμστερνταμ. Ο χώρος έχει κάτι για όλους με ένα μεγάλο μπαρ στο ισόγειο και ένα άνετο και κοινωνικό καθιστικό στον επάνω όροφο. Το BLEND τείνει να είναι πιο απασχολημένο αργότερα το βράδυ με ένα ευρύ φάσμα από παραστάσεις έλξης και ειδικές βραδιές.

Άνοιξε στο 1978, Σπιτζέρ καλωσορίζει ένα ποικίλο μείγμα ντόπιων και τουριστών. Γνωστό ως δημοφιλής χώρος ανάμεσα στη δερμάτινη σκηνή, το μπαρ διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις από το Bear Dance Night έως το εβδομαδιαίο γκέι μπίνγκο.

Αν ψάχνετε αργότερα το βράδυ, Νυξ είναι ένα γκέι κλαμπ στον κεντρικό δρόμο Regulierswarstraat. που εκτείνεται σε τρία επίπεδα πίστας και μπαρ, το κλαμπ υπερηφανεύεται για την ανοιχτή σκέψη του προσωπικού και των θαμώνων του. Η Πέμπτη είναι φοιτητική βραδιά με φθηνότερα ποτά και υπάρχει το 3xNYX, μια βραδιά κλαμπ που διαρκεί μέχρι τις 9:00 π.μ. το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

 

Καφετέρια

 

 

Γκέι καφετέριες και καφετέριες στο Άμστερνταμ

 

Τα «καφετέρια» στην Ολλανδία είναι καφετέριες που διαθέτουν άδεια πώλησης και εξυπηρέτησης προϊόντων κάνναβης καθώς και κανονικού καφέ και ελαφρών γευμάτων.

Η καφετέρια Otheride είναι ένας πολυτελής και κομψός χώρος που βρίσκεται στην οδό Reguliersdwarsstraat στο κέντρο της γκέι νυχτερινής περιοχής του Άμστερνταμ. Το αριστοκρατικό αλλά φιλόξενο καφέ προσφέρει το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε τόσο τον καφέ όσο και τα προϊόντα κάνναβης που προσφέρονται.

Επίσης στο Reguliersdwarsstraat είναι το Γεύμα στο κέντρο της πόλης; ένα κλασικό και φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους καφέ που σερβίρει έναν συνδυασμό παραδοσιακών και υγιεινών γευμάτων. Δημοφιλές τόσο στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της πόλης όσο και στους τουρίστες, το Downtown Lunchroom είναι ο παλαιότερος χώρος στην Reguliersdwarsstraat και βρίσκεται στην γκέι σκηνή του Άμστερνταμ.

 

Δωμάτιο Ξενοδοχείου

 

 

Gay Ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ

 

Το Amistad Hotel είναι ένα παραδοσιακό και αυθεντικό γκέι ξενοδοχείο, το οποίο διευθύνεται από μια ομάδα ομοφυλόφιλων ανδρών από όλο τον κόσμο. Το ξενοδοχείο προσφέρει μια σπιτική εμπειρία με δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια διαθέσιμα στους επισκέπτες και πλήρη με όλες τις προσωπικές πινελιές ενός μικρού ξενοδοχείου. Η δημοφιλής λέσχη κρουαζιέρας Church απέχει μόλις 100μ. και μερικές από τις καλύτερες εμπορικές περιοχές του Άμστερνταμ βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Για backpackers και ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, το Ξενοδοχείο CC είναι ένα φιλικό προς τους γκέι ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά εμβληματικά αξιοθέατα, όπως η πλατεία Dam και το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ. Τα boutique δωμάτια είναι προσιτά και διακοσμημένα με υψηλές προδιαγραφές με πολλούς από τους πιο δημοφιλείς χώρους γκέι του Άμστερνταμ σε κοντινή απόσταση.

 

Μουσείο Nemo

 

 

Τέχνη και πολιτισμός στο Άμστερνταμ

 

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία και γκαλερί του κόσμου, όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rembrandthuis και το μουσείο Stedelijk.

Αν θέλετε να γνωρίσετε την πλούσια καλλιτεχνική κουλτούρα της πόλης μέσα από έναν LGBT φακό, υπάρχουν πολλές ξεναγήσεις στην πόλη με γκέι. Είτε ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία των LGBT του Άμστερνταμ είτε να ζήσετε το παγκοσμίου φήμης μουσείο Rijksmuseum με έναν έμπειρο οδηγό γκέι, υπάρχει κάτι για όλους.

 

Γκέι κρουαζιέρες στο Άμστερνταμ

 

Υπάρχουν πολλά πάρκα που είναι hotspot για κρουαζιέρες στο Άμστερνταμ. Ένα από αυτά έχει ακόμη και μια ειδική περιοχή όπου η κρουαζιέρα επιτρέπεται από το νόμο - το Oeverlanden. Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους κανόνες εάν μπορείτε και να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις και να παραμένετε ασφαλείς όταν το κάνετε. Διαβάστε περισσότερα: Γκέι κρουαζιέρες στο Άμστερνταμ.

 

Υπερηφάνεια

 

 

Γκέι δικαιώματα στο Άμστερνταμ

 

Οι Κάτω Χώρες έχουν μια ισχυρή ιστορία LGBT και συγκεκριμένα το Άμστερνταμ. Αναμφισβήτητα η γενέτειρα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1811 και το πρώτο γκέι μπαρ άνοιξε το 1927. Ωστόσο, η εισβολή των Κάτω Χωρών από τους Ναζί οδήγησε στην καταπίεση του γκέι πληθυσμού της πόλης και ως εκ τούτου υπάρχουν πολλά μνημεία αφιερωμένα στην κοινότητα των ΛΟΑΤ στο Άμστερνταμ, ένα από τα οποία είναι το Homomonument. μια μεγάλη εγκατάσταση στη μνήμη για τους ΛΟΑΤ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα δίωξης κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το 2001, οι Κάτω Χώρες έγιναν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο του ιδίου φύλου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Άμστερνταμ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Άμστερνταμ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Άμστερνταμ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας