Gay India · Οδηγός χώρας

Gay India · Οδηγός χώρας

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Ινδία; Τότε, ο οδηγός της γκέι χώρας της Ινδίας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Ινδία Πύλη, Νέο Δελχί

 

Ινδία भारत

Η Ινδία είναι η έβδομη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, δεύτερη μετά την Κίνα στον πληθυσμό. Η Ινδία είναι πολυεθνική, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική και είναι εξαιρετικά διαφορετική στη γεωγραφία και το κλίμα.

Η χώρα υπερηφανεύεται ως η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο.

Νέο Δελχί

Το Δελχί είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας και έδρα της κυβέρνησης της χώρας. Η πόλη είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις τέχνες, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης, την ψυχαγωγία, τα οικονομικά, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Λέγεται ότι είναι μια από τις παλαιότερες υπάρχουσες πόλεις στον κόσμο, που χρονολογούνται από πάνω από 5,000 χρόνια. Το Νέο Δελχί αποτελείται από πέντε μεγάλες περιοχές: Νότιο Δελχί, Ανατολικό Δελχί, Βόρειο Δελχί, Δυτικό Δελχί και Κεντρικό Δελχί.

Άγρα

Ίσως η πιο διάσημη εικόνα της Ινδίας - Το Ταζ Μαχάλ - βρίσκεται σε μια πόλη που δεν είναι τόσο επισκέψιμη όσο το Νέο Δελχί ή η Βομβάη. Η Άγκρα βρίσκεται στην πολιτεία Ούταρ Πραντές και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία της χώρας. Ένα μαυσωλείο με μια απίστευτη ιστορία αγάπης πίσω του, το Ταζ Μαχάλ, χρειάστηκε πάνω από 20 χρόνια για να κατασκευαστεί και ανατέθηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου Μουμτάζ Μαχάλ.

Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη - έστω και μόνο για να αναδημιουργηθεί η διάσημη φωτογραφία που τράβηξε η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1992 καθισμένη μόνη σε ένα παγκάκι.

Ταζ Μαχάλ Άγκρα

Βομβάη

Η Βομβάη (παλαιότερα γνωστή ως Βομβάη) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ινδία. Αρχικά ήταν μια συλλογή από επτά νησιά που με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν για να σχηματίσουν τη νησιωτική πόλη της Βομβάης. Ο συνολικός του μητροπολιτικός πληθυσμός εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια (2012), καθιστώντας τον μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου.

Η Βομβάη είναι η εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας και επίσης το σπίτι του μεγαλύτερου πληθυσμού παραγκούπολης της χώρας. Είναι το κέντρο της σημαίνουσας βιομηχανίας ταινιών και τηλεόρασης Χίντι, εξ ου και ο όρος "Bollywood" (Βομβάη + Χόλιγουντ).

Γκέι ΜουμπάιΒομβάη

 

Γκέι δικαιώματα στην Ινδία

Η ομοφυλοφιλία στην Ινδία αποποινικοποιήθηκε το 2009, αλλά ανατράπηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά το 2018, ο νόμος ανατράπηκε για άλλη μια φορά αποποινικοποίηση γκέι σεξ. Η ηλικία συγκατάθεσης για ομοφυλοφιλικό σεξ (άνδρες και γυναίκες) είναι 18. Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι παράνομος στην Ινδία και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν απαγορεύονται ούτε επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά.

Γκέι σκηνή στην Ινδία

Στην Ινδία, η σεξουαλικότητα οποιουδήποτε είδους συζητείται σπάνια στο κοινό και η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως θέμα ταμπού. Επειδή η ομοφοβία εξακολουθεί να είναι αρκετά κοινή στην Ινδία, η ομοφυλοφιλική σκηνή της είναι πολύ περιορισμένη και πολύ κρυμμένη.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι στάσεις απέναντι στην ομοφυλοφιλία έχουν αλλάξει κάπως. Υπήρξαν περισσότερες συζητήσεις και απεικονίσεις για την ομοφυλοφιλία στα ινδικά μέσα ενημέρωσης και από την κινηματογραφική βιομηχανία του Bollywood.

Μητροπολιτικές πόλεις όπως το Δελχί, η Βομβάη και η Μπανγκαλόρ έχουν γίνει το κέντρο του νέου κινήματος των ομοφυλόφιλων στην Ινδία. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά αποκλειστικά γκέι μπαρ και κλαμπ αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι πολυτελείς «στρέιτ» χώροι σε αυτές τις πόλεις έχουν τακτικές βραδιές που εξυπηρετούν γκέι πελάτες.

 

Παραλία Palolem, Γκόα

 

Γλώσσα

Η Ινδία έχει 22 επίσημες γλώσσες, με τα Χίντι να είναι η κύρια επίσημη γλώσσα της κυβέρνησης της Ένωσης και η πιο συνηθισμένη ομιλία και τα αγγλικά να λειτουργούν ως επικουρική επίσημη γλώσσα.

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες άλλες λιγότερο εμφανείς γλώσσες.

Weather

Υπάρχουν τρεις εποχές το χρόνο - καλοκαίρι, περίοδος βροχών (ή «μουσώνας») και χειμώνας. Ο Βορράς βιώνει κάποια ακραία ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα.

Ο Νοέμβριος έως τον Ιανουάριο είναι η πιο δροσερή εποχή του έτους, ενώ ο Απρίλιος έως ο Μάιος είναι οι θερμότεροι μήνες πριν από την έναρξη της περιόδου των βροχών. Υπάρχει επίσης μια σύντομη περίοδος άνοιξης γύρω στο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ινδία.

Visa

Οι περισσότεροι τουρίστες υποβάλλουν αίτηση για 6μηνη τουριστική βίζα. Μια ειδική 10ετής βίζα (επαγγελματική και τουριστική) διατίθεται μόνο στους πολίτες των ΗΠΑ. Η ινδική βίζα ισχύει από την ημέρα έκδοσής της και όχι από την ημερομηνία εισόδου.

Απαιτείται ελάχιστη περίοδος χάσματος δύο μηνών μεταξύ διαδοχικών επισκέψεων. Η 6μηνη τουριστική βίζα επιτρέπει μέγιστη διάρκεια διαμονής 90 ημερών ανά επίσκεψη, ανάλογα με την ιθαγένεια. Φροντίστε να ελέγξετε τη μέγιστη διάρκεια ανά επίσκεψη με την πρεσβεία σας.

Οι πολίτες της Φινλανδίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σιγκαπούρης, της Καμπότζης, του Βιετνάμ, του Λάος, της Μιανμάρ, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα κατά την άφιξη (TOVA) στα αεροδρόμια των Τσενάι, Μουμπάι, Δελχί και Καλκούτα για διαμονή έως και 30 ημέρες.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο (μεταξύ 1-6 ωρών) αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Φτάνοντας στην Ινδία

Ανάλογα με τον επιθυμητό προορισμό σας, τα κύρια σημεία εισόδου περιλαμβάνουν Βομβάη, Δελχί, Μπανγκαλόρ, Χαϊντεραμπάντ και Τσενάι. Τα αεροδρόμια σε αυτές τις πόλεις είναι είτε νέα είτε βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις απευθείας και με ανταπόκριση προς αυτές τις πόλεις από όλο τον κόσμο. Για δευτερεύοντα σημεία εισόδου στην Ινδία, σκεφτείτε τη Γκόα, την Καλκούτα ή την ακτή του Μαλαμπάρ.

Μετακίνηση στο Νέο Δελχί

Η κυκλοφορία στο Δελχί είναι πολύ έντονη και πολλοί οδηγοί θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους τουρίστες. Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι με το μετρό που είναι αποτελεσματικό και καθαρό. Μπορείτε να πάτε σχεδόν οπουδήποτε στην πόλη με το μετρό.

Λεωφορεία είναι φθηνά αλλά μάλλον γεμάτα τις περισσότερες φορές. Υπάρχει επίσης ένα 'hop στο λυκίσκο μακριάΥπηρεσία λεωφορείου με προκαθορισμένες στάσεις σε όλη την πόλη.

Ένα άλλο αξιόπιστο μέσο μεταφοράς είναι το ταξί ή μισθωμένο αυτοκίνητο, ενώ αυτοκινητάκια ή tuk tuks είναι καλό για μικρότερα ταξίδια, όπως και τα φθηνότερα ποδηλάτες.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός πόλης Gay New Delhi.

Ταξιδεύοντας στη Βομβάη

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βομβάη χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες λόγω περιορισμένων θέσεων στάθμευσης, μεγάλης κυκλοφορίας και κακών οδικών συνθηκών. ταξί είναι φθηνά και μπορούν εύκολα να βρεθούν εντός των ορίων της πόλης. Τα περισσότερα ταξί δεν είναι κλιματιζόμενα και μερικά είναι αρκετά βρώμικα και φέρουν μετρητές που δεν λειτουργούν.

Εάν θέλετε μια πιο άνετη, κλιματιζόμενη βόλτα, είναι καλύτερα να νοικιάσετε ιδιωτικά ταξί που λειτουργούν με τιμολόγια εγκεκριμένα από την κυβέρνηση με καλά εκπαιδευμένους οδηγούς.

Το φθηνότερο ρίκσα αυτοκινήτων επιτρέπονται μόνο στα προάστια. Είναι αργές και δεν συνιστώνται για μεγάλες αποστάσεις. Λεωφορεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που συνδέουν όλα τα μέρη της πόλης και των προαστίων, αλλά είναι σχεδόν πάντα γεμάτα.

Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη τρένο δίκτυο, με τρεις γραμμές. Αποφύγετε τη χρήση τοπικών τρένων κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής και της οικονομικής θέσης, καθώς είναι εξαιρετικά γεμάτο. Η Βομβάη μετρό βρίσκεται υπό κατασκευή και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός πόλης Gay Mumbai.

Χρήματα

Το ινδικό νόμισμα είναι η ρουπία (INR). Τα ΑΤΜ είναι διαθέσιμα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις και πόλεις της Ινδίας. Ωστόσο, συνιστάται η μεταφορά μετρητών ή ταξιδιωτικών επιταγών ως εφεδρική.

Τα κυριότερα νομίσματα όπως δολάρια ΗΠΑ, λίρες Αγγλίας και ευρώ είναι εύκολο να αλλάξουν αν και ορισμένες τράπεζες δέχονται ταξιδιωτικές επιταγές μόνο (απαιτείται το διαβατήριό σας).

Ηλεκτρισμός

230V / 50Hz, Ινδικά (Old British) / European plugs

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

ιντζαπίνκ - gay ταξιδιωτική εταιρεία που προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις ταξιδιών για γκέι στην Ινδία.

Ροζ σελίδες - Εθνικό γκέι και λεσβιακό περιοδικό γκέι της Ινδίας.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.