το κάστρο της Οζάκα

Τρεις ημέρες στην Οζάκα και το Κιότο

Η Οσάκα, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιαπωνίας, είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα τροφίμων της χώρας. Είναι το τέλειο μέρος για μια ιαπωνική περιπέτεια φαγητού, ενώ βιώνετε μια μοναδική μητροπολιτική κουλτούρα και ζωντανή γκέι σκηνή.

Κοντά στην Οσάκα με το Κιότο, η παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε και τις δύο πόλεις στο ίδιο ταξίδι.

Εδώ είναι το προτεινόμενο τριήμερο δρομολόγιό μας για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, συνδυάζοντας τα αξιοθέατα της Οσάκα και του Κιότο με μερικές διασκεδαστικές βραδιές ομοφυλοφίλων.

Πού να μείνετε

Η συνοικία Kita-Umeda της Οσάκα αποτελεί εξαιρετική βάση. Το Umeda είναι ένας σημαντικός κόμβος του μετρό και των υπεραστικών τρένων και φιλοξενεί την έντονη νυχτερινή ζωή της Οσάκα, τα καταστήματα και την γκέι περιοχή στη Doyama.

Μείναμε στο Ξενοδοχείο Kinki. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Doyama σε έναν εμπορικό δρόμο γεμάτο με μερικά εξαιρετικά εστιατόρια. Υπάρχει μια καλή επιλογή ξενοδοχείων στο Kita, αλλά μην απομακρυνθείτε πολύ από το σταθμό Umeda.

Τριγυρίζω

Από το αεροδρόμιο Kansai της Οσάκα προς την Umeda

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία πούλμαν προς Umeda (έχουν φανταχτερό όνομα για αυτό - μια "λιμουζίνα αεροδρομίου"). Η γραμμή τρένου JR πηγαίνει στο σταθμό της Οσάκα στο Minami-Namba, αλλά αυτός είναι πιο μακριά από την περιοχή των γκέι.

Εντός της Οζάκα

Υπάρχουν πολλά είδη ημερήσιων τουριστικών εισιτηρίων. Το μονοήμερο "Osaka Amazing Pass" περιλαμβάνει απεριόριστες μετακινήσεις με το μετρό και το σύστημα λεωφορείων και εκπτώσεις σε σημαντικά αξιοθέατα όπως το Κάστρο της Οσάκα, το Μουσείο Στέγασης και Διαβίωσης της Οσάκα, το Hep Five Ferris Wheel και την κρουαζιέρα στον ποταμό Tombori.

Ημερήσιο ταξίδι στο Κιότο

Αποκτήστε το τουριστικό πάσο Hankyu. Αυτό είναι καλό για μια ημερήσια εκδρομή με επιστροφή στις περιοχές της Οζάκα, του Κόμπε και του Κιότο.

Ημέρα 1: Κάστρο της Οζάκα, Μουσείο Οικιακής Στέγασης Living, περιοχή Minami, Tombori River Cruise και Hokuoukan Gay Sauna

Κάστρο της Οσάκα

Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Οζάκα. Απολαύστε τη θέα από την κορυφή, την αίθουσα χρυσού τσαγιού, τα όμορφα κατασκευασμένα αρχαία πανοπλία και τα κράνη μάχης. Μια βόλτα στον κήπο του κάστρου σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τους γιγαντιαίους βράχους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των τειχών του κάστρου.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μπορείτε να δείτε τα άνθη της κερασιάς - ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Ιαπωνίας. Το κάστρο βρίσκεται περίπου 15-20 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Tanimachi 4-chome του μετρό (Έξοδοι #1Β και #9).

Οζάκα

Φαγητό

Σταματήστε για μεσημεριανό στις Ισέταν Πολυκατάστημα δίπλα στο σταθμό Umeda. Οι τρεις πρώτοι όροφοι είναι γεμάτοι με ιαπωνικά και διεθνή εστιατόρια. Θα εκπλαγείτε από τις ψεύτικες οθόνες φαγητού, αλλά ακόμη περισσότερο θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση του πραγματικού φαγητού.

Μουσείο Στέγασης και Διαβίωσης της Οζάκα

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, επιστρέψτε στο Μουσείο Στέγασης και Διαβίωσης της Οζάκα. Νοικιάστε μια παραδοσιακή στολή Yukata και περπατήστε σε ένα περιβάλλον της ύστερης περιόδου Edo της Οζάκα. Το μουσείο βρίσκεται έξω από το Hankyu & Subway Lines στο σταθμό Tenjimbashisuji 6-chome (έξοδος # 3).

Περιοχή Tombori / Minami

Νωρίς το βράδυ, ενώ υπάρχει ακόμα φως, κατευθυνθείτε προς την περιοχή Minami για να δείτε τα διάσημα σημάδια νέον Ποταμός Τομπόρι. Για ακόμα καλύτερη θέα, μεταβείτε σε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι. Περπατήστε κατά μήκος του δρόμου για να δείτε τα εκπληκτικά τρισδιάστατα σχέδια του εστιατορίου και των διαφημιστικών πινακίδων. Κάποιοι κινούνται και άλλοι αφήνουν ακόμη και ατμό. Υπάρχει μια τεράστια επιλογή εστιατορίων για δείπνο. Για να φτάσετε εδώ, πάρτε το μετρό στο σταθμό Namba και περπατήστε στα βορειοανατολικά. Υπάρχουν πολλοί διάδρομοι, οπότε μελετήστε τον χάρτη στο σταθμό του μετρό.

Hokuoukan Gay Sauna

Τελειώστε την ημέρα πίσω στο Doyama, κοντά στο σταθμό Umeda, όπου μπορείτε να βρείτε ένα gay λουτρό για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.

Χοκουκουκάν είναι η πιο γνωστή και μεγαλύτερη σάουνα της πόλης. Βγάλτε τα παπούτσια σας στην μπροστινή πόρτα διαφορετικά θα σας μαλώσει το προσωπικό. Τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε ένα ντουλάπι που λειτουργεί με κέρματα (κέρμα 10 γιεν) και χρησιμοποιήστε το μηχάνημα αυτόματης πώλησης για να αγοράσετε ένα εισιτήριο εισόδου. Αν μπείτε πριν τις 5 το απόγευμα, πρέπει να φύγετε πριν τα μεσάνυχτα. Η τιμή είναι 2,200 γιεν. Εάν μπείτε μετά τις 5 μ.μ., μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε 2,800 γιεν και να μείνετε μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Εάν η επιλογή των 2,800 γιεν δεν είναι ενεργή, η σάουνα θα κλείνει τα μεσάνυχτα). Υπάρχουν εκπτώσεις για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες - ελέγξτε τον ιστότοπό τους για λεπτομέρειες.

Η υγρή περιοχή είναι το μέρος για να χαλαρώσετε στο μεγάλο υδρομασάζ και την παγωμένη κρύα πισίνα. Η εναλλαγή μεταξύ ζεστού και κρύου λουτρού δίνει ένα εκπληκτικά αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Η θέα από το μπάνιο είναι επίσης καλή, καθώς οι Ιάπωνες δεν διστάζουν να περπατούν γυμνοί. Οι άλλοι 3 όροφοι του κτηρίου αποτελούνται από αίθουσα βίντεο, χώρο χαλάρωσης, σκοτεινό δωμάτιο και καμπίνες που δεν έχουν πόρτες. Φέρτε τη δική σας προμήθεια λιπαντικού και προφυλακτικών.

Διαβάστε περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Οζάκα.

Ημέρα 2: Arashiyama

Το Arashiyama είναι μια ορεινή περιοχή με όμορφη κοιλάδα και φαράγγι στα δυτικά προάστια του Κιότο.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τις ανθισμένες κερασιές και τις χρωματικές εποχές του φθινοπώρου. Η γέφυρα Togetsukyo είναι το κεντρικό ορόσημο του Arashiyama και η πύλη προς την πόλη. Μην χάσετε τον ναό Tenryuji και τους διάσημους ελαιώνες μπαμπού του Arashiyama (διατίθενται προς ενοικίαση βάρκες αναψυχής στον ποταμό Hozugawa).

Arashiyama

Η περιοχή βόρεια της γέφυρας Togetsukyo είναι γνωστή ως Sagano και είναι γνωστή για τους εντυπωσιακούς αρχαίους ναούς και τους όμορφους ιαπωνικούς κήπους.

Πώς να φτάσετε στο Arashiyama

Φτάστε στην Arashiyama με τη γραμμή του τρένου Hankyu από το σταθμό Umeda της Οσάκα (αλλάξτε το τρένο στο Katsura μετά το οποίο είναι μια σύντομη διαδρομή με το τρένο μέχρι το σταθμό Arashiyama). Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 40 λεπτά. Εάν ακολουθείτε το δρομολόγιό μας, αγοράστε το πάσο 2 ημερών (1,200 γιεν) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε στο Κιότο και την επόμενη μέρα.

Εξερεύνηση του Arashiyama

Στο σταθμό Arashiyama, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για 1,000 γιεν την ημέρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την περιοχή. Μια ολόκληρη μέρα μπορεί εύκολα να περάσει μέσα από στενά δρομάκια με παλιά σπίτια, αρχοντικά και ναούς. Σταματήστε σε όσους περισσότερους ναούς μπορείτε, καθώς ο καθένας έχει έναν μοναδικό κήπο και τοπίο που μπορεί να εκπλήξει.

Street Food και Gay Bar-Hopping

Επιστρέψτε στην Οσάκα και δοκιμάστε το υπέροχο street food στο λαβύρινθο των πεζόδρομων γύρω από το σταθμό Umeda. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες πωλητές τροφίμων και εστιατόρια - θα μπορούσατε να περάσετε έναν ολόκληρο μήνα να τα δοκιμάσετε όλα. Προσέξτε το Takoyaki, μια μικρή κροκέτα με διάφορα είδη γέμισης (το χταπόδι είναι το πιο συνηθισμένο) και το Okonomiyaki (ιαπωνική αλμυρή τηγανίτα).

Μετά το δείπνο, είναι ώρα για gay bar-hopping γύρω από τη Doyama. FrenZ-FrenZy, Grand Slam και G Φυσική είναι όλα φιλικά προς τους ξένους. Στο FrenZ-FrenZy, πείτε στο προσωπικό σας άκουσα για το μπαρ Travel Gay Η Ασία και το πρώτο ποτό θα είναι στο σπίτι.

Ημέρα 3: Κιότο

Κιότο

Το Κιότο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, γι' αυτό είναι γεμάτο ιστορία και γοητεία. Είναι αδύνατο να εξερευνήσετε τα πάντα σε αυτή την υπέροχη πόλη σε μια μέρα, αλλά εδώ είναι η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε:

Κάστρο Nijo-jo

Η αρχαία αρχιτεκτονική αναδεικνύει την εκπληκτική χειροτεχνία της περιόδου Edo.

Kinkaku-ji (Το «Χρυσό Περίπτερο»)

Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο του Κιότο. Η χρυσή αντανάκλαση του κτηρίου στην κάτω λίμνη είναι όμορφη κάθε εποχή.

Ναός Kiyomizu-dera

Μια καταπληκτική δομή που κρέμεται από γκρεμούς και υποστηρίζεται από εκατοντάδες γιγάντιες ξύλινες κολόνες. Ο δρόμος που οδηγεί στο ναό είναι επενδεδυμένος με ιστορικά σπίτια και βιτρίνες. Σταματήστε στο τσαγιέρα και δοκιμάστε νόστιμα επιδόρπια σε αυτήν την όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο ναός Fushimi-Inari-Taisha

Περπατήστε στις πύλες των λαρνάκων που απλώνονται σε ολόκληρο το βουνό.

Επαρχία Γκιόν

Ελάτε πρόσωπο με πρόσωπο με πραγματική γκέισα και maiko (ένας νεαρός μαθητευόμενος γκέισα) στην περιοχή που είναι γεμάτη εστιατόρια και τσάι όπου διασκεδάζουν τους επισκέπτες.

Πώς θα φτάσετε στο Κιότο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πάσο 2 ημερών που χρησιμοποιήσατε για να επισκεφθείτε το Arashiyama. Πάρτε το τρένο από την Οζάκα για το σταθμό Kawaramachi στην καρδιά του Κιότο κοντά στην περιοχή Gion. Για να ταξιδέψετε γύρω από την πόλη, αγοράστε ένα μονοπάτι λεωφορείου μίας ημέρας (500 γιεν) και χάρτη λεωφορείου από το γραφείο του σταθμού.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στο Κιότο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή περιηγήσεων στο Κιότο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την έναρξη της περιήγησής σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κιότο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας