Πράγα

Οδηγός Πόλης Gay Prague

Πρώτη φορά στην Πράγα; Τότε η σελίδα μας με τον οδηγό για την πόλη της Πράγας είναι για εσάς

 

Πράγα

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχικής Δημοκρατίας. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας στον ποταμό Μολδάβα, η πόλη φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια στην ευρύτερη αστική περιοχή της.

Το κέντρο της Πράγας έχει καταχωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1992. Με μια ιστορία που χρονολογείται πάνω από χίλια χρόνια, η Πράγα έχει πολλά διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα, μουσεία, θέατρα, γκαλερί και άλλα ιστορικά εκθέματα, προσελκύοντας περισσότερους από 4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. .

Η πόλη έχει επίσης μια αναπτυσσόμενη και συναρπαστική γκέι σκηνή που μπορείτε να απολαύσετε σε οποιοδήποτε από τα γκέι μπαρ, κλαμπ και χώρους εκδηλώσεων της Πράγας. Το μεγαλύτερο μέρος της γκέι σκηνής βρίσκεται μέσα και γύρω από την περιοχή Vinohrady.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Τσεχική Δημοκρατία

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι μία από τις πιο φιλελεύθερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όσον αφορά τα δικαιώματα ΛΟΑΤ. Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1962 και η ομοφυλοφιλική πορνεία αποποινικοποιήθηκε το 1990.

Το όριο ηλικίας συναίνεσης είναι τα 15. Το 2006, η χώρα νομιμοποίησε τις καταχωρημένες σχέσεις συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Ο Στρατός δεν αμφισβητεί τον σεξουαλικό προσανατολισμό των στρατιωτών και επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους άνδρες να υπηρετούν ανοιχτά.

Το 2016, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας απέρριψε μια απαγόρευση που απαγόρευε σε άτομα που ζουν σε καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις να υιοθετούν παιδιά ως άτομα. Ωστόσο, η από κοινού υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και η υιοθεσία παιδιού του ίδιου φύλου συντρόφου παραμένει παράνομη.

Γκέι σκηνή

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει γίνει ένας προορισμός φιλικός προς τους ομοφυλόφιλους για τους ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει επίκεντρο ομοφυλοφίλων στην Πράγα, αλλά μεγάλο μέρος της ομοφυλοφιλικής σκηνής συγκεντρώνεται γύρω από τη μοντέρνα περιοχή Vinohrady, κοντά στο κέντρο της πόλης της Παλιάς Πόλης.

Υπάρχουν μερικές δεκάδες Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, Γκέι σάουνες και Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας, και νέα γκέι ιδρύματα ανοίγουν συνεχώς.

Το πιο δημοφιλές μπαρ της πόλης είναι Club Termax, το μεγαλύτερο gay club στην Πράγα και μια εξαιρετικά πολυσύχναστη τοποθεσία τα σαββατοκύριακα. Το Termax προσελκύει ένα νεότερο γκέι πλήθος με το πολύχρωμο και κομψό εσωτερικό του, τους ποπ ύμνους και τις υπέροχες προσφορές ποτών. Το κλαμπ φιλοξενεί πολλές θεματικές βραδιές και παραστάσεις drag.

Λέσχη 21 είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για τους ντόπιους LGBT + και αποτελεί επίκεντρο της γκέι σκηνής στην Πράγα εδώ και χρόνια. Η παραδοσιακή τσέχικη στιλ παμπ είναι βιομηχανικά με τοίχο από τούβλα και έχει μια νευρική αλλά φιλική ατμόσφαιρα που προσελκύει ένα μικτό πλήθος από άποψη ηλικίας και στυλ.

Διαβάστε περισσότερα: Ένας gay οδηγός για την Πράγα.

Πράγα

Γκέι ξενοδοχεία στην Πράγα

Τα περισσότερα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πράγας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και βρίσκονται σε βολική τοποθεσία κοντά σε πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Πολλά από τα ξενοδοχεία στην Πράγα στεγάζονται μέσα σε όμορφα ιστορικά κτίρια, γεμάτα με αυθεντικά χαρακτηριστικά και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μεταφορά τους πίσω στο χρόνο κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Η πόλη διαθέτει μια σειρά από μεσαίας κατηγορίας έως πολυτελή ξενοδοχεία και υπάρχουν επιλογές για ταξιδιώτες κάθε ενδιαφέροντος και στυλ.

Ένα από τα πιο κομψά και πολυτελή ξενοδοχεία στην Πράγα είναι Το Μεγάλο Μάρκο, ένας χώρος 5 αστέρων που στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό παλάτι του 17ου αιώνα. Το ξενοδοχείο είναι μόνο μία από τις πολυτελείς επιλογές που διατίθενται στους επισκέπτες που επιθυμούν να μείνουν στο εμβληματικό κέντρο της πόλης. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν Βούδα-Μπαρ και Ξενοδοχείο Kings Court.

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να βρίσκονται κοντά στην γκέι συνοικία της Πράγας θα πρέπει να σκεφτούν ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Vinohrady. Τα ξενοδοχεία εδώ προσφέρουν στους επισκέπτες εύκολη πρόσβαση στην καρδιά της γκέι συνοικίας της πόλης και σε πολλά όπως Ψηφιδωτό σπίτι υπόσχεται στους επισκέπτες μια άνετη διαμονή σε ένα μοντέρνο και κομψό ξενοδοχείο.

Γκέι σάουνες στην Πράγα 

Η Πράγα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη σκηνή γκέι σάουνας της Ανατολικής Ευρώπης. Οι σάουνες στην Πράγα ποικίλλουν ως προς την ποιότητα, την καθαριότητα και το κόστος, αλλά εφόσον οι ταξιδιώτες ερευνούν τον προορισμό τους εκ των προτέρων, μπορούν να απολαύσουν μια διασκεδαστική επίσκεψη στη σάουνα.

Σάουνα Βαβυλωνία είναι η μεγαλύτερη σάουνα της Πράγας και λειτουργεί από το 1998. Η σάουνα είναι επίσης η πιο δημοφιλής στην πόλη και είναι πολύ απασχολημένη τις ώρες αιχμής. Το Babylonia διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως σουηδικά ατμόλουτρα, σαλόνια βίντεο και ιδιωτικές καμπίνες.

Φτάνοντας στην Πράγα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ruzyně (PRG), που βρίσκεται 20 χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης, εξυπηρετείται από διάφορες αεροπορικές εταιρείες με απευθείας συνδέσεις από ευρωπαϊκές πόλεις. Συνήθως χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο με το αυτοκίνητο.

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη από το αεροδρόμιο είναι με λεωφορείο. Αγοράστε ένα εισιτήριο από το περίπτερο ή το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δίπλα στη στάση του λεωφορείου. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριο από τον οδηγό, αλλά είναι πιο ακριβό. Οι γραμμές 119 και 100 σας μεταφέρουν στους σταθμούς Nádraží Veleslavín και Zličín του μετρό αντίστοιχα, με χρόνο ταξιδιού περίπου 15-20 λεπτά και κοστίζει 32 CZK

Λειτουργεί από τους Τσεχικούς Σιδηροδρόμους, υπάρχει επίσης το λεωφορείο Airport Express. Αυτά τα λεωφορεία αναχωρούν από το αεροδρόμιο κάθε 30 λεπτά περίπου από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Τα εισιτήρια είναι 60 CZK ανά άτομο και διατίθενται από τον οδηγό. Το Airport Express θα σας μεταφέρει στο σιδηροδρομικό σταθμό και το σταθμό του μετρό Dejvická και Masarykovo nádraží και καταλήγει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Hlavní nádraží της Πράγας.

Τα ταξί είναι ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, με κόστος περίπου 650 έως 850 CZK. Αν και θα υπάρχουν ταξί που περιμένουν έξω, είναι φθηνότερο να το κανονίσετε μέσω υπηρεσίας μεταφοράς. Διάφορες εταιρείες εκτελούν υπηρεσίες μεταφοράς προς το ξενοδοχείο και πίσω. Βρίσκονται στις αίθουσες άφιξης του αεροδρομίου. Συνήθως χρεώνουν περίπου 400 έως 500 CZK ανά ταξίδι και είναι γενικά ελαφρώς φθηνότερα από τα ταξί.

Πράγα

Περιήγηση στην Πράγα

Πόδι

Η Πράγα είναι μια πόλη με τα πόδια. Κάποιος μπορεί εύκολα να περπατήσει από την πλατεία Wenceslas στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, ή από την Παλιά Πόλη έως τη Γέφυρα του Καρόλου και την περιοχή του Κάστρου. Οι πεζοί πρέπει να εισέλθουν προσεκτικά στις διαβάσεις στην Πράγα, καθώς οι οδηγοί δεν είναι τόσο πιθανό να αποδώσουν όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Τσεχική Δημοκρατία, είναι παράνομο να διασχίζετε μια διάβαση πεζών με έναν κόκκινο άνδρα.

Τραμ και μετρό

Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Πράγας είναι γρήγορες, αποτελεσματικές και αρκετά απλές στη χρήση. Μερικές φορές πρέπει να αλλάξετε μερικές φορές. Υπάρχουν τρεις γραμμές μετρό, πολλές γραμμές τραμ και λεωφορείων, περιφερειακά (S) τρένα εντός της Πράγας, καθώς και μερικά πλοία πέρα ​​από τον ποταμό Μολδάβα. Όλα αποτελούν μέρος των ολοκληρωμένων μεταφορών της Πράγας (PID).

Ταξί

Αποφύγετε να πάρετε ταξί στο δρόμο, αλλά αν χρειαστεί, προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε την τιμή εκ των προτέρων.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

 

 

  • Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη
  • Απολαύστε τη θέα από τη Γέφυρα του Καρόλου
  • Εξερευνήστε το όμορφο Κάστρο της Πράγας
  • Μάθετε για την ιστορία της πόλης στο Lobkowicz Palace
  • Περιηγηθείτε στον εκπληκτικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου
  • Απολαύστε την Πλατεία της Παλιάς Πόλης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα.

Πράγα

FAQs

Πότε να έρθετε

Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Πράγα είναι η άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) όταν ο καιρός είναι ήπιος και οι τουρίστες είναι λιγότεροι από ό, τι το καλοκαίρι.

Σκεφτείτε ένα χειμερινό ταξίδι εάν θέλετε να απολαύσετε την Πράγα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από πλήθη, αλλά η πόλη έχει αρκετή χιονόπτωση. Παρ 'όλα αυτά, η επίσκεψη στην πόλη το χειμώνα είναι ιδανική για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν μια αυθεντική χριστουγεννιάτικη Πράγα, με μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη.

Visa

Η Τσεχική Δημοκρατία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν, που σημαίνει ότι ταξιδιώτες από κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στη χώρα χωρίς θεώρηση. Εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Τσεχική Δημοκρατία είναι η κορώνα (koruna - Kč). Ορισμένα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές σε ευρώ, αλλά η ισοτιμία μπορεί να μην είναι πολύ καλή.

Οι διανομείς μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμες και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές σε όλη την πόλη.

Η ανατροπή είναι συνήθως αναμενόμενη στην Τσεχική Δημοκρατία και ιδιαίτερα στην τουριστική πόλη της Πράγας, οι ταξιδιώτες αναμένεται συνήθως να φτάσουν το 10%.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.