Charles Bridge

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα

Παραμύθια κάστρα και υπέροχες βραδιές έξω

Η Πράγα είναι μια από τις πιο αινιγματικές πόλεις της Ευρώπης. Προσφέρει έναν δελεαστικό συνδυασμό υψηλής κουλτούρας και ηδονισμού. Τα ποτά είναι φθηνά στην Πράγα και μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές ξενοδοχείων. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα οικονομικό διάλειμμα στην πόλη.

Η σκηνή του κλαμπ είναι αρκετά διαβόητη. Θα βρείτε μια ζωντανή γκέι σκηνή στην Πράγα. Έχει κάτι φήμη ως ελάφι και κόμμα κότα. Μετά το κλείδωμα του 2021, η Πράγα επιδιώκει να επανατοποθετηθεί ως περισσότερο πολιτιστικός προορισμός. Η Πράγα είναι γεμάτη με πολιτιστικά αξιοθέατα και εκπληκτική αρχιτεκτονική, αλλά τα φθηνά ξενοδοχεία και οινοπνευματώδη ποτά είναι κάτι μαγνήτης για τους ανθρώπους του πάρτι. Αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η Πράγα είναι μια αρκετά μικρή πόλη και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η Πράγα παίρνει πολύ κρύο, οπότε συσκευάστε τα σωστά ρούχα. Εάν βρίσκεστε στην Πράγα όταν χιονίζει, είναι πραγματικά σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι.

Κάστρο της Πράγας

Κάστρο της Πράγας

Αυτό το παραμυθένιο κάστρο προεδρεύει της πόλης. Είναι το πιο ιστορικά σημαντικό μνημείο της Τσεχίας. Ιδρύθηκε περίπου το 880. Ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θεωρείται το μεγαλύτερο συγκρότημα κάστρων στη γη. Διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ είναι ορατά, ιδιαίτερα η γοτθική επιρροή.

Υπάρχουν πολλά να δείτε στο Κάστρο της Πράγας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλιό Βασιλικό Παλάτι, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το Golden Lane. Τα γραφικά σπίτια κατά μήκος της Golden Lane έχουν πολλή ιστορία. Ο Φραντς Κάφκα έζησε σε ένα, όπως και η περίφημη μάντισσα, Μαντάμ ντε Θήβες.

Παλαιά πόλη

Παλαιά πόλη

Η Παλιά Πόλη είναι, αναπάντεχα, το παλαιότερο μέρος της Πράγας. Εξερευνήστε τα αρχαία λιθόστρωτα σοκάκια και χαθείτε - είναι σαν λαβύρινθος. Η πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι η καρδιά της πόλης. Εδώ θα βρείτε το Αστρονομικό Ρολόι, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Πράγας. Είναι το παλαιότερο ρολόι εργασίας στον κόσμο και χτυπάει στην ώρα του από το 1410. Το ρολόι θα το βρείτε στο Παλιό Δημαρχείο. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την κορυφή για μια πανοραμική θέα της Πράγας.

Το παλάτι Rococo Kinsky είναι απαράδεκτο. Η ροζ και λευκή πρόσοψη είναι ένα αξιοθέατο. Για λίγο Art Nouveau, κατευθυνθείτε στο Hotel Paris. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στην Πράγα.

Θα βρείτε επίσης τη Μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου στην Παλιά Πόλη. Συνδέει την Παλιά Πόλη με τη Mala Strana από τον 15ο αιώνα. Ένα ιδανικό σημείο για μια στιγμή Instagram.

Η εβραϊκή συνοικία

Η εβραϊκή συνοικία

Η Πράγα ιστορικά είχε μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό. Το εβραϊκό γκέτο, ο Josefov, αξίζει μια επίσκεψη. Οι Εβραίοι ζούσαν στην Πράγα για πάνω από μια χιλιετία. Υπήρξαν πολλές τρομακτικές στιγμές για τους Εβραίους της Πράγας, συμπεριλαμβανομένων των μεσαιωνικών πογκρόμ και της ναζιστικής εποχής. Ο Josefov δεν ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια του WW2. Φημολογείται ότι ο Χίτλερ ήθελε να χτίσει ένα μουσείο σε αυτήν την περιοχή για να καταγράψει την ιστορία ενός αγώνα που είχε εξοντώσει. Ευτυχώς έχασε τον πόλεμο.

Κάντε ένα ταξίδι στην Παλαιά-Νέα Συναγωγή - αυτό είναι το πραγματικό της όνομα! Είναι η παλαιότερη ενεργή συναγωγή στην Ευρώπη. Λέγεται ότι ο Γκόλεμ είναι θαμμένος στη συναγωγή. Η πιο ευχάριστη αισθητικά συναγωγή στην Πράγα είναι η Ισπανική Συναγωγή.

Θα βρείτε πολλά πολύχρωμα κτίρια στο εβραϊκό γκέτο. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης. Ο εβραϊκός πληθυσμός μπορεί να έχει μειωθεί, αλλά η εβραϊκή επιρροή στην Πράγα ήταν πολύ σημαντική.

Ανακαλύψτε τη γκέι σκηνή της Πράγας

Η Πράγα είναι μια πόλη για πάρτι. Διαθέτει μερικά εξαιρετικά μπαρ και κλαμπ. Το ποτό είναι φθηνό, οπότε να είστε προσεκτικοί - αυτές οι μπύρες γλιστρούν πολύ εύκολα. Τα περισσότερα γκέι μπαρ της Πράγας βρίσκονται στο Vinohrady, ακριβώς δίπλα στην Παλιά Πόλη.

Piano Bar είναι ένα από τα παλαιότερα γκέι μπαρ στην Πράγα. Υπάρχουν παραστάσεις έλξης τις περισσότερες νύχτες.

Φλερτ Cafe Bar είναι ένα μικρό γκέι μπαρ και καφετέρια στην παλιά πόλη της Πράγας. Ένα ιδανικό μέρος για να σταματήσετε για έναν καφέ το απόγευμα. Παίρνει αρκετά κουραστικό το βράδυ και υπάρχει μια πίστα στον κάτω όροφο.

Club TermMAX είναι ο κύριος ομοφυλόφιλος σύλλογος στην Πράγα. Είναι εκεί που πιθανότατα θα καταλήξετε σε μια ομοφυλοφιλική βραδιά στην Πράγα. ClubTERMUX είναι ο αδελφικός χώρος.

Φυλή δεν είναι πραγματικά γκέι κλαμπ, αλλά προσελκύει ένα μικτό πλήθος. Είναι το κλαμπ μετά τις ώρες που επισκέπτεστε όταν είναι παντού κλειστό. Αυτή η ένωση είναι πάρα πολύ για το καρυκευμένο ζώο πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Πράγα.

Charles Bridge

Charles Bridge

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι η παλαιότερη γέφυρα στην Πράγα. Χτίστηκε το 1402, οπότε πολλοί άνθρωποι το έχουν περπατήσει! Το να βλέπεις τη γέφυρα να αναβοσβήνει τη νύχτα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Θα δείτε μερικά εντυπωσιακά αγάλματα στη γέφυρα. Έχει μια γοτθική παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η φήμη λέει ότι ο οικοδόμος έβαλε ωμά αυγά στο κονίαμα όταν το έκτισε. Αυτό έπρεπε να το κάνει πιο ανθεκτικό. Και πάλι, είναι απίθανο οι μεσαιωνικοί κατασκευαστές να έχουν την τάση να σπαταλούν καλά αυγά. Όμως όλοι μας αρέσει ένας καλός θρύλος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Πράγα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Πράγα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Πράγα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας