Ο Stephen Fry για ομοφοβία, ταξίδια ομοφυλόφιλων, ψυχική υγεία και κοινωνικά μέσα

Ο Stephen Fry για ομοφοβία, ταξίδια ομοφυλόφιλων, ψυχική υγεία και κοινωνικά μέσα

Ο Stephen Fry, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας του, μας λέει για το πώς αντιμετώπισε την πανδημία.

Μιλώντας στον αρχισυντάκτη μας Darren Burn, ο Stephen Fry συζητά πώς να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας στο κλείδωμα, τις απόψεις του για τον James Corden και αν πρέπει να παίξουν γκέι χαρακτήρες από γκέι ηθοποιούς, συναντώντας ομοφοβικούς ποιμένες στην Ουγκάντα, συνέντευξη από τον πρόεδρο της Βραζιλίας και όπου ελπίζει να ταξιδέψει με τον σύζυγό του μετά την πανδημία.

Δεν χρειάζεται εισαγωγή. Ο Stephen Fry έχει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρόσωπα και φωνές στον κόσμο - κάτι που προήλθε από την ανάγνωση όλων των ηχητικών βιβλίων για τον Χάρι Πότερ χωρίς αμφιβολία. Κωμικός όσο και σοβαρός αφηγητής, κέρδισε ένα βραβείο για το απίστευτο ντοκιμαντέρ του Out There που εξερεύνησε την ομοφοβία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Ρωσία, η Βραζιλία και η Ουγκάντα.

Ο διάσημος ομοφυλόφιλος, ο Στέφεν είπε κάποτε για τη σεξουαλικότητά του: «Υποθέτω ότι όλα ξεκίνησαν όταν βγήκα από τη μήτρα. Κοίταξα πίσω τη μητέρα μου και σκέφτηκα, «Αυτή είναι η τελευταία φορά που ανεβαίνω ένα από αυτά». "

Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη του Stephen Fry

Εξερευνώντας τον κόσμο ως ταξιδιώτης LGBT+

Ο Στίβεν σκέφτηκε τα πολλά ταξίδια του μαζί μας, αλλά και τις αποχρώσεις του ταξιδιού ως γκέι άντρας: «Μπορούμε να χαλαρώσουμε σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, επειδή τα πράγματα στη Δύση έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ στη ζωή μας. Η ιδέα ότι όταν μεγάλωνα μπορούσα να παντρευτώ τον άντρα που αγαπούσα ήταν απλώς ακατανόητη. Και ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να σκεφτώ να βάλω αμυντική στάση όταν βγαίνω ή να προσποιούμαι ότι δεν είμαι γκέι. "

Γίνε μελος Travel Gay Ενημερωτικό δελτίο

«Σε μερικές από τις πιο ομοφοβικές χώρες, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπουμε άντρες να κρατούν τα χέρια δημόσια. Έτσι, οι άνθρωποι σκέφτονται «μπορώ να έχω το χέρι μου γύρω από τον φίλο μου και μπορώ να φιλήσω στο δρόμο». Και τότε σοκαρίζεσαι όταν διαπιστώνεις ότι σου ρίχνουν φρούτα ή σε κυνηγούν στο δρόμο για φαινομενικά εξωφρενική συμπεριφορά. Έτσι πιστεύω ότι οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες πρέπει να είναι έξυπνοι. Πρέπει να αναζητήσουν τη χώρα στην οποία θα πάνε και να δουν ποιο είναι το ρεκόρ της σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ».

Ακούστε ως podcast

Ακούστε το Apple Podcasts Ακούστε στο Google Podcasts Ακούστε το Spotify

Η άποψη του Stephen Fry σχετικά με τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων

Ο Stephen είχε φημισμένα σχέση αγάπης / μίσους με τα κοινωνικά μέσα, αλλά Το Twitter του Stephen Fry Παρακάτω είναι πιστός με σχεδόν 13 εκατομμύρια.

Για τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα κοινωνικά μέσα όταν βλέπουν τα σμιλεμένα και τονισμένα σώματα άλλων ομοφυλοφίλων, είπε: «Υπάρχει πολλή δόξα ενός συγκεκριμένου τύπου σώματος, το οποίο πάντα μισούσα. Δεν είχα ποτέ αυτό το είδος σώματος! Και όντως, εάν ζείτε αρκετά, ο εγκέφαλός σας αλλάζει και αρχίζετε να κοιτάτε αυτά τα είδη τέλειων σωμάτων ως σωματικά άσχημο. Σκεφτείτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό. Είναι πιο διασκεδαστικό και ευεργετικό για τον κόσμο. "

Και ανησυχεί για την επίδραση των κοινωνικών μέσων στους νέους. «Μερικές φορές η καρδιά μου σπάζει ελαφρώς όταν διαβάζω μια πολύ τρυφερή και γλυκιά δημοσίευση στο Διαδίκτυο και παρατηρώ ότι δημοσιεύτηκε πριν από πέντε ώρες και ότι δεν έχει ούτε ένα like, retweet ή απάντηση. Και νομίζω ότι είναι λίγο λυπηρό, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι εκεί έξω, το είδα και ίσως κάποιος άλλος το είδε. Και το πρόβλημα είναι ότι τα κοινωνικά μέσα δημιουργούν τις προσδοκίες των ανθρώπων. Τα παιδιά που αισθάνονται ότι δεν είναι δημοφιλή στα κοινωνικά μέσα μπορούν να αυτοκτονήσουν, κυριολεκτικά αυτοκτονούνται επειδή έχουν χάσει οπαδούς εκείνη την ημέρα ή κανείς δεν έχει κάνει retweet. Αυτό το είδος πίεσης είναι φρικτό γιατί μπορώ να θυμηθώ, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν, το αίσθημα ότι δεν είναι δημοφιλές στο σχολείο. "

Ο Stephen Fry σε ίσους ηθοποιούς παίζουν ρόλους ομοφυλόφιλων

Ο Stephen Fry μιλά για την ψυχική του υγεία (Φωτογραφία: Stephen Fry (Credit: Claire Newman Williams)Φωτογραφία δεξιά: Stephen Fry (πίστωση: Claire Newman Williams)

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις πρόσφατα σχετικά με το αν πρέπει να γίνετε γκέι ηθοποιός για να παίξετε γκέι χαρακτήρα. Η πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Russell T Davies It's A Sin παρουσίασε την κρίση του AIDS από τη σκοπιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκπομπή αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία και ο Stephen έπαιξε ένα φανταστικό Tory MP στο πρόγραμμα. Ποια είναι η γνώμη του σχετικά με την πρόταση του Russell T Davies ότι οι γκέι ηθοποιοί πρέπει να διαδραματίζουν γκέι ρόλους; «Νομίζω ότι ο Ράσελ είχε απόλυτο δίκιο. Στην περίπτωση του It's A Sin, υπάρχει κάτι μαγικά επιπλέον για το να γνωρίζουμε ότι τα αγόρια είναι οι ίδιοι νεαροί γκέι άντρες. Έχασαν την κρίση επειδή είναι πολύ νέοι. Υπάρχει λοιπόν ένα είδος αίσθησης καθώς το βλέπετε για το πώς θα μπορούσαν να ήταν αυτά τα αγόρια, ειδικά για τους νεότερους ανθρώπους που παρακολουθούν. "

Αλλά ο Stephen δεν συμφωνεί ότι πρέπει να είσαι ομοφυλόφιλος για να παίξεις όλους τους ρόλους των gay. «Δεν νομίζω όταν ο Ράσελ είπε ότι εννοούσε ότι ισχύει για όλο το δράμα για όλη την ώρα. Απλώς εννοούσε για αυτό το έργο, έχει κάπως ιδιαίτερο συντονισμό. "

Ο Stephen αμφισβήτησε επίσης την ιδέα στο Χόλιγουντ που σήμαινε ότι ο Τζέιμς Κόρντεν θα μπορούσε να προταθεί για μια Χρυσή Σφαίρα, ενώ ο Τζόναθαν Μπέιλι (ο ανοιχτά γκέι ηθοποιός στο Μπρίτζερτον) δήλωσε προηγουμένως ότι είχε συμβουλευτεί να μην βγει ως ομοφυλόφιλος.

«Δεν θέλω να προσθέσω στο μίσος που παίρνει ο Τζέιμς Κόρντεν [για αυτόν τον ρόλο]. Πρέπει να πω στην υπεράσπισή του ότι όποια παράσταση καταλήγει στην ταινία είναι ευθύνη του σκηνοθέτη. Λοιπόν, ο Ryan Murphy φταίει εκεί, όχι ο James. Θα έπρεπε να είχε πει να το καλέσει και να μην πάει για κατασκήνωση, φιγούρα της δεκαετίας του 1970 ».

«Στην περίπτωση των ηθοποιών που δεν επιτρέπεται να βγαίνουν και να τους λένε ότι θα βλάψει την καριέρα τους, είναι συγκλονιστικό ότι εξακολουθεί να ισχύει στο Λος Άντζελες. Πήρα συνέντευξη από [in Out There] έναν άνδρα του οποίου η δουλειά είναι να απέρριπταν τις φωνές των ανθρώπων. Γνώρισα έναν ηθοποιό που του είπαν ότι ήταν υπέροχος για έναν ρόλο, αλλά ότι «δεν μπορούσε να έχει μια ομοφυλοφιλική φωνή».

Ο Stephen Fry για την ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του κλειδώματος

Ρωτήσαμε τον Stephen τι έμαθε για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αναμφίβολα ανοιχτός για τις δικές του προκλήσεις ψυχικής υγείας, είπε: «Έχω προσπαθήσει να μάθω να συγχωρώ τον εαυτό μου για μέρες που δεν είναι καλές. Ξέρετε, υπάρχουν μέρες που σηκώνομαι και δεν μπορώ να βρω τον εαυτό μου στη δουλειά ή να κάνω αυτό το τηλεφώνημα ή να πλύνω αυτήν την κατσαρόλα. Νομίζω: «Έλα στον Στίβεν, τι συμβαίνει με εσένα; Είσαι τόσο τυχερός. Έχετε αυτό το ωραίο σπίτι, έχετε όλες αυτές τις ευκαιρίες και ούτω καθεξής, δεν έχετε τίποτα να παραπονεθείτε. "

«Δεν υπάρχει σωστό κλείδωμα. Και πάλι, τα κοινωνικά μέσα μπορούν να ενοχλήσουν εδώ γιατί βλέπετε πόσο τέλεια είναι τα κέικ που ψήνουν οι άλλοι. Και πόσο όμορφα και όμορφα είναι οι κήποι τους. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι λάθος να επικεντρωθούμε. Το αντιμετωπίζουμε όλοι με διαφορετικούς τρόπους - δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Ο χρόνος θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Μερικές φορές μια μέρα σέρνεται και μερικές φορές αναβοσβήνει τόσο γρήγορα που νιώθεις αμηχανία. "

Ο Stephen Fry στη Νότια Αμερική

Φωτογραφία: Stephen Fry στη Νότια Αμερική

Ο Stephen Fry για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε όλο τον κόσμο

Δικαιώματα LGBT + στην Ουγκάντα

Συζητήσαμε το ντοκιμαντέρ του Εκεί, όπου ο Στέφανος αντιμετώπισε ομοφοβικές προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο. Στην Ουγκάντα, συνάντησε ομοφοβούς τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από την εκκλησία. Η Ουγκάντα ​​θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο ομοφοβικές χώρες της γης. Τον ρωτήσαμε τι παρακίνησε την ομοφοβία του ποιμένα. Ήταν θρησκεία ή περισσότερα;

«Τ [τείνουν] να υποστηρίζονται από αμερικάνικες θρησκευτικές ομάδες που προσπαθούν πολύ συνειδητά να πάρουν τα πόδια στην Αφρική για το σήμα της Πεντηκοστιανίας. Το να είσαι πάστορας στην Ουγκάντα ​​είναι μια αρπαγή εξουσίας. Οι πάστορες έχουν μεγάλο κοινό, μεγάλες εκκλησίες. "

«Αρχίζουν να παίρνουν τηλεόραση, παίρνουν χρήματα. Έχουν καθιερωθεί, έχουν φωνή. Η λατινική λέξη για τον πάστορα σημαίνει βοσκός. Σκέφτονται τις εκκλησίες τους ως πρόβατά τους και όσο περισσότερα πρόβατα παίρνουν, τόσο πιο πλούσια είναι. Μερικοί από αυτούς είναι πραγματικά πολύ απλοί. Ξέρουν ότι για να διαφοροποιηθούν από τους άλλους ποιμένες, πρέπει να έχουν μια άποψη και τους ομοφυλόφιλους ως αποδιοπομπαίοι τράγοι. Οι ομοφυλόφιλοι είναι ξένοι που είναι μέσα, κάτι που μας κάνει απειλή. Είναι ακριβώς το ίδιο με τους κομμουνιστές της Αμερικής της δεκαετίας του 1950 ».

Η Μέση Ανατολή - Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Σαουδική Αραβία

Ο Στέφεν μίλησε για πρόσκληση σε μέρη όπως η Σαουδική Αραβία και πώς συμβαίνει μαζί του όταν πρόκειται για το κακό τους ρεκόρ σχετικά με τα δικαιώματα ΛΟΑΤ +, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου για ομοφυλόφιλους. «Μου ζητήθηκε να κάνω επισκέψεις καλής θέλησης στη Σαουδική Αραβία. Είμαι αόριστα γνωστός εκεί και λένε ότι θέλουν να μου δείξουν ότι δεν είναι αυτό που νομίζω ότι είναι. "

Αλλά παραδέχεται ότι είναι περίπλοκο. «Ένας φίλος μου είπε ότι εάν η Δύση σταματήσει οποιαδήποτε υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ πρόθυμοι να σφυρηλατήσουν πολύ ισχυρές σχέσεις με τη χώρα τους. Είναι καλό για τον κόσμο; Και τότε αμέσως μπαίνεις στην πολυπλοκότητα των παγκόσμιων σχέσεων και της παγκόσμιας πολιτικής και υποθέτω ότι υπάρχει ένα σημείο σε αυτό. "

Ο «νόμος για την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων» της Ρωσίας

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + στη Ρωσία επιδεινώθηκαν το 2013 όταν ψηφίστηκε ο λεγόμενος «ομοφυλόφιλος νόμος προπαγάνδας». Ήταν παρόμοιο στο πεδίο εφαρμογής του με τη Βρετανική νομοθεσία του άρθρου 28 που ίσχυε από το 1988 έως το 2003. Ο Stephen κάλυψε την παρακμή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤ + στη Ρωσία στο ίδιο ντοκιμαντέρ. «Μίλησα με τον πολιτικό της Αγίας Πετρούπολης που θέσπισε έναν νόμο που απαγορεύει την προώθηση του τρόπου ζωής των ΛΟΑΤ ως φυσιολογικός ή ισοδύναμος με έναν απλό τρόπο ζωής. Όποιος μίλησε καλά ή υπονοούσε την ομαλότητα στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραβίαζε αυτόν τον νόμο. Υπήρχε μια ισχυρή πεποίθηση ότι αυτός ο νόμος θα μεταφερθεί στη Δούμα και θα γίνει ομοσπονδιακός ρωσικός νόμος, και πράγματι το έκανε. "

«Είμαι επίσης Εβραίος, και όλοι γνωρίζουμε τις ιστορίες του τι συνέβη στους Εβραίους στην Ευρώπη: πώς ξεχωρίζουν για αυτό το είδος ιδιαίτερου μίσους και κατηγορίας. Το βλέπουμε να συμβαίνει ξανά με ομοφυλόφιλους και το νατιβιστικό δικαίωμα. Όταν συνδυάζετε τον εθνικισμό και κάποια μορφή ορθόδοξης θρησκείας, παίρνετε το αίμα των ομοφυλόφιλων που τρέχουν στα πεζοδρόμια. Οι ομοφυλόφιλοι είναι αυτοί που ξυπνούν τον πρωταρχικό φόβο. "

Συνάντηση με τον Jair Bolsonaro στη Βραζιλία

ΒραζιλίαΟ πρόεδρος Jair Bolsonaro είναι ένας ομοφυλόφιλος και υπερήφανος. Έχει κάνει πολλές αντι-γκέι παρατηρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στον Stephen Fry όταν τον πήρε συνέντευξη όταν ήταν γερουσιαστής. Ο Μπολσονάρο φλερτάρει με την ιδέα του COVID να είναι φάρσα και είπε στον λαό της Βραζιλίας να σταματήσει να το αντιμετωπίζει «σαν φανταχτερά».

Ο Στίβεν συζήτησε τα επακόλουθα της συνάντησης του σημερινού προέδρου της Βραζιλίας: «Η ειρωνεία είναι, αμέσως μετά τη συνέντευξη, πήγα να δω την παρέλαση του gay Σάο Πάολο. Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το μέγεθος του, το θέαμα του, η χαρά του, η υποτροφία του, ήταν τόσο υπέροχο που σκέφτηκα, καλά, ξέρετε, έχουν αυτόν τον περίεργο γερουσιαστή που έχει δικαίωμα -πέρμα στρατιωτικό φασιστικό, αλλά κοιτάξτε τη χώρα, είναι τόσο ανοιχτά και αποδεκτά. Ήταν μια παρέλαση γκέι υπερηφάνειας σε αντίθεση με οτιδήποτε είχα ξαναδεί. Θεέ μου, οι Βραζιλιάνοι ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό. "

Ο Stephen Fry στην Ελλάδα

Πάρτε μέρος στη Μύκονο και επεκτείνετε το μυαλό σας στον Παρθενώνα

Ο Στέφανος έχει επίσης γράψει πολλά βιβλία για την Αρχαία Ελλάδα. Έτσι, όταν επισκέπτεται Greece θα πίνει στο Τζάκι Ο ή να εξερευνήσετε τα ερείπια του αρχαίου κόσμου; «Το μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Μπορείς να απολαύσεις Μύκονος ως ανταμοιβή για την πολιτιστική τράτα σας νωρίτερα. Λατρεύω την Ελλάδα και την επίδραση που έχει στην αίσθηση του εαυτού μου και της ιστορίας. Το να είσαι στο μέρος όπου ήταν τόσες πολλές ηρωικές φιγούρες και όπου γεννήθηκε τόσο μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας είναι μια τεράστια απόλαυση. Επιπλέον, είναι τόσο όμορφο. Ο ουρανός είναι ιδιαίτερα μπλε πάνω από την Ελλάδα. Η θάλασσα είναι ιδιαίτερα μπλε, οι πέτρες είναι λευκές, το γρασίδι και το μείγμα όλων είναι τόσο μαγικό στις αισθήσεις. "

Και όταν πρόκειται για ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα πολιτιστικά και ιστορικά ταξίδια είναι για την παλαιότερη γενιά, ο Stephen λέει: «Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι οι πολιτιστικές διακοπές είναι για τους ηλικιωμένους. ότι οι άνθρωποι στη δεκαετία του 'XNUMX αρχίζουν να κάνουν κρουαζιέρες. Νομίζω ότι είναι κρίμα που υπάρχει ένα είδος απαρτχάιντ για αυτό. Νομίζω ότι οι νέοι δεν θέλουν μόνο να ξαπλώνουν σε μια παραλία σκύβοντας και να πίνουν κοκτέιλ. Υπάρχει τόσο ευχαρίστηση που μπορείς να έχεις αν το επιμεληθείς με τον σωστό τρόπο. "

Λίστα με τα κρούσματα του Stephen Fry

Όσον αφορά τα ταξίδια, ένα πράγμα είναι σίγουρο - όλοι θέλουν να επιστρέψουν εκεί μετά την πανδημία 2019/2020 και ο Stephen Fry δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Ο σύζυγός μου και εγώ λατρεύουμε να ταξιδεύουμε και να είμαστε μεγαλύτεροι [από αυτόν], έχω πάει σε περισσότερα μέρη. Κοιτάμε τον Νότιο Ειρηνικό. Έχω πάει στη Μπόρα Μπόρα αλλά δεν έχω πάει πουθενά αλλού στην περιοχή. Πρέπει να υπάρξει πολύ πιο υπεύθυνο ταξίδι στην περίοδο μετά την πανδημία. Σίγουρα θα ήθελα να πάω κάπου ζεστό και ηλιόλουστο και σκέφτηκα ίσως τη Βραζιλία, αρκετά αστεία! "


Δημοσίευση: 26-Φεβ-2021 από Alex | Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαΐου-2022
σχετικά με: Γκέι ΒραζιλίαΓκέι ΛονδίνοΓκέι Λος ΆντζελεςΓκέι Ρίο ντε ΤζανέιροΓκέι ΡωσίαΓκέι Σάο ΠάολοΓκέι Ηνωμένο Βασίλειοσυνεντεύξεις


Περιηγήσεις και εμπειρίες στο Λονδίνο

Περιηγηθείτε στις επιλεγμένες περιηγήσεις μας στο Λονδίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.


Επιλεγμένα ξενοδοχεία στο Λονδίνο